jaga_22 11.03.09, 07:29 Witam wszystkich serdecznie.Pewnie przewracacie się na drugi boczek ) a ja już wstałam i czekam na Was. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasia1500 Re: Dzień dobry* :))) 11.03.09, 10:57 Jaguś, Ty się kobieto tak nie przejmuj, bo nam na zdrowiu zapadniesz. Wyśpij się. Miłego dzionka! Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Dzień dobry* :))) 11.03.09, 11:36 Bardzo mądrze mówisz Kasiulek,tylko jak to zrobić. Odpowiedz Link
tesunia Re: Dzień dobry* :))) 11.03.09, 13:21 witam,witam, ja faktycznie Jagus o tej godzince na drugi boczek leglam) sciagnelam swe zwloki o 9 godz, obowiazki poranne zalatwilam, zaraz do kiosku w ramach treningu przedgimnastycznego zrobie, a wczoraj wieczorem zadzwonila instruktor od gimnastyki i przelozyla spotkanie(wrrrrrrrrrrrrr..wscieklam sie delikatnie,bo czekam z utesknieniem na inne "ruchy" miejcie sobie udany dzionek, spiesze sie do kiosku,bo moze padac a nie lubie rowerkowac podczas deszczu.PA;.. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Dzień dobry* :))) 11.03.09, 14:32 To daleko masz do tego kiosku Tesunia? chyba wrócisz wieczorem?,czy o coś zachaczysz. Odpowiedz Link
tesunia Re: Dzień dobry* :))) 11.03.09, 15:39 Jagus, autkiem podjechalam,bo gradowac zaczelo, rowerem mam w dwie strony pol godziny raptem fajnie sie rowerkuje,przez willowe uliczki, zawsze podgladam ,jak ludziska pozmieniali w ogrodach i co nowego wplantowali w ziemie, Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Dzień dobry* :))) 11.03.09, 15:59 To taką Ty masz wiosnę z gradobiciem.)To do kiosku nie masz więcej jak 2km...chyba,bo ja tak na oko.)) Odpowiedz Link
tesunia Re: Dzień dobry* :))) 11.03.09, 16:09 tak jakos bedzie Jadziu, w ladna pogode na nogach smigam szybkim tempem,rozruszam cale cialko i lepiej sie nawet spi dzis wyjatkowo zdradliwa pogoda,po gradzie sie oziebilo,wieje lodowatym wiatrem, no coz w skandynawi zawsze zimniej kwiecien ma zwyczaj byc ladny i juz z siostra planujemy gdzie w urodzinki czmychniemy siostrzenica w Göteborg mieszka,dla swych gosci moze zamowic mieszkanko za darmo i tak chyba pojedziemy na pare dni pozwiedzac reszte miasta,bo bardzo mi sie podoba tam. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Dzień dobry* :))) 11.03.09, 16:23 To muszę poszukać i popatrzeć na to miasto,a teraz idę obiad wstawić. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Dzień dobry* :))) 12.03.09, 09:21 Witajcie śpiochy .Zjadłam śniadanko,posprzątałam i zaraz tu do Was przyleciałam. Odpowiedz Link
tesunia Re: Dzień dobry* :))) 12.03.09, 09:50 witaj Szefowo Zastepowo)i zaocznie nieobecni u mnie tez juz po tych obowiazkach niemal, sloneczko slicznie swieci po nocnym mrozie, dzis po psim spacerku zaraz na rowerk skocze i po okolicy popodgladam) zycze udanego dnia. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Dzień dobry* :))) 12.03.09, 10:03 Cieszę się,że Ty się cieszysz to znaczy wszystko pięknie i ładnie. Miłego podglądania,zawsze cosik w głowie zakiełkuje. Odpowiedz Link
tesunia Re: Dzień dobry* :))) 13.03.09, 08:37 o jejaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.. to ja dzis pierwsza sie witam? w kazdym badzi razie za oknem strasznie mglisto, snieg topnieje i jest ciapcia na ulicach, no i oczywiscie wilgotne zimno brrrrrrrrrrrr, na szczescie nie musze zadnych spraw zalatwiac,bedzie siedzenie w domciu, moze cos dzis upieke znowu smacznego by chatke napelnic przyjemnym zapachem, lubie w taka pogode miec "pieczenia"zapach w domciu. zycze udanego dnia. Odpowiedz Link
marii51 Re: Dzień dobry* :))) 13.03.09, 09:12 "gdybym miłości nie miał-"do ludzi... od kilku dni Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Dzień dobry* :))) 13.03.09, 09:15 Witaj Tesuniu i reszta spóźnialskich.U mnie słoneczko świeci,to mam naładowane akumulatorki i patrzę ,co by tu jeszcze ...... zrobić. Odpowiedz Link
tesunia Re: Dzień dobry* :))) 13.03.09, 09:18 szefostwo sie juz zameldowalo, nareszcie,spiochy jedne.... dmuchnij Jadziu trosze w moja strone tych promyczkow slonecznych,moze dostane troszke wiecej energi do zycia) Mari,nieznam polskich utworow tak by umiec zgadnac ale slowa sa cieple. udanego dnia Wam zycze. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Dzień dobry* :))) 13.03.09, 13:14 Sprawdza się,że 13 jest dla mnie szczęśliwa.Nawet słoneczko wyszło. Posyłam Ci Tesuniu moje promyki słoneczne i za potwierdzenie tej szczęśliwości . Marii,czy może o ten hymn chodzi? tekst piosenki Hymn o miłości - Antonina Krzysztoń Gdybym mówił językami ludzi i aniołów A miłości bym nie miał Stałbym się jak miedź brzęcząca Albo cymbał brzmiący Gdybym też miał dar prorokowania I znał wszystkie tajemnice I posiadał wszelką wiedzę I wszelką możliwą wiarę Tak iżbym góry przenosił A miłości bym nie miał Byłbym niczym I gdybym ubogim rozdał majętność moją A ciało swe wystawił na spalenie Lecz miłości bym nie miał Nic bym nie zyskał Miłość cierpliwa jest Miłość łaskawa jest Miłość nie zazdrości Nie szuka poklasku Nie unosi się pychą Nie jest bezwstydna Nie szuka swego, Gniewem się nie unosi Nie pamięta złego Nie cieszy się z niesprawiedliwości Lecz współweseli się z prawdą Wszystko znosi Wszystko przetrzyma We wszystkim pokłada nadzieję Miłość nigdy nie ustaje Zniknie to co jest częściowe. Zniknie to co jest częściowe. Zniknie to co jest częściowe. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Dzień dobry* :))) 14.03.09, 09:04 Wczoraj to był ładny dzień,dzisiaj pochmurno. Odpowiedz Link
marii51 Re: Dzień dobry* :))) 14.03.09, 09:27 mam cudną słoneczną pogodę--- prześliczną - jadąc na dziłkę wczoraj- zobaczyłam zielone pola-- "" Już ozimina szumieć zaczyna Już ozimina szumieć zaczyna, że nie powróci mróz. ref. I po tym można od razu poznać, Że wiosna już tuż, tuż /2 razy/ Gdy znajdziesz bazię małą na razie To ją do wody włóż ref. I po tym można od razu poznać Że wiosna już tuż, tuż /2 razy/" Odpowiedz Link
marii51 Jag_22 JAGUŚ:) 14.03.09, 10:12 ZA słowa piosenki -wiersza .. TO mała przerobka- z znanego wiersza- poszukam kiedyś - a dziś CI- Odpowiedz Link
kasia1500 Re: Dzień dobry* :))) 13.03.09, 09:17 Śpiąco i smętnie. Nawet kawa jakaś taka słabo-silna. Mam nadzieję na rozruch (byle nie za mocny bo dzisiaj - 13). Odpowiedz Link
groszek-5 Re: Dzień dobry* :))) 14.03.09, 09:57 Witajcie,witajcie! Dzis sobota i slonko swieci w Malmö.My juz po sniadanku i herbatce.Na sniadanko byla wspaniala polska kaszaneczka odsmazana.Pycha!Do tego swiezutki pol.chlebek.Jak to dobrze,ze polskie sklepy mam w kolo. Odpowiedz Link
tesunia Re: Dzień dobry* :))) 14.03.09, 10:43 o!!!!!!!!!!!!!! poczulam polskie zapachy) Groszku napisz gdzie te sklepy sie znajduja,moze jak poniesie mnie w Twa strone to sobie zakupie, witajcie Zalogo, pogodowo podobnie jak u Groszka,choc 100km nas dzieli, zycze udanego weekendu. Odpowiedz Link
groszek-5 Re: Dzień dobry* :))) 14.03.09, 13:36 Najlepiej przyjechac z rana czyli okolo 10-11 w piatek.Przychodzi swiezy towar do wszystkich sklepow. Wspanialy wybor roznych i naprawde b.dobrych wedlin masz w nowo otwartych "Delikatesach" na przeciw szpitala "ALMENA" Tam wszystko kupisz na wage.Poza tym jest dosc tani sklep,ktory prowadzi rumun.On sprowadza towar z Polski i Niemiec.Kurczaki swieze,szponder wolowy,wszystkie czesci z indora,kurczakow czyli skrzydla,lapki,szyjki itd.Kilogram takich frykasow 30kr.Szponder-45kr.Z takimi cenami mozna jeszcze wytrzymac.Jak chcesz to podam Ci nr.tel i jak przyjedziesz do Malmö to zadzwonisz i pokaze Ci wszystkie pol. sklepy.Ty tam gdzie mieszkaz to z pewnoscia za jedzenie placisz bajonskie sumy.Wiem cos na ten temat bo bylam w tych okolicach pare razy na wczasach.I mysle,ze jak bys przyjechala tu na zakupy raz na miesiac to bys sporo zaoszczedzila nawet placac za benzyne. Odpowiedz Link
groszek-5 Re: Dzień dobry* :))) 15.03.09, 09:28 A u nas cala noc lalo i teraz jest szaro i smutno.Milego dzionka zycze. Odpowiedz Link
kasia1500 Re: Dzień dobry* :))) 15.03.09, 11:51 Mnie też pogoda nie nastraja optymistycznie buuuu. Odpowiedz Link
tesunia Re: Dzień dobry* :))) 15.03.09, 12:10 jestem juz, ponuro/dzdzyscie mamy,obiecane sloneczko nie wyszlo. *Groszku,to faktycznie taniocha,tez mamy polski sklep ale wysokie ceny,wiec kupuje wtedy,kiedy naprawde najdzie mnie niodparty smaczek, skonaktuje sie z Toba,kiedy bedzie aktualne Twoje miasto-dzieki. zycze milego dna Zalodze. Odpowiedz Link
tesunia Re: Dzień dobry* :))) 15.03.09, 12:19 zapomnialam dodac,ze czolowka dzis tez badzo ladna) Odpowiedz Link
tesunia Re: Dzień dobry* :))) 15.03.09, 13:12 Jagus, zolte zonkile i niebieskie bratki te kolory to narodowy kolor flagi szwdzkiej, kompozycje kwiatkowe robie podobne bo ladnie wygladaja Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Dzień dobry* :))) 15.03.09, 14:48 Cieszę się.Podpowiadaj mi Tesuniu jak coś nie tak będzie,będę bardzo wdzięczna. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Dzień dobry* :))) 16.03.09, 10:21 Czy widzieliście już bociany? Dalej na dworze pochmurno,mówili w TV,że od środy wraca zimno. Paskudną nowinę przekazałam,ale marzec już długo nie powojuje. Odpowiedz Link
marii51 Re: Dzień dobry* :))) 16.03.09, 10:21 Witam... [URL="pl.tinypic.com/player.php?v=4uxi1ar&s=1"]View My Video [/URL] Odpowiedz Link
tesunia Re: Dzień dobry* :))) 16.03.09, 11:14 witam,witam, no coz pogodowo wszedzie tak samo, wieje/pochmurnie/na jutro opady zapowiadali. po wczorajszych popoludniowych turbulencjach mozna powiedziec,ze poczatek tygodnia chyba bedzie OK, takiego Wam zycze. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Dzień dobry* :))) 17.03.09, 10:02 Podobieństwo. Jak tam Tesuniu,pada? U mnie nie pada,ale pochmurno,wiaterek i tylko +2st.Duża wilgoć,nie znoszę takiej pogody( Odpowiedz Link
kasia1500 Re: Dzień dobry* :))) 17.03.09, 11:01 Mnie nikt nie pytał, ale u mnie słonko Odpowiedz Link
tesunia Re: Dzień dobry* :))) 17.03.09, 11:33 *Kasiua, wiec mamy podobnie slonecznie) *Jagus, nie zanosi sie na deszcz bo wieje strasznie, fajnie "szmaty" mi wywialo na wietrzeniu,jak to dobrze,ze natura czasami pomaga, obrobilismy sie juz z chatka,dwaj panowie czyt.psiun i pancio,legli , ja zaraz sie oplukam i chyba na miasto,bo dzis przecena ksiazkowa, zycze udanego dnia Odpowiedz Link