Dodaj do ulubionych

Uczciwosc zlotowskich kupcow

27.03.07, 09:51
Chcialabym sie podzielic zjawiskiem jaki zaobserwowalam w niektorych sklepach
w Zlotowie. Sprzedawcy nie wydaja tam paragonow choc jest to przeciez ich
obowiazek. Szczegolnie chce pozdrowic sprzedawcow i wlascicieli sklepow JULES
przy Wojska Polskiego, Mola Moda przy Westerplatte i stacji benzynowej
STELMACH. W takich punktach najczesciej nie mozna takze placic karta, bo coz
wtedy nie da sie robic przekretow. Moze by sie skarbowka wybrala kiedys w
miasto na zakupy kontrolowane.
Obserwuj wątek
    • radiomarian1 Re: Uczciwosc zlotowskiego belfra 28.03.07, 19:54
      A może Elmek tak napisać o uczciwym poloniście z zawodówki , który za flaszkę
      trunku załatwiał poprawienie ocen na koniec roku.Tu jest dużo do napisania.
      Widzę ,że lewakom udziela się syndrom Gudzowatego mocno.
      Załatwiał bo chyba już ze średnim nie można w szkole uczyć co?
      • elmek Re: Uczciwosc zlotowskiego belfra 28.03.07, 20:02
        A może by tam Maryjanie do prokuratury z takimi zarzutami? Sprzedawca zaś ma
        ustawowy obowiązek wydania dokumentu potwierdzającego zawarcie transakcji, co
        twórca tego wątku słusznie zauważył. W innym wypadku to nie kupiec a oszust
        okradający państwo, a więc Ciebie i mnie!
        • klient30 Re: Uczciwosc zlotowskiego belfra 28.03.07, 20:40
          Od kiedy płacić tam kartą nie można ???? Robie to za każdym razem. Nalepek VISA
          na oknie nie widzisz czy nie chcesz widzieć
          • elmek Re: Uczciwosc zlotowskiego belfra 28.03.07, 20:43
            Czy ja coś o płaceniu kartą pisałem?
        • fazarro Re: Uczciwosc zlotowskiego belfra 28.03.07, 23:58
          "bo kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem
          świadomie uszczuplającym dochody państwa bezideowcem" :)
          stelmach robi wałki na podatku
          i jules tez
          i jeszcze ktoś tam stawia wyższe oceny na pół litra wódki
          jedno szczęście są jeszcze prawicowcy - oni tak nie robią

jaki pan taki kram

P.S
          gdyby nie te naciągnięte oceny połowa z was nie zdałaby tych zawodówek drodzy
          politycy....i kto wtedy by mnie okradał?sąsiad?......tylko?
        • legalna-blondynka Do Elmeka 29.03.07, 21:26
          Elmek ...gdybyś wysiadł z auta i poszedł zapłacić w kasie- dostałbyś paragon,
          ale Ty (tak przypuszczam) robisz tak samo jak ja- podjeżdżasz, podajesz przez
          okno pieniądze i ruszasz........:)
          • elmek Re: Do Elmeka 03.04.07, 10:58
            Gdyby było tak jak napisałaś, to nie zabrałbym głosu w tej dyskusji. Swego czasu
            Ministerstwo Finansów zorganizowało akcję "Weź paragon", sądzę, że przydałoby
            się ją ponowić, bo świadomość w społeczeństwie spada.
            www.elzab.com.pl/aktualnosci_16122004
            cytuję: "Należy zaznaczyć, iż paragon powinien być wręczony klientowi bez jego
            dodatkowych starań."
      • klient30 Re: Uczciwosc zlotowskiego belfra 28.03.07, 20:42
        Moze po prostu komuś żal dupe ściska z jakiś mniej znanych powodów
      • komuchojadek Re: Uczciwosc zlotowskiego belfra 28.03.07, 23:08
        radiomarian1 napisał:

> A może Elmek tak napisać o uczciwym poloniście z zawodówki , który za flaszkę
        > trunku załatwiał poprawienie ocen na koniec roku.Tu jest dużo do napisania.
        > Widzę ,że lewakom udziela się syndrom Gudzowatego mocno.
        > Załatwiał bo chyba już ze średnim nie można w szkole uczyć co?
        ech rozmarzyłem się czytając ten post. Przypomniały mi się lata szkolne i
        niedziele cudów. Oceny poprawiane na grubo, srednia ocen:2, 2, 2, 3+ i 3 na
        koniec itd.....pamiętam. Dziś mijam tych nauczycieli, którzy uważają sie za
        autorytety. Straszne prawda. Lecz cóź im można zrobić? Dziś tylko nie mówić
        dzień dobry i tak też czynię. A ten z zawodówki to taki zakapior czy jak?
    • stefciazl Re: Uczciwosc zlotowskich kupcow 29.03.07, 09:19
      Ostrzegano mnie przed tym miejscem ze nie warto tu czegokolwiek napisac. Jednak
      napisalam o problemie, ktory nie tylko mnie rzuca sie w oczy. Na dzien dobry
      zostalam opluta i nazwana lewakiem. Dziekuje wam bardzo teraz przynajmniej wiem
      na wlasnej skorze ze ta wasza moralnosc jest funta klakow nie warta. Ja tez
      glosowalam na Prawo i Sprawiedliwosc tylko ze ja mialam nadzieje, zaczna
      porzadki od takich najmniejszych nieuczciwosci. Wy tylko o lustracji i wielkiej
      polityce potraficie klapac a jak przychodzi do wlasnego podworka to gnoicie mnie
      broniac interesow nie wiem moze nawet swoich albo swojej rodziny. Dopuki taka
      mentalnosc bedzie w ludziach to w Polsce nie bedzie dobrze chocby tysiac
      lustracji zrobili. Zegnam was bez zalu z politowaniem tylko.
      • fazarro Kochana stefciozl! 29.03.07, 13:01
        Wchodząc na to forum trzeba być świadomym tego, że są tu forumowicze którzy:
        1. wiedzą wszystko
        2. wszystko potrafią
        3. nie są komuchami
        4. nie są pedrylami
        5. nie są lezbami
        6. należą lub popierają jedyną prawą i jedyną właściwą partię polityczną
        7. co niektórzy nie są nawet ze Złotowa
        8. większość z nich karmi się obrażaniem innych forumowiczów

od siebie dodam tylko, że to stare sfrustrowane dziady, którzy nigdy nie
        odważyliby powiedzieć mi w twarz tego co wypisują na forum....jedno szczęście
        mam tylko 22 lata (za to też zostane za chwilę wyzwany lub wyśmiany) i nie
        jestem powiązany w te ich kolesiostwo ani z komuchami, ani z jedynimi właściwymi
        prawicowcami.
        Pozdrawiam Cię serdecznie i mam nadzieję, że nabierzesz trochę dystansu do tego
        placu zabaw opanowanego prze niewyżytych, a kto wie czy czasami nawet
        niespełnionych polityków.
        Traktuj ich jako nadwornych błaznów i jak czasami dopadnie Cię kiepski nastrój
        to zapraszam na forum! Gwarantuję, że po trzech lub czterech razach głupoty
        jakie tu są wypisywane przez co niektórych zaczną Cię bawić!
        Pozdrawiam!
        Fazarro
        • tanges1 Sam jesteś uczestnikiem tego forum 29.03.07, 14:26
          Jesli więc jesteś uczestnikiem to gorycz, którą wylewasz kierujesz tez do siebie.

> od siebie dodam tylko, że to stare sfrustrowane dziady, którzy nigdy nie
          > odważyliby powiedzieć mi w twarz tego co wypisują na forum....jedno szczęście
          > mam tylko 22 lata (za to też zostane za chwilę wyzwany lub wyśmiany) i nie
          > jestem powiązany w te ich kolesiostwo ani z komuchami, ani z jedynimi właściwym
          > i
          > prawicowcami.

Przeczytaj co piszesz sam na innych uczestników.
          Mówisz na innych a za kogo się Ty uważasz skoro Twoja frustracja jest ewidentna
          nawet w tym poscie, który cytuję.

>od siebie dodam tylko, że to stare sfrustrowane dziady, którzy nigdy nie
          > odważyliby powiedzieć mi w twarz tego co wypisują na forum...

Wychyl twarz spod niku a może wtedy ktoś odwazy Ci się powiedzieć co myśli
          prosto w twarz.

Pozdrawiam więc niewyżytego sfrustrowanego błazna z tego podwórka.

• legalna-blondynka Re: U Stelmacha dają paragony. 29.03.07, 20:45
            Fazaro ma 22lata.....a brzmi właśnie jak stary, schorowany, sfrustrowany
            dziad...::) Byłam dziś zatankować u Stelmacha(lubię ich stację). Paragony
            odbiera się w kasie-dają je bez problemu. Ja bardzo rzadko proszę o paragon,
            ponieważ nie chce mi się wysiadać z auta.
            • fazarro Re: U Stelmacha dają paragony. 30.03.07, 00:22
              :D
      • legalna-blondynka Re: Uczciwosc zlotowskich kupcow 29.03.07, 20:49
        Stefciu bardzo dobrze,że poruszyłaś ten problem. Nie zwracam specjalnie uwagi na
        paragony,ale Stelmacha sprawdziłam....poproś o paragon, a dostaniesz.
      • xena_ksiezniczka Re: Uczciwosc zlotowskich kupcow 03.04.07, 11:05
        Witam
        Stefciazl masz racje! To, co się wyprawia na złotowskim forum to jakieś
        straszliwa dziwadło. Kłocą się miedzy sobą, wyzywają...zamiast wymienic myśli,
        opinie...przeciez po to jest forum. Odwiedzam różne fora, na to złotowskie
        weszłam z ciekawości, pochodze ze Złotowa, myślałam że odnajde może tu jakiś
        rodzimy wątek, może odnajde znajomych z lat szkolnych...ale NIE! Forum
        regionalne - Złotów to wyłłącznie polityka przez duże "P", opluwanie ziomków,
        szukanie machloj, itp, itd.
        Pozdrawiam wszystkich
        • obywatel28 Re: Uczciwosc zlotowskich kupcow 03.04.07, 19:24
          Xena. Tutaj piszą przede wszystkim frustraci, którym nie wyszło w życiu i moga
          sie spełniac opluwaniem innych. To dla nich miejsce na leczenie kompleksów.
          Dlatego tak nienawistnie odnoszą sie do ludzi o odmiennych poglądach.
          Ale 99.99999% ludzi ma to gdzieś. Zyją, pracują, kochają, piją itd.
          Pozdrawiam Cię
          • xena_ksiezniczka Re: Uczciwosc zlotowskich kupcow 04.04.07, 18:05
            :)
            Pocieszające jest to co napisałeś. Szok jaki przeżyłam czytając to forum chyba
            zagłuszył trzeźwe spojrzenie na rzeczywistość.
            Dziękuję za pozdrowienia i również pozdrawiam
            • elmek Re: Uczciwosc zlotowskich kupcow 04.04.07, 20:39
              Taka już specyfika tego forum (bo mam nadzieję, że nie całej lokalnej
              społeczności). Polityka, politykierstwo, politykowanie, a jak się pojawi temat
              lokalny, to: albo jest to temat polityczny, albo temat wkrótce zostaje
              sprowadzony na tory polityczne, albo zostaje szybko zapomniany. Spróbuj zwrócić
              uwagę, to będziesz posądzonym o cenzurę, łamanie swobód obywatelskich i Bóg wie
              co jeszcze. Dochodzę do wniosku, że takie mamy forum, na jakie zasługujemy...
              PS.
              Mimo wszystko nie zniechęcaj się i zaglądaj do nas ;-)
              • legalna-blondynka Re: Uczciwosc zlotowskich kupcow 04.04.07, 22:12
                Elmek...a wiesz,że Ty postępujesz tak samo-patrz wątek DYREKTORZY....ja o
                kryteriach dla nich...Ty sprowadziłeś dyskusję na tory polityczne pytając o
                RZAD...:)
                • elmek Re: Uczciwosc zlotowskich kupcow 04.04.07, 22:20
                  Mea culpa :-) Na szczęście u mnie to wyjątek od reguły ;-)
    • zlotowiak Re: Uczciwosc zlotowskich kupcow 29.03.07, 09:25
      nie daja paragonow Tobie by dac je znajomym i innym TOWARZYSZOM PARTII by mogli
      sobie fakturki na paliwo itd. wrzucic w koszta w firme i mniej kasy zaplacic
      panstwu , gdzie sa Kaczki ? dalej no...
      • galicjanka1 Re: Uczciwosc zlotowskich kupcow 03.04.07, 21:23
        Towarzysze to pewnie z partii rządzącej, ale sądząc po sondażach to już niedługo
        się skończy ich czas, ciekawe kto po nich? Pewnie PO.
        • ten_po_prawej Re: Uczciwosc zlotowskich kupcow 03.04.07, 21:38
          Marzy się żeby było jak kiedyś?Widzę że "rajcuje"cię sitwa Millera i Kwasa.
          Złodziejstwo pierwszej klasy...mam nadzieje ,że PiS rozliczy czerwonych do końca....wszystko jest na dobrej drodze.
          P.S. poczytaj sobie "lista uczciwych z SLD"...jest tam pare ciekawych rzeczy.
          ale tam nie komentujesz hihihih.
    • peter22011985 Re: Uczciwosc zlotowskich kupcow 04.04.07, 16:02
      cześć

jestem nowy na forum, ale zaciekawił mnie ten temat

po pierwsze do 3/4 sklepów z ciuchami nie daje paragonów, a nie tylko te dwa
      wymienione, szkoda, że na rynku się nie domagiacie o paragon :)))

po drugie do stefciazl - co ma płacenie kartę do robienia przekrętów?

po trzecie do emlinek - byłem u niego na stacji i jest wyraźnie napisane na
      dystrybutorze "paragon do odbioru w kasie"
      • elmek Re: Uczciwosc zlotowskich kupcow 04.04.07, 16:35
        peter22011985 napisał:

> po trzecie do emlinek - byłem u niego na stacji i jest wyraźnie napisane na
        > dystrybutorze "paragon do odbioru w kasie"

Masz i kolejna osoba sobie coś ubzdurała. Przeczytaj dokładnie to, co wcześniej
        napisałem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka