29.11.11, 11:11
Hej.Ppotrzebuje pomocy chce zlozyc wniosek o beihilfe 6.60e na dzien dla rodzin o niskich dochodach ale niewiem jakie dokumenty mam dolaczyc,wiem ze mam to zaniesc do wgkk.Prosze odpiszcie.Dzieki
Obserwuj wątek
    • sindi21l Re: Beihilfe 29.11.11, 16:15
      Hi, jesli w jakis sposob Ci pomoga moje informacje to sie ciesze .
      Z tego co pamietam to potrzebujesz tylko wypelniony Antrag i do wgladu Akt urodzenia dziecka.
      Oni juz wszystkie Twoje papiery maja z Kinderbetreuungsgeld, choc ja zawsze zabieram ze soba juz Akt urodzenia, obywatelsto, ksiazeczke dziecka i cala reszte niepotrzebnych papierow bo nigdy nic nie wiadomo a ja juz pare razy jezdzilam bo im sie jakies papiery pogubily itp. Mniej wiecej temu tez mi zatrzymali Kinderbetreuungsgeld bo zapodzialy im sie papiery.
      Ponizej podaje Ci link gdzie wszystko pisze.
      W skrocie Ci powiem ze mozna to skladac tylko pol roku w tyl czyli jesli Twoje dziecko ma wiecej niz 6 miesiecy juz sie nie da i jest to tylko przyznawane na rok. Na co trzeba bardzo uwazac ze jesli w najblizszym rozliczeniu przekroczy Twoj maz/partener sume dozwolona (16.200) i Ty (tu nie wiem jaka jest kwota ale chyba cos 5tys oprocz Kinderbetreuungsgeld, bo Ty tak samo mozesz dorabiac w miesiacu ) to musicie wszystko oddac Wgkk i na to trzeba uwazac.
      Na dole w Help.gv jest formulasz do wydrukowania
      Pozdrawiam
      www.help.gv.at/Portal.Node/hlpd/public/content/8/Seite.080608.html#Voraussetzungen
      portal.wko.at/wk/format_detail.wk?angid=1&stid=525578&dstid=0&titel=Beihilfe,zum,pauschalen,Kinderbetreuungsgeld
      • reneeee32 Re: Beihilfe 30.11.11, 00:30
        Dzieki za pomoc!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka