Dodaj do ulubionych

potrzebujemy pomocy!

27.01.15, 14:28
Witam. Jesteśmy rodziną wielodzietną . 8 dzieci, jedno w drodze i rodzice. Bardzo potrzebujemy pomocy. Mama jest chora, utrzymujemy się z małego gospodarstwa. Mieszkamy w 2 pokojach bo tylko w 2 mamy piec . Mamy piętrowy dom ale niestety góra jest w surowym stanie. Do tej pory korzystaliśmy ze studni ale teraz Mamy podciągniętą wodę do domu niestety nie stać nas na zrobienie łazienki. Bardzo prosimy o pomoc jakąkolwiek.. Potrzebujemy pomocy w remoncie, wyposażenia do domu, opału, pościeli, ręczników, środków czystości, ubrania, rzeczy dla noworodka(urodzi się dopiero w sierpniu).. Może akurat ktoś z was ma na zbyciu coś co nam ułatwiłoby życie . Jeżeli nikt nie mógłby nam pomóc to bardzo proszę chociaż o pokierowanie gdzie i jak mogę szukać pomocy której naprawdę bardzo potrzebujemy. z góry serdecznie dziękuję za zainteresowanie.
Obserwuj wątek
    • kuiad Re: potrzebujemy pomocy! 27.01.15, 15:16
      Jesteś rocznik 94?
      • moriona94 Re: potrzebujemy pomocy! 27.01.15, 15:30
        Tak, jest jeden brat starszy ode mnie a pozatym wszystkie dzieci młodsze.
    • joann79a Re: potrzebujemy pomocy! 27.01.15, 16:22
      to dZiecko w drodze toTwoje czy rodzicow?
      • moriona94 Re: potrzebujemy pomocy! 27.01.15, 16:31
        Przepraszam że nie jasno napisane.
        Moje, ale pomimo tego że nie mam pieniędzy jestem najszczęśliwsza na świecie z powodu dzidziusia ponieważ będąc po wakacjach w szpitalu lekarze stwierdzili u mnie chorobę przy której prawdopodobieństwem jest bezpłodność, załamałam się po czym 2 miesiące później zaszłam w ciążę.
        • kuiad Re: potrzebujemy pomocy! 27.01.15, 18:01
          Tzn ze rodzice mają 8 dzieci a Ty bedziesz miala jedno?
          • moriona94 Re: potrzebujemy pomocy! 27.01.15, 18:26
            Tak.
            • renata.36 Re: potrzebujemy pomocy! 27.01.15, 18:38
              Nie sądzę żebys w tym miejscu otrzymała taką pomoc na jaka liczysz,załozyłaś watek na Pomocnych ale trzeba udokumentowac swoja sytuacje i odpowiedziec na pytania.
        • joann79a Re: potrzebujemy pomocy! 27.01.15, 20:40
          tzn. ze myslalas ze jestes bezplodna w zwiazku z ta choroba i dlatego teraz bedziesz miala dzidziusia?
          a co z partnerem, tez czuje sie najszczesliwszy na swiecie z powodu dzidzi?
          • moriona94 Re: potrzebujemy pomocy! 28.01.15, 07:18
            Nie nie, lekarz powiedział mi że przy tej chorobie jest bardzo duże prawdopodobieństwo bezpłodności więc zareagowałam raczej jak każda kobieta która chciałaby mieć dziecko, wystraszyłam się i strasznie to przeżywałam. No i ok 2 miesiące później okazało się że jestem w ciąży .
            Tak też jest szczęśliwy no tylko wiadomo jest ciężko dlatego prosiłam też jeżeli ktoś miałby na zbyciu zbędne rzeczy dla dzidziusia .
            • moriona94 Re: potrzebujemy pomocy! 28.01.15, 07:20
              Co prawda może i jest jeszcze wcześnie bo termin dopiero mam na sierpień ale boję się że zostanę potem bez niczego.
              • kuiad Re: potrzebujemy pomocy! 28.01.15, 10:11
                Jedno jest pewne. Bezpłodna nie jesteś. Tak jak napisała Renata musisz udokumentować waszą trudną sytuację w jakiej się znalazla Twoja rodzina.
    • zuzanka73 Re: potrzebujemy pomocy! 29.01.15, 22:56
      Witam chciala bym sie dowiedziec w jakim wieku sa dzieci posiadam troche odziezy w dobrym stanie i chetnie oddam poprosila bym jakis kontakt ewentualnie gdzie mozna by bylo to zawiesc pozdrawiam
      • kuiad Re: potrzebujemy pomocy! 30.01.15, 08:53
        zuzanka temat się ciągnie w tym wątku
        forum.gazeta.pl/forum/w,615,156400248,156400248,Potrzebuje_pomocy_dla_rodziny_wielodzietnej_.html
      • moriona94 Re: potrzebujemy pomocy! 30.01.15, 11:02
        Bardzo się cieszę, jak tylko zdobędę potrzebne dokumenty zaraz je wyśle żebyście mogły same zdecydować czy zasługujemy na jakąkolwiek pomoc . Nie bede teraz podawać adresu bo chciałabym uniknąć zbędnych podejrzeń czy oskarżeń :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka