Dodaj do ulubionych

Nowy burmistrz.... Anna Tomicka.

IP: *.swarzedz.sdi.tpnet.pl 11.11.02, 10:51
Bez komentarza.

Interesuje mnie w tej chwili jedna rzecz: Czy to prawda, ze p. Tomicka chce
obciac fundusze Miejsko-Gminnemu Osrodkowi Kultury? Jesli tak, to jakie jest
uzasadnienie?

Nie orientuje sie w tym zupelnie, a jest to dla mnie istotne.
Obserwuj wątek
    • Gość: hic Re: Nowy burmistrz.... Anna Tomicka. IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 11.11.02, 11:54
      również bez komentarza (burmistrz) :((((((((((((((((((((((
      Pozdrov.
      • Gość: hic Re: Nowy burmistrz.... Anna Tomicka. IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 11.11.02, 11:56
        Gość portalu: hic napisał(a):

> również bez komentarza (burmistrz) :((((((((((((((((((((((
        > Pozdrov.
        Swarzędzianie nie umieją pływać?????????? a może boją się że puszczą
        farbę :))))))))))))))
    • Gość: P.W. Re: Nowy burmistrz.... Anna Tomicka. IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 11.11.02, 13:53
      Dla mnie wyniki wyborow to zadna niespodzianka. Przed I tura zastanawial mnie
      jedynie dziwny obiektywizm Swarzedzkiej Tv Kablowej. W drugiej turze red.
      Tomaszewski zrobil juz co trzeba. Takiej prezentacji Tomickiej i
      antyprezentacji Szymczaka nie powstydzil by sie nawet sam Goebels. Teraz
      rozumiem dlaczego w programie komitetu "Czas na zmiany" byl punkt o poszerzeniu
      zasiegu STK na cala gmine Swarzedz. Tam gdzie zasieg ma STK tam kandydaci tego
      komitetu weszli do rady, w pozostalych dostali smiesznie malo glosow. To o
      czyms swiadczy. Milosciwie nam panujacy Prezes Pawel I chcialby, niczym wielki
      brat Orwella, miec dostep do kazdego swarzedzkiego domu.

Jesli chodzi o kampanie przed II tura, to interesuje mnie dlaczego dozorcy w
      spoldzielczych blokach roznosili listy od pani kandydatki? Robili to z wlasnej
      woli (byli jej zwolennikami), czy tez robili to w ramach swoich obowiazkow
      sluzbowych (tzn. za moje pieniadze).

Demokracja to demokracja - z wynikami wyborow trzeba sie pogodzic - nawet jesli
      wybory wygrala Tomicka. Ciekawe sa jednak dwie sprawy. Po pierwsze, jaki uklad
      zawiaze sie w Radzie Miasta. Czy Swarzedzki Komitet Miasta i Wsi bedzie wiernie
      stal przy Porozumieniu Samorzadowym Szymczaka? Wtedy moze byc bardzo ciekawie.
      Bardziej prawdopodobne wydaje sie byc niestety lakomstwo SKMiW na stolki w
      urzedzie, a te z pewnoscia Tomicka im zaoferuje.
      Druga sprawa, to przyszle zachowanie pani Tomickiej. Do tej pory byla ktoras
      tam w szeregu - daleko za Pawlowskim, Grajkiem, Kantorska i innymi mniej
      znanymi. Czy teraz nadal bedzie tylko figura, ktora jest sterowana z tylnego
      siedzenia przez PP, czy tez bedzie miala jakies wlasne ambicje? To juz jednak
      problem Tomickiej. Moze bedzie probowala byc rzeczywistym burmistrzem i czasami
      miec odmienne zdanie niz PP, ale o jednym musi pamietac. Tak jak w 2002
      roku "obiektywne" swarzedzkie media (STK + Tygodnik Swarzedzki) zniszczyly
      Szymczaka, tak w roku 2006 moga jeszcze latwiej zniszczyc Tomicka.
    • Gość: luc Re: Nowy burmistrz.... Anna Tomicka. IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 11.11.02, 14:19
      Z pewnoscia ludzie tez wybrali Tomicka ze wzgledu na to, ze maja dosc skloconej
      wladzy (wlasnie z "TS"), podzial na "ratusz" i reszte, inwestycje na pokaz i
      pare afer, ktore mielismy ujrzec w mediach dot. pracy burmistrza.
      Na pewno jest to tez jawna manipulacja przez STK i TS i samych przegranych
      kandydatow. Zobaczymy, czy "mniejsze zlo" wyjdzie nam wszystkim na dobre.
      • Gość: hic Re: Nowy burmistrz.... Anna Tomicka. IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 11.11.02, 16:25
        Gość portalu: luc napisał(a):

> Z pewnoscia ludzie tez wybrali Tomicka ze wzgledu na to, ze maja dosc
        skloconej
        >
        > wladzy (wlasnie z "TS"), podzial na "ratusz" i reszte, inwestycje na pokaz i
        > pare afer, ktore mielismy ujrzec w mediach dot. pracy burmistrza.
        > Na pewno jest to tez jawna manipulacja przez STK i TS i samych przegranych
        > kandydatow. Zobaczymy, czy "mniejsze zlo" wyjdzie nam wszystkim na dobre.
        Co prawda mieszkam (nocuję) w Swarzędzu od ok.4-5_ciu lat, ale gdzie są
        inwestyucje na pokaz?????
        • Gość: luc Re: Nowy burmistrz.... Anna Tomicka. IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 11.11.02, 16:40

> Co prawda mieszkam (nocuję) w Swarzędzu od ok.4-5_ciu lat, ale gdzie są
          > inwestyucje na pokaz?????

Mozna chyba do nich zaliczyc wlasnie remont Rynku i w tym roku plywalnie.
          Naprawde nie mam zadnych zastrzezen do nich, jednak trudno oprzec sie wrazeniu,
          ze byly akurat konczone tuz przed wyborami :-) W dodatku plywalnia na kredyt.
          Poza tym, moze faktycznie nie bylo w gminie zbyt wielu hucznych inwestycji.

pozdrawiam.
          • Gość: hic Re: Nowy burmistrz.... Anna Tomicka. IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 11.11.02, 17:57

>
            > Mozna chyba do nich zaliczyc wlasnie remont Rynku i w tym roku plywalnie.
            > Naprawde nie mam zadnych zastrzezen do nich, jednak trudno oprzec sie
            wrazeniu,
            >
            > ze byly akurat konczone tuz przed wyborami :-) W dodatku plywalnia na kredyt.
            > Poza tym, moze faktycznie nie bylo w gminie zbyt wielu hucznych inwestycji.
            >
            > pozdrawiam.

Nawet jeśli były robione na "pokaz" (chcę takich inwestycji na pokaz)to ciekawe
            co P. Tomicka (i inne spółdzielnie) zrobią dla nas na pokaz przez nast. 4 lata.
            Swoją drogą czy to nie Spółdzielnia Mieszkaniowa powinna budować tzw. otoczenie
            kulturalno-rozrywkowe, tak aby na "blokowisku" coś się działo (zamiast
            inwestować w STK - tuba SLD-UP i innych "związanych") poza rozrubami i piciem
            piwa po nocach przez łysych (biedne dzieci - bo w większości to jeszcze dzieci -
            przepraszam "Młodzież"), gdzie są ich rodzice??????????. Sprubój wyskoczyć
            pieszo do apteki na rynek w nocy ;))) (ale to temat na inną dyskusję).

pozdrov.
            • Gość: luc Re: Nowy burmistrz.... Anna Tomicka. IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 11.11.02, 18:02
              Gość portalu: hic napisał(a):

> Nawet jeśli były robione na "pokaz" (chcę takich inwestycji na pokaz)to
              ciekawe
              >
              > co P. Tomicka (i inne spółdzielnie) zrobią dla nas na pokaz przez nast. 4
              lata.

Musze sie zgodzic, ze takie inwestycje sa konieczne. Troche boje sie, zeby P.
              Tomicka nie zrobila ze Swarzedza miasta zapyzialego, nastawionego
              na "samowystarczalnosc", bez przeznaczania powiedzmy tych 30% na inwestycje
              (czym mimo wszystko Szymczak mogl sie szczycic - jak i cala Rada). Nie znam
              Pani Tomickiej, wiec byc moze moje obawy sa bezpodstawne, sam jestem bardzo
              ciekaw, jak bedzie wygladala wladza w jej rekach. Oby jak najlepiej!

Pozdrawiam rowniez.
              • Gość: hic Re: Nowy burmistrz.... Anna Tomicka. IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 11.11.02, 18:26

> Gość portalu: hic napisał(a):
                >
                > > Nawet jeśli były robione na "pokaz" (chcę takich inwestycji na pokaz)to
                > ciekawe
                > >
                > > co P. Tomicka (i inne spółdzielnie) zrobią dla nas na pokaz przez nast. 4
                > lata.
                >
                > Musze sie zgodzic, ze takie inwestycje sa konieczne. Troche boje sie, zeby P.
                > Tomicka nie zrobila ze Swarzedza miasta zapyzialego, nastawionego
                > na "samowystarczalnosc", bez przeznaczania powiedzmy tych 30% na inwestycje
                > (czym mimo wszystko Szymczak mogl sie szczycic - jak i cala Rada). Nie znam
                > Pani Tomickiej, wiec byc moze moje obawy sa bezpodstawne, sam jestem bardzo
                > ciekaw, jak bedzie wygladala wladza w jej rekach. Oby jak najlepiej!
                >
                > Pozdrawiam rowniez.

Jeśli będzie działać jak Spóldzielnia (razem z STK) to......... :((((((((((((((

Pozdrov.
                • Gość: PiotrB Re: Nowy burmistrz.... Anna Tomicka. IP: *.au.poznan.pl 12.11.02, 11:23
                  Czepiacie sie SLD i UP i niestety macie racje. Jestem sympatykiem lewicy, mam takie poglady, ale nigdy bym nie poparl
                  Pawlowskiego i jego teorii. Powinien sie on zajac praca na rzecz Spoldzielni i spoldzielcow, a nie kreowac swojej
                  osoby. Poza tym ta telewizja... Jesli to ma byc tuba lewakow swarzedzkich, to schowam glowe w piasek nawet. Na
                  pania Tomicka tez nie glosowalem, bo poparl ja PP, Samoobrona i K. Napierala, do ktorego sie zrazilem ogladajac
                  zdjecia i czytajac o jego akcji plakatowej w Swarzedz.Region nr 3. A poza tym nie moge niczego panu Szymczakowi
                  zarzucic. Byl dobrym burmistrzem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka