IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.08, 09:40
Mam pytanie. Ile kosztuje usunięcie ósemki i czy bardzo boli?.
Napiszcie czy ból ósemki może promieniować na inne zęby, tzn. sama
ósemka nie boli za to zęby obok cholernie?
Obserwuj wątek
    • agataka1 Re: ósemka 24.02.08, 21:49
      Co prawda nie miałam nigdy usuwanej ósemki ale moja siostra kilka:/
      2x usuwała fundusz zdrowia u poleconej przez dentystkę lekarki i była b.
      zadowolona. Znieczulenie super, sam zabieg też. Obawiała się za 1 razem ale ta
      lekarka to chirurg stomatologiczny chyba z 2 stopniem.
      Gabinet znajduje się z tyłu empiku przy Kościuszki na chyba ostatnim piętrze
      kamienicy! Nie znam w tej chwili numeru i musiałabyś podejść i się zarejestrować.
    • kiciambuch Re: ósemka 04.03.08, 16:20
      Ja usuwałam rok temu trzy zatrzymane ósemki na NFZ w klinice na Krakowskiej.
      Bylo przy mnie dwóch chirurgów - bólu nie czułam zarówno w trakcie zabiegu jak i
      po - tylko za drugim razem był lekki obrzek, bo studentka źle wbiła igłe...
      ogólnie nie ma czego sie bac! Ceny kształtuja sie roznie, ale po co płacic, jak
      mozna w pełni fachowo na NFZ - jedyny minus - to dosc długie czekanie na termin.
      Aha - mnie zeby nie bolały - dłutowanie ósemek było podyktowane wzgledami
      ortodontycznymi, wiec nie odpowiem na pytanie, czy ból moze promieniowac.
      pozdrawiam i zycze sukcesow w leczeniu
    • Gość: m Re: ósemka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.08, 19:06
      co do ósemek to jak najbardziej może promieniować ból. jeśli chodzi o dół to do
      ucha i karku góra w sumie nie promieniuje. samo usuwanie czasem boli. czuje sie
      tępy nacisk i rozpieranie. potem moze być obrzęk. wszystko zależy od tego jak
      dany zab jest połozony tzn jak głęboko leży w kości. czy trzeba go separować czy
      też nie ile kości trzeba zniesć itp. pozdrowki i życzę powodzenia
      P.S.co do cen to od ok 200 zl. ale jest kilka miejsc gdzie robią to na nfz np
      kliniki lub przychodnia na legnickiej, w wojkowicach czy tez citodent na hubskiej

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka