tropem_misia1 Re: Najpierw był 27.06.11, 22:01 wsłuchana w słowa ,zajrzałam głębiej...i tak dzięki miłości do słów poznałam Cohena, którego Zembaty tłumaczył i śpiewał Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: i wiele ,wiele 27.06.11, 22:12 Kołysanka myśliwego (hunter's lullaby)) Twój ojciec jest na łowach Zabłądził, pochłonął go gąszcz Nie może zabrać żony swej Nie może dziecka wziąć Twój ojciec znów poluje Przez glinę, lotny piach I nie może z nim kobieta pójść Chociaż dobrze drogę zna Twój ojciec znów poluje Przez srebro i na szkle Gdzie tylko chciwość wejdzie Lecz duch, duch nie może przejść Twój ojciec jest na łowach on bestię schwytać chce Zostawił śpiące dziecko I błogosławieństwo swe Twój ojciec jest na łowach Szczęśliwca stracił wdzięk I stracił czujne serce Które strzegło go przed złem twój ojciec jest na łowach Pożegnać kazał cię Ostrzegał, że nic go nie wstrzyma Więc nie będę próbował, o nie Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: i moje ukochane: 27.06.11, 22:15 Goście (the guests) Jeden po drugim goście wciąż Nadchodzą z różnych stron Wielu z otwartym sercem Z pękniętym mało kto I nie wie nikt, dokąd noc prowadzi I po cóż im płynie wino z kadzi Ja chcę kochać, kochać, kochać, kochać Ach, chcę kochać dziś Ci, którzy tańczą, nuże tańczyć Ci, którzy płaczą, łkać Witajcie wszyscy, woła głos Do środka proszę was I nie wie nikt, dokąd noc prowadzi... I wchodzą, potykając się Samotni, pełni smutku I mówią, odsłoń wreszcie twarz Lub czemuś mnie opuścił I nie wie nikt, dokąd noc prowadzi... W blasku pochodni wielkie drzwi Otwarły się na oścież Jeden po drugim wchodzą więc Targani namiętnością I nie wie nikt, dokąd noc prowadzi... I biesiadują, spiesząc się Bo pałac znika już Jeden po drugim wrócą przez Ten ogrodowy mur I nie wie nikt, dokąd noc prowadzi... Ci, którzy tańczą, nuże tańczyć Ci, którzy płaczą, łkać A ci, którzy zbłądzili Znów błądzą jeszcze raz I nie wie nikt, dokąd noc prowadzi... Jeden po drugim goście wciąż Nadchodzą z różnych stron Wielu z otwartym sercem Z pękniętym mało kto I nie wie nikt, dokąd noc prowadzi... Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: a teraz...............Maciek nie żyje (: 27.06.11, 22:16 +++++++++++++++++++++++ Odpowiedz Link
marii51 Re: a teraz...............Maciek nie żyje (: 28.06.11, 07:06 [*] wrócę z działki zapalę płomyk świecy - Odpowiedz Link
czuk1 Re: a teraz...............Maciek nie żyje (: 28.06.11, 07:13 {*} Wielka to strata. Słucham wielkiego zbioru jego piosenek.. starczy na kilka dni. Odpowiedz Link
marii51 Re: a teraz...............Maciek nie żyje (: 28.06.11, 19:51 tropisiu wsłuchaj się- www.youtube.com/watch?v=lBbo5iIbcc8&feature=related czy tu Śpiewa MACIEJ ? Odpowiedz Link
tropem_misia1 Re: a teraz...............Maciek nie żyje (: 28.06.11, 19:58 podejrzewam,że tak ........tu...klik.........głos wydaje sie taki sam...... Odpowiedz Link
marii51 Re: a teraz...............Maciek nie żyje (: 08.07.11, 17:48 wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,9915994,_Alleluja__Cohena_z_wiezy_Mariackiej_w_holdzie_Maciejowi.html Odpowiedz Link