jaga_22 24.03.09, 11:25 Dostałam dzisiaj na pocztę, www.dekoria.pl/promocje Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tesunia Re: Coś dla domu. 24.03.09, 11:32 Jagus lubie ogladac takie strony,zawsze sobie inspiracje czerpie dla wlasnego domu, marzy mi sie udziergac pled kolorowy w stylu "okrzyczanego" Kofiego mezczyzna drutujacy,bardzo sliczne wdzianka raczej bez wzorow, "bawi sie kolorystyka" ma ciekawe spojzenie na dobor jaskrawych kolorow ,ksiazke zakupilam jego i jest cudo plasz w liscie robionoy zamierzam rzucic sie na to,chyba caly rok mi pracka zajmie Odpowiedz Link
annrez Re: Coś dla domu. 24.03.09, 11:43 ja juz kiedys sie chwalilam, ze haftuje sciegiem krzyzykowym obrazki . najczesciej sa to kompozycje kwiatowe,oprawiam je w drewniane ramki i wisza sobie na scianie nie tylko u mnie.Odpoczywam przy tych robotkach Odpowiedz Link
tesunia Re: Coś dla domu. 24.03.09, 11:48 Anna takie dzila sa mile dla oka, mam nadzieje,ze pod szklo je oprawiasz, mam jeden taki bez szkielak,i zakurzony strasznie,niewiem czy jak bym wyprala co by z tego wyszlo, pewno skurczylo i zafarbowalo( lubie tez tkane kilimy na scianach,choc to dla mnie teraz niezdrowe, tu tez mam zamiar swa fantazje utkac ale to dalszy projekt Odpowiedz Link
annrez Re: Coś dla domu. 24.03.09, 11:55 kiedys tez robilam serwetki i takie duze obrusy na szydelku a teraz to nie wiem czy nie zapomnialam .. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Coś dla domu. 24.03.09, 11:59 Tesuniu,to nie musi byc duze dzieło takie 1m/60cm.Ty masz takie zdolne rączki,ale do takiego kilimka musiałabyś mieć warsztacik. Moja mama się w to bawiła,farbowała sznurki,pończochy i robiła kolorowe dywaniki. Warsztacik zrobił jej mój ojciec Odpowiedz Link
tesunia Re: Coś dla domu.Anna/Jaga 24.03.09, 12:49 robutkek nauczonych sie nie zapomina Aniu,wiec mozesz zaczac znowu. Jagus, no powiedzmy jestem kreatywna, pomyslow ma bez liku, tylko zawsze cos w droge wejdzie,najbardziej brak kasy na zakup wszystkiego,tu wloczki po zboju drogie,zawsze kupuje w kraju i jak wielblad wracam do siebie) "tkalam" Jagus na specyjalnej ramie ktora kiedys tesciowa mi sprawila,przy przeprowadzce do domu gdzies sie "wyrzucila chyba" bede musiala slubnemu zleci by mi zrobil,najlepiej mi wtedy maki wychodzily-takie cos ala makatka tkana na sciane Odpowiedz Link
groszek-5 Re: Coś dla domu.Anna/Jaga 25.03.09, 11:33 Och!Nie podezewalam Cie Tessunia o takie zdolnosci.Wyobraz sobie,ze ja tez to robilam i mam tego towaru sporo do haftowania,ale obecnie bardziej prady ciagna mnie do komputera i zaniechalam te swoje hobby. Czasami to jestem zla sama na siebie,ze siedze tyle przed tym monitorem,ale sila wyzsza.Lubie komputer,Was i Wasze rozne temaciki. Dlatego zaniechalam hafciki. Odpowiedz Link
tesunia Re: Coś dla domu/Groszek 25.03.09, 20:16 no jak milo spotkac bratnia dusze robutkowa na forum na pewno jeszcze nie raz porozmawiamy na ten temat i wymienimy doswiadczenia a moze bys cos pokazal tworczego swojego?? mysle,ze my kobiety z Polski jestesmy bardziej kreatywne niz szwedki. ja jak wpadne w wir robutkowania,zapominam o siwecie,wszyscy wkolo na mnie sa obrazeni ,ze sie nieodzywam),jak skoncczylam dopiero daje "glos") Odpowiedz Link
groszek-5 Re: Coś dla domu/Groszek 26.03.09, 11:54 Chetnie bym sie pochwalila kilkoma rzeczami,ale nie moge bo nie mam skanera.Planowalam juz kupic,ale sama wiesz jak ceny w ostatnim czasie poszly w gore.Postanowilam poczekac az firmy zaczna padac i ceny zjada do dolu.A wiem na 100%,ze tak bedzie.Poza tym skaner potrzebuje tylko do zabawy.Wiec moge jeszcze poczekac. Odpowiedz Link