delfinem 08.11.04, 10:05 Czy ktoś może wie, ile kosztuje wyrwanie zęba a ile znieczulenie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
deadeasy Re: Ceny u dentysty w UK 08.11.04, 10:25 Zalezy gdzie. chodzilam do "dental hospital" gdzie jest sie leczonym przez studentow pod nadzorem specjalistow. Mialam robieone leczenia kanalowe i rekonstrukcje zebow. Plus: leczenie za kompletna darmoche (wszystko: x-ray, swiatloutwardzalne wypelnienia itp). Minus: trzeba sie zalapac zanim sie rok szkolny zacznie bo we wrzesniu to moze byc za pozno. Prywatny lekarz: wstepna wizyta kosztowac mnie bedzie (bo sie juz na studenta nie zalapalam) £75 (tylko otworzenie japy), wiec tylko mozna sobie wyobrazic ceny leczenia, na szczescie maja "payment plan" :) Musisz poszukac "NHS dentist" - wyjdzie taniej niz prywatny ale podejrzewam, ze nawet oni nie maja "cennika". Z tego co zauwazylam (z mojego doswiadczenia) to wyrwanie zeba to ostatnie posuniecie, chyba, ze osemki - wtedy czesto odsylaja do szpitala. :) Odpowiedz Link Zgłoś
xiv Re: Ceny u dentysty w UK 08.11.04, 10:53 koronka prywatnie - 500 :))) ale dentysci NHS wyrywaja juz osemki i roboa to calkiem zgrabnie - kosztuje to 20; wiele rzeczy mozna powiedziec o dentystach, ale fajne jest to, ze kazda przychodnia ma swoj x-ray duzy, a gazdy gabinet maly (na wysiegniku) - za duzy placi sie 18, za maly - 6 Odpowiedz Link Zgłoś
delfinem Re: Ceny u dentysty w UK 08.11.04, 12:37 Dziękuję :) Czy trzeba się czymś okazać (tak jak np. w Polsce legitymacją ubezpieczeniową) w przypadku wizyty u dentysty NHS? Oczywiście chodzi mi o osobę pracującą legalnie i płacącą składki na ubezpieczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GrK Re: Ceny u dentysty w UK IP: 209.130.141.* 08.11.04, 16:35 Cześć, Niedawno miałem wstawianą nową koronkę (górny ząb przedtrzonowy)- GBP150 oraz 1 plombę - GBP30. Nie musiałem pokazywać żadnych dokumentów u dentysty NHS. Odpowiedz Link Zgłoś
xiv Re: Ceny u dentysty w UK 08.11.04, 17:44 jak robilem swoje zeby to nie wiedzialem o dentysyach hns i naiwnie myslalem, ze moje ubezpieczenie wiele rzeczy pokryje ale do samej rzeczy - zadnych dokumnetow nie musisz przedstawiac - wypelniasz tylko jakas deklaracje (adres etc.) i podczas pierwszej wizyty zrobia Ci pelne przeswietlenie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www.ell-s.com [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.04, 14:04 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
xiv Re: Ceny u dentysty w UK 08.11.04, 17:42 tak, polecamy wyrawanie zebow w cateringu! [kurcze, jak mozna byc tak nachalnym???] Odpowiedz Link Zgłoś