attta 26.08.08, 18:58 Witam. Mam pytanie ile orientacyjnie powinnam zapłacić u notariusza za podział działki o pow 1100mkw na dwie 600+500, które bedą przepisana na dwie różne osoby. Wartość nieruchomości to ok 120 tys. Dzikuję Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
izba.notarialna Re: Pytaniie o koszty notarialne 26.08.08, 20:47 Wynagrodzenie notariusza 1450,00 plus 22% podatku VAT, opłata sądowa około 420,00 zł, pozostaje kwestia podatku od zniesienia współwłasności, ale mam za malo danych aby udzielić informacji, proszę skontaktować się jakimkolwiek notariuszem, który udzieli informacji na temat podatku. Odpowiedz Link Zgłoś
attta Re: Pytaniie o koszty notarialne 26.08.08, 23:10 Bardzo dziekuję za szybka odpowiedź. To moi Rodzice chcą podzielić swoją działke dla mnie i brata.Czyli chyba nie bedzie opłat sądowych? Jedna cześć ma status działki budowlanej tam stoi dom a druga rekreacyjnej. Podział geodezyjny na dwie części jestjuż dokonany. Mam jeszcze jedno pytanie. Czy na działce rekreacyjnej może stanąć domek letniskowy? Czy trzeba ja przekształcać wtedy na działke budowlaną? Dziekuję i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś