Dodaj do ulubionych

Wesele - Rambajło, Tarcza?

14.03.06, 22:25
Witam. Szukam sali na wesele w Pile. Część rodziny będzie z daleka i myślałam
o miejscu z noclegiem (ok 15-20 osób). Czy ktoś z was był lub organizował
wesele w Rembajle lub Tarczy? Jak oceniacie te miejsca (lokaj, jedzenie)? A
może znacie inne fajne miejsca, które możecie doradzić lub odradzić?
Obserwuj wątek
    • armanii Re: Wesele - Rębajło, Tarcza? 14.03.06, 22:28
      armanii napisała:

> Witam. Szukam sali na wesele w Pile. Część rodziny będzie z daleka i myślałam
      > o miejscu z noclegiem (ok 15-20 osób). Czy ktoś z was był lub organizował
      > wesele w Rębajle lub Tarczy? Jak oceniacie te miejsca (lokaj, jedzenie)? A
      > może znacie inne fajne miejsca, które możecie doradzić lub odradzić?

Poprawiam się: Rębajło. Na stronie internetowej dużo nie ma...
      • armanii Re: Wesele - Rębajło, Tarcza? 26.01.07, 18:39
        Hej,

No i za radą Kaluhy zdecydowaliśmy się na Rodło i muszę przyznać, że chyba nie
        mogłam posłuchać lepszej rady:) Będąc w Rębajle odczułam jakby mi Pani robiła
        łaskę poświęcając czas a miałam tam wydać niebagatelną sumkę przecież. Natomiast
        w Rodle zawsze pełna dyspozycyjność i pomoc. Spodziewałam się oszałamiających
        cen a było naprawdę ok. Już teraz wiem, że nie ma co się bać na wyrost:) Jedynie
        apartament był taki nie w naszym stylu:) Dodam tylko ważne szczegóły, jedzenie
        bardzo dobre, pięknie podane (goście chwalili), wystrój sali wg życzenia i nikt
        nie czekał na łapówki. Praca to praca, albo się ja lubi albo traktuje klientów
        tak jak mnie Pani w Rębajle... Nie wiem jak jest w innych lokalach, ale szczerze
        mogę polecić Rodło. Opłacało się zaufać:)
        Dziękuję za pomoc wszystkim którzy pisali.
        Pozdrawiam
        Iwona
    • karusia28 Re: Wesele - Rambajło, Tarcza? 14.03.06, 23:48
      zdecydowanie rębajło.bylam tam kiedys na weselu i naprawde lokal na poziomie i
      z klasa.w tarczy tez moze byc ale jakbym miala wybierac to wybralabym
      rebajlo.pozdrawiam.
      • armanii Re: Wesele - Rębajło, Tarcza? 16.03.06, 21:03
        Dziękuję za odpowiedź. A co możesz powiedziec o jedzeniu w Rębajle? Bo słyszałam
        rózne opinie i trochę teraz się boję.
        • kaluha Re: Wesele - Rębajło, Tarcza? 05.04.06, 23:14
          nie byłam w Rębajle, ale organizujemy wesele w Hotelu Rodło. znajomi tam
          organizowali swoje wesele i bardzo sobie chwalili. ale co do jedzenia, to w
          Pile dziwny zwyczaj jest obsmarowywania innych - w wielu kwestiach - poczynając
          od kamerzysty i fotografa, na jedzeniu i obsłudze kończąc. koszmar. gdzie nie
          poszliśmy tam obsmarowali całą resztę. najlepiej słuchać opinii zaufanych osób.
          pozdrwiam i powodzenia :)
          • armanii Re: Wesele - Rębajło, Tarcza? 10.04.06, 14:40
            A powiedz mi jak wygląda sprawa opłaty za jedzenie, jakie manu zaproponowali?
            Zastanawiałam się na rodłem, ale boje sie ceny za pokoje hotelowe... W Rodle
            jest rzeczywiście pięknie. Rębajło chyba już skreśliłam, polegając na opinii
            zaufanych osób. Zastanawiam sie jeszcze nad Tarczą i ewentualnie Hotelem Celmar
            w Dobrzycy - tylko, że o tym miejscu niewiele wiem...
            • kaluha Re: Wesele - Rębajło, Tarcza? 13.04.06, 19:42
              masz mejla, na gazetowym :)
    • taaka1 Re: Wesele - Rambajło, Tarcza? 15.03.06, 10:33
      A ja mogą polecic Rydwan bawiłam tam się na weselu- super, klasa, przepyszne
      jedzenie pięknie podane i pokoje też są.
      • karusia28 Re: Wesele - Rambajło, Tarcza? 16.03.06, 00:12
        a gdzie jest ten rydwan?pierwszy raz slysze.napisz cos wiecej.
      • armanii Re: Wesele - Rębajło, Tarcza? 16.03.06, 21:00
        Dziękuję za polecenie. Tylko nie wiem niestety gdzie znajduje się ten lokal.
        Możesz napisać coś więcej?
        • slodka79 Re: Wesele - Rębajło, Tarcza? 17.03.06, 12:46
          Rydwan znajduję się przy stadionie na Żeromskiego. Dosyć fajny lokal, też byłam
          tam na weselu ale Ja sama bym niewybrała gdyż były osobne sale w jednej się
          jadło w drugiej bawiła.:)) Ja poleciłabym Pasibrzuch albo Stawisko.Pozdrawiam
          • chmurka_257 Re: Wesele - Rębajło, Tarcza? 18.03.06, 01:39
            ZDECYDOWANIE RęBAJLO ,WPRAWDZIE NIE BYLAM TAM NIGDY NA WESELU ALE CZEST RAZEM Z
            MEZEM JEZDZIMY TAM NA OBIADY (PYSZNE I PIęKNIE PODANE,LOKAL Z KLASA)
    • paacynka Re: Wesele - Rambajło, Tarcza? 18.03.06, 10:41
      zdecydowanie Rębajło, w Rydwanie jedzenie niesmaczne (ja tak trafiłam, twarde i
      niedosolone mięsa) otoczenie jest nieładne, a to też ważne. W Rębajle wszystko
      dopięte na ostatni guzik i elegancko. Polecam

• taaka1 Re: Wesele - Rambajło, Tarcza? 18.03.06, 19:30
        Może inny kucharz gotował- ja byłam zachwycona ale zawsze tak jest że ile ludzi
        tyle opinii.
        • paacynka Re: Wesele - Rambajło, Tarcza? 18.03.06, 19:44
          to prawda

ostatnio usłyszałam b. dobrą opinię o Bursie przy ul. Ceglanej, tam są i pokoje
          i wesela, ale to jak ktoś chce/musi obniżyć koszty i wybiera nie restaurację.
          Wesela przygotowują pracownicy stołówki, nie że trzeba samemu. Możliwe ze będę
          tam latem na weselu to zobaczę co i jak ;)
    • wielkiblekit Re: Wesele - Rambajło, Tarcza? 05.04.06, 11:35
      Nie znam Rebajla ale znam i Tarcze i Rydwan. Obie knajpy polecam. Mialem wesele
      w tarczy i chrzciny dziecka w Rydwanie. Bylo bardzo dobrze. Trzeba zwracac
      uwage na obsluge ale w Pile to miejsca z pierwszej trojki.
      • paacynka Re: Wesele - Rambajło, Tarcza? 06.04.06, 17:31
        chyba żartujesz??? przejdź się tam do kuchni to od razu zmienisz zdanie. Nie
        polecam pod względem czystości Tarczy ani pod względem obsługi. nie ma dobrych
        tradycji, nawyków bo ostatnie lata ciągle się zmieniają kelnerzy.
        • armanii Re: Wesele - Rambajło, Tarcza? 10.04.06, 14:42
          A jak wygląda sprawa kuchni w Rębajle, bo moi znajomi podobno jedną potrawę
          potrafia jeśc na różne sposoby. Jak tam wygląda sprawa kucharza? Widzę, że się
          orientujesz...
          • paacynka Re: Wesele - Rambajło, Tarcza? 10.04.06, 18:51
            wg mnie tam wogóle b. dobre jedzenie, tradycja i widać że wszystko jest na
            ostatni guzik dopięte i jest CZYSTO!!! niestety o Tarczy nie można o niczym tak
            powiedzieć.
            • oblonski Re: Wesele - Rambajło, Tarcza? 11.04.06, 00:22
              Byłem na weselach i w Rębajle i w Tarczy. Rębajło very ok, Tarcza - gorzej
    • 271mw Re: Wesele - Rambajło, Tarcza? 09.02.07, 20:44
      Polecam REMBAJŁO.Moje przyjęcie weselne wyprawione tam było cudowne.Obsługa
      super,jedzenie bardzo smaczne.Można liczyć na pomoc w dobieraniu
      potraw ,kierowniczka przygoyuje kilka wariantów jadłospisu.Sam lokal jest
      piekny.
      Polecam Zespół DWA:) Potrafia porwać do tańca i sprwią że goście nie będą się
      nudzić.
      • jantarka13 Re: Wesele - Rambajło, Tarcza? 24.02.07, 17:37
        a co ze Stawiskiem? co to? gdzie to?
        czy ktoś może polecić miejsce w okolicach Piły - niekonicznie chcę w mieście:)
        • paacynka Re: Wesele - Rambajło, Tarcza? 27.02.07, 22:53
          Pasibrzuch, Rębajło, zleży w jakiej odległości od Piły chcesz zrobić to wesele

• jantarka13 Re: Wesele - Rambajło, Tarcza? 03.03.07, 21:05
            a co powiecie o Geovicie na Płotkach?:)
            • paacynka Re: Wesele - Rambajło, Tarcza? 04.03.07, 18:47
              brak klimatu, okropne jedzenie i obsługa ze zmianą jednej takiej starszej
              kelnerki, jak jej nie ma to jest znośnie.
              • jantarka13 Re: Wesele - Rambajło, Tarcza? 04.03.07, 19:35
                hmm, wystrój mi się b. podoba; cennik odpowiedni do menu (które zresztą w dużej
                części myślę wymienić), tanie noclegi dla gości... dużo plusów, ale w takim
                razie wybierzemy się tam jeszcze na obiad - mały sprawdzian:)

dzięki za opinię
    • 1mordka Dworek Grabowno 29.09.07, 22:43
      a ja polecam Dworek w Grabownie, jest z klasa i przepyszna staropolska
      kuchnia!!!!! A może ktoś już tam robił???
      www.dworek-koper.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka