muraszka1 25.02.09, 12:49 scisły post przez 40 dni? a co dzisiaj na obiad ? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
muraszka1 Re: środa popielcowa 25.02.09, 13:09 gotuje warzywa,potem je poddusze nieco 40 dni postu,bez miesa,to chyba dobry pomysl na diete ? Odpowiedz Link
agat-a52 Re: środa popielcowa 25.02.09, 13:22 U mnie rybki i dużo sałaty z warzyw. A 40 dni zamierzam się oczyszcić z tego nadmiaru mięsa. Diety nie muszę stosować, bo wagę mam w normie. Zastanawiam się, czy też nie odstawić kawę, a pić herbatki owocowo-ziołowe. Wodę piję zawsze. Odpowiedz Link
agat-a52 Re: środa popielcowa 25.02.09, 13:27 Muraszko to się nazywa dobre wejście. Rzadko, ale jak już to z pompą. Gratulacje. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: środa popielcowa 25.02.09, 14:23 To u mnie nie ma postu.Co innego miało być,a wyszło niespodziewanie co innego.Sąsiadka przyniosła mi 3kg kiszonej kapuchy ze wsi.Miałam rozmrożoną łopatkę 1.20 kg.i nóżki wieprzowe i tak oto już się gotuje taki bigosik.Pachnie w całym domu.Będzie na 2 dni. Mąż nie będzie jadł dzisiaj,bo pości,a ja trochę spróbuję i będę się w piekle smażyła.Śledziki też mam wiejskie Lisnera. Muraszko... przyjmij moje gratulacje. Odpowiedz Link