okruszek444 30.11.08, 23:53 Odpisywalam dzis na pewien post i podawalam tam linka i juz go nie widze... cos u mnie nie tak z komputerem czy postu juz nie ma?? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gra.60 Re: nikną posty ??? 01.12.08, 00:05 Ja też miałam ten problem, ale po kilku minutach wszystko wróciło do stanu pierwotnego. Wyskakiwała mi informacja, że chwilowo post jest nie dostępny, czy coś w tym stylu. To pewnie jakieś błędy techniczne ot, zemsta rzeczy martwych. Grażyna Odpowiedz Link
artjoasia Re: nikną posty ??? 01.12.08, 10:57 Czy chodzi o tę słonicę ze słoniątkiem? Założycielka forum jest bardzo czuła na punkcie odpowiedniego tytułowania wątków (i słusznie). Tamten wątek, o ile pamiętam, był zatytułowany "szukam wzorów" czy jakoś podobnie, bez sprecyzowania, o jakie wzory chodzi. Dlatego zniknął. Odpowiedz Link
malazofia Re: nikną posty ??? 01.12.08, 13:12 mój post, który napisałam wczoraj też zniknoł... i nie wiem z jakiego powodu... Odpowiedz Link
artjoasia do malazofia 01.12.08, 15:13 Bo napisałaś "szukam tych wzorów", a nie na przykład: szukam wzorów kartek świątecznych albo szukam słoni... PS. Zajrzyj na fotosik Okruszka, do albumu Zwierzęta, Odpowiedz Link
harpatkaa Re: nikną posty ??? 01.12.08, 17:49 Posty faktycznie sa kasowane z wymienionych wyzej powodow. Co jest zreszta zgodne z regulaminem. Jesli chodzi o poprawianie postow to: 1. nie ma opcji, zebym mogla zmienic tytul albo tresc postu. Musze go usunac i ewnetualnie napisac od nowa 2. zasady i regulamin sa na tyle czytelne, ze kazdy jest w stanie je zrozumiec i zastosowac 3. poprawianie zamiast poprawic sytuacje prawdopodobnie by ja jeszcze pogorszylo, bo takich niejasnych postow byloby z czasem coraz wiecej, a ja nie jestem w stanie wszystkiego poprawiac. Usuwanie jest dosc brutalna metoda, ale mam wrazenie, ze skuteczna. Odpowiedz Link
dona2000 Re: nikną posty ??? 02.12.08, 08:51 harpatkaa napisała: > Posty faktycznie sa kasowane z wymienionych wyzej powodow. Co jest zreszta > zgodne z regulaminem. Jesli chodzi o poprawianie postow to: > 1. nie ma opcji, zebym mogla zmienic tytul albo tresc postu. Musze go usunac i > ewnetualnie napisac od nowa > 2. zasady i regulamin sa na tyle czytelne, ze kazdy jest w stanie je zrozumiec > i > zastosowac > 3. poprawianie zamiast poprawic sytuacje prawdopodobnie by ja jeszcze > pogorszylo, bo takich niejasnych postow byloby z czasem coraz wiecej, a ja nie > jestem w stanie wszystkiego poprawiac. Usuwanie jest dosc brutalna metoda, ale > mam wrazenie, ze skuteczna. harpatkoo! a dlaczego nie nikną posty nie związane z haftem xxx np."Wiem ,że to nie to forum ale pomóżcie"albo posty powtarzające się"Podkładka pod myszkę"może pierwszy post należało podnieść do góry a nie zaśmiecać forum drugim o tej samej treści? Tym bardziej dziwi mnie usuwanie postów z konkretną prośbą,ale "żle"ujętym tytułem.Może to jakoś zmienić?Po co nam zniechęcone fanki xxxxx?Ewa Odpowiedz Link
harpatkaa Re: nikną posty ??? 02.12.08, 15:07 > harpatkoo! a dlaczego nie nikną posty nie związane z haftem xxx np."Wiem ,że to nie to forum ale pomóżcie"albo posty powtarzające się "Podkładka pod myszkę" może > pierwszy post należało podnieść do góry a nie zaśmiecać forum drugim o tej samej > treści? Tym bardziej dziwi mnie usuwanie postów z konkretną prośbą,ale > "żle"ujętym tytułem.Może to jakoś zmienić?Po co nam zniechęcone fanki xxxxx?Ewa Watek o bombkach zmodyfikowalam, a usuwac go na razie nie zmierzam, bo mysle, ze moze sie przydac takze innym forumowiczkom, bo wiele z nas zajmuje sie nie tylko haftem, a ponadto zblizaja sie swieta i temat jest jak najbardziej na czasie. Idac zreszta za Twoim tokiem myslenia powinnam skasowac takze watki w stylu "co robicie w wolnym czasie". Tytul watku jest niejako kluczem i on decyduje gdzie zajrzymy, co przeczytamy i na ile sprawnie bedzie sie mozna poruszac po forum. Dltatego tak duza uwage zwracam na to zagadnienie. Wspomnianej podkladki pod myszki nie usunelam, bo nie dam rady porownywac kazdego postu i jego autora. Watki dotycz roznych spraw zwiazanych z podkladka i nie zwrocilam uwagi, ze napisala je ta sama osoba. Teraz juz poprawilam ta sprawe, ale tylko dltaego, zwrocomo mi uwage. O To, by zwracac mi uwage jak zauwazycie jakies nieprawidlowosci albo bedziecie mialy uwagi, prosilam zreszta w jedny z postow. Mozna go znalezc w ogloszeniach. Jak do tej pory na ta moja prosbe odpowiedziala 1 osoba... Czy to nie dziwne? Dziekuje Wam tez za slowa wsparcia, bo zaczynalam powoli watpic w sens tego moderowania. Wiem, ze nigdy nie bedzie tak, ze wszyscy beda zadowoleni, ale dobrze, ze sa rozne glosy na temat funkcjonowania forum. Wazne sa i te pozytywne jak i te krytyczne. Odpowiedz Link
muchatsetse1 Jeszcze się taki nie urodził, co by wszystkim ... 02.12.08, 17:02 Harpatko, jeszcze się taki nie urodził, co by wszystkim dogodził. Moderowanie to nie "bułka z masłem". Jednak usuwanie postów nie było dobrym posunięciem. Wiem, że zmiana tytułów postów zabiera więcej czasu niż nich usunięcie. Jednak osoby początkujące na tym forum lub bywające tu sporadycznie nie zawsze potrafią prawidłowo określić o co im chodzi. Przykład: dziewczyna szukała obrazka na urodzenie dziecka, a nie metryczki, ponieważ nie wiedziała, jak to nazwać. Sama zwróciłam jej uwagę, a później poczułam się trochę głupio. Przecież zanim trafiłam na to stare forum xxx sama byłam „zielona”. Jeśli chodzi o czytanie regulaminu. Zastanów się, czy ty czytasz wszystkie regulaminy? Nie zmieni się mentalności innych, ponieważ sami jesteśmy ludźmi i nie zawsze, i nie wszędzie postępujemy prawidłowo. Można zwracać uwagę, upominać, ale to też trafi do nielicznych. Przyjdą następni młodzi (stażem, niekoniecznie wiekiem), którzy nie przeczytają ani regulaminu, ani upomnień skierowanych do innych. Wydaje mi się, że ta syzyfowa praca czyli zmiana tytułów to najlepsze rozwiązanie dla tego forum. Podziwiam cię za wkład pracy i pozdrawiam gorąco. P.S. Mam jedną sugestię. Może warto link do zagubionego na początku forum postu „poznajmy się” założonego przez ryznar13 wrzucić do przyszpilonego Regulaminu? Odpowiedz Link
julita414 Re: nikną posty ??? 01.12.08, 18:11 mi co prawda nic nie zniknęło, ale jak czytam moje poprzedniczki to powiem ze NIE FAJNIE SIE DZIEJE, regulami regulaminem ale trzeba być człowiekiem , to fomum jest dla ludzi a nie ludzie dla forum , powiem tak: JA TU JESTEM OSTATNI RAZ JEDNAK WRACAM DO STAREGO TOLERANCYJNEGO DLA WSZYSTKICH FORUM POZDRAWIAM WSZYSTKICH Odpowiedz Link
dona2000 Re: nikną posty ??? 01.12.08, 18:43 Pewnie znowu będzie afera,że się czepiam,ale tym razem to prawda.Rano odpowiadałam na prośbę poszukującej,wczoraj też a dziś już nie ma tych postów.Troszkę czasu mi zajęło znalezienie strony ,a tu masz....po ptakach.Coś chyba nie tak jest z regulaminem,może szefowa za poważnie traktuje swoje obowiązki,troszkę tolerancji dla młodych i niedoświadczonych pań xxxxxx.Dla mnie to zwykła biurokracja,którą czasami można by pominąć,nikt ,a ja na pewno ,nie ma pretensji o 'żle" sformułowane pytanie,bo i tak czytam wszystkie posty i w miarę możliwości pomagam.Proszę zatem Panią Harpatkę o trochę wyrozumiałości))))))EWA Odpowiedz Link
okruszek444 Re: nikną posty ??? 01.12.08, 19:26 Ja tez jestem zdumiona... rgulamin regulaminem ale takie kasowanie postow mi sie nie podoba wcale. Owszem, gdyby to byly posty obrazajace kogos wtedy nie nalezloby sie "certolic" i wywalic raz dwa, ale podana przyczyna nie jest dla mnie wytlumaczalnym powodem kasowania. Forum powinno byc przyjazne ludziom i drobne odstepstwa od regulaminu traktowane z przymruzeniem oka, biurokracja zniecheci do zagladania tutaj. Ja osobiscie mam jej dosc w pracy i zdecydowanie wole lekki balagnik niz sztywne reguly traktujace ludzi jak roboty. A juz wykasowanie postu na ktory odpisalam wydaje mi sie dziwne, tytul brzmial- POSZUKUJE KONKRETNYCH WZOROW- w srodku byla prosba o 8 chyba wzorkow. W jaki sposob autorka miala umiescic tytuly wszystkoch obrazkow w nazwie postu??? No chyba ze napisalaby 8 postow , kazdy z tytulem obrazka , ale to wydaje mi sie bez sensu i wiekszym balaganieniem niz to, jak bylo ujete wszystko w jednym. Prosze nie traktowac moich slow jako "czepianie sie" wyrazam tylko swoje zdanie. Pozdrawiam! Odpowiedz Link
toffi2007 Re: nikną posty ??? 01.12.08, 19:46 Witam i rowniez pozwole sie wypowiedziec.Mnie takze nie podoba sie takie traktowanie.Moj post zostal co prawda poprawiony w tytule ale.....bardzo glupio sie poczulam,kiedy zobaczylam w pierwszej chwili,ze go nie ma na forum.Nikogo nie chcialam urazic,obrazic czy wymusic pomocy.Pozdrawiam Odpowiedz Link
nutilka Re: nikną posty ??? 01.12.08, 20:16 a jednak jak wynika z poprzedniego postu mozna poprawic? Czy ja zle zrozumiałam? Odpowiedz Link
artjoasia Re: nikną posty ??? 01.12.08, 20:23 Nie poprawić. Przepisać jako nowy wątek autorstwa Harpatki. Odpowiedz Link
aniaczu79 Re: nikną posty ??? 01.12.08, 21:07 Dona2000,zdaje się, że wczoraj odpowiedziałaś na mój post(szukam wciąż metryczki z pewnym misiem) - nie zdążyłam Ci podziękować za odpowiedź bo wątek został skasowany, zrobię to teraz "Dziękuję, mojego wzorku wprawdzie nie znalazłam, ale kilka innych wpadło mi w oko" ) Co do samego tematu - mój wątek usunięto dwukrotnie, za pierwszym razem myślałam, że to jakieś kłopoty techniczne, dopiero jak ponownie wyparował zrozumiałam, że coś jest nie tak. Nie mam absolutnie żadnych pretensji, wyjaśniłam to już zresztą z moderatorką. Wydaje mi się jednak, że nie zawsze można dokładnie nazwać post. Owszem jeśli się szuka wzorów np. róż to można to napisać, albo wszelkich wzorów na obrusy...Ale jak ktoś szuka konkretnego wzorku z linku to ma go opisywać w temacie? W moim przypadku temat musiałby brzmieć: "Szukam wzoru na małą metryczkę na której jest śpiąc miś, fotografia była opublikowana w Cross Stitcher, zdaje się że z 2006 roku. " To oczywiście żart, ale muszę powiedzieć, że nie napiszę ponownie wątku, mimo, że do trzech razy sztuka...Jeśli ktoś nie ma zamiaru pomóc, albo nie ma czasu czekać aż zawartość strony "wczyta się" może po prostu pominąć taki post. To chyba byłoby lepsze niż "tajemnicze zniknięcie", które uwierzcie mi może wprowadzić w kiepski nastrój. Tak jak wspomniałam, nie mam pretensji, że usunięto mi wątek (dwukrotnie), jest to forum prywatne, ma swój regulamin, korzystając z forum trzeba go przestrzegać. Rozumiem to. Czasem można jednak pomyśleć, że osoba zamieszczająca post "Pomocy" nie robi tego złośliwie - bo chce zaśmiecić forum, tylko po prostu albo nie wie jak trzeba, albo nijak nie może w temacie sformułować problemu. To jest oczywiście tylko moje zdanie. Bardzo lubię to forum ze względu na bardzo fajnych i życzliwych ludzi którzy tu bywają (zakładam, że ci sami co na "starym" forum). Ja mam niewiele czasu na przeglądanie internetu i bardzo jestem wdzięczna, że ktoś zrobił to za mnie.I zawsze jest mi bardzo miło, że ktoś chce mi pomóc. Dona2000 jeszcze raz wielki dzięki. Pozdrawiam wszystkich krzyżykujących Ania Odpowiedz Link
artjoasia ale czy nie wkurza Was... 01.12.08, 20:17 ... jeśli szukacie czegoś bardzo konkretnego, a na kilku pierwszych stronach forum jest przynajmniej kilkadziesiąt wątków pod tytułem "szukam wzoru", a w treści wyłącznie link, który długo się otwiera... - i okazuje się, że ten wzór zupełnie Was nie interesuje, bo szukacie czegoś innego? Doskonale rozumiem Wasze oburzenie (bo to przecież Wasze posty są kasowane), z drugiej strony doskonale rozumiem Harpatkę. I chyba nie ma tu jakiegoś złotego środka - zawsze ktoś będzie niezadowolony... Jasne, że można przypominać do znudzenia zamiast usuwać, tylko jak długo? Czasem wybaczać odstępstwo od regulaminu, a czasem nie? Macie jakiś konstruktywny pomysł? Odpowiedz Link
artjoasia Re: a jednak 01.12.08, 20:41 Tak. Harpatkaa przepisuje post i umieszcza go pod nowym, poprawionym tytułem. Zapewne robi to po to, żeby właśnie NIE usuwać, tylko "dać do zrozumienia". Odpowiedz Link
artjoasia i jeszcze... 01.12.08, 20:46 Toffi napisała, że poczuła się urażona. Czyli: usuwać - nie, poprawiać tytuł - też nie... Więc co? Odpowiedz Link
toffi2007 Re: i jeszcze... 01.12.08, 21:49 '...bardzo glupio sie poczulam,kiedy zobaczylam,w pierwszej chwili,ze go nie ma na forum.' Co tu jeszcze tlumaczyc?? W moim przypadku tytul zostal poprawiony,post rozpoczety moim nickiem, nie wyrzucony ot tak sobie-bo zasmieca-za co dziekuje,dzieki temu kolezanki udzielily mnie kilku rad.Moze, tu prosba, nie kasowac postow na ,ktore juz ktos odpowiedzial,natrudzil sie aby pomoc. Dziewczyny usmiechnijcie sie,juz niedlugo swieta ;o)Pozdrawiam Odpowiedz Link
harpatkaa Re: nikną posty ??? 01.12.08, 22:06 Kilka postow faktycznie poprawilam, majac nadzieje, ze to zwroci Wasza uwage i pomoze zrozumiec jak tytulowac posty. Wszystkich postow nie jestem w stanie modyfikowac, tak jak nie jestem w stanie pisac do kazdego indywidualnie, ze popelnil jakis blad, nawet jesli zrobil to nieswiadomie. Mialam nadzieje, ze zaczniecie sie tez nawzajem upominac, ale jak widac nikomu takie "balaganiarskie" posty jakos tym razem nie przeszkadzaja. Pamietam jak jeszcze na starym forum zwracano wielokrotnie uwage jakie znaczenie ma dokladne okreslenie czego sie potrzebuje i co zawiera watek. Wiele z Was cieszylo sie, ze terz bedzie mozliwosc utrzymania tego w ryzach i ze forum przestana zamiecac watki w stulu "pomocy", "szukam". Wszyscy byli zadowoleni, ze jest moderator, ze jest regulamin, ze teraz wszystko jest jasne i bedzie porzadek. Chcialam wiec tylko, zeby ten porzadek faktycznie byl. Poza tym nie rozumiem ogolnego oporu przed zapoznaniem sie z regulaminem. Tam naprawde wszystko jest wyjasnione w sposob prosty. Kiedy podpisujemy jakas umowe dokladnie ja czytamy, na zamknietych forach tez wiekszosc najpierw zaglada do regulaminu, zeby wiedziec co i jak. Czemu wiec tu tego regulaminu nie traktuje sie powaznie? Jesli nie chcecie usuwania postow to moge tego nie robic. Tylko, ze za pare tygodni zaczna tu dominowac posty "szukam", "pomocy" i wtedy znow bedzie afera. Chcialam dobrze... Odpowiedz Link
ryznar13 Re: nikną posty ??? 01.12.08, 22:28 harpatko - jesteś świetnym moderatorem, na forum jest porządek wszystko jest jasno powiedziane w regulaminie i powinno się tego przestrzegać. Dziwne jest to ,że jak powstawało nowe forum i regulamin wszyscy zgodnie przyklasnęli a teraz jakieś pretensje. Na starym forum nie było moderatora , regulaminu , był bałagan - było źle. Tu jest zupełnie odwrotna sytuacja - też źle. To ja nie rozumiem o co chodzi. Nie psujmy sobie tu atmosfery bo jest miło , można liczyć na pomoc tylko troszkę się dostosujmy. A harpatkaa niech robi swoje , a robi to bardzo dobrze. Pozdrawiam Odpowiedz Link
maxi37 Re: nikną posty ??? 02.12.08, 00:13 I ja uważam Harpatko ze jesteś super moderatorem .Podziwiam też twoją wytrwałośc w pilnowaniu i porządkowaniu tematyki watków bo nie jest to łatwe.Jak pisały dziewczyny wielu z nas nie czyta regulaminu tylko pach i pisze.Dlatego jestem pod wrażeniem tego co robisz i super mi się tutaj porusza.Nawet nie wiesz ile czasu mi zaoszczędzasz pilnując porządku jak i dziewczyny które je przestrzegają.To naprawdę super że wchodze czytam tytuły i nie bładze ,nie trace czasu na otwieraniu kilkunastu watków żeby trafić na to co mnie interesuje. Osobiście sama bym się zdziwiła dlaczego zniknął mój wpis ale nie obraziła na ciebie gdybyś mi usuneła watek jako ze źle go w tytule sformułowałam. Dziewczyny naprawdę myślę że słowa jakie padły pod adresem Harpatki gdzie zarzucacie jej brak,,tolerancji''są niewłasciwe i przykre.Ta dziewczyna odwala dla nas kawał dobrej roboty. Harpatka dziękuje i życze ci dużo sił i wytrwałości w prowadzeniu tego forum.A reszcie dziewczyn ,tym szczególnie które jak same piszą czasu nie mają na szukanie życze wiecej luzu ,zrozumienia i nie traktowania zbyt personalnie i osobiscie pracy porządkowej jakby nie patrzeć Harpatki jako coś obraźliwego ale niech postarają się docenić że dzięki niej następnym razem szukajac danego wzorku same zaoszczędzą sobie sporo pracy i czasu w poszukiwaniach..Pozdrowienia dla wszystkich zakręconych xxx. Odpowiedz Link
dona2000 Re: nikną posty ??? 02.12.08, 01:18 Ale nikt tu na nikogo się nie obraża i nie ma co sobie wypominać,że ta powiedziała to a ta tamto.Żadna nie miała zamiaru obrazić harpatki i nikt tego nie uczynił.Po prostu może ktoś poczuł się dziwnie,że skasowano jego post,na pewno nie wiecie jak byście się poczuły w takiej sytuacji.Zrozumcie też innych. To forum jest otwarte dla wszystkich ,osoby tu piszące powielają swoje posty na starym forum i w ten oto prosty sposób zrobił się niezły groch z kapuchą.Tak jak nikt nie przestał pisać z błędami tak też nikt nie przestanie byle jak formułować tytuły postów,z tym trzeba się pogodzić i tak już zostanie.Masz rację harpatkoo,regulaminu prawie nikt nie rozgryzł zapewne do końca-podobnie jest w życiu codziennym.Świetnie prowadzisz to forum,jest spokój i ład,chwała Ci wielka za to)))Wydaje mi się ,że mogłam się lekko zestresować,gdy nie zobaczyłam rano wyników swej pracy-no cóż,chciałam tylko pomóc,Jak zauważyłyście zapewne powrzucałam tematycznie troszkę linków,szefowa nasza kochana uporządkowała je i jest fajnie-tylko dlaczego tak mało osób z nich korzysta ?Dziewczyny kochane-nowe i te starsze(stażem -nie wiekiem oczywiście)pozaglądajcie tam trochę,poszukajcie coś sobie i wtedy dopiero piszcie posty,ułatwi to pracę nam -pomagającym,jak i naszej wspaniałej koleżance,która wzięła sobie na głowę tego strupa,czyli nasze nowe forum.Nie kłóćmy się,bo nie ma tak naprawdę o co i po coZa parę dni będziemy sobie składać życzenia świąteczne,zróbmy to z radością )))))))Ewa Odpowiedz Link
dona2000 Re: nikną posty ??? 02.12.08, 08:43 okruszku444 ,Twój post wrócił czy był tu,a nie zauważyłaś go?Ewa Odpowiedz Link
dona2000 Re: nikną posty ??? 02.12.08, 09:22 dona2000 napisała: > okruszku444 ,Twój post wrócił czy był tu,a nie zauważyłaś go?Ewa zauważyłam na twoim fotosiku portrety murzynek w zielonym i czerwonym turbanie,mam jeszcze w żółtym-podrzucić?)) Odpowiedz Link
malazofia Re: nikną posty ??? 02.12.08, 09:38 Dziękuję Pani prowadzącej za przywrócenie posta. Napisałam tak, a nie inaczej w tytule, bo nie wiedziałam jak to inaczej ująć... Odpowiedz Link
okruszek444 Re: i znów jest miło i spokojne. 02.12.08, 16:20 tu zawsze jest milo choc nie zawsze spokojnie ) ja tylko dodam cos.. harpatkoo Ty masz niewdzieczna role bo nigdy sie wszystkim nie dogodzi!! A robisz co mozesz .. a ze co jednym pasuje to innym sie nie podoba - to rzecz ludzka i normalna Dona bardzo prosze o murzynke !! bede mogla dolozyc ja do swojego fotosika??? podawalam maila ale podam raz jeszcze.. rzadko zagladam do gazetowego ale mam okruszka na wp... czyli okruszek444@wp.pl Z gory dziekuje Odpowiedz Link
dona2000 Okruszek444 02.12.08, 17:26 okruszku444,jak moje pociechy odrobią lekcje i zwolnią "mamuśce"kompa to zaraz Ci wysyłam tę czarnoskórą laseczkę w żółtym turbanie.Ewa Odpowiedz Link
dona2000 Re: Okruszek444 03.12.08, 10:47 dona2000 napisała: > okruszku444,jak moje pociechy odrobią lekcje i zwolnią "mamuśce"kompa to zaraz > Ci wysyłam tę czarnoskórą laseczkę w żółtym turbanie.Ewa kis-kis.gallery.ru/watch?ph=v95-VCwA#feature=mainlist Odpowiedz Link