Dodaj do ulubionych

jeden metr sześcienny styropianu to ile wyłozę

08.06.06, 15:57
nim metrów kwadratowych powierzchni?
Obserwuj wątek
    • korniz Re: jeden metr sześcienny styropianu to ile wyło 08.06.06, 16:03
      grubość styropianu to 50mm .
      • nandii Re: jeden metr sześcienny styropianu to ile wyło 08.06.06, 18:39
        Jeśli mogę to zapytam odnośnie styropianu :) tutaj jest duzo doświadczonych
        osób i może ktoś mi powie jaka jest najcieplejsza podłoga poza ogrzewaniem
        podłogowym na które mnie nie stać. Mieszkanie jest na parterze pod spodem z
        piwnicą w piwnicach sa okienka i zimą tam jest dosyć zimno a w mieszkaniu od
        podłogi nie jest najcieplej. Kamiennica jest zbudowana z cegly więc ściany są
        ciepłe ale pode mną jest strop z betonu i "wieje chłodem". Jestem w stanie
        zerwać wszystko do betonu żeby tylko było cieplej po remoncie. Czy styropian
        nadaje się na podłoge i pod jakie podlogi , chodzi mi o podlogi w pokojach... w
        kuchni , przedpokoju i łazience będą kafelki albo gres ( trudno że zimne ale
        ładne :)
        • Gość: Xeoon Re: jeden metr sześcienny styropianu to ile wyło IP: *.chello.pl 08.06.06, 23:35
          Wydaje mi sie ze styropian jest za miekkim materialem ktos kiedy mi powiedzial
          ze 10cm styropianu izoluje jak metrowy mur nie wiem ile w tym prawdy, ale jak
          juz tak bardzo chcesz to mozesz najzwyklejsza 20 mm steropian polozyc przykrysc
          to siatka druciana (czytaj zbrojeniem) i zalac do 5 cm warstwa betonu i na to
          pianka i panele czy jakies plytki, u mnie sprawdzilo to sie w 2 pokojach nie
          mialem innego wyjscia zeby odizolowac podloge od piwnicy stoi na tym teraz
          fortepian moze u Ciebie tez sie sprawdzi, ale nie polegaj na mnie sprawdz to z
          innymi pomyslami. Pozdrawiam
        • andrzej.sawa Re: jeden metr sześcienny styropianu to ile wyło 09.06.06, 01:22
          Izoluje się od zewnątrz - niestety.
        • andrzej.sawa Re: jeden metr sześcienny styropianu to ile wyło 09.06.06, 09:02
          To,że ściany są z cegieł to wcale nie oznacza,że są "ciepłe"
    • Gość: cromwell Re: jeden metr sześcienny styropianu to ile wyło IP: *.48.jawnet.pl 08.06.06, 16:08
      20 m2

pzdr.
    • andrzej.sawa Re: jeden metr sześcienny styropianu to ile wyło 08.06.06, 18:57
      Dziecko drogie,nie irytuj!
    • andrzej.sawa Re: jeden metr sześcienny styropianu to ile wyło 09.06.06, 01:20
      A w jakim celu?Bez tego pytanie nie ma sensu.
      • Gość: Siara Styropian na posadzkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.06, 08:45
        Co do ilości wyłożonej powierzchni 1m3 to najzwyklejsza matematyka. Styropian
        składa się z płyt dł x szer x gr kwestia ustalenia grubości. Co do
        wytrzymałości to występuje w bardzo wielu klasach twardości i należy dobrać
        odpowiedni do grubości izolacji. Standardem na podłogi jest 5 do 10 cm grubości.
        Na to zapodajesz siatki i wylewasz posadzkę min 5 cm grubości. Jesli na górę
        pójdą panele wykładzina pcv parkiet itp to najlepiej zrobić posadzki maszynowe.
        Najważniejsza zasada. Posadzka ma być równa. Inaczej stracisz mnóstwo nerwów i
        niestety pieniędzy zwłaszcza przy układaniu terakoty.
        pozdrawiam
        • andrzej.sawa Re: Styropian na posadzkę 09.06.06, 09:01
          Na styropian folia - zwykła budowlana.
    • Gość: cromwell Re: jeden metr sześcienny styropianu to ile wyło IP: *.48.jawnet.pl 09.06.06, 11:33
      o czym piszecie
      radzicie forumowiczce zerwac podlogi skuc wylewki i pozbyc sie starej izolacji?
      temat byl walkowany dziesiatki razy
      wystarczy uzyc wyszukiwarki

najprosciej
      najtaniej
      i najpewniej
      ocieplic strop w piwnicy

pzdr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka