Dodaj do ulubionych

Ceny u dentysty w UK

08.11.04, 10:05
Czy ktoś może wie, ile kosztuje wyrwanie zęba a ile znieczulenie?
Obserwuj wątek
    • deadeasy Re: Ceny u dentysty w UK 08.11.04, 10:25
      Zalezy gdzie. chodzilam do "dental hospital" gdzie jest sie leczonym przez
      studentow pod nadzorem specjalistow. Mialam robieone leczenia kanalowe i
      rekonstrukcje zebow. Plus: leczenie za kompletna darmoche (wszystko: x-ray,
      swiatloutwardzalne wypelnienia itp). Minus: trzeba sie zalapac zanim sie rok
      szkolny zacznie bo we wrzesniu to moze byc za pozno.
      Prywatny lekarz: wstepna wizyta kosztowac mnie bedzie (bo sie juz na studenta
      nie zalapalam) £75 (tylko otworzenie japy), wiec tylko mozna sobie wyobrazic
      ceny leczenia, na szczescie maja "payment plan" :)
      Musisz poszukac "NHS dentist" - wyjdzie taniej niz prywatny ale podejrzewam, ze
      nawet oni nie maja "cennika".
      Z tego co zauwazylam (z mojego doswiadczenia) to wyrwanie zeba to ostatnie
      posuniecie, chyba, ze osemki - wtedy czesto odsylaja do szpitala.
      :)
      • xiv Re: Ceny u dentysty w UK 08.11.04, 10:53

koronka prywatnie - 500 :)))

ale dentysci NHS wyrywaja juz osemki i roboa to calkiem zgrabnie - kosztuje to
        20; wiele rzeczy mozna powiedziec o dentystach, ale fajne jest to, ze kazda
        przychodnia ma swoj x-ray duzy, a gazdy gabinet maly (na wysiegniku) - za duzy
        placi sie 18, za maly - 6
        • delfinem Re: Ceny u dentysty w UK 08.11.04, 12:37
          Dziękuję :)
          Czy trzeba się czymś okazać (tak jak np. w Polsce legitymacją ubezpieczeniową)
          w przypadku wizyty u dentysty NHS? Oczywiście chodzi mi o osobę pracującą
          legalnie i płacącą składki na ubezpieczenie.
          • Gość: GrK Re: Ceny u dentysty w UK IP: 209.130.141.* 08.11.04, 16:35
            Cześć,

Niedawno miałem wstawianą nową koronkę (górny ząb przedtrzonowy)- GBP150 oraz 1
            plombę - GBP30. Nie musiałem pokazywać żadnych dokumentów u dentysty NHS.
            • xiv Re: Ceny u dentysty w UK 08.11.04, 17:44

jak robilem swoje zeby to nie wiedzialem o dentysyach hns i naiwnie myslalem,
              ze moje ubezpieczenie wiele rzeczy pokryje

ale do samej rzeczy - zadnych dokumnetow nie musisz przedstawiac - wypelniasz
              tylko jakas deklaracje (adres etc.) i podczas pierwszej wizyty zrobia Ci pelne
              przeswietlenie
    • Gość: www.ell-s.com [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 14:04
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
      • xiv Re: Ceny u dentysty w UK 08.11.04, 17:42

tak, polecamy wyrawanie zebow w cateringu!

[kurcze, jak mozna byc tak nachalnym???]

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka