Dodaj do ulubionych

Polskie zespoły niezależne

04.01.02, 21:54
czy w Polsce istnieje ciekawa scena muzyki niezależnej? jakie są, według was,
najbardziej interesujące zespoły? czy musimy łykać papkę muzyczną podawaną nam
przez media czy też warto poszukać gdzieś w kraju, aby znaleźć coś
oryginalnego? w końcu tysiące ludzi łapią w tym kraju za gitary, napiszcie coś
o zespołach z waszego regionu, może sami gracie.
przykłady pierwsze z brzegu: Moby Dick, Eulogy, Something Like Elvis, te
zespoły już są znane szerzej. na jakie grupy jeszcze warto zwrócić uwagę?
Obserwuj wątek
    • Gość: diabełek Re: Polskie zespoły niezależne IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 05.01.02, 16:35
      ewa braun
    • Gość: benicio Re: Polskie zespoły niezależne IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 05.01.02, 16:51
      eleven napisał(a):

> przykłady pierwsze z brzegu: Moby Dick, Eulogy, Something Like Elvis, te
      > zespoły już są znane szerzej. na jakie grupy jeszcze warto zwrócić uwagę?

Z Something Like Elvis sie zgodzę ale dwie pozostałe można sobie darowaćsmile))
    • szarykot Re: Polskie zespoły niezależne 07.01.02, 20:14
      posłuchajcie toruńską Butelkę - ale z przymruzeniem oka smile
    • buh Re: Polskie zespoły niezależne 08.01.02, 00:54
      może jestem nudny, ale powtórzę po raz kolejny mój zestaw: Ścianka, Kobiety,
      Ewa Braun (choć Marcin Dymiter opuszcza zespół niebawem), Mordy, Starzy
      Singers, Lenny Valentino, Homosapiens, Pogodno, Pustki, Robotobibok, Blimp,
      Kristen. No i zespół Gasoline, nieznany nikomu praktycznie zespół z Zielonki
      pod W-wą.
      • buh PS 08.01.02, 00:56
        no i myślę, że mnóstwo jeszcze zespołów mogłoby się tu znaleźć. wymieniłem
        tylko te, które znam i mogę z czystym sumieniem polecić.
    • Gość: Justyna Re: Polskie zespoły niezależne IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.01.02, 02:14
      Uwielbiam Ściankę i Kobiety. To może formacje mało niezależne - ale jaka to
      ciekawa i dobrze zagrana muza! I na pewno nie komercyjna.
      • Gość: syk Re: Polskie zespoły niezależne IP: 10.40.41.* 08.01.02, 12:18
        a kto zna Karpaty Magiczne?
        • Gość: moler Re: Polskie zespoły niezależne IP: *.de.deuba.com 08.01.02, 12:44
          z polskich kapel uwielbiam Ściankę, ale oni z undergroundu wyszli już dawno.

Poza tym polecam Drew Barry45more.
          • buh Re: Polskie zespoły niezależne 08.01.02, 12:50
            tak nawiasem spytam, jak wy rozumiecie pojęcie 'zespołu niezależnego'?
    • Gość: lop Re: Polskie zespoły niezależne IP: *.waw.ppp.coolnet.pl 08.01.02, 22:25
      Tlen, Pogodno, Milion Bulgarow
      • Gość: syk Re: Polskie zespoły niezależne IP: 10.40.41.* 09.01.02, 10:05
        band of endless noise
    • Gość: Piotrek Re: Polskie zespoły niezależne IP: *.toya.net.pl 09.01.02, 13:12
      polecam www.terra.pl - wszystko o muzyce niezaleznej, lacznie ze sklepem pelnym
      plyt.
      • Gość: jan Re: Polskie zespoły niezależne IP: 10.40.41.* 09.01.02, 23:35
        niezależni górą
        • Gość: mrówa Re: Polskie zespoły niezależne IP: 10.40.41.* 16.01.02, 09:47
          czy ktoś słyszał o the band of endless noise?
      • werter2001 agd 26.01.02, 20:36

polecam płytę AGD "echolokator"
        b. smaczny kąsek, a czasem nawet myślę, że to prawdziwe arcydzieło
    • Gość: petr Re: Polskie zespoły niezależne IP: *.znp.edu.pl 16.01.02, 10:06
      scena ska np pan profeska, dr.cycos,podwórkowi chuligani,
      poza tym partia też niezależna choć trochę jej było w mediach
      ktoś pisze, że lenny to zespół niezależny, to chyba żart, chociaż na marginesie
      jest niezły
      • buh Re: Polskie zespoły niezależne 16.01.02, 23:29
        ja napisałem, że LV to zespół niezależny. bo niby czemu nie? tak samo uważam,
        że Ścianka i Kobiety to zespoły niezależne. bo wątpię, żeby ktoś im coś
        narzucał.
        • Gość: petr Re: Polskie zespoły niezależne IP: *.znp.edu.pl 17.01.02, 10:52
          wydaje mi się, ze sami sobie coś narzucają,ale mogę się mylić. nie mój bit, ale
          jak już pisałem niezłe. Poza tym zależne czy nie oby było z sensem i na znośnym
          poizomie, czego życzę sobie i wszystkim na nowe stulecie
          • Gość: man Re: Polskie zespoły niezależne IP: 10.40.41.* 18.01.02, 10:36
            są fajnesmile
          • Gość: buh Re: Polskie zespoły niezależne IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 18.01.02, 11:57
            bez wątpienia sami sobie narzucają poziom. takich zepołów 'zależnych' mogłoby
            być więcej.
    • Gość: nadja Re: Polskie zespoły niezależne IP: *.wave.net.pl 18.01.02, 18:28

Polecam Swiat czarownic, spokojnie, a dla bardziej zaangazowanych
      - guernica y luno.

pzdr

n.
    • szarykot a Janerka? 19.01.02, 19:31
      ejjjj, a czy przypadkiem Lech Janerka nie powinien zostać zaliczony do
      wykonawców niezależnych? moim zdaniem jak najbardziej!
    • Gość: este Re: Polskie zespoły niezależne IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 23.01.02, 21:56
      poleciłbym Budkę Suflera, ale coś słyszałem że podpisali kontrakt z jakimś
      wielkim koncernem
      smile))
      • Gość: tarus Re: Polskie zespoły niezależne IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.01.02, 23:52
        Nie wiem co dokładnie znaczy termin "zespół niezależny". Niezależny od kogoś,
        czegoś, bez kontraktu z wielką wytwórnią, bez kontraktu w ogóle? Niemniej chyba
        pojmuję podskórnie o co chodzi, polecam więc: HOMOSAPIENS, Lecha Janerkę, FUNNY
        HIPPOS, Ewę Braun, KOOL KiDS OF DEATH i parę innych
        • andiu Re: Polskie zespoły niezależne 24.01.02, 00:45
          Happy Pils, Scianka, Starzy Singers(kiedys wydali dwie plyty, ale nie wiem czy
          jeszcze istnieja).
          • Gość: buh Re: Polskie zespoły niezależne IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 24.01.02, 00:56
            andiu napisał(a):

> Starzy Singers(kiedys wydali dwie plyty, ale nie wiem czy
            > jeszcze istnieja).

istnieja. i bardzo dobrze.
            • Gość: teddy Re: Polskie zespoły niezależne IP: 62.233.138.* 25.01.02, 23:18
              Killa Familla, Lenny Valentino (i co z tego,że Sissy Records), Grammatik,
              Pogodno, Kury. Chodzi oczywiście o zespoły myślące niezależnie i aktualnie
              istniejące.
              • Gość: adik Re: Polskie zespoły niezależne IP: 10.40.41.* 26.01.02, 16:57
                pogodno jest ok chociaz wwydaje dla dużej wytwórni
                • Gość: buh Re: Polskie zespoły niezależne IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 27.01.02, 01:18
                  to jakaś paranoja z ocenianiem zespołów po tym, kto je wydaje. Blue Star to nie
                  jest duża firma, a wydaje disco-polo...
    • doolittle Re: Polskie zespoły niezależne 29.01.02, 17:04
      kristen, happy pills, plum, starzy singers, something like elvis
    • doolittle Re: Polskie zespoły niezależne 29.01.02, 17:10
      gasoline, agd, pustki
      • Gość: buh Re: Polskie zespoły niezależne IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 29.01.02, 17:12
        A skad Ty znasz Gasoline?!! Ktos Ty?!!
        • doolittle Re: Polskie zespoły niezależne 29.01.02, 17:18
          Grali w Remoncie z Pustkami i Happy Pills. Zresztą całkiem fajnie.
          • Gość: buh Re: Polskie zespoły niezależne IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 29.01.02, 17:19
            no to teraz grają jeszcze fajniej. zajebiście, że ktoś ich zna. ucieszą się,
            jak im powiem. pozdrawiam.
    • Gość: fan Re: Polskie zespoły niezależne IP: 10.40.41.* 31.01.02, 17:27
      teh band of endless noise - kto ich zna niech da cynę
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka