Dodaj do ulubionych

Lekarze rodzinni

IP: 81.15.212.* 24.10.04, 12:32
Co najmniej zaskakujące różnice w zarobkach lekarzy rodzinnych w Polsce!!!(od
12000 bodajze w Toruniu do ledwie 1200 gdziejś tam)dlaczeko tutaj nie ma
komentarza redakcyjnego-zwłaszcza w kontekście skandalicznych protestów
lekarzy z początku roku.Pewnie wszyscy chcieliby wiedzieć co jest normą w
Polsce!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: mysz Re: Lekarze rodzinni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.04, 18:42
      jestem lekarzem rodzinnym, zarabiam 1700zl, pracuje w duzym miescie, ale pracuj
      e w panstwowej sluzbie zdrowia. roznice w zarobkach wynikaja z tego ,ze czesc
      lekarzy prowadzi wlasne gabinety, ma podpisane samodzielne kontrakty z
      Funduszem. A te sa nie małe....
      • Gość: Halina Re: Lekarze rodzinni IP: *.ip-pluggen.com 25.10.04, 01:48
        Zarobek lekarza rodzinnego w Sztokholmie wydaje mi sie zawyzony, bo to jest
        najnizej platna grupa lekarzy w Szwecji.
        • Gość: pawel Re: Lekarze rodzinni IP: *.dia.fi.upm.es 04.11.04, 18:45
          Ta placa chyba jest ok. Lekarz po specjalizacji, takze lekarza rodzinnego,
          ma zagwarantowane 42k SEK, o czym obcokrajowcy czesto nie wiedza,
          a pracodawcy nie chca mowic. Polecam kontakt z kims ze Sveriges läkarförbund.
          Natomiast profesorowie na uniwersytetach szwedzkich zarabiaja z pewnoscia wiecej
          niz podano. Ta placa dotyczy zapewne odpowiednika polskiego adiunkta, czyli
          universitetlektor w Szwecji (= assistant professor w USA)
          • Gość: tadeusz Re: Lekarze rodzinni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.04, 23:50
            kolego cos ci sie pomyliło.Jezeli tak dobrze płaca wedlug ciebie az 42 kr to
            policz sobie ze lekarz zarobil by okolo 4000 zł pl
    • Gość: banned Re: Lekarze rodzinni IP: *.tvsat364.lodz.pl 27.10.04, 09:43
      Gó.. prawda z tym 12000

A ty kolego o propagandzie nic nie słyszałeś??
      Mam akuat znajomych lekarzy w Toruniu, w najlepszych czasach może mieli do 5000
      brutto, dzisiaj nie wiem, ale słyszałem,że znacznie im się pogorszyło!
      Nie chcę zgadywać, ale myślę, że jak mają 3500 brutto to wszystko.
      Ja osobiście też jestem lekarzem rodzinnym pracującym w przychodni państwowej w
      Łodzi i mam na rękę 1010 miesięcznie z pełny etet po 30 latach pracy.
      • Gość: sabinka Re: Lekarze rodzinni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.04, 14:45
        Nie pierwszy raz "Gazeta" Kreuje rzeczywistość... Zarobki lekarzy rodzinnych
        czy jakichkolwiek innych, zarobki urzędników, nauczycieli - akurat do dwóch
        ostatnich grup się kwalifikuję i chciałabym tyle zarabiać na dwóch
        stanowiskach, co wg gazety jeden z nich... A z kolei moja Mama jest lekarzem
        rodzinnym i brutto ma 2000 zł. Dlaczego gazeta kłamie od tylu lat w kwestii
        zarobków Polaków? Poza tym te obrzydliwe manipulacje: "twierdzi, ze pracuje do
        20", zamiast "pracuje do 20". Żenada... Aż się nie chce tego komentować :/
        • Gość: Lekarz -chirurg Re: Lekarze rodzinni IP: *.chello.pl 27.10.04, 16:20
          To prawda, ze ktos, nie wiem, czy akurat Gazeta, probuje czesto pokazac jak
          polscy lekarze maja dobrze.Najczesciej slysze argument typu: " Owszem, pensji
          masz 1000 zl netto, ale przeciez masz dyzury!A z nich conajmniej drugie tyle!!"
          Wtedy noz otwiera mi sie w kieszeni! Bo kiedy ten madrala siedzi w fotelu
          sciskajac pilota w dloni, ja moj wolny czas spedzam w szpitalu, i to nie 8
          godzin, ale czesto ponad 30!!!
          Dlaczego Panstwo od tylu lat ma nas w D...???
    • Gość: czesław Re: Lekarze rodzinni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.04, 23:26
      A ile ,twoim zdaniem, powinni zarabiać? Tyle co babcia klozetowa, czy trochę
      mniej? A może zostaniesz lekarzem? Śmiało, do nauki, do książki!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka