Dodaj do ulubionych

ptaszek z filcu

04.11.10, 16:22
Jestem pierwszy raz na tym forum. W internecie znalazłam zdjęcia ptaszków - ozdoby na choinkę uszyte z filcu. Nie wiem jak je zrobić a bardzo bym chciała - szyć umiem :) Pomożecie? Rozumiem że to uszyte z arkuszy filcu i wypchane. Jakie arkusze będę potrzebowała? jakiej grubości się do tego nadają? i gdzie mogę tanio w Poznaniu lub przez internet zakupić róznokolorowe arkusze?
Będę wam bardzo wdzięczna za każdą pomoc :)
a tu zdjęcia ptaszków:
fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2495743,2,3,ptaszek1.html
fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2495742,2,2,ptaszek-3.html
fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2495745,2,1,ptaszek2.html
Te ptaszki chcę zrobić bo uważam że są śliczne i spodobają się dzieciom - mają być na kiermasz świąteczny do przedszkola.
Obserwuj wątek
    • annabest Re: ptaszek z filcu 04.11.10, 18:22
      z arkuszy, wystarczy filc 1mm- np. arkusze 15x15 cm, po 1,6zł tu: www.krainafilcu.pl/filc-dekoracyjny-filc-dekoracyjny-15x15cm-c-2_31_85.html po wycięciu formy i naszyciu ozdóbek filcowych- zobaczysz czy trzeba wypychać, kilka warstw filcu (np. aplikacje) robi już wrażenie czegoś trójwymiarowego, powodzenia!
      • aldakra Re: ptaszek z filcu 05.11.10, 16:31
        Dzięki! Mam nadzieję że wykonanie wyjdzie mi ładne i ptaszki się spodobają :)
        • annabest Re: ptaszek z filcu 07.11.10, 19:39
          czekamy na zdjęcia :)
        • bkruszynka Re: ptaszek z filcu 07.11.10, 23:04
          ja kupiłam arkusze na allegro-przyszły w ciągu 2 dni. Szykuję zabawki-breloczki na kiermasz świateczny scholki kościelnej w ktorej jest córcia. Dziś uszyłam ptaszka, misia uszatka , misia TT,żyrafkę i żabkę.Wszystkiego ma być dużo wiecej .Ale mam spore zbiory zdjęć takich małych zwierzątek-mogę się podzielić na maila.Zdjęcia tego co stworzyłam wstawię jutro lub pojutrze na mojego bloga teczowechwile.blox.pl/html i będzie systematycznie przybywać.pzodrawiam
          • moni_j30 Re: ptaszek z filcu 08.11.10, 19:44
            Witam

Będę bardzo wdzięczna za przesłanie kilku zdjęć z cudeńkami z filcu, proszę na email moni_j@wp.pl
            • aldakra Re: ptaszek z filcu 14.11.10, 20:13
              Ja też poproszę o zdjęcia na maila :)
              A swoje wkleję jak już skończę wszystkie ptaszki (obecnie mam 10) i dowiem się jak wkleić zdjęcia na forum ;)
              Ptaszki zrobiłam w końcu zupełnie inne niż te które pokazałam na zdjęciu, o innym nieco kształcie i inaczej skrzydełka zrobiłam. Ale wciągnęło mnie bardzo i na naszą domową choinkę też zrobię w tym roku :)
              • asiaiwona_1 Re: ptaszek z filcu 07.12.10, 20:17
                czy ja też mogę prosić o przesłanie na gazetową pocztę zdjęć zwierzątek? Może w końcu się zabiorę za naukę robienia takich cudeniek...
                • aldakra zdjęcia gotowych ptaszków 28.12.10, 17:45
                  Oto ptaszki które zrobiłam w tym roku na kiermasz przedszkolny i na naszą choinkę. Wycięłam wzór z kartonu i potem już seryjnie szło :) Tu zdjęcie:

[img]https://fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2558550,2,1,ptaszki.html[/img]
                  • aldakra Re: zdjęcia gotowych ptaszków 28.12.10, 17:46
                    Gdyby jednak zdjęcie nie było widoczne może tu zobaczycie:

fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2558550,2,1,ptaszki.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka