Dodaj do ulubionych

Żywność bez chemii

17.11.10, 13:25
Co sądzicie o coraz częsciej pojawijących się informacjach o ilości różnych "dodaktów" w spożywce?
Zastanwiające ile ostatnio informacji w mediach na ten temat. Coś chyba jest na rzeczy.
Obserwuj wątek
    • pkozowska Re: Żywność bez chemii 09.12.10, 15:27
      Ja się cieszę. To co robią producenci żywności to przesada. Już naprawdę nie można w normalnej cenie kupić dobrego jogurtu, masła itp. Wszystko ściemnione, wszędzie cała lista dodatków. Jeszcze nie dawno kupowałam jogurt owocowy i był w składzie jogurt bakterie i owoce i barwnik i cukier. Teraz nie ma takich produktów. Wszędzie skrobia modyfikowana, guma guar. itp. Kiedyś zdarzało mi się kupic jogurt który był popsuty. Teraz nawet przeterminowany stoji w lodówce i brak różnicy w wyglądzie. Nie sądze że sklepy lepiej przechowują żywoność poprostu żywność jest bardziej przetworzona. Nawet mój ulubiony serek waniliowy rolmlecza jest już ochydny. Jakiś rok temu podkupiła go jakaś firma i od razu cała tablica dodatków. Tęsknie za tamtym niestety obaiwam się że juz nei wróci, pozostaje mi samej robić jogurty choć lubiłam te sklepowe.

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka