Dodaj do ulubionych

Praca po CAST - formalnosci

29.10.10, 11:24
Po interview w jednym bardzo fajnym unicie dostalam telefon, ze chca mnie zatrudnic. Wczoraj facet z HR mi napisal maila, ze moj file lezy na jego biurku i jeszcze wczoraj miala ruszyc cala procedura.

Czy ktos moglby mi powiedziec co mnie czeka dalej? Kiedy medical? Jak mnie zaprosza? Poczta, mailem? Z jakim wyprzedzeniem? Jakie potrzebuje dokumenty i na kiedy? Podobno zaswiadczenie o niekaralnosci? A co jeszcze? Jak to wszystko wyglada czasowo?

Jeszcze nie wiem, od kiedy nawet mam zaczac prace, odpisali mi wczoraj ze albo od pierwszego, albo szesnastego stycznia. Kiedy bedwie to wiadomo dokladnie? Kiedy dostane jakas oficjalna informacje oraz dowiem sie, ile bede dokladnie zarabiala, bo tego tez nie wiem?

Bylabym b. wdzieczna za jakies wytlumaczenie krok po kroku co mnie dalej czeka, kiedy musze byc w Brukseli itp.
Obserwuj wątek
    • Gość: asia Re: Praca po CAST - formalnosci IP: *.ec.europa.eu 29.10.10, 12:06
      Wszelkie informacje bedziesz prawdopodobnie otrzymywac droga mailowa. Prawda jest, ze prace w komisjii zaczyna sie zawsze 1 albo 16 kazdego miesiaca.
      Sama procedura trwa +/- 4 tygodniem czasem troszke dluzej.
      Zaswiadczenie o niekaralnosci bedzie ci na pewno potrzebna jak rowniez dyplom i wszystkie swiadectwa pracy ew listy od bylych pracodawcow (w przypadku gdybys pracowala za granica)
      Pierwszy krok to medical; na wyniki czeka sie okolo 2 tygodni, potem cala kolomyja z dokumentami.
      Powodzenia
      • mary_an Re: Praca po CAST - formalnosci 29.10.10, 12:17
        A cos wiecej o medicalu? Ktos mi mowil, ze pewnie bede go miala za 3 tygodnie? Czyli powinnam nastawiac sie na koniec listopada?

Kiedy podpisuje sie umowe? Najpierw jest medical, potem jak sa wyniki to podpisuje umowe? Kiedy dostane oficjalna oferte z terminem rozpoczecia, pensja itp.?

A tak w ogole to Komisja jest informowana o moich wynikach? Czy po co w ogole jest ten medical?? Jak sie okaze ze mam wszystkie mozliwe choroby jakie tam sprawdzaja to moge nie dostac pracy?
        • Gość: Zosia Re: Praca po CAST - formalnosci IP: *.access.telenet.be 29.10.10, 12:51
          Wyluzuj dziewczyno. Otrzymalas szczegolowe informacje i co chcesz wiedziec wiecej ? Medical jest po to, zeby zobaczyc czy jestes zdrowa. Jak sie okaze, ze masz raka to moze komisja bedzie wolala zatrudnic kogos innego.
          • mary_an Re: Praca po CAST - formalnosci 29.10.10, 13:01
            No wlasnie to mnie denerwuje, ze infromacje ktore otrzymalam z Komisji za nic nie sa szczegolowe. Powiedziano mi, ze dostalam prace, ok. Ze zaczne jakos za 2-2,5 miesiaca, ale do konca tego nie wiadomo. Ze bede musiala przyjechac do Brukseli na badania, ale tez nie wiadomo kiedy.

Wyjezdzam teraz na wakacje, mam tez rozne inne plany i po prostu chce wiedziec czego moge oczekiwac i kiedy, od kiedy potrzebuje lokum w Bxl itp. Uwazam, ze takie male FAQ na stronie EPSO by nie zaszkodzilo, ale skoro nie ma tam zadnych informacji, pytam tutaj.

I zastanawia mnie tez, po co ten medical, przeciez jest chyba cos takiego jak tajemnica lekarska i moje wyniki nie powinny byc nikomu ujawniane. Nawet jesli mam raka albo AIDS (podobno na medicalu tez robia badania na HIV) to nie przeszkadza to przeciez w zaden sposob w wykonywaniu pracy w Komisji? Po prostu nie chce mi sie specjalnie jechac taki kawal na badania, ktorych sensu nie rozumiem.
            • Gość: dynks Re: Praca po CAST - formalnosci IP: 62.189.127.* 29.10.10, 15:05
              Procedura:

1. Na badania lekarskie bedziesz czekac okolo 2 tygodni
              2. Badania maja na celu sprawdzic Twoja zdolnosc do pracy w Instytucjach. Badania obejmuja: EKG serca, krew, mocz, wzrok, ogolne badanie, wazenie, mierzenie. Wypelnisz tez ankiete dotyczaca historii Twojego zdrowia (przebyte choroby, szczepienia, itp)
              3. Jezeli jest problem z Twoim zdrowiem, serwis medyczny daje Ci znac w przeciagu okolo 2 tygodni po badaniach. Czyli: no news is good news.
              4. Jezeli wszystko jest ok, to badania przesylane sa do HRow w terminie okolo 3-4 tygodni od daty badania.
              5. Najczesciej tego samego dnia co badania bedziesz musiala sie stawic w DG HR z oryginalami dokumentow: edukacja, praca, swiadectwo o niekaralnosci, itp. (wszystko w zaleznosci od posta i wymaganego doswiadczenia). Staraj sie miec wszystko gotowe tak zeby nie opozniac procesu.

Zycze powodzenia!
              • mary_an Re: Praca po CAST - formalnosci 29.10.10, 16:27
                Bardzo dziekuje, wreszcie wiem co mnie czeka!!!!!

Jeszcze jedno pytanie - czy beda sie ze mna kontaktowac e-mailowo? Jestem teraz w Polsce, a ostatnio (jak jeszcze bylam w Brukseli) list z Polski z banku szedl do mnie do Belgii przez 5 tygodni (pieczatka z Poznania z 1go wrzesnia, dostarczony jakos 10 pazdziernika) i niefajnie byloby sie dowiedziec o dacie badania 3 tygodnie po fakcie.
                • Gość: ola Re: Praca po CAST - formalnosci IP: 109.129.192.* 29.10.10, 19:37
                  Tak, wszystko bedzie ustalane mailowo, czasem tez dzwonia.
                  Co do wynikow medycznych, to do HR przesylana jest tylko i wylacznie jednozdaniowa informacja, czy sie nadajesz do zatrudnienia, czy nie, nic wiecej.
                  Za to Ty dostaniesz poczta wszystkie wyniki badan labolatoryjnych, co jest bardzo przydatne, bo po pierwsze samemu mozna nie pomyslec, zeby sobie zrobic jakies konkretne testy, a po drugie za wiekszosc z nich musialabys w PL zaplacic majatek (np. CA-125).
                  Jeszcze tylko dodam, ze lekarka na medicalu powiedziala mi, ze przeszkoda do zatrudnienia w zadnym razie nie jest brak rak, nog, slepota, gluchota, ani choroby przebyte w przeszlosci i wyleczone. Pozytywnej opinii do zatrudnienia nie dostaja tylko i wylacznie osoby z nowotworem/rakiem i HIV.
                  • Gość: anbxl Re: Praca po CAST - formalnosci IP: *.access.telenet.be 29.10.10, 22:12
                    Zawsze jest pozytywna opinia na medicalu,ale moze byc z klauzula-zastrzezeniem.Tu chodzi o to-KE asekuruje sie,ze jak faktycznie zachorujesz na ta chorobe,to nie bedziesz miala prawa do dozywotniej renty.KE ma podkladke.
                    Info o ktore pytalas juz znajduje sie tu na forum.Wystarczy troche poszukac w archiwum,a nie isc na latwizne i ponownie pytac o to samo,co nie zmienilo sie od kilku lat.
                    Jak ktos napisal-WYLUZUJ,bo to tylko kontrakt AC.W HR takich maja full i naprawde nie przejmuja sie kandydatami.Na 100% wszystkiego dowiesz sie w odpowiednim czasie.Ktos napisal,ze procedura rekrutacji trwa+- 4 tygodnie,ale pewnie tu myslal o kolejnej procedurze,a nie pierwszej.Pierwsza trwa 2 i pol-3 miesiace.Wezmy poprawke,ze zbliza sie koniec roku-czas urlopow swiatecznych.HR nie lubi jak ich popedza sie.U mnie zalatwiali zmiane dyrekcji w ciagu tygodnia i mialam uwagi pan,ze musza pracowac w nadzwyczajnym tempie. Lokum-skonczyly sie czasy,kiedy takiego trzeba bylo poszukiwac.Teraz jest duzy wybor.Tysiace ludzi przechodzilo przez te procedury,a wiec i ty przejdziesz,bedzie ok.
    • Gość: Kasiami Re: Praca po CAST - formalnosci IP: *.dsl.as47377.net 30.10.10, 12:44

Hej,
      Mam pytanie a propos CASTa: czy dostalaste propozycje z ostatniego, przeznaczonego tylko dla Komisji? I jesli tak, to czy sami sie do Ciebie zglosili, czy wysylalas spontaniczne CV?

pozdrawiam,

Kasia
      • mary_an Re: Praca po CAST - formalnosci 01.11.10, 12:29
        Gość portalu: Kasiami napisał(a):

>
        > Hej,
        > Mam pytanie a propos CASTa: czy dostalaste propozycje z ostatniego, przeznaczon
        > ego tylko dla Komisji?

Tak

I jesli tak, to czy sami sie do Ciebie zglosili, czy wys
        > ylalas spontaniczne CV?
        >

Jedno i drugie, prace dostalam po rozmowie w unicie, ktory sam sie do mnie zglosil.

A poza tym po Brukseli kraza oferty pracy po CAST, sama zalatwilam tak prace w Komisji kolezance - dobrze sie zakrecic w odpowiednio zorientowanych gronach.
        • Gość: Kasiami Re: Praca po CAST - formalnosci IP: *.103-64-87.adsl-dyn.isp.belgacom.be 01.11.10, 13:25
          Hej,

A jakie sa te odpowiednio zorientowane grona? Mam troche znajomych w Komisji, niektorzy nawet chca bardzo pomoc, ale jakos nic z tego nie wynika. Czy mowisz o konkretnych DG, czy o znajomych z kadr?

Kasia
          • mary_an Re: Praca po CAST - formalnosci 02.11.10, 08:51
            Nie wiem, moj znajomy stwierdzil, ze skoro zdalam nowego CASTa to chetnie pomoze mi znalezc prace, poszedl na kilka lunchy z odpowiednimi ludzmi i kilka dni potem dal mi adresy e-mailowe osob, u ktorych sa wolne stanowiska.

Ja dostalam oferte w DG i dziale o ktorym nigdy nawet nie slyszalam, tam tez mnie przyjeli i zaczynam "immediately", czyli wlasciwie nie wiadomo kiedy.

Potem kolezanka Hiszpanka przeslala mi oferte z wewnetrznej listy hiszpanskiej, ktora przekazalam innej przyjaciolce - przyjeli ja i zaczyna prace juz za 2 tygodnie, najpierw jako interimaire a potem jako CA. Na polskiej wewnetrznej liscie tez kraza jakies ogloszenia, ktore czasami ktos mi podesle.
        • anbxl Re: Praca po CAST - formalnosci 01.11.10, 20:15
          A ja mysle,ze troche wprowadzasz w blad,bo nie piszesz,ze rowny rok temu bylas w KE na stazu (wlasnie sprawdzilam rowny rok temu dostalam od ciebie maila z pytaniami).Z tego co ja orientuje sie to kadry maja “prikaz”korzystania z ERL list ciagle z CAST 27,potem byl jeszcze jeden CASTi dopiero obecny. Skoro bylas tu juz na miejscu jako stazysta i masz tzw carnet d'adresse to normalne,ze moglas zakrecic sie kolo wolnych posad,o ktorych dosc czesto ktos z rodakow wspomina na wewnetrznej liscie EPS.
          • mary_an Re: Praca po CAST - formalnosci 02.11.10, 08:56
            To, ze bylam na stazu nic tutaj nie zmienia, nie mam zadnych szczegolnych kontaktow z tym zwiazanych. Znam jezyki, mam doswiadczenie w pracy w Komisji - sami do mnie przesylaja oferty, po tym jak dostalam prace 2 tygodnie temu i zanim zostalam oflagowana dostalam jeszcze 3 inne oferty - tzn. e-maile, ze ktos znalazl mojego maila na liscie ludzi ze zdanym CASTem i czy jestem ciagle zainteresowana praca. Teraz juz jestem flagged to nikt sie do mnie nie odzywa, ale mysle, ze jak ktos ma dobre CV to nie ma wiekszych problemow z dostaniem pracy. Jak chcesz to napisz mi na priva, moge Ci przeslac te inne oferty, ktore juz mnie nie interesuja, chociaz juz sa chyba nieaktualne, jedno to byl telefon, wiec nawet do konca nie wiem z ktorego dzialu (ale sie domyslam).
            • Gość: Kasiami Re: Praca po CAST - formalnosci IP: *.130-64-87.adsl-dyn.isp.belgacom.be 02.11.10, 12:01
              Hej Mary_an,

Moze pomoglo, ze w CV mialas staz w Komisji. Slyszalam, ze na liscie z ostatniego CASTa maja tak duzo ludzi, ze nie wiedza, jak sie do niej zabrac.
              Jesli mozesz, to przeslij mi swoj adres prywatny. Chetnie Cie podpytam o te oferty.

Dzieki bardzo,
              Kasia

• Gość: gosc Re: Praca po CAST - formalnosci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.10, 17:08
                Drobne wyjasnienie a propos wizyty medycznej: bzdura jest ze nie dostaniesz pracy jesli masz HIV albo raka. Liczy sie tylko Twoja zdolnosc do pracy - jesli okazaloby sie ze oslepniesz za miesiac albo masz realne szanse na zejscie z tego swiata w najblizszym czasie to rzeczywiscie sa podstawy do odmowy zatrudnienia. W innym przypadku prace dostaniesz.

Ja znam osobisice jeden przypadek niezatrudnienia osoby po badaniach - facet byl tak gruby, ze praca siedzaca bardzo powaznie grozila jemu zdrowiu i mogl w kazdej chwili dostac zawalu serca. Nawet i w tym przypadku dostal ultimatium, ze jesli schudnie w przeciagu kilku miesiecy to bedzie miec szanse na prace. Odmowiono mu dopiero, gdy nie udalo mu sie nawet troche schudnac.
                • Gość: ola Re: Praca po CAST - formalnosci IP: 109.129.41.* 02.11.10, 17:57
                  Rozumiem, ze tez trzepiesz medicale w Luksemburgu, tylko tak dla checy Ty i "moja" lekarka dostaliscie inne wytyczne? :)
                  Oczywiscie, to nie ludzie z medicala decyduja, czy sie zostanie zatrudnionym, ale tak jak napisala anbxl, wydaja opinie o zdolnosci do pracy, a jezeli opinia bedzie negatywna, to wiadomo. A negatywna opinia jest np. w przypadku raka, nowotworu i HIV - powtarzam to, co powiedziala mi medicalowa lekarka. No ale w sumie ona tego forum i jego madrosci nie czyta, wiec co ona tam moze wiedziec :)
                  A co do mozliwosci oslepniecia jako podstawy do wydania negatywnej opinii, to pracuje z dwoma osobami niewidomymi; jedna oslepla w trakcie zatrudnienia, a druga przed, zdawala konkurs juz jako osoba niewidoma. Nie wiem, jak to sie ma do Twoich rewelacji, widocznie sami niedouczeni w tych medicalach pracuja...
                  • Gość: anbxl Re: Praca po CAST - formalnosci IP: *.access.telenet.be 02.11.10, 19:17
                    1/ mary-an jak tu i teraz twoje zachowanie jest rozne od tego sprzed roku....Osobiscie nie lubie jak ktos pisze jaki to on wspanialy,bo zna jezyki i ma super doswiadczenie(czyzby przez rok tyle doswiadczenia tobie przybylo??),ze az pchaja sie do niego z propozycjami drzwiami i oknami.....Opamietaj sie, takich jak ty jest tu w BXL TYSIACEEEEEEEEEEE,a ty dolujesz innych kandydatow po najnowszym CAST.Wielu czytajacych ten watek,a nie piszacych pomysli sobie,ze jest slabym kandydatem,bo tobie daja az tyle propozycji.Tak nie jest....wszystko w swoim czasie....Wielu AC koncza sie kontrakty na poczatku przyszlego roku,bedzie nowy budzet,pewnie cos sie ruszy....A ty pewnie mialas duzo szczescia....Innym-patience.....
                    2/MEDICAL-mnie zablokowano raz na medicalu.Tylko dlatego,ze swego czasu mialam klopoty personalne z lekarka z KE.Oczywiscie ani medical ani KE nie miala podstaw,co KE kosztowalo kilka tysiecy €,a pewien pan w HR zmienil stanowisko.Wystarczyla interwencja mediatorki KE.
                    • mary_an Re: Praca po CAST - formalnosci 02.11.10, 23:01
                      Ja doluje innych kandydatow? Raczej uwazam, ze szanse na dostanie pracy sa calkowicie realne, skoro sama dostawalam tyle ofert. Tak - znam dobrze angielski i francuski i robilam staz w Komisji, oprocz tego ledwo co skonczylam studia i nie mam zadnego szczegolnego doswiadczenia. Dlatego uwazam, ze jesli ktos ma dobre cv, czyli zna angielski i francuski i oprocz tego costam umie to powinien miec jakies oferty (przynajmniej po CAST FG II). No i oprocz tego dobrze wiedziec, w ktorych DGs sa wolne stanowiska (a jest pare takich gdzie jest naprawde masa wakatow) i zamiast byc cierpliwym i nic nie robic, lepiej byc upartym i walczyc o prace - wnioski wyciagniete na podstawie obserwacji wlasnych i jeszcze kilku kolezanek :)
                  • rokko Re: Praca po CAST - formalnosci 03.11.10, 09:08
                    A to dziwne z tym HIV, bo mnie lekarz pytal o zgode na to badanie i zapewnial, ze jego wynik bedzie do mojej wiadomosci i nie bedzie rzutowal na mozliwosc zatrudnienia.
                    • drpigwa HIV a medical 03.11.10, 14:40
                      Ola nie wiem, co to za lekarka była, która ci takie bzdury naopowiadała: jestem od 8 lat seropozytywny, zaliczyłem medicala bez żadnych problemów. Lekarz na medicalu w ogóle nie wykazał żadnego specjalnego zainteresowania infekcja HIV, bo moje pozostałe wyniki były zupełnie w porządku. Po dwóch tygodniach HR otrzymał standardowy druk, ze nadaje się do pracy bez ograniczeń.
                      Mam dwóch innych znajomych z HIV-em. Jeden bierze od kilku lat lekarstwa i dostał klauzule rezerwowa, tzn. przez 5 lat nie może iść na rentę inwalidzka związana z HIV. Drugi został przyjęty tak jak ja, bez żadnych zastrzeżeń.

Slyszalem, ze klopoty z medicalem maja jedynie osoby uzaleznione od alkoholu lub narkotykow oraz osoby cierpiace napowazne schorzenia psychiczne.
                      • Gość: plus Re: HIV a medical IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.10, 15:53
                        Wlasnie, ja tez na badaniu w Komisji dowiedzialem sie ze jestem seropozytywny, a prace dostalem. Lekarz tylko poprosil, abym dostarczyl mu zaswiadczenie o byciu pod opieka specjalistycznej kliniki
                        • drpigwa Re: HIV a medical 03.11.10, 17:41
                          Plus, dostałeś klauzulę rezerwową na 5 lat czy bez żadnych zastrzeżeń?
                      • Gość: anbxl Re: HIV a medical IP: 91.194.202.* 03.11.10, 16:52
                        "Slyszalem, ze klopoty z medicalem maja jedynie osoby uzaleznione od alkoholu lub narkotykow oraz osoby cierpiace napowazne schorzenia psychiczne"

Zapewniam ciebie,ze na ZADNE z tych schorzen-problemow nie cierpie,zeropozytywna tez nie jestem.Problem mialam (i wiem,ze nie ja pierwsza) w 2008 przez sluzbowo-prywatne potyczki z pewna pania.Oczywiscie problem nie trwal dlugo,ale troche kosztowal KE,czyli podatnikow
                        • Gość: fanan Re: HIV a medical IP: 136.173.62.* 03.11.10, 17:35
                          > "Slyszalem, ze klopoty z medicalem maja jedynie osoby uzaleznione od alkoholu l
                          > ub narkotykow oraz osoby cierpiace napowazne schorzenia psychiczne"
                          >
                          > Zapewniam ciebie,ze na ZADNE z tych schorzen-problemow nie cierpie

Jak to nie? Toc to po samym forum widac zes psychiczna............ Lekarka ktora cie widziala, rozpoznala sie od razu, jak widac......
                          • Gość: anbxl do anonima IP: *.access.telenet.be 03.11.10, 17:59
                            drogi anonimie swoje diagnozy mozesz stawiac w innym miejscu,a swoje kompleksy leczyc inaczej.... bezanonimowo
                        • rokko Re: HIV a medical 03.11.10, 20:43
                          anbxl, ale z tego co piszesz wynika, że wspomniana lekarka robiła Ci te problemy bezpodstawnie. Więc to trochę inny temat niż to, co jest uprawnionym powodem do odrzucenia kandydata/-tki na medicalu.
                          • Gość: anbxl Re: medical IP: *.access.telenet.be 03.11.10, 22:52
                            tak i przez to"polecialy" glowy.Dzieki mojej determinacji,mediatorki KE i jej asystentki sprawa "wyprostowala sie" bardzo szybko oczywiscie na moja korzysc.Pozniej dowiedzialam sie,ze nie bylam pierwsza,ale najprawdopodobniej ostatnia.Szkoda mi ludzi,ktorzy przez glupote jednej jednostki musieli drogo zaplacic.Dodam tylko,ze to nie byl pierwszy medical przy naborze tylko w czasie pracy.Nasza polska przedstawicielka w CLP zainteresowala ta sprawa komitet jednak sprawe uciszono,a ta pani chyba troche odpuscila sobie
                      • Gość: plus Re: HIV a medical IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.10, 19:12
                        Odewalbys sie do mnie na: bxl1000@wp.pl ? Z gory dzieki!
    • atram7 Re: Praca po CAST - formalnosci 18.11.10, 12:26
      Witaj mary_an,
      jak tam z kolejnymi krokami procedury rekrutacyjnej? Jestes juz po medicalu?
      Jakies podpowiedzi, wzkazowki?
      • mary_an Re: Praca po CAST - formalnosci 19.11.10, 09:56
        Napiszę, jak już będzie po wszystkim. Parę dni po interview dostałam zaproszenie na medical i na "administrative interview", nie wiem jeszcze dokładnie jak to wszystko wygląda, jak się dowiem to chętnie wszystko opiszę na forum :)
        • Gość: atram7 Re: Praca po CAST - formalnosci IP: 91.183.8.* 19.11.10, 10:15
          Czekam z niecerpliwoscia.
          Zaproszenie na medicala bylo z jakim wyprzedzeniem, +/- 2 tygodnie?
          • mary_an Re: Praca po CAST - formalnosci 19.11.10, 10:36
            A tak w ogole to mam 5 ofert pracy, ktorych juz nie przyjmuje bo znalazlam cos, wiec jak ktos jest zainteresowany pisac na priva i sie chetnie podziele.
            • mary_an Re: Praca po CAST - formalnosci 19.11.10, 10:38
              Tzn. nie ofert pracy dla mnie konkretnie, tylko ogloszen, ze ktos szuka sekretarki - ciagle jeszcze sie do mnie zglaszaja, bo wyslalam moje cv do paru unitow, ktore mi sie podobaly i teraz mi odpowiadaja. Wiec jak ktos chce nazwy unitow gdzie sa wolne stanowiska to moge sie ta wiedza podzielic :)
              • Gość: JPK Re: Praca po CAST - formalnosci IP: *.chello.pl 20.11.10, 20:08
                Bardzo byłabym Ci wdzięczna za przesłanie mi namiarów na te Unity.
                Jestem po najnowszyn CAST.
                Z góry dziękuję Ci bardzo i pozdrawiam
                mój mail : cast2010@wp.pl
          • mary_an Re: Praca po CAST - formalnosci 19.11.10, 10:36
            Zaproszenie z wyprzedzeniem jakos tak 2 mniej niz 2 tygodnie, ale akurat nie moglam w tym terminie wiec przelozylam o kilka dni.
            • inka.bxl Re: Praca po CAST - formalnosci 08.12.10, 10:41
              Czy ktos z Was ma jeszcze jakies namiary na unity gdzie przyjmuja badz beda przyjmowali w niedalekiej przyszlosci po CAST.
              Czy swoje CV wysylacie do HR do poszczegolnych dyrektoriatow czy bezposrednio do unitow do HoU.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka