Dodaj do ulubionych

z kim z tluamczy juz sie skontaktowano?

27.10.04, 11:41
... i kto sie z Wami kontaktuje - juz poszczegolna instytucja czy nadal EPSO?
Czy przydzialaja Was do tych instytucji ktore wybraliscie czy innych? Ja
jestem w 1 grupie (ang, hiszp) i niezbyt pamietam co wybralam, zdaje i sie ze
Parlament i Komitety Regionow - czy ktos z takimi preferencjami juz otrzymal
maila z kontaktem? czy zapraszaja na badania czy na rozmowe i jaka jest
dowolnosc wyboru terminow? Do Brukseli czy do Luksemburga?
Obserwuj wątek
    • Gość: Epsiaczka Re: z kim z tluamczy juz sie skontaktowano? IP: 193.111.166.* 27.10.04, 11:44
      Ze mną nikt się nie kontaktował, ale przeczytaj mój post w wątku "tłumacze
      lobbujecie", to trochę daje pojęcie.
    • Gość: żona Re: z kim z tluamczy juz sie skontaktowano? IP: *.bielsko.dialog.net.pl 27.10.04, 11:51
      mojemu mężowi wczoraj zaproponowano pracę w Sekretariacie Generalnym Rady U.E.-
      ma tylko przejść badania i jeśli wyniki będą OK może podjąć pracę.
      • Gość: Epsiaczka Re: z kim z tluamczy juz sie skontaktowano? IP: 193.111.166.* 27.10.04, 11:55
        Ja właśnie to samo, właśnie dostałam maila!!!
        też Rada
      • Gość: minka do żony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.04, 12:50
        jesteście z Bielska? Ja też, do tej pory myślałam że jestem jedyna ;)
        • Gość: żona Re: do żony IP: *.bielsko.dialog.net.pl 27.10.04, 13:15
          Z Bielska.
          • Gość: kasiam Re: do żony IP: *.datacomsa.pl / 194.246.106.* 27.10.04, 13:43
            ja tez do rady! i dostalam zaproszenie, pomimo że jestem w 2 grupie!!!
            • Gość: Ella Re: do żony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.04, 13:54
              Kasiam, a ty tez masz w zestawie wloski?
              Przy okazji wszystkim zaproszonym - gratulacje
              Ella
              • Gość: kasia Re: do żony IP: *.datacomsa.pl / 194.246.106.* 27.10.04, 15:04
                tak, ja tez angielski - włoski, na badania zaprosili mnie do brukseli, więc mam
                cichą nadzieję, że do pracy również:) i też nie wiem, co robić z obecną pracą,
                tzn. mówić czy jeszcze nie. na razie odpisalam radzie, że się bardzo cieszę i
                że chętnie przyjadę na badania plus poprosiłam o odpowiedź od kiedy ewentualnie
                by mnie mogli zatrudnić. i teraz musze czekać na odpowiedź... też mi się
                wydaje, że chyba już żadnego interview nie będzie:)))
                • Gość: Epsiaczka Re: do żony IP: 193.111.166.* 27.10.04, 16:24
                  To jakbyś już dostała odpowiedź to bardzo proszę daj znać co ci odpisali, bo ja
                  takie same mam do nich pytania.
                  Jak ja coś się dowiem to też dam znać, twojego maila chyba już mam... ( :
                  • lat1 Re: do Epsiaczki i Kasi 02.11.04, 14:44
                    właśnie wróciłam z wyjazdu a tu taka niespodzianka - też mam zaproszenie do
                    Rady UE!!! czyli jednak Bxla a już się nastawiłam na Lux!!!
                    Epsiaczka i Kasia, czy zadeklarowałyście już kiedy chcecie zaczynać?
                    • Gość: Epsiaczka Re: do Epsiaczki i Kasi IP: 193.111.166.* 02.11.04, 14:51
                      Ja tak - połowa stycznia, albo początek lutego (zaczyna się 1. lub 16.
                      dowolnego miesiąca), ale to wszystko zależy jak w pracy mi się uda zwolnić. Być
                      może jeszcze później.
                    • Gość: Epsiaczka Re: do Epsiaczki i Kasi IP: 193.111.166.* 02.11.04, 14:54
                      No i gratulacje! Fajnie, nie?
                      • lat1 Re: do Epsiaczki i Kasi 02.11.04, 15:35
                        Pewnie że fajnie. Też myślę, żeby zacząć koło lutego. Wcześniej się nie
                        wyrobię. Kiedy chcesz jechać na badania? Jeśli chcesz, daj mi znać na priva.
                        Może się jakoś umówimy??
            • ama5 Re: do żony 27.10.04, 14:58
              a dokad Was zaprosili na te testy - Luksemburg czy Bruksela?
              • Gość: żona Re: do żony IP: *.bielsko.dialog.net.pl 27.10.04, 15:14
                Do Brukseli.
              • epsiaczka Re: do żony 27.10.04, 15:15
                Na badania zapraszają do Brux, a słyszałam, że tłumaczy z nowych krajów do Rady
                zatrudniają też w Brux. Sama nie wiem, czy to dobrze, ja chyba wolałabym do
                Lux, wolę kameralność i spokój.
                • ama5 Re: do żony 27.10.04, 15:28
                  no wlasnie, mi sie wydawalo ze w Brukseli sa dzialy tlumaczen tylko Komitetow,
                  ale wyglada na to ze tez Rady ...
      • Gość: Epsiaczka Re: z kim z tluamczy juz sie skontaktowano? IP: 193.111.166.* 27.10.04, 14:08
        Żono ( ;
        czy wiecie na pewno, że jeśli testy medyczne będą ok, to oznacza to gwarancję
        zatrudnienia (na razie na okres próbny)?
        Tzn. nie będzie już rozmów kwalifikacyjnych czy czegoś takiego?
        Tak by wynikało z maila, który otrzymałam, ale chcę mieć pewność.
        Może wiecie coś więcej?
        Bo ja muszę w pracy wreszcie coś powiedzieć, bo mój szef nic do tej pory nie
        wie, a pewnie będzie musiał kogoś szybko szukać na moje stanowisko...
        • Gość: ruda Re: z kim z tluamczy juz sie skontaktowano? IP: 62.148.79.* 27.10.04, 14:19
          na tym węgierskim forum tłumacze opowiadali, że właśnie tak było, bez żadnych
          dalszych ceregieli typu rozmowa kwalifikacyjna czy wybieranie jednego kandydata
          z kilku

p.s. do mnie nikt jeszcze nie pisał :o(
          • Gość: Epsiaczka Re: z kim z tluamczy juz sie skontaktowano? IP: 193.111.166.* 27.10.04, 14:34
            Dzięki Ruda, ale czy oni to pisali już po rozmowach i badaniach? Czy im się tak
            wydawało w momencie otrzymania listu?
            Bo ja nie mogę się zwolnić zpracy, a potem nic z tego nie będzie.
            Nie martwcie się!
            Prędzej czy później się z większością się skontaktują, ale chyba rzeczywiście
            lepiej lobbować (czego ja nie robiłam, powtarzam), bo w niektórych instytucjach
            auxiliaries mają takie układy, że nie odejdą z chwilą, w której powinni zacząć
            konkursowicze, tylko im zajmą miejsca (nie wiem na jakiej zasadzie, nie
            pytajcie mnie, ale takie mam informacje od obecnej tłumaczki-auxiliary z Rady,
            chociaż Rady właśnie ten "proceder" nie dotyczy).
            Trzymam za wszystkich kciuki (i za siebie)
            • ama5 Re: z kim z tluamczy juz sie skontaktowano? 27.10.04, 14:53
              a jakich instytucji dotyczy ten niejasny acz straszliwy proceder?
              • Gość: Epsiaczka Re: z kim z tluamczy juz sie skontaktowano? IP: 193.111.166.* 29.10.04, 12:24
                Przykro mi, ale tego mój informator z Rady nie podał. Może nie dał rady. Ale na
                pewno nie dotyczy Rady.
            • Gość: urzedniczka Re: z kim z tluamczy juz sie skontaktowano? IP: 5.6.* / *.europarl.eu.int 27.10.04, 14:54
              jesli dostalas oficjalne zaproszenie na badania, mozesz napisac do osoby czy na
              adres skad ta wiadomosc przyszla, ze potrzebujesz oficjalnego pisma od nich o
              twoim zatrudnieniu, bo wiaze cie okres wypowiedzenia.
              nie ryzykowalabym wczesniej , bo formalnosci moga sie zawsze z jakiegos
              glupiego powodu przeciagnac, i zostaniesz niepotrzebnie przez jakis okres bez
              pracy.
            • Gość: ruda Re: z kim z tluamczy juz sie skontaktowano? IP: 62.148.79.* 27.10.04, 15:07
              Gość portalu: Epsiaczka napisał(a):

> Dzięki Ruda, ale czy oni to pisali już po rozmowach i badaniach? Czy im się
              tak
              >
              > wydawało w momencie otrzymania listu?

pisali to będąc po badaniach, czekając jedynie na wynik badań...
              a niektórzy mieli zaczynać pracę od 150go listopada...
          • ama5 Re: z kim z tluamczy juz sie skontaktowano? 27.10.04, 14:55
            Ruda, do mnie tez nie napisali - a jakie wybralas instytucje?
            • Gość: ruda Re: z kim z tluamczy juz sie skontaktowano? IP: 62.148.79.* 27.10.04, 15:11
              nie ma to chyba najmniejszego znaczenia - jak wiemy, nie przejmują się
              szczególnie tym, kto co tam zaiksował ;o)

z tego, co ja widzę, "rzuty" są instytucjami - teraz jest "rzut" na Polskę w
              Radzie, jakieś 2-3 tygodnie temu był "rzut" na Węgry w Obsłudze Komitetów Soc-
              Ek. i Reg.

a, jeszcze coś: Węgrzy twierdzą, że z tamtejszych 89 tłumaczy na ten rok
              rozdysponowanych zostało 25 sztuk...
              i że powiedzieli to komuś otwarcie w EPSO...
              może by tak ktoś zadzwonił, i zapytał, jak jest u nas...
          • Gość: Agrest Do Rudej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.04, 17:51
            Nie martw się, Ruda, do mnie też nikt pisać nie chce ;-) ale w końcu chyba napiszą... Może mamy takie dziwne kombinacje językowe, że nie wiedzą, gdzie nas przydzielić ;-) ???
            • Gość: ruda Re: Do Rudej IP: 62.148.79.* 28.10.04, 09:51
              ja wybrałam kombinację językową z myślą o tym, że będą też testy z dodatkowego
              języka, zanim nas rozdzielą...
              ale nie ma i nie będzie...

nie to, żebym się martwiła :o)
              tylko nie lubię tak czekać na nie-wiadomo-co :o/
              • ama5 Re: Do Rudej 28.10.04, 10:02
                mi odpisali ze testy beda juz w konkretnej instytucji, nie w EPSO. czemu
                piszesz, ze nie bedzie?
              • ama5 Re: Do Rudej 28.10.04, 10:02
                mi odpisali ze testy beda juz w konkretnej instytucji, nie w EPSO. czemu
                piszesz, ze nie bedzie?
                • Gość: ruda Re: Do Rudej IP: 62.148.79.* 28.10.04, 11:19
                  mi odpisali to samo
                  dlatego własnie piszę, że nie bedzie tych testów przed przypisaniem do
                  instytucji, czyli ich wynik, nawet jeśli będą, nie będzie miało żadnego wpływu
                  ani na miejsce, ani na szybkość zatrudnienia :o/
        • Gość: żona Re: z kim z tluamczy juz sie skontaktowano? IP: *.bielsko.dialog.net.pl 27.10.04, 14:31
          Z treści maila to właśnie wynika - w dodatku "as soon as possible" więc chyba
          trzeba zacząć się dzielić dobrymi wiadomościami.
          • Gość: ktosik Re: z kim z tluamczy juz sie skontaktowano? IP: *.consilium.eu.int 27.10.04, 15:04
            Moje drogie, jak was wzywaja na badania medyczne, to musialybyscie cierpiec na
            nie wiem jakie choroby, zeby was nie przyjeli. To tylko formalnosc, rozmow nie
            bedzie juz wiecej, bo wystarczajaco was odpytali na ustnym wiec raczej mozna
            byc pewnym, ze ma sie prace.
            • ama5 Re: z kim z tluamczy juz sie skontaktowano? 27.10.04, 15:24
              no wlasnie, ciekawe na co trzebaby cierpiec zeby nie przyjeli :)))))))
              • Gość: Marcjanna Re: z kim z tluamczy juz sie skontaktowano? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.04, 16:32
                Czy ktoś z Was leci na badania 18-19 listopada?
                • Gość: farfalla Re: z kim z tluamczy juz sie skontaktowano? IP: *.dip.t-dialin.net 30.10.04, 00:04
                  Zdaje sie, ze i w Komisji zaczyna sie cos dziac: dostalam dzis zaproszenie na
                  badania lekarskie pod koniec listopada, do Luxa oczywiscie. Zaproszenie wyslano
                  z Human Resources Unit DGT. Uprzedzajac wasze pytania mowie od razu, ze jestem w
                  2 merit group, a moje jezyki to niemiecki i angielski. Wlasciwie nie lobbowalam,
                  3 tygodnie temu dowiedzialam sie od szefa polskiego unitu, ze jestem na liscie
                  kandydatow wybranych przez Komisje. Zycze wszystkim cierpliwosci!
                  • Gość: Agrest Re: z kim z tluamczy juz sie skontaktowano? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.04, 09:55
                    Potwierdzam, że Komisja się obudziła. Przed chwilą odebrałam maila z zaproszeniem na badania do Luksemburga, też pod koniec listopada. (Też jestem w drugiej merit group). W ogóle nie lobbowałam i nie miałam pojęcia o żadnych listach ani o przypisaniu do jakiejś instytucji. Pozdrawiam wszystkich!
                    • Gość: ruda Re: z kim z tluamczy juz sie skontaktowano? IP: 62.148.79.* 02.11.04, 12:49
                      miło słyszeć, że kolejne instytucje się budzą :o)

(u mnie na razie cisza...)
                  • Gość: Ella Re: z kim z tluamczy juz sie skontaktowano? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.04, 10:12
                    Mam pytanie do osob, ktore juz dostaly zaproszenia: czy ktos z was jest z 1
                    merit group?
                    Pozdrowki
                    Ella
                    • Gość: Pablos Re: z kim z tluamczy juz sie skontaktowano? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 30.10.04, 12:10
                      Jam jest z 1 mg. I też dostałem wczoraj zaproszenie z Human Resources DGT, też
                      na koniec listopada do Lux. Moje języki to EN+FI(+DE).
                      Wygląda na to, że mamy do czynienia z akcją "Komisja". Czy ktoś jeszcze będzie
                      leciał z Poznania?
                      • Gość: Tom Lot z Poznania IP: *.icpnet.pl 02.11.04, 16:37
                        Witam, ja lecę z Poznania do Luxa 23.11, jestem kat. C, a Ty kiedy lecisz?
                        • Gość: Pablos Re: Lot z Poznania IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 02.11.04, 17:50
                          30.11 albo 3.12. Czekam na potwierdzenie terminu przez Admin. Chyba też polecę
                          przez Wiedeń.
                          • Gość: Tom Re: Lot z Poznania IP: *.icpnet.pl 02.11.04, 18:02
                            Polecam połaczenie przez Wiedeń, jest w miarę szybko i nie ma extremalnych pór
                            lotu (czyli na przykład 6 rano), a do tego krótko się czeka na przesiadkę.
                            Lufthansa jest okrutnie droga i szkoda na nią kasy. Pozdrawiam
                            • Gość: Pablos Re: Lot z Poznania IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 02.11.04, 20:14
                              Dokładnie tak to widzę, z jedną korektą. LH nie jest tak strasznie droga - w
                              granicach 1500-1800 zł. Ale Wiedeń jakoś tak mi lepiej pasuje. Za to LOT przez
                              Warszawę to porażka - co najmniej 2 godziny czekania na przesiadkę.
                              • Gość: Tom Re: Lot z Poznania IP: *.icpnet.pl 02.11.04, 21:08
                                To zależy, jak chciałem lecieć w tygodniu 23.11-25.11 to koszt w LH ok. 3400
                                PLN, natomiast Austrian 2300 PLN. Tani jest też Luxair z Wawy, ale z tym trzeba
                                się spieszyć bo szybko drożeje (z dnia na dzień). No ale jakoś się dokulamy do
                                tego Luxemburga w końcu:-) Ciekawe bardziej co nas zastanie na miejscu, byłem
                                raz w tym kraju przejazdem.
                                • Gość: Pablos Do Toma IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 06.11.04, 12:18
                                  Hej Tom,
                                  Teraz już wiem, skąd takie rozbieżności między naszymi danymi. Prawdopodobnie
                                  kupiłeś bilet z powrotem po dwóch dniach? Gdybyś dołożył trzeci, to cena
                                  spadłaby do poziomu, o jakim wspominałem. Ja za lot przez Wiedeń zapłacę 1400 -
                                  wylot 29.11, powrót 2.12.
                                  Tak w ogóle to możesz odezwać się na priva: pszuba maupa gazeta kropka pl.
                                  Kontakt może nam się przydać w przyszłości. Pozostałych luksemburczyków też
                                  zapraszam, w szczególności tych z Poznania. Ella, dostałaś moją wiadomość?
                                  • Gość: Ella Re: Do Toma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.04, 12:55
                                    Tak Pablos, wlasnie ci odpisalam.
                                    Czy ktos jeszcze bedzie sie badac w lux w ostatnich dniach listopada? Agrest?
                                    Farfalla? Inni? Jesli bedziecie w lux jakos miedzy 25 a 30, to dajcie znac na
                                    ella76@o2.pl (a nawet jak nie, to tez mozecie sie odezwac :))
                                    Pzdr
                                    Ella
                                    • Gość: Agrest Re: Do Elli i Pablosa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.04, 13:30
                                      Wysłałam do Was maila, wedle życzenia ;-))
                • Gość: Ella Re: z kim z tluamczy juz sie skontaktowano? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.04, 13:19
                  Hejka! Wlasnie dostalam zaproszenie do lux na badania, mam sobie wybrac termin
                  sposrod 22 XI, 29 XI i 30 XI. W zwiazku z tym mam pytanie: czy ktos z wawy
                  udaje sie do Lux na ktorys z tych terminow?
                  Jakby ktos byl zainteresowany wspolna podroza (jest tez opcja samochod) to
                  prosze o kontakt na ella76@o2.pl
                  Dla zainteresowanych: zatrudniona mam byc w komisji, jestem z 1 mg, ang i niem.
                  Pozdrowionka
                  Ella
                  • Gość: Pablos Re: z kim z tluamczy juz sie skontaktowano? IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 04.11.04, 16:38
                    Ja lecę ostatecznie na 30.11, ale z Poznania. Z Warszawy masz codziennie
                    komfortowy Luxair. W tej sytuacji raczej nie myślałbym o samochodzie.
                    • Gość: Ella Re: z kim z tluamczy juz sie skontaktowano? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.04, 17:13
                      oui, juz sobie zarezerowalam lot :)
                      Umawiam sie na te badania na 29-go, ale 30-go bede jeszcze w lux, wiec jakby ci
                      sie nudzilo mozemy sie spotkac. Jesli masz ochote, pisz na ella76@o2.pl
                      Pzdr
                      • Gość: Nene Re: z kim z tluamczy juz sie skontaktowano? IP: *.net.autocom.pl 06.11.04, 17:32
                        Witam,
                        Właśnie dostałam z Komisji zaproszenie do Luksemburga na badania lekarskie. Mam
                        do wyboru termin 22 albo 30.11 lub 6.12, czy ktoś wtedy będzie leciał z
                        Krakowa?
                        Wiecie już, gdzie się zatrzymacie w Luksemburgu?
                        • Gość: Ella Re: z kim z tluamczy juz sie skontaktowano? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.04, 19:39
                          Zawiazal sie wlasnie 3-osobowy zespol, ktory bada sie 29/30 XI. Co prawda nikt
                          z nas akurat nie leci z krakowa, ale juz planujemy impreze ;-D na miejscu w lux.
                          Jesli wybierzesz 30XI to daj znac na ella76@o2.pl Bedzie nas juz 4 (jak
                          pancernych :))
                        • Gość: Agrest Re: z kim z tluamczy juz sie skontaktowano? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.04, 19:52
                          To jest schronisko, które polecała swego czasu Sofi :-)

www.youthhostels.lu/site/e/Luxembourgauberge.html
                          • Gość: Nene Re: z kim z tluamczy juz sie skontaktowano? IP: *.net.autocom.pl 07.11.04, 14:40
                            Dzięki za namiary na schronisko. Propozycja spotkanie z nieformalnym zespołem
                            brzmi kusząco - nie wiem jeszcze, czy uda mi się załatwić przelot i urlop w
                            pracy na ten termin, ale będę się starać :)))
                            • Gość: Pablos do Nene IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 07.11.04, 18:40
                              Zapraszamy do nieformalnej grupy pod wezwaniem Wielkiego Księcia ;-)
                              Lecę 29.11 przez Wiedeń, co prawda nie z Krakowa, a z Poznania, ale gdybyś
                              chciała, to możemy w Wiedniu połączyć trasy. Mój priv to pszuba maupa gazeta
                              kropka pl.
    • uota Ojej :( 02.11.04, 23:45
      U mnie też cisza
    • leonn Ktos jest freelancerem? 03.11.04, 15:51
      Jesli ktos jest freelancerem to prosze o kontakt i ewentualne przesłanie mi
      wykazu dokumentów a najlepiej formularzy i adresu na jaki mozna odesłac, gdyz
      moj plik nie moze zostac otwarty.Prosze o kontakt, pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka