Dodaj do ulubionych

Listy rezerwowe sekcja II kat.C

IP: *.light.csk.pl 26.01.05, 19:32
W koncu opublikowali na stronie EPSO listy rezerwowe II sekcji-możemy więc nacieszyć swoje oczy.
Obserwuj wątek
    • Gość: Sil Re: Listy rezerwowe sekcja II kat.C IP: *.grudziadz.pl / 212.160.232.* 26.01.05, 20:19
      Rzeczywiście są! W praktyce pewnie niewiele to oznacza, ale zawsze miło ujrzeć
      swoje nazwisko oficjalnie na liście:). Gratuluję wszystkim.
      • Gość: aggy Re: Listy rezerwowe sekcja II kat.C IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.05, 08:50
        podajcie link please!
        • Gość: Sil Re: Listy rezerwowe sekcja II kat.C IP: *.grudziadz.pl / 212.160.232.* 27.01.05, 09:04
          Oto link do listy:
          europa.eu.int/epso/laureats/liste-c-1-10_en.htm#8
    • Gość: daisy26 Re: Listy rezerwowe sekcja II kat.C IP: *.crowley.pl 27.01.05, 08:56
      kurka wodna, to lecę je obejrzeć ..... ;))))
    • Gość: kajapapaja Re: Listy rezerwowe sekcja II kat.C IP: 81.219.224.* 27.01.05, 09:52
      noi rzeczywiscie jestem....
      moze teraz coś się ruszy w rekrutacji....
      pozdrawiam całą section 2!
      • Gość: kasia Re: Listy rezerwowe sekcja II kat.C IP: *.chello.pl 27.01.05, 10:09
        czy ktos z sekcji II otrzymal juz jakis odzew, typu list, email lub telefon,
        • Gość: elma Re: Listy rezerwowe sekcja II kat.C IP: *.light.csk.pl 27.01.05, 18:35
          U mnie zero odzewu, ale niech się pochwalą inni, u których się coś ruszyło.
        • Gość: Sil Re: Listy rezerwowe sekcja II kat.C IP: *.smgr.pl / 195.136.126.* 27.01.05, 20:41
          U mnie nic się nie ruszyło. wysyłam sporo maili, kilka listów tradycyjnych. Co
          prawda odpowiedzi przychodzą, ale raczej kurtuazyjne niż konkretne.
          • Gość: Katarzyna Re: Listy rezerwowe sekcja II kat.C IP: 213.121.151.* 27.01.05, 23:43
            Witajcie drodzy C* Kategorewicze,
            u mnie tez nic, tylko bardzo short opd.jak: "Wir haben leider keinen freien
            Posten". lub "I hope that the inter-institutionnel Committe will allocate you
            to the European Commission. If this would be the case and if there should be a
            free position at that time corresponding to your excellent qualifications, I
            will contact you."
            Na pocieszenie zamieszczam wycinek listu od kogos pracujacego w UE, ktore chial
            mi dodac otuchy:
            "I was on a list for two and half years when I sat the competition back in the
            late 1970s. It drove me mad too! But DON'T GIVE UP. I didn't and I got the
            job. It is worth waiting for. The best thing to do in your situation (and I
            wish I had done this myself) is to get on with your life and your work at the
            moment and stop trying to get a post yourself by sending lots of e-mails.
            Obviously from the lack of feedback this is not how people want to do things.
            But I assure you they do look at the EPSO lists and choose people from them
            over a long period of time. As a successful candidate, it is the general
            intention that you will eventually be offered a job. That this doesn't happen
            straight away is not an indication that they prefer other people. It's just
            that they do everything so slowly.
            No to tyle na pocieszenie. Piszcie do mnie jak chcecie na
            Katharina@clemensburse.de
            Dodam jeszcze, zenasza grupe beda rozlokowywac pod koniec lutego. Wczoraj
            (26.1.05)roz. z pania z EPSO.
            Pozdrowienia z Glasgow
            Katarzyna
            • Gość: epsoguy Re: Listy rezerwowe sekcja II kat.C IP: *.cable.ubr05.enfi.blueyonder.co.uk 28.01.05, 01:02
              Hej Kasia
              tez rozmawialem z EPSO i pani powiedziala ze PRAWDOPODOBNIE beda przypisywali
              pod koniec lutego. Zapytalem sie czy dostane jakams informacje emailem, pani
              powiedzila ze nie ze mam zaczekac az sama instytucja zainteresowana sie do mnie
              odezwie. Hmmm...............
              No coz, pozostaje czekac. Droga KAsiu przeczytalem wycinek listu ktory
              zamiescilas i cos mi sie tu nie zgadza, bo EPSO powstalo niedawno, a nie pod
              koniec 1970 roku to skad ta osoba jest tak pewna ze ze wszyscy przegladaj
              listy EPSO. Czy sa to informacje z dobrego zrodla. Zycze wyszstkim i sobie duzo
              cierpliwosci oraz wymarzonych ofert. Epsoguy
              • Gość: Kasia Re: Listy rezerwowe sekcja II kat.C IP: 213.121.151.* 28.01.05, 01:40
                Hj Espoguy,

inf. jestem pewna, poniewaz ta pani pracuje w jedej z instytucji nawet na
                bardzo wysokim stanowisku. Nie ma tez cele w udzielaniu falszywych inf. chiacla
                mi pokazac, ze rozumie nasza syt.
                Pozdrawiam i zyche milego weekendu bez "epsowania".
                K
    • Gość: daisy26 Re: Listy rezerwowe sekcja II kat.C IP: *.crowley.pl 28.01.05, 11:05
      czy ktoś policzył ile osób liczy lista rezerwowa kat.C?
      • Gość: hala Re: Listy rezerwowe sekcja II kat.C IP: *.supermedia.pl / *.supermedia.pl 28.01.05, 11:32
        tak 396 osob
        • Gość: daisy26 Re: Listy rezerwowe sekcja II kat.C IP: *.crowley.pl 28.01.05, 11:35
          w założeniach miało być 460, o ile dobrze pamiętam... ;) miejmy nadzieję, że to
          wpłynie na efektywność rekrutacji :)
          • Gość: Hala Re: Listy rezerwowe sekcja II kat.C IP: *.supermedia.pl / *.supermedia.pl 28.01.05, 12:23
            też mam taką nadzieję szczególnie że w drugiej połowie tego roku będą znowu
            organizować konkursy na sekretarki min z Polski
            hala
            • Gość: daisy26 Re: Listy rezerwowe sekcja II kat.C IP: *.crowley.pl 28.01.05, 13:01
              moim zdaniem bardziej im się opłaca brać ludzi z listy laureatów poprzedniego
              konkursu niż organizować nowy konkurs, przy tej całej biurokratycznej
              machinie... :)
              • Gość: elma Re: Listy rezerwowe sekcja II kat.C IP: *.light.csk.pl 28.01.05, 18:42
                Też tak myślę, że bardziej się opłaca podatnikom UE, aby brano osoby z listy rezerwowej istniejącej niż organizowanie nowych konkursów.Jest nas (kat.C)z Polski ca.400 osob i nie sądzę,aby do końca roku wszystkich zatrudniono.
                Z drugiej strony chodzi może o to, aby EPSO miało robotę, bo inaczej grożą im redukcje etatów. No bo jak wytłumaczyć organizowanie kolejnych konkursów, gdy masa ludzi z poprzednich nie została zatrudniona?
                • Gość: Maria Re: Listy rezerwowe sekcja II kat.C IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 20:32
                  Weźcie pod uwagę to, że od rozpisania konkursu do utworzenia listy rezerwowej
                  mija półtora roku, więc w sumie to za 2 lata dopiero te osoby z konkursu
                  rozisanego pod koniec tego roku moga zaczac byc zatrudniane.
    • Gość: dorota Re: Listy rezerwowe sekcja II kat.C IP: *.euroclear.com 28.01.05, 12:14
      na pocieszenie......wczoraj mialam zaplanowanych 5 rozmow..odwalilam 3 i
      odwolalam 4 i 5. 4 rozmowy byly od osob ktore mnie wziely z listy, wiec jestem
      pewna ze sie juz ruszylo. Ale ciagle uwazam ze lobbowac warto. :-) powodzenia !
      • Gość: daisy26 Re: Listy rezerwowe sekcja II kat.C IP: *.crowley.pl 28.01.05, 13:25
        Dorotka, Ty to wiesz, jak ludzi podnieść na duchu :)))) pozdrowionka!
      • Gość: Sil Re: Listy rezerwowe sekcja II kat.C IP: *.grudziadz.pl / 212.160.232.* 28.01.05, 14:04
        Hej Dorotko, jak myslisz, czy fakt, że mieszkasz na miejscu miał wpływ na to,
        że zaprosili Cię na tyle rozmów? Bo zaczynam mieć podejrzenia, że to ma
        znaczenie...
        • Gość: dorota Re: Listy rezerwowe sekcja II kat.C IP: 5.5R* / 80.200.248.* 31.01.05, 10:01
          nie mam pojecia.....
          jedno tylko ze znam bardzo dobrze i francuski i angielski i to ma na pewno
          jakis wplyw...:-), a poza tym to jestem stara wiec mam duzo doswiadczenia...:-)
          • Gość: kasia Re: Listy rezerwowe sekcja II kat.C IP: *.chello.pl 31.01.05, 16:46
            stara? tzn. ile masz lat??
            • Gość: dorota Re: Listy rezerwowe sekcja II kat.C IP: 5.5R* / 80.200.248.* 31.01.05, 17:45
              45 :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka