Dodaj do ulubionych

Winergetic Premium Passive do domu

• civin821 Re: Winergetic Premium Passive do domu 31.07.17, 09:11
      Tyle tylko że nie mam na tą budowę aż tyle ile bym chciał (jak każdy chyba) więc też wolałbym nie wydać na okna za dużo. Trudno mi znaleźć jakiś porządny kompromis.
    • a82ber Re: Winergetic Premium Passive do domu 22.08.17, 19:26
      Szybkie pytanie: jak długo mogę czekać na montaż okien zamawiając je w salonie? Zależy mi żeby we wrześniu ruszyć z dalszymi pracami.
      • sebastian_tt Re: Winergetic Premium Passive do domu 23.08.17, 09:54
        Jak masz już okna wybrane, zrobione pomiary itp. to może zdążysz. Kwestia dotępności ekipy montażowej, bo mogą mieć dużo klientów i wtedy z automatu lecisz na koniec kolejki. Około miesiąca wynosi standardowy czas oczekiwania. No i montaż też swoje trwa.
        • teranius92 Re: Winergetic Premium Passive do domu 25.08.17, 16:07
          Czemu w salonie nie pytałeś jak zamawiałeś okna? Nie podali Ci orientacyjnych terminów?
    • a82ber Re: Winergetic Premium Passive do domu 29.08.17, 11:18
      Nie byłem jeszcze w salonie, na razie przeglądam internet żeby wybrać odpowiednie okna, mam jeszcze kilka do wyboru.
      • brukselka8845 Re: Winergetic Premium Passive do domu 31.08.17, 16:11
        W takim razie zapomnij o tym, żeby zdążyć do września. Przed tobą jeszcze wybór okien, umówienie się na pomiar, pomiar, wycena i nawet zakładając że wybierzesz od razu pierwszą opcję, jescze 4-6 tygodni czekania. I montaż. To twoje pierwsze zetknięcie z oknami co?
        • a82ber Re: Winergetic Premium Passive do domu 20.09.17, 16:04
          W ogóle pierwsze z budowaniem czegokolwiek. Mam do pomocy tatę i znajomego któy zbudował dom dwa lata temu. Już w międzyczasie potwierdziłem to co mówiłeś. Jak w listopadzie będę miał okna to będzie dobrze biorąc pod uwagę ogólne tempo. Tymczasem pan w salonie polecił mi okna winergetic premium do domu. Spojrzałem sobie na stronę na której są te wszystkie parametry okien oknoplast.com.pl/okna/winergetic-premium/#szczegoly ale dla mnie to w sumie jakieś niezbyt zrozumiałe cyferki.
          • sebastian_tt Re: Winergetic Premium Passive do domu 22.09.17, 14:25
            Ja uważam, że to dobre okna, tylko dość drogie. Ale jak budujesz nowy dom, to jest jeden z lepszych wyborów. W oknach PVC chyba nie ma lepszych w tej chwili - no chyba że pasywne. Zawsze możesz sobie te cyferki porównać z innymi oknami ;)
            • damiatoek Re: Winergetic Premium Passive do domu 05.10.17, 15:09
              Te cyferki nie sa takie trudne do rozszyfrowania. Najwazniejsze parametry to przenikalność ciepła dla całego okna (Uw) lub samej szyby (Ug) - im mniej, tym lepiej. Później jest Rw, czyli izolacja akustyczna, Lt, czyli stopień naświetlenia. Ważna jest też szerokość profilu, ilość komór, pakiety szybowe, uszczelki, wypełnienie komór... trochę tego jest, ale da się to stosunkowo szybko samemu ogarnąć.
              • frusaka Re: Winergetic Premium Passive do domu 11.10.17, 09:55
                Zawsze jak czegoś nie wiesz, to możesz zapytać w salonie lub od biedy nawet na forum. Pewniej jednak wybrać się do punktu i tam popytać o szczegóły. Masz w pobliżu jakiś? Możesz zawsze poszukać, np. tutaj oknoplast.com.pl/znajdz-salon/
                • a82ber Re: Winergetic Premium Passive do domu 18.10.17, 09:37
                  Mam, salon oknoplastu kilkaset metrów ode mnie. Myślałem zresztą o ich oknach, ale mają kilka modeli, poza tym są też inne firmy w okolicy... najwyżej wezmę po prostu najtańsze :P
                  • frusaka Re: Winergetic Premium Passive do domu 24.10.17, 14:54
                    To akurat nie jest najlepszy pomysł. Najtańsze okna cechują się tym, że są najmniej wytrzymałe, najgorzej wykonane i najmniej ciepłe. Nie wspominając o zabezpieczeniach antywłamaniowych, których w tanich oknach po prostu (poza klamką) nie ma. Zdecydowanie okna i drzwi to coś, w co warto zainwestować, nawet dużo pieniędzy.
    • karv Re: Winergetic Premium Passive do domu 05.01.18, 13:07
      czesc
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka