Dodaj do ulubionych

Podrobiony podpis

21.12.11, 11:46
Dzień dobry,

mam pytanie w kwestii podrobionego podpisu. Otóż otrzymałam od pracodawcy świadectwo pracy podpisane przez prezesa. Wiem, że w chwili wystawienia świadectwa prezesa nie było w Polsce i wiem, że to nie jego podpis. Wiem nawet, kto się za niego podpisuje, gdy go nie ma w biurze. Czy powinnam coś z tym zrobić? Szkodliwość w sumie żadna, bo to tylko świadectwo pracy, ale fałszerstwo jest fałszerstwem i ja wiem, że jego podpis został podrobiony. Czy mam to gdzieś zgłosić?
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • railly Re: Podrobiony podpis 21.12.11, 14:27
      A nie masz większych problemów?
      • podrobionypodpis Re: Podrobiony podpis 21.12.11, 16:10
        Mam. A przy okazji - podaj proszę miarkę, jaką określa się problemy które już nadają się na forum, a które jeszcze nie. Pozdrawiam świątecznie.
    • bezpocztyonline Re: Podrobiony podpis 21.12.11, 16:40
      podrobionypodpis napisała:

> Dzień dobry,
      >
      > mam pytanie w kwestii podrobionego podpisu. Otóż otrzymałam od pracodawcy świad
      > ectwo pracy podpisane przez prezesa. Wiem, że w chwili wystawienia świadectwa p
      > rezesa nie było w Polsce i wiem, że to nie jego podpis. Wiem nawet, kto się za
      > niego podpisuje, gdy go nie ma w biurze. Czy powinnam coś z tym zrobić? Szkodli
      > wość w sumie żadna, bo to tylko świadectwo pracy, ale fałszerstwo jest fałszers
      > twem i ja wiem, że jego podpis został podrobiony. Czy mam to gdzieś zgłosić?
      > Pozdrawiam

Możesz wrócić do firmy kiedy będzie prezes i zażądać, by wydano ci świadectwo pracy z jego podpisem.

Praktykę podrabiania podpisów powinnaś zgłosić do prokuratury. Jak prezes o tym wie i na to pozwala to jest idiotą.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka