Dodaj do ulubionych

Żywność bez chemii

17.11.10, 13:25
Co sądzicie o coraz częsciej pojawijących się informacjach o ilości różnych "dodaktów" w spożywce?
Zastanwiające ile ostatnio informacji w mediach na ten temat. Coś chyba jest na rzeczy.
Obserwuj wątek
    • pkozowska Re: Żywność bez chemii 09.12.10, 15:27
      Ja się cieszę. To co robią producenci żywności to przesada. Już naprawdę nie można w normalnej cenie kupić dobrego jogurtu, masła itp. Wszystko ściemnione, wszędzie cała lista dodatków. Jeszcze nie dawno kupowałam jogurt owocowy i był w składzie jogurt bakterie i owoce i barwnik i cukier. Teraz nie ma takich produktów. Wszędzie skrobia modyfikowana, guma guar. itp. Kiedyś zdarzało mi się kupic jogurt który był popsuty. Teraz nawet przeterminowany stoji w lodówce i brak różnicy w wyglądzie. Nie sądze że sklepy lepiej przechowują żywoność poprostu żywność jest bardziej przetworzona. Nawet mój ulubiony serek waniliowy rolmlecza jest już ochydny. Jakiś rok temu podkupiła go jakaś firma i od razu cała tablica dodatków. Tęsknie za tamtym niestety obaiwam się że juz nei wróci, pozostaje mi samej robić jogurty choć lubiłam te sklepowe.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka