whiteskies 13.07.12, 14:53 W fizyce wygladalo to tak: www.fuw.edu.pl/aktualnosci-all/items/news1835.html (polecam linki). W sumie - wygraly konsorcja a nie instytucje naukowe.... Gratuluje kolegom z Krakowa. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
capo.di.tutti_capi Re: KNOW 13.07.12, 15:04 Tak, naukowcom Warszawskim nalezą sie gratulacje za napisanie bardzo dobrego wniosku. Aczkolwiek, w mojej dziedzinie, poziom w Warszawie jest taki sam jak w paru innych osrodkach w Polsce. Tylko ze, w Warszawie jest najwiekszy osrodek, wiec jakos trudno go pominac, bo moze tupnąć nogą i wtedy coś się zawali... Odpowiedz Link
darek12345 Re: KNOW 09.10.13, 15:12 Mam pewne wątpliwości związane z aktualnie trwającym konkursem na nowe KNOW-y. Może osoby z już istniejących KNOW-ów będą w stanie mi wyjaśnić pewne kwestie. 1) Czy wniosek o uzyskanie statusu KNOW musi zawierać jakieś bardzo konkretne zobowiązania (czyli coś podobnego, jak w projektach badawczych), czy też jest to opis pewnych kierunków badań na bardzo ogólnym poziomie, bez konkretnych zobowiązań? 2) Na co można wydać otrzymane pieniądze na KNOW? Czy to deklaruje się we wniosku, czy decyduje się o tym później? Pozdrawiam Darek Odpowiedz Link