korniz 08.06.06, 15:57 nim metrów kwadratowych powierzchni? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
korniz Re: jeden metr sześcienny styropianu to ile wyło 08.06.06, 16:03 grubość styropianu to 50mm . Odpowiedz Link Zgłoś
nandii Re: jeden metr sześcienny styropianu to ile wyło 08.06.06, 18:39 Jeśli mogę to zapytam odnośnie styropianu :) tutaj jest duzo doświadczonych osób i może ktoś mi powie jaka jest najcieplejsza podłoga poza ogrzewaniem podłogowym na które mnie nie stać. Mieszkanie jest na parterze pod spodem z piwnicą w piwnicach sa okienka i zimą tam jest dosyć zimno a w mieszkaniu od podłogi nie jest najcieplej. Kamiennica jest zbudowana z cegly więc ściany są ciepłe ale pode mną jest strop z betonu i "wieje chłodem". Jestem w stanie zerwać wszystko do betonu żeby tylko było cieplej po remoncie. Czy styropian nadaje się na podłoge i pod jakie podlogi , chodzi mi o podlogi w pokojach... w kuchni , przedpokoju i łazience będą kafelki albo gres ( trudno że zimne ale ładne :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xeoon Re: jeden metr sześcienny styropianu to ile wyło IP: *.chello.pl 08.06.06, 23:35 Wydaje mi sie ze styropian jest za miekkim materialem ktos kiedy mi powiedzial ze 10cm styropianu izoluje jak metrowy mur nie wiem ile w tym prawdy, ale jak juz tak bardzo chcesz to mozesz najzwyklejsza 20 mm steropian polozyc przykrysc to siatka druciana (czytaj zbrojeniem) i zalac do 5 cm warstwa betonu i na to pianka i panele czy jakies plytki, u mnie sprawdzilo to sie w 2 pokojach nie mialem innego wyjscia zeby odizolowac podloge od piwnicy stoi na tym teraz fortepian moze u Ciebie tez sie sprawdzi, ale nie polegaj na mnie sprawdz to z innymi pomyslami. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: jeden metr sześcienny styropianu to ile wyło 09.06.06, 01:22 Izoluje się od zewnątrz - niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: jeden metr sześcienny styropianu to ile wyło 09.06.06, 09:02 To,że ściany są z cegieł to wcale nie oznacza,że są "ciepłe" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cromwell Re: jeden metr sześcienny styropianu to ile wyło IP: *.48.jawnet.pl 08.06.06, 16:08 20 m2 pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: jeden metr sześcienny styropianu to ile wyło 08.06.06, 18:57 Dziecko drogie,nie irytuj! Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: jeden metr sześcienny styropianu to ile wyło 09.06.06, 01:20 A w jakim celu?Bez tego pytanie nie ma sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Siara Styropian na posadzkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.06, 08:45 Co do ilości wyłożonej powierzchni 1m3 to najzwyklejsza matematyka. Styropian składa się z płyt dł x szer x gr kwestia ustalenia grubości. Co do wytrzymałości to występuje w bardzo wielu klasach twardości i należy dobrać odpowiedni do grubości izolacji. Standardem na podłogi jest 5 do 10 cm grubości. Na to zapodajesz siatki i wylewasz posadzkę min 5 cm grubości. Jesli na górę pójdą panele wykładzina pcv parkiet itp to najlepiej zrobić posadzki maszynowe. Najważniejsza zasada. Posadzka ma być równa. Inaczej stracisz mnóstwo nerwów i niestety pieniędzy zwłaszcza przy układaniu terakoty. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: Styropian na posadzkę 09.06.06, 09:01 Na styropian folia - zwykła budowlana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cromwell Re: jeden metr sześcienny styropianu to ile wyło IP: *.48.jawnet.pl 09.06.06, 11:33 o czym piszecie radzicie forumowiczce zerwac podlogi skuc wylewki i pozbyc sie starej izolacji? temat byl walkowany dziesiatki razy wystarczy uzyc wyszukiwarki najprosciej najtaniej i najpewniej ocieplic strop w piwnicy pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś