doro2008 14.09.08, 13:27 Witam wszystkich i mam pytanie.Czy jest jakis sposób na uniknięcie (lub zminimalizowanie) marszczeń przy naklejaniu większych motywów serwetkowych?Używam kleju do serwetek stamperii.Bedę wdzieczna za podpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: lorka Re: przyklejanie wiekszych motywów IP: 77.236.13.* 14.09.08, 20:01 Zmień klej.. generalnie stamperii jest zbyt wodnisty, przez co z serwetki robi sie ciapa. Wypróbuje PODGE firmy dala lub heritage, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doro2008 Re: przyklejanie wiekszych motywów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.08, 20:51 Dzieki za podpowiedz, lorka:).Faktycznie poprzednio uzywałam kleju firmy Nerchau i mam wrażenie ,że i efekt i samo klejenie było przyjemniejsze.Zastanawiam sie tylko czy nie robię jakiegoś błedu - nazwijmy to technicznego - przy naklejaniu.Staram sie motyw przyklejać od środka i rozsmarowywać do boków ,ale "po drodze" wszystko mi sie wybrzusza i w konsekwencji marszczy.Częściowo udaje mi sie to opanowac rozsmarowujac palcami,ale i tak efekt jest żałosny.Czy to tylko wina kleju?Dodam,że z mniejszymi motywami problemu nie mam. Odpowiedz Link Zgłoś
tijgertje Re: przyklejanie wiekszych motywów 14.09.08, 21:20 Duzo zalezy jeszcze od pedzla. Ja w tej chwili do wszystkiego tylko plaskich nylonowych uzywam. Do klejenia szerokosc pedzla dobieram w zaleznosci od wielkosci motywu, najczescie 2-4cm. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia.z Re: przyklejanie wiekszych motywów 15.09.08, 08:50 Duże motywy na płaskie powierzchnie kleję metodą na żelazko. Nic się wtedy nie marszczy, a dodatkowo serwetka nie rozciąga się tak bardzo jak przy tradycyjnym przyklejaniu. Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doro2008 Re: przyklejanie wiekszych motywów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.08, 10:32 Dziekuje Wam wszystkim za odzew:)A czy mozna poznać szczegóły tej techniki "na żelazko"?pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doro2008 Re: przyklejanie wiekszych motywów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.08, 11:59 Znalazlam!Ale dzieki kasi wiedziałam czego szukać:) Odpowiedz Link Zgłoś