Gość: mar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.08, 09:40 Mam pytanie. Ile kosztuje usunięcie ósemki i czy bardzo boli?. Napiszcie czy ból ósemki może promieniować na inne zęby, tzn. sama ósemka nie boli za to zęby obok cholernie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agataka1 Re: ósemka 24.02.08, 21:49 Co prawda nie miałam nigdy usuwanej ósemki ale moja siostra kilka:/ 2x usuwała fundusz zdrowia u poleconej przez dentystkę lekarki i była b. zadowolona. Znieczulenie super, sam zabieg też. Obawiała się za 1 razem ale ta lekarka to chirurg stomatologiczny chyba z 2 stopniem. Gabinet znajduje się z tyłu empiku przy Kościuszki na chyba ostatnim piętrze kamienicy! Nie znam w tej chwili numeru i musiałabyś podejść i się zarejestrować. Odpowiedz Link Zgłoś
kiciambuch Re: ósemka 04.03.08, 16:20 Ja usuwałam rok temu trzy zatrzymane ósemki na NFZ w klinice na Krakowskiej. Bylo przy mnie dwóch chirurgów - bólu nie czułam zarówno w trakcie zabiegu jak i po - tylko za drugim razem był lekki obrzek, bo studentka źle wbiła igłe... ogólnie nie ma czego sie bac! Ceny kształtuja sie roznie, ale po co płacic, jak mozna w pełni fachowo na NFZ - jedyny minus - to dosc długie czekanie na termin. Aha - mnie zeby nie bolały - dłutowanie ósemek było podyktowane wzgledami ortodontycznymi, wiec nie odpowiem na pytanie, czy ból moze promieniowac. pozdrawiam i zycze sukcesow w leczeniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: ósemka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.08, 19:06 co do ósemek to jak najbardziej może promieniować ból. jeśli chodzi o dół to do ucha i karku góra w sumie nie promieniuje. samo usuwanie czasem boli. czuje sie tępy nacisk i rozpieranie. potem moze być obrzęk. wszystko zależy od tego jak dany zab jest połozony tzn jak głęboko leży w kości. czy trzeba go separować czy też nie ile kości trzeba zniesć itp. pozdrowki i życzę powodzenia P.S.co do cen to od ok 200 zl. ale jest kilka miejsc gdzie robią to na nfz np kliniki lub przychodnia na legnickiej, w wojkowicach czy tez citodent na hubskiej Odpowiedz Link Zgłoś