bromberg1 22.11.06, 22:09 Ciche poparcie Platformy dla Jasiakiewicza - brawo Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
coooler1 PO neutralna, PiS za Dombrowiczem 22.11.06, 22:53 Walkowiak ma rzeczywiście fascynujące argumenty na poparcie dombrowicza "Przekonały mnie zapowiedzi odzyskania kontroli miasta nad KPEC i bliskiej współpracy z PiS w radzie miasta". a szczególnie ten drugi. Dzięki Bogu, że ta osoba nie dostała się do II tury. Zupełny brak jakiegokolwiek programu! Odpowiedz Link Zgłoś
krysmat Re: PO neutralna, PiS za Dombrowiczem 22.11.06, 22:59 No tak gla Walkowiaka najwazniejszy jest interes parti a cala reszta to ch.. Odpowiedz Link Zgłoś
kanton2 Re: Dombrowicz tak ?? 22.11.06, 23:29 yaraz jeżeli juz się pojawiłeś mam pytanie ,co z planowaną budową marketu Kaufland za którą opowiadał się klub PIS w radzie miasta na ul, Wojska Polskiego ? W dzisiejszej dyskusji w radiowej p. Dombrowicz nie chciał /a może nie jest zorientowany / nic powiedzieć na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
a_creep Re: Dombrowicz tak 22.11.06, 23:30 > Dombrowicz tak :) *ziew* A co cię tak nagle przekonało? Czego wymagasz od twojego kandydata na prezydenta? Czemu ci się wydaje, że Dombrowicz spełnia twoje wymagania? W czym jest lepszy od konkurenta? Dlaczego nie spodziewam się, że odpowiesz na moje pytania? Odpowiedz Link Zgłoś
rafalski_rt Re: Dombrowicz tak 22.11.06, 23:41 Ano z prostej przyczyny. Dla PiS każdy, kto miał związek z SLD jest beeeee. Natomiast cacy są byli działacze PZPR będący dziś członkami PiS. Taka se moralność Kalego. Swoją drogą dlaczego Yaraz popiera Dombrowicza, który wraz z Walkowiakiem sprowadzili Hydrozagadkę?? Czyżby amnezja?? Odpowiedz Link Zgłoś
szczamnapis Re: Dombrowicz tak 23.11.06, 07:51 "Czyżby amnezja??"? nie, to wazelina.....przecież yaraz za darmo dupska nie liże Odpowiedz Link Zgłoś
mordkakofana Dombrowicz tak 23.11.06, 10:36 Dombrowicz tak: - bo to kandydat szeroko rozumianej prawicy - bo do tej pory miał przeciwko sobie zdominowaną przez SLD Radę Miasta i również przez SLD i Achramowicza Sejmik, teraz zaś jest szansa na współdziałanie dla dobra Bydgoszczy - w co wierzę - z przyziemnych spraw bo po tragedii w Halembie na chwilę obecną jego strona jest ciemna, tymczasem strona konkurenta kolorowa - bo jako były obserwator wyborów podczas pomarańczowej rewolucji lubię pomarańczowy kolor, który był nieodłącznie związany z kampanią K.D. Odpowiedz Link Zgłoś
mordkakofana Re: Dombrowicz tak 23.11.06, 10:39 Tomek M. - sympatyk PiS, jeden z obserwatorów podczas Pomarańczowej Rewolucji Odpowiedz Link Zgłoś
ka_zet Re: Dombrowicz tak 23.11.06, 11:22 mordkakofana napisał: > Dombrowicz tak: > - bo to kandydat szeroko rozumianej prawicy raczej "prawicy". > - bo do tej pory miał przeciwko sobie zdominowaną przez SLD Radę Miasta Dzięki czemu mamy jeszcze w mieście osiem linii tramwajowych, a nie cztery i nie mamy ewenementu na skalę europejską czyli stref biletowych w centrum miasta na wybranych liniach. > - z przyziemnych spraw bo po tragedii w Halembie na chwilę obecną jego strona > jest ciemna, tymczasem strona konkurenta kolorowa > - bo jako były obserwator wyborów podczas pomarańczowej rewolucji lubię > pomarańczowy kolor, który był nieodłącznie związany z kampanią K.D. Tych argumentów pozwolę sobie nie skomentować. Odpowiedz Link Zgłoś
kanton2 Re: Dombrowicz tak?? 23.11.06, 21:59 W niektórych sprawach Dombrowicz szedł ramię w ramię z posłami SLD i Achramowiczem . Współnie z Waldim zabiegał o przekazanie AMB i szpitali pod toruński nadzór. Odpowiedz Link Zgłoś
vectra500 Jak Walkowiak będzie pisał projekty o środki z UE 23.11.06, 07:59 to zgadzam się, inaczej znów kasa pójdzie koło nosa. Odpowiedz Link Zgłoś
szczamnapis za stanowisko wiceprezydenta-jak na pokazała 23.11.06, 08:06 Renia Beger pisuarów sa stołki kupuje się jak bułki w hipermarkecie. Odpowiedz Link Zgłoś
wonder1 Re: za stanowisko wiceprezydenta-jak na pokazała 23.11.06, 17:27 Z listu Kosmy Złotowskiego "Kojarzenie K. Dombrowicza z prawicą jest pomyłką". Pisze to polityk PISu. I wszystko jasne. Odpowiedz Link Zgłoś
saul_bydgoszcz Re: PO neutralna, PiS za Dombrowiczem 24.11.06, 10:49 Niedzielne głosowanie to może być traumatyczne przeżycie dla wielu bydgoszczan... ;) Prawa demokracji są nieubłagane i trzeba spośród dwóch kandydatów wybrać tego "lepszego". Którykolwiek kandydat zwycięży - jako Prezydentowi Bydgoszczy - należeć się mu będzie szacunek. Bydgoszczanie zaś, od prezydenta muszą wymagać sprawnego zarządzania miastem. Kandydaci wydają się skrajnie różni. Co by nie powiedzieć o Jasiakiewicz to człowiek stworzony do działania. Odważny i chętnie podejmujący ryzyko. Niestety układ którym obrósł (bez względu na to co mówi) to już historia. Bydgoszcz 2006 roku - to inna Bydgoszcz. Prawicowy Rząd RP, samorząd województwa, rada miasta to już nie jest świat Jasiakiewicza. Dombrowicz natomiast to ostrożnie podążający małymi kroczkami asekurant. (zbyt małymi?) Wyznaje chyba zasadę, że lepiej iść pieszo do przodu niż poślizgnąć się w biegu. Czasem zdumiewająco stanowczy, czasem niebywale ustępliwy. Przez to trochę nieprzewidywalny. Ktoś napisał na forum: "Ta kadencja będzie -jeszcze- lepsza". Myślę, że trafniej by można napisać: "Ta kadencja będzie lepsza" - bowiem miniona była po prostu słaba. Należy jednak wziąć pod uwagę to w jakich warunkach przyszło działać Dombrowiczowi. Zderzył się z czerwonym betonem w urzędzie marszałkowskim, radzie miasta, organach samorządowych, do tego rządy Millera w Warszawie. Z takiej konfrontacji musiał wyjść poturbowany - niestety razem z nim Bydgoszcz. Bydgoszcz jednak przed czterema laty powiedziała NIE Jasiakiewiczowi, w 2005 odrzuciła postkomunistów w wyborach parlamentarnych, ostatnio samorządowych - dzisiaj nie można się zatrzymywać. Głosowanie na Jasiakiewicza to jednak krok wstecz. Odtwarzanie tamtego układu to złe rozwiązanie. Obecnie silna reprezentacja PO i PiS w radzie miasta rokuje nadzieje na zbudowanie lepszej współpracy na linii prezydent - RM. Myślę, że sam Dombrowicz świadomy jest, że wsparcie RM i współpraca jest konieczna. Tylko odpowiedzialna, konstruktywna polityka przyniesie sukces Bydgoszczy. Prezydent musi zbudować silniejszą kadrę urzędniczą. Uważam, że zatrudnienie profesjonalnej kadry - warte jest każdych pieniędzy. Osoby które sprawdzą się w działaniu będą bezcenne. Dowiedzieliśmy się o poparciu PiS dla Dombrowicza. Nie znaczy to (moim zdaniem), że PiS dobrze ocenia minioną kadencję. Po prostu tak jak wszyscy wyborcy ugrupowanie to musi opowiedzieć się po jednej ze stron. Mam nadzieję, że radni będą potrafili wymóc na prezydencie zachowania prorozwojowe dla Bydgoszczy. Przed miastem stoją wyzwania. Dombrowicz musi przyjąć, że miasto musi dotrzymać kroku innym metropoliom. Trzeba się nauczyć pazerności i pewnej bezwzględności w pozyskiwaniu środków unijnych. Niech Bydgoszcz zadba o swój rozwój. Budowa sieci tramwajowej, infrastruktury drogowej, rozwój portu lotniczego. Nie zapominajmy o UKW i UTP. Rozwój tych uczelni to klucz do sukcesu Bydgoszczy w przyszłości. Natomiast do głosu Piotrowskiej nie przywiązywałbym większej wagi. Kiedyś popierała Dombrowicza, dzisiaj atakuje.. Skoro więc "pomyliła się" cztery lata temu, dlaczego mamy uważać, że dzisiaj ma rację? Nie rozstrzygam wyniku niedzielnej konfrontacji. Uważam, że każdy ma prawo do oceny sytuacji i wyboru jednego z kandydatów. Ja też mogę się mylić. Odpowiedz Link Zgłoś
bydgoszczanin6 Re: PO neutralna, PiS za Dombrowiczem 24.11.06, 12:57 Ja się dziwię, że PiS poparł Dombrowicza. Od razu widać, że Markowski jest z Warszawy. Dziennikarze nie pociągnęli tematu jego przeszłości. Pochwalił się statusem pokrzywdzonego nadanym przez IPN. Jasiakiewicz jasno powiedział, że on w 1999 roku złożył oświadczenie lustracyjne, że nie był tajnym współpracownikiem bezpieki. Rozumiem, jego niechęć do grzebania w gó..e jakim są archiwa Służby Bezpieczeństwa. Do tej pory Jasiakiewicz nie starał się o status pokrzywdzonego przez IPN. Na pewno taki by dostał, gdyż jeżeli był obrońcą w procesach politycznych po 1981 roku, a był, bezpieka musiała koło niego węszyć. A Konstanty Dombrowicz ? Gdyby starał się o mandat poselski rok temu musiałby złożyć oświadczenie, że był kapusiem. Jest bowiem oficerem (rezerwy) WSI !!!!!!!!!!! To wiadomość pewna !!!!!!! Po skończeniu studiów ukończył Szkołę Oficerów Rezerwy w Centralnym Ośrodku Szkolenia Wojskowej Służby Wewnętrznej w Mińsku Mazowieckim. Jego teczka oficerska znajduje się w bydgoskim WKU. W 1996 roku odbył ostatnie ćwiczenia. Wtedy też uzyskał ostatni przydział mobilizacyjny: JW 1093. Dla niewtajemniczonych: WSI, Oddział Kontrwywiadu Pomorskiego Okręgu Wojskowego przy ulicy Zygmunta Augusta w Bydgoszczy. I jak wygląda teraz poseł Markowski ???? PiS poparł kapusia !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wonder1 Re: PO neutralna, PiS za Dombrowiczem 24.11.06, 13:30 A to heca!!! Powinien sie tym zająć Antoni Od Służb. A co do postu Saula, to jasne ze każdy ma prawo do własnej oceny sytuacji, ale Twoje podejście wydaje mi sie dziwne. Z jednej strony piszesz ze "Jasiakiewicz to człowiek stworzony do działania" - to chyba komplement. Z drugiej zaś że Dombrowicz to "troche nieprzewidywalny asekurant, którego miniona kadencja była po prostu słaba". Rozumiem "czerwony beton w urzędzie marszałkowskim" ale Bydgoszcz złożyła 5 wniosków o kasę z UE, a Toruń 20. To czyja to wina? Na koniec piszesz ze głosowanie na Jasiakiewicz to "krok wstecz". Czyli jak rozumiem człowiek stworzony do działania jest wg Ciebie gorszy od asekuranta ze słabą kadencją. Jeśli była słaba to chyba lepiej bedzie podziękować temu Panu i zagłosować na Jasiakiewicza, który dla miasta zrobił zdecydowanie więcej dobrego. Tak myślę. Ale ja również mogę się mylić. Odpowiedz Link Zgłoś
pingwin34 Re: PO neutralna, PiS za Dombrowiczem 25.11.06, 14:42 Wie ktoś czy Roman Sidorkiewicz to brat Tajnego Współpracownika Służb PRL ? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=814&w=52567940 Odpowiedz Link Zgłoś
wonder1 Re: PO neutralna, PiS za Dombrowiczem 25.11.06, 14:46 Przynajmniej to nie on kandydował w przeciwieństwie do... wiadomo kogo Odpowiedz Link Zgłoś