Dodaj do ulubionych

Zapytanie w sprawie spadku

23.03.14, 13:23
Witam! Mam nastepujace pytanie. W zeszlym miesiacu zmarla moja tesciowa, nie zostawiajac testamentu. Miala mieszkanie wlasnosciowe w Warszawie, ktore rozumiem, ze powinno byc dziedziczone po polowie przez mojego meza i jego siostre. Tesciowa byla wdowa i miala dwoje dzieci. Moj maz nie utrzymywal z siostra kontaktu od wielu lat. Siostra meza ma dostep do tego mieszkania i wszystkiego, co w mieszkaniu sie znajduje. Sytuacje utrudnia fakt, ze mieszkamy za granica, a siostra meza w W-wie. Ta kobieta nie odpowiada na proby nawiazania kontaktu. Rodzina twierdzi, ze probowala wymusic na chorej matce zapisanie mieszkania na nia. Jak maz ma dochodzic swoich praw do spadku?
Obserwuj wątek
    • decort Re: Zapytanie w sprawie spadku 28.03.14, 21:04
      załozyć sprawę spadkową w Sądzie, osobiście lub przez pełnomocnika. Skoro to jest problem i piszesz o tym - to chyba warto przyjechać do W-wy na kilka dni, złozyć wniosek w Sądzie i czekać na termin rozprawy i najlepiej pojawi się na niej osobiście, a jak nie to przez pełnomocnika ustanowionego notarialnie i/lub adwokata.
      • bettina40 Re: Zapytanie w sprawie spadku 11.04.14, 23:26
        Dziekuje za odpowiedz. Sprawa w toku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka