IP: 136.173.162.* 13.05.11, 09:59
mam pytanie, czy bedac na liscie AD mozna ubiegac sie o stanowisko opublikowane jako AST i godzac sie na takie zaszeregowanie przy zatrudnieniu ?
Obserwuj wątek
    • Gość: pindu Re: AD na AST IP: *.ec.europa.eu 13.05.11, 12:24
      a bedac na liscie AST i majac kwalifikacje na AD mozna sotac robote AD?
      • Gość: ktosiek Re: AD na AST IP: 136.173.162.* 13.05.11, 13:22
        to nie to samo, downgrade <> upgrade

a wracajac do tematu to znasz odpowiedz czy sie tylko madrzysz ?
    • Gość: Miki Re: AD na AST IP: *.ec.europa.eu 13.05.11, 14:10
      Nie, nie mozna. To jest zupelnie inny typ pracy i inne wymagania.
      • Gość: nie mozna Re: AD na AST IP: *.eesc.europa.eu 13.05.11, 15:00
        Nie mozna i to nie ma sensu, chociaz gros ludzi tak robi. Na ogloszenie przychodzi 30 odpowiedzi, po czym okazuje sie, ze 5 aplikujacych spelnia wymagania. Reszta ma nieodpowiedni konkurs, albo w ogole nie ma konkursu.
        • Gość: xxx Re: AD na AST IP: *.ec.europa.eu 13.05.11, 15:09
          bedac AD nikt nie da pracy AST - mniejsze wymagania

bedac AST mozna sie starac o prace AD, ale zostaje sie na tym co sie ma z taka praca jaka sie ma...dodam ze jest to trudne i raczej niedostepne dla ludzi na liscie AST1, po konkursie AST3 mozna probowac.
          • Gość: anbxl Re: AD na AST IP: *.access.telenet.be 13.05.11, 20:08
            xxx nie wiem skad masz takie wiesci,ale to chyba tak bylo w przeszlosci. Obecnie zapotrzebowanie na pracownikow dyrekcje ustalaja z HR wczesniej-w zaleznosci od budzetu.Watpie,zeby obecnie nawet po znajomosci ktos komus probowal cos takiego zalatwic. Te czasu juz skonczyly sie i kazdy uwaza.Nawet w gabinecie znam taki przypadek w odwrotna strone-dziewczyna od paru lat jest super AST. Zdala na AD i.... ciagle jest AST. Pewnie przed 2004 nie byloby problemu,zeby to zmienic. Znam sporo ludzi,ktorzy juz od paru lat sa AST juz 2,a zdali na AST 3 czy AD i... ciezko o zmiany,bo redukcje i coraz mniej potrzebuja AD
            • Gość: xxx Re: AD na AST IP: *.19-136-217.adsl-dyn.isp.belgacom.be 14.05.11, 17:01
              ann a czy ja napisalam ze zamieniaja ci kategorie i.e. grad? napisalam ze mozesz wykonywac prace ad ale jestes ast..... jak sie ma inny konkurs i chce sie przejsc na inny grad to trzeba dostac takie stanowisko.
              jest duzo ludzi ast wykonujacych prace ad.... sama bylam w takiej sytuacji
              • Gość: xxx Re: AD na AST IP: *.19-136-217.adsl-dyn.isp.belgacom.be 14.05.11, 17:03
                dodam jeszcze ze chodzi o wykonywanie bardziej ambitniejszej pracy niz parzenie kawy szefowi... i ann nie pisze ze tego dziewczyny nie robia bo u mnie sa tacy HoU ktorzy w obowazkach sekretarek wprowadzili parzenie kawy
                • Gość: anbxl Re: AD na AST IP: *.access.telenet.be 14.05.11, 22:57
                  oczywiscie,ze to co piszesz to PRAWDA,chyba wczesniej nie zrozumialysmy sie. Ja tez kiedys bylam sekretarka HoU ,co prawda kawy nie parzylam,ale musialam zapisywac w zeszycie kazde wyjscie,nawet do wc, a biurko mialam (za kare) obok niego. Dla jego przelozonych to nie byl mobing,ale na szczescie koniec byl na moja korzysc i to bylo dawno.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka