Gość: olo IP: *.olsztyn.vectranet.pl 07.07.09, 14:32 Widzę, że kolega też stał w kolejce po piwo, że tak narzeka. Mnie się podobało, postaram się być za rok. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Marian z marianek Re: Info na wynos_special: 2-6.07.2009 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.09, 14:37 A ja się zgadzam z autorem. Po za tym heineken to caraz bardziej festiwal lansu i baunsu, a nie festiwal muzyczny. Świetny koncert dali kamp! i Pati yang, a niech żałują również ci którzy nie byli na Wiolonczelach z miasta, które dostały chyba największą owację Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ogonmaster Re: Info na wynos_special: 2-6.07.2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.09, 14:39 widać, że redaktora ominął świetny koncert Q-Tipa, który dał sporą dawkę "atmosfery czysto koncertowej". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: apsik Re: Info na wynos_special: 2-6.07.2009 IP: *.echostar.pl 07.07.09, 14:41 Było dobrze - nawet bardzo dobrze. -- MJ biografix.pl/profil/michael-jackson Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: take_death Re: Info na wynos_special: 2-6.07.2009 IP: *.zetobi.com.pl 07.07.09, 14:49 Byłem po raz pierwszy, ale z tymi kolejkami miałem podobne wrażenie. Jednak myślę, ze na wszystkich festiwalach jest podobnie w takiej masie ludzi. Było mnóstwo młodzieżowego lansu, ale stosunkowo mało pijanych ludzi, jak na polskie możliwości. Atmosfery muzyki niestety mało. Koncerty lepsze, gorsze zależy kto na co czekał. Faith No More to była klasa sama dla siebie - występ doskonały. Nie wiem czy zobaczę kiedyś lepszy, ale nie jestem obiektywny - bo ich uwielbiam. Kings of Leon - średnio bardzo - jeszcze się muszą duuuużo nauczyć. Ale byłe tylko 2 dni i nie widziałem Madness. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bla Re: Info na wynos_special: 2-6.07.2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.09, 15:01 czym niby jest "młodzieżowy lans"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eM Re: Info na wynos_special: 2-6.07.2009 IP: *.magma-net.pl 07.07.09, 15:10 IMHO odsetek osób, które były pijane i tak był dość mały, jeżeli weźmiemy pod uwagę liczbę publiczności, zresztą ci pijani przeważnie, tak jak zauważył autor, albo spali, albo nie byli jakoś wybitnie widoczni. A co do lansu - prawda, teraz na Open'erze nie chodzi o muzykę, tylko o polansowanie się, ale wciąż przyjeżdża wielka rzesza osób, którzy chcą zobaczyć dobre widowisko muzyczne, przykład: Buraka Som Sistema, świetna publika, super zabawa, a że to mało znany zespół nie sądzę, żeby pójście na niego było związane z lansem, ale mogę się mylić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anaitis Re: Info na wynos_special: 2-6.07.2009 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.09, 15:46 Jak mam oceniac sama muzyke - to moje ukochane zespoly zagraly lepiej niz po mistrzowsku, Kings of Leon i Placebo - koncerty rewelacyjne. Jesli chodzi o organizacje koncertu i te tlumy , wiecznie nie konczace sie kolejki - to masakra... no ale cos za cos. Bylam w stanie to zniesc ale czy za rok tam bede - ? zalezy od tego kto bedzie wystepowal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agatkei Re: Info na wynos_special: 2-6.07.2009 IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.07.09, 16:00 a wiecie jak kolejka było nie po piwo ? Bylo chyba tylko 1 stoisko z nie alkoholem. Terminale co chwile nie działały i był problem z płaceniem kartą.. fajnie jak ktoś stał godzine w kolejce po cole a potem sie dowiaduje ze kart nie czyta... Faktycznie dużo ludzi bylo dla lansu. Wkuzryło mnie też ze przez połowe niesamowitego koncertu Kings of Leon ludzie za mną ciagle krzyczeli Prodigy.. i pokazywali faki do chlopaków z KOL, a miało to miejsce przed samą sceną. Czyli kultura też niezła. Przez to nie miałam zamiaru oglądać show Prodigy. Dla mnie najlepszy koncert dali własnie Kings of Leon, the Kooks, M83 i Gossip. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ji Re: Info na wynos_special: 2-6.07.2009 IP: *.acn.waw.pl 07.07.09, 16:33 Autor tego tekstu ma chyba 60 lat....to stary ja Ci powiem...starzejesz sie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fartek Re: Info na wynos_special: 2-6.07.2009 IP: 77.79.193.* 07.07.09, 16:35 A mnie się KOL nie podobał. Muzycznie zagrali bardzo dobrze, ale wg mnie zabrakło inwencji koncertowej. Słaby kontakt z publiką (bo haseł typu "jesteście zajebiści", "let's get fucked up" czy "wrócimy do was" nie uznaję za 'kontakt z publiką'). Czułem się jakbym słuchał płyty z podłożonym obrazem chłopaków gibających się na scenie. Największe wrażenie zrobiły na mnie koncerty Pendulum i The Kooks (nie byłem na FNM i Moby'm a słyszałem, że też niezłe koncerty). Dobrze bawiłem się też na Crystal Castles i The Prodigy (chociaż tu już byłem zmęczony, ale koncert naprawdę mi się podobał). Jeżeli chodzi o pijanych ludzi - to widziałem może jedną taką osobę). Kolejki do piwa dało się przeżyć - po prostu trzeba było wiedzieć kiedy pójść po piwo i nie płacić kartą tylko bonami (moja karta jest podobno jedną z 25% kart, które przetwarzają się 10 minut przy kupnie jednego głupiego piwa). Festiwalu, jego atmosfery i koncertów nie porównuję do lat poprzednich bo był to mój pierwszy festiwal. Natomiast mogę go ocenić subiektywnie: bardzo dobrze się bawiłem i jestem zachęcony żeby za rok też przyjechać. P.S. Zgadzam się co do lansu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Annik Re: Info na wynos_special: 2-6.07.2009 IP: 89.108.240.* 07.07.09, 16:44 Nie wiem co musiałyby zagrać zaproszone gwiazdy, żeby szanowny Pan Redaktor był zadowolony.. Przecież idzie się tam żeby posłuchać ulubionych utworów na żywo, a to że rewelacyjnie grają i śpiewają na żywo ma oznaczać, że powielają płytę? Żenada ten artykuł.. Najlepiej sprowadzić wszystko do lansu, pijaństwa i średnich koncertów.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b Re: Info na wynos_special: 2-6.07.2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.09, 18:29 Szanowny autorze tekstu, chyba trochę sam się przeceniasz ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Znawca tematu Re: Info na wynos_special: 2-6.07.2009 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.09, 19:16 Było mało pijanych, bo heineken w ogóle nie klepał. Albo rozcieńczany, albo nie wiem co. Z kolegą po 10 nic nam (prawie) nie było, tylko się spać chciało. Ludzie, którzy piszą, że było fajnie pod względem muzycznym musieli stać gdzieś blisko, bo z tyłu czasami nie dało się zrozumieć co kto śpiewa i czy w ogóle śpiewa. Nagłośnienie tragedia jednym zdaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natanael Re: Info na wynos_special: 2-6.07.2009 IP: *.adsl.inetia.pl 07.07.09, 21:24 Byłem niestety tylko w niedzielę, ale i tak niestety nie zdążyłem na Burakę. "to że rewelacyjnie grają i śpiewają na żywo ma oznaczać, że powielają płytę?"-nie, pokazało to Placebo, które zagrało w sposób koncertowy swoje utwory, czyli z jajem, rozmachem, jak supermocne Neverending Why (prawie bezbarwne na płycie) czy zupełnie zmieniony największy "hit" Every u,every me.. Kings Of Leon na nic takiego się niestety nie wysilili, gdyby zagrali Molly's, Red Morning czy Sex ze 2razy szybciej to byłby czad.. a tak to było tylko odtwórczo i raczej smętnie Jeśli chodzi o The Prodigy - to był prawdziwy kontakt z publiką + masa energii, pomysłów, show z kamerami i wielka klasa - a nie słucham na co dzień takiej muzyki @Annik - jeśli chodzi o lans to w samym artykule nie pada to słowo ani razu; sprawdź co komentujesz, zanim napiszesz "żenada" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubuś Re: Info na wynos_special: 2-6.07.2009 IP: *.adsl.inetia.pl 07.07.09, 23:24 KASIA STANKIEWICZ odpowie na Wasze pytania kasia-stankiewicz.za.pl/katew.pdf --------------- źródło www.kasiastankiewicz.ownlog.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gumis Re: Info na wynos_special: 2-6.07.2009 IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.07.09, 00:11 Prodigy byli dobrzy muzycznie i slabi wizualnie, bo kopia ubieglorocznych Chemical a wszystko przez to ze nie przywiezli swojego oswietlenia z trasy koncertowej.Olewka z ich strony open'era?narabanych misow bylo jak mrowkow, ale o dziwo kolejek po piwo za duzych nie bylo, co do tekstu to zal jak ktos uwzajacy sie za dziennikarza muzycznego zachwyca sie Duffy, FNM zagrali tak jak na plytach przy czym wokal swietny a muzycznie lata juz nie te co kiedys, najlepsze byly KOL, WL i Madness, dla mnie oczywiscie niestety to kolejny festiwal zepsuty przez czesto kiepskie naglosnienie na scenie glownej czy festiwal muzycznie europejski a technicznie polska amatorszcyzna. Na koniec uwagi jakie slyszalem od kilku osob: moze byc w Polsce na prawde rewelacyjny festiwal gdy alter art przestanie lapac piec srok za ogon, bo jaki bylby to festiwal gdyby zagrali na nim wszyscy z trzech imprez tegorocznych altera? a lans jest i to zalosny, szczegolnie ci goscie grajacy na x-boxach)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antek Re: Info na wynos_special: 2-6.07.2009 IP: *.chello.pl 08.07.09, 00:23 Krótko: to był mój 6ty opener i chyba najlepszy: najwięcej b. dobrych koncertów, w zeszłym roku były takie 4, w tym ... no tak z 10; po kolei: Małpy (jak dla mnie nie zawiedli, a wręcz przeciwnie), Basement, Gossip, Moby, Crystal Castles, Hjatallin, Torrini, Faith No More, Q-Tip, M83, Ting Tings, Prodigy... poza tym było sporo rzeczy niezwykłych, jak ktoś był na Prodigy przy rezyserce to wie o co cho , a Moby grający "Ring of fire"? A Alice Glass robiąca stagediving? A szatański śmiech Pattona? A śpiewanie z Q-Tipem? A M83 jako całośc? To niemało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mihau Re: Info na wynos_special: 2-6.07.2009 IP: *.chello.pl 08.07.09, 01:36 Pan redaktor albo: a) sam był nawalony jak szpadel i mu się nie podobało, że obijał się o resztę publiki b) albo lajnap mu nie pasował c) albo najnormalniej nie rozumie, że to FESTIWAL! a nie filharmonia... A co najśmieszniejsze - pan pisze, że za rok będzie "pewnie jeszcze gorzej" a i tak tam będzie chciał być... Prośba... skoro jest tam tak źle, to może szanowny pan redaktor pojedzie na jakiś zagraniczny festiwal i tam zostanie? Ja byłem w tym roku tylko w sobotę - wiadomo - FNM. Pojechałbym na całość, ale 03.07 w Warszawie był koncert Johna Zorna. I organizacja festu jak dla mnie była świetna! Bez problemu dostałem się na Babie Doły i bez problemu po koncercie FNM dostałem się na Dworzec Główny w Gdyni. Toalet było w sam raz - nie stałem w kolejce ani razu... A piwo? Nie jest najważniejsze... I jeśli pana redaktora nie cieszy uczestnictwo w festiwalu i że na nic nie czeka to po kiego grzyba tam pojechał??? Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mr r Re: Info na wynos_special: 2-6.07.2009 IP: *.ip.netia.com.pl 08.07.09, 12:07 Autor tekstu to nie żaden redaktor tylko student na starzu....Wyzysk w Agorze S.A. jest powszechnie znany. Muzycznie festiwal mnie nie zawiódł. KOL, White Lies,Faith No More ekstra. Małpy ciut rozczarowały - zagrali fajnie tylko magii zabrakło. Duffy przyjemnie ale zero naturalności. Nagłośnienie na 3 bez plusa. Kolejki paskudne, szczególnie po napoje nieupijające. Korki podczas wjazdu na parking - koszmar. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kito n Re: Info na wynos_special: 2-6.07.2009 IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.07.09, 15:40 Dolata jestes typowym polskim malkontentem! Przez cztery dni mogles zobaczyc tyle znakomitych koncertow ile pewnie nie widziales przez cale twoje zycie. Nie byles na Q-Tipie i Santi, wiec ominales dwa z 3 najlepszych koncertów. Kings of Leon byli trzecim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polkat Re: Info na wynos_special: 2-6.07.2009 IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.07.09, 19:35 jak dla mnie to AUTOR NIGDY NIE BYŁ NA INNYCH FESTWLACH, POZA POLSKĄ...W ANGLII MASZ PIJAŃSTWO OD RANA DO WIECZORA I DO TEGO ZŁODZIEJSTWO, BÓJKI ITD. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Info na wynos_special: 2-6.07.2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.09, 12:03 no właśnie, odniosłem wrażenie że jednak najbardziej pijani to byli angole i australijczycy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spod sceny Re: Info na wynos_special: 2-6.07.2009 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.09, 21:14 Anglicy zdecydowanie "przepili" Polaków. Było ich dużo mniej od nas, a jednak wszędzie widoczni i "słyszalni". Autor tekstu powinien pojechać na Przystanek Woodstock - zawał serca gwarantowany ;P Generalnie mało pijanych na openerze, bardzo mało! Odpowiedz Link Zgłoś
blur123 Re: Info na wynos_special: 2-6.07.2009 17.07.09, 13:05 Czwarty raz na openerze i organizacyjnie jest coraz gorzej. Według mnie : 4 dni to za dużo, za dużo scen, za dużo niepotrzebnych pustych stoisk, dziwnych namiotów z muzyką techno i xboxami. Kolejki po wszystko (bony, piwo, kawę, żarcie) w których panuje wolna amerykanka.Jedynie openerowa publiczność się sprawdza. A w przyszłym roku będzie jeszcze więcej ludzi większe zapotrzebowanie na jedzenie i picie i sikanie."Alter Alt" postawcie na muzykę i gastronomię, a odpuście sobie odpustowy festyn. Za rok oczywiście będe i Was sprawdzę. OPENER to najlepszy festiwal w Polsce/Europie/Galktyce i nie zepsujcie tego. Odpowiedz Link Zgłoś