Gość: Beta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.08, 19:24 Czy ktoś coś o nim słyszał ? Czy to dobry rechabilitant? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yoka1 Re: mgr Mierzejewski 16.01.08, 20:07 byłam u niego raz, miły, cierpliwy, ale ciężko mi powiedzieć, czy dobry po jednym spotkaniu. Na kolejne nie poszłam, bo niestety masaż spowodował jeszcze gorsze bóle i doszłam do wniosku, że ta metoda mi raczej zaszkodzi niż pomoże. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: mgr Mierzejewski IP: *.static.korbank.pl 17.01.08, 20:13 naciągacz!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beti Re: mgr Mierzejewski IP: *.as.kn.pl 19.01.08, 16:40 Chętnie też poznam opinie na temat tego rehabilitanta. On przyjmuje również w LuxMedzie i własnie dostałam do niego skierowanie. Może ktoś napisać na czym polega terapia manualna?? Czy to po prostu masaż?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beta Re: mgr Mierzejewski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.08, 20:38 Ja także mam skierowanie ,ale ustne od neurologa do tego rehabilitanta. Pracuje metodą Mulligana (jak wpiszesz to nazwisko w internet, to znajdziesz informacje).Chciałabym jeszcze wiedzieć jaka jest cena takiej rehabilitacji ,jeśli ktoś wie to bardzo proszę o info . Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
yoka1 Re: mgr Mierzejewski 21.01.08, 21:46 w Dolmedzie bierze 70 zł, a więc dużo. Ja też do niego trafiłam z polecenia pani Pawlak - neurolog.Ty też? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beta Re: mgr Mierzejewski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.08, 09:28 Tak byłam na wizycie u Dr Pawlak , która poleciła mi mgr Mierzejewskiego ,ale odniosłam wrażenie jakby P.Doktor też kiedyś korzystała z tego rodzaju rehabilitacji. Wydałam już takie pieniądze na badania i konsultacje, że już w tym momencie muszę zastanawiać się nad wydatkami. Stąd mój"wywiad ".Czy mogłabyś opisać na czym polega w praktyce ta rehabilitacja? Będę wdzięczna ,pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pukiel Re: mgr Mierzejewski IP: *.lanet.net.pl 22.01.08, 12:30 Halo Dziewczyny. Mnie tez do mgr Mierzejwskiegokieruje dr Pawlak. Myslicie, zeby nie isc? CHcecie sprobowac gdzies indziej? Gdzie? Za ile(czasu i pieniedzy?) Odpowiedz Link Zgłoś
yoka1 Re: mgr Mierzejewski 22.01.08, 14:07 to ciekawe! Może mają jakiś układ! Bo co, wszystkie nas skierowała do niego, tak jakby nie był nikogo innego wartego polecenia? A wizyta polegała nie na masażu ,ale na własnie manualnym zlokalizowaniu bólu w kręgosłupie i jakimś uciskaniu przez niego w to miejsce. W momencie, gdy uciskał faktycznie następowało rozluźnienie i ból ustępował, alew po kilku godzinach po wizycie tak zaczął mnie boleć cały kręgosłup, że przez kilka dni wróciłam do silnych leków, tak jak miałam bezpośrednio po unieruchomieniu. Więcej więc nie poszłam i nie pójdę. Zapisałam się na NFZ do lekarza, który zaleci konkretne zabiegi rehabilitacyjne + ćwiczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beta Re: mgr Mierzejewski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.08, 20:23 Kurcze to ja już nie wiem co robić .W moim przypadku jest problem z kręgosłupem szyjnym i oprócz bóli szyi ,karku i głowy, mam zawroty głowy i mroczki przed oczami .Nie mam już pojęcia gdzie się udać i do kogo ? Jestem na skraju załamania ,bo z tymi objawami nie da się normalnie funkcjonować ,życie jest kiepskie... Kto wreszcie potrafi tak z zaangażowaniem podejść do problemu i porządnie się przyłożyć ,czy naprawdę nie ma żadnego fachowca ? pozdrawiam wszystkich "kręgosłupowiczów" Odpowiedz Link Zgłoś
yoka1 Re: mgr Mierzejewski 22.01.08, 21:14 a robiłaś rezonans? Bo to już wygląda poważnie i podchodzi pod operację. Zwykła rehabilitacja nie da super rezultatów. Idź do neurochirurga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beta Re: mgr Mierzejewski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.08, 12:39 Robiłam rezonans głowy i jest ok Dr.Pawlak też go oglądała ,zleciła też inne badania i konsultacje ,wszystko zrobiłam i jest ok .Mam jeszcze skierowanie na RM kręgosłupa szyjnego ale 100% płatne i muszę trochę poczekać z wydatkami .Diagnoza Dr.Pawlak to: zespół korzeniowy .A masz jakiegoś neurochirurga godnego polecenia? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pukiel Re: mgr Mierzejewski IP: *.lanet.net.pl 23.01.08, 15:11 Dziewczyny, a orientujecie sie moze, jak to jest, ze najpier wysylaja na rehabilitacje, a dopiero pozniej na rezonans? Skoro wiedza jak rehabilitowac " w ciemno" to po jaka cholera kieruja na te rezoanansy juz po fakcie? Czy jest mzoliwe, ze rehabilitant, bez fotki, "napraw"i przemiszczony dysk- a pozniej, pojdziemy na RM, za ktory albo zdecydujemy sie zaplacic 600zl, albo zaryzykujemy, ze jakis neurolog skieruje nas za pol roku? (nie wiecie jakie sa terminy oczekiwania na RM z NFZ?)- po to tylko zeby uslyszec, no, wszystko z Pania w porzaodku - ja tu nic nie widze... Odpowiedz Link Zgłoś
yoka1 Re: mgr Mierzejewski 24.01.08, 08:59 bez rezonansu nigdy bym nie poszła na rehabilitację, bo tak jak piszesz jest ona w ciemno robiona i może bardzije zaszkodzić niż pomóc. Co do czekania na rezonans, to nie przesadzajmy, ja na NFZ czekałam 3 tygodnie więc nie uważam, że to długo jak na tak specjalistyczne badanie. O wiele gorzej jest dostać się na zwykłą wizytę na NFZ do dr Pawlak w Dolmedzie:), próbuję od grudnia 2007 i już marzec mają zapisany, a na kwiecień nie rejestrują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beta Re: mgr Mierzejewski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.08, 11:21 Zgadzam sie z wami ,ja poszłam do Dr Pawlak na wizytę prywatną bo na NFZ były bardzo odległe terminy, a że źle się czułam to nie mogłam czekać .A tu niespodzianka -jak idziesz prywatnie to wszystkie zlecone zabiegi też są 100% płatne.Więc wszystko robiłam za pieniądze tzn. prywatnie (bad.krwi,endokrynolog,RM głowy,okulista,ginekolog,mamografię,hormony,ortopeda,masaże itd).Oczywiście nie chcę iść na rehabilitację bez diagnostyki (mam RTG) ,ale zanim zrobię RM kr.szyjnego to chciałam sie zorientować. Kiedyś można było"oszukać system", bo jak lekarz prywatnie zapisał zabiegi to wystarczyło iść do lekarza pierwszego "konfliktu",a on przepisywał skierowanie .W międzyczasie już się było na zabiegach bo prywatnie nie trzeba czekać w kolejce. Ale teraz tak się nie da, chociaż nie wiem czy to nie czasem zła wola P.dr Pawlak Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pukiel Re: mgr Mierzejewski IP: *.lanet.net.pl 24.01.08, 15:23 Yoka1 a do jakiegolekarza - oglonego/ specjalisty- zapisala sie zeby zlecil te cwiczenia i rehabilitacje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pukiel Re: mgr Mierzejewski IP: *.lanet.net.pl 24.01.08, 12:15 Jezsli prawdą jest, ze na RM z NFZ-czeka sie 3 tyg, to nie jest to jakas trasgedia, bo na 100%- czeka sie 2 tyg. Dzwonilam do szpitala na Grabiszyńską:) Myśę, ze tydzień mnie nie zbawi. Problemem jest tyko dostać się do neurologa, bo chyba prawie na wszystkich specjalistów, czeka się ok 2-3 miesiące. Mam nadziej, ze do tgo czasu przezyje na prochach:) Dziewczyny, a na czym polega ten zabieg u mg Maciejewskiego. To jest masaz(trzeba wziac ze soba recznik?) czy ćwiczenia? Ubrać sie w dresik, czy co? nie wiecie jakie ceny panują u innych rehabilitantów/ masażystów we wro? gdzie sie wybrac? Odpowiedz Link Zgłoś
yoka1 Re: mgr Mierzejewski 24.01.08, 14:55 pisałam wyżej, kosztuje 70 zł. Teraz wiem, że to dużo, bo widziałam na niektórych stronach przychodni rehabilitacyjnych, że u nich ok 35-50 zł zależnie, co się dzieje w czasie wizyty. Do mgr Mierzejewskiego niczego nie bierzesz, oprócz może wyników badań i dresu też nie będziesz potrzebowała. Napisz, jakie wrażenia po pierwszej wizycie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pukiel Re: mgr Mierzejewski IP: *.lanet.net.pl 24.01.08, 15:29 To ze w Dolmedzie 70, to wiem, wlasnie o innych pytalam. Mowisz, ze ok 50 zl- wiec jest roznica. Napiszesz gdzie widzialas te po 35-50? SLuchajcie, a nie wiecie- podobno na Haller ajest jakies centrum profilaktyki kregospupa. nie wiecie na czym te ciwczenia polegaja, i czy mozna zaufac obsludze? Zeby nie wyjsc stamtad jeszcze bardziej polamanym niz sie przyszlo? Nie myslalyscie moze tez o jakis cwiczeniac w basenie i czy gdzies w okolicy sa takie "kregoslupowe" zajecia wodne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: mgr Mierzejewski IP: *.e-wro.net.pl 24.01.08, 21:40 Tak przysluchuje sie a moze "przyczytuje sie" :) tej rozmowie... Prosze zajrzec na www.multi-med.eu moze bedziemy w stanie pomoc. Zlosliwi twierdza ze masazyste mamy dobrego (wiem wiem co innego moglbym powiedziec - ale to prawda). Cena 40 zl - ale masaz jest dlugi moze nawet trwac do godziny. Dodatkowo od tego roku mamy umowe z NFZ na zabiegi rehabilitacyjne i w tej chwili ZERO kolejek! (przyjmujemy osoby z rozpisanymi juz zabiegami rehabilitacyjnymi niestety nie mamy umowy na konsultacje lekarskie). Wspolpracujemy z lekarzem rehabilitacji medycznej z tym ze przyjmuje tylko prywatnie. Odpowiedz Link Zgłoś
yoka1 Re: mgr Mierzejewski 26.01.08, 11:43 ok, a czy jak ten lekarz prywatnie zaleci, to można u was potem na kasę chorych robić te zabiegi? Bo w tym cała rzecz, że trasznie ciężko się dostać do owego lekarza, który zaleci zabiegi. Ja czekam na taką wizytę, mam dopiero w marcu i nie ruszę z miejsca,bo nie wiem, które zabiegi są wskazane dla mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beta Re: mgr Mierzejewski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.08, 12:51 A jak się pójdzie prywatnie to zabiegi też muszą być prywatnie.A tak na dobrą sprawę to nie wiem kto dostaje się do tych lekarzy na NFZ bo ja próbowałam zarejestrować się w listopadzie to powiedzieli ,że do końca roku nie ma miejsc.A 3 stycznia ,że nie ma miejsc do końca lutego.I nie wiem po co płacić te składki skoro i tak trzeba za wszystkie wizyty płacić . Odpowiedz Link Zgłoś
yoka1 Re: mgr Mierzejewski 26.01.08, 14:42 ja dokładnie mam to samo. Dzwoniłam od 2 stycznia namiętnie po wszystkich rehabilitacjach, to albo jeszcze nie rejestrowsali na luty, bo nie mieli kontraktu, a jak już mieli i zadzwoniłam ok 11ej rano, to już nie mieli, "Bo,żeby pani wiedziała, co tu się działo od rana. Proszę dzwonić za miesiąc" itp. Wniosek prosty niezwykle - normalny człowiek pracujący nie ma czasu, aby stać pod przychodnią od 6.30, bo o 7ej rano zaczną zapiys, więc wszystkie te miejsca biorą jak zwykle emeryci, bo wiadomo, że nikt w naszym kraju nie jest tak schorowany, jak emeryci właśnie, no i bezrobotni, którym państwo płaci najniższe składki. A pracujący mają przecież kupę kasy, więc niech sobie płacą, nieważne że odciągają nam od wypłat spore składki na ZUS, a poza tym, co my młodzi wiemy o bólu, przecież my zdrowi niezmiernie jesteśmy. W tej sytuacji jestem za prywatyzacją, ale taką, że nic mi nie odciągają, sama się ubezpieczam i wiem, co mi się należy, a za co muszą płacić. Nie interesuje mnie ta prywatyzacja proponowana przez państwo, że oni odciągają składki, a ja mam jeszcze płacić przy zabiegach, bo na tym jak zwykle stracą ludzie pracujący zawodowo, emeryci i pseudo bezrobotni robiący na czarno zagranicą będą nadal korzystali z darmowych zabiegów i usług medycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: v Re: mgr Mierzejewski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.08, 20:21 Dokladnie tak jest wlasnie. Dostac sie do lekarza rehabilitacji na NFZ to mission impossible. Skierowanie od lekarza rehabilitacji nie posiadajacego umowy z NFZ (czyli przyjmujacego prywatnie) teoretycznie nie upowaznia potem do rehabilitacji refundowanej przez NFZ. Teoretycznie bo.... bo z takim skierowaniem trzeba po prostu pojsc do lekarza pierwszego kontaktu/rodzinnego ktory ma umowe z NFZ i poprosic go o przepisanie skierowania i tyle! (tak naprawde duzo zalezy od dobrej woli takiego lekarza). Z takim skierowaniem mozemy smialo uderzac do kazdej przychodni rehabilitacyjnej :) Odpowiedz Link Zgłoś
yoka1 Re: mgr Mierzejewski 28.01.08, 16:08 a na to nie wpadłam. Muszę zapytać lekarza rodzinnego, czy mi przepisze. Myślałam ,ze tylko lekarz specjalista może takowe skierowanie na rehabilitację wypisać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: v Re: mgr Mierzejewski IP: *.e-wro.net.pl 28.01.08, 18:05 Ha! Tez myslalem ze jedynie lekarz specjalista wystawia takie skierowanie ale postudiowalem troche przepisy i sie okazalo ze nie tylko:) Z reszta zeby nie byc goloslownym odsylam do materialow ktore sa do sciagniecia na stronie wroclawskiego NFZ lub tez do komunikatu: www.nfz-poznan.pl/page.php/1/0/show/4887/ Skierowanie od lekarza rehabilitacji lub ortopedy konieczne jest w przypadku dysfunkcji narzadu ruchu wynikajacych z wady postawy. Rowniez na rehabilitacje domowa potrzebne jest skierowanie od specjalisty. W innych zas przypadkach wystarczy zwykly lekarz ubezpieczenia zdrowotnego (czyli majacy umowe z NFZ). Odpowiedz Link Zgłoś