ansil Re: straszą mnie dzielnicą Schaerbeek.. 06.02.05, 21:41 oj puste się wysłało.. chodzi o to, że znalazłam sobie ładne mieszkanko w Schaerbeek przy Place Dailly, a tu teraz na forum Belgijskim piszą mi, że to straszna dzielnica, tak że strach wyjsc na ulice.. To koło kilometra od Schumana, wiec myslałam, że to będzie ok.. Serio tam tak strasznie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adm Re: straszą mnie dzielnicą Schaerbeek.. IP: *.68.220.14.brutele.be 07.02.05, 08:34 skarbek :-) ma to do siebie ze niektore ulice sa ok, a inne obok nie....plac dailly: po lewej stronie (w strone instytucji) jest leiej niz po drugiej stronie, ale generalnie nie najciekawiej...:-)pobywaj o roznych godzinach i sam sie zorientuj..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Texas Re: straszą mnie dzielnicą Schaerbeek.. IP: *.cec.eu.int 07.02.05, 08:46 ja mieszkam przy Princess Elisabeth od tygodnia i nie narzekam;) Fakt, jest to czesc miasta opanowana przez Arabow, ale tak jak w poscie wyzej sa miejsca rownie bezpieczne jak gdziekolwiek indziej, ale sa tez ulice, w ktore lepiej nie skrecac. Ja mam to szczescie, ze mieszkam blisko przystanku, sklepu i banku i nie musze zbyt duzo spacerowac;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chicago Re: straszą mnie dzielnicą Schaerbeek.. IP: 5.6.* / *.europarl.eu.int 07.02.05, 09:34 Princesse Elisabeth, to jest Twoja Ulica czy budynek ? Mowie dlatego budynek "Princesse Elisabeth" jest obok Polskiego Konsulatu (i Polska Ambassada). Tam jest OK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Texas Re: straszą mnie dzielnicą Schaerbeek.. IP: *.cec.eu.int 08.02.05, 11:18 ulica;) Odpowiedz Link Zgłoś
ansil Re: straszą mnie dzielnicą Schaerbeek.. 07.02.05, 17:23 hmm.. pobyć dopiero będę mogła, jak się wprowadzę.. No i na pewno nie zamierzam sprawdzać jak długo trzeba się szlajać po nocy, żeby mnie ktoś zaczepił ;) już sama nie wiem, czy wynajmować to mieszkanie.. nie wiem, po której stronie placu jest ;) numer bodajże 7 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnesz Re: straszą mnie dzielnicą Schaerbeek.. IP: *.winkhaus.com.pl 07.02.05, 11:55 czy mozesz podac link do tego forum? z gory dziekuje i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Da Re: straszą mnie dzielnicą Schaerbeek.. IP: 193.109.212.* 07.02.05, 14:54 Oto link: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=10432 Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mp Re: straszą mnie dzielnicą Schaerbeek.. IP: *.consilium.eu.int 07.02.05, 17:05 Ja mieszkam od paru miesięcy dokładnie w tej okolicy, o której piszesz. Co do bezpieczeństwa nie mam zastrzeżeń - nigdy nie miałem żadnych nieprzyjemnych sytuacji ani o niczym takim nie słyszałem. Ogólnie ten rejon jest w porządku, mogłoby być tylko trochę czyściej na ulicach. Plusem jest bliskość do ronda Schumana i przyzwoita infrastruktura, choć muszę przyznać, że gdybym teraz szukał mieszkania wolałbym trochę lepszą okolicę. Odpowiedz Link Zgłoś
ansil Re: straszą mnie dzielnicą Schaerbeek.. 07.02.05, 17:47 no tak blisko do ronda, tylko czy do niego dojdę jak się spacerkiem sama do pracy wybiorę? chciałam uniknąc metra, dlatego szukam mieszkania blisko pracy, ale z tego co tu widzę, to bezpieczniej w metrze niż przed "własnym" domem.. :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rudy Re: straszą mnie dzielnicą Schaerbeek.. IP: 5.6.* / *.europarl.eu.int 08.02.05, 11:21 Z metrem tez roznie bywa - dwa tygodnie temu wracalem wieczorem z kina i jakis kolezka wymachiwal spluwa w wagonie :0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mihau Re: straszą mnie dzielnicą Schaerbeek.. IP: *.chello.pl 08.02.05, 13:00 Bardzo proszę napisz jaką ? Chętnie dowiem się które dzielnice/rejony są "fajniejsze", które "mniej fajne". Z doświadczenia wiem, że zanim przyjezdny się zorientuje co w trawie piszczy może zamieszkać w "najmniej odpowiednim" miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
ansil Re: straszą mnie dzielnicą Schaerbeek.. 08.02.05, 15:26 nie za bardzo rozumiem, o co pytasz.. Jesli o dzielnicę w której mam lub nie mam zamieszkać to Schaerbeek.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: urzedniczka Re: straszą mnie dzielnicą Schaerbeek.. IP: *.cec.eu.int 09.02.05, 09:49 Ja jestem zdziwiona taka zla opinia tej dzielnicy ale fakt, ze nie znam dobrze Bxl. Wynajelam mieszkanie na Schaerbeek i blisko RP Schuman i jestem bardzo zadowolona. Z tego co slysze to bardzo duzo urzednikow zaczyna wynajmujac mieszkanie w tej dzielnicy. Wlasnie rozmawialam z wloskim prawnikiem i tez na poczatku tam mieszkal. Ale to ponoc bardzo duza dzielnica i pewnie posiada lepsze i gorsze zakatki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paw_dady a tu mapka ;) IP: *.88-201-80.adsl.skynet.be 09.02.05, 11:08 a) bylas w 'komunie' czyli gemeentehuis w skarbku? probowalas tma cos zalatwic? ;P b) chodzilas wieczorami w okolicach noordstation? jesli nie nie masz tych niezapomnianych wrazen prawdziwie schaerbeckich ;P skarbek ma ok 120k mieszkancow - z tego wg danych z lokalnych gazet kolo 50% to Turcy reszta to Arabowie, Hindusi i Podlasie aa i paru frankofonow ;) a tu mapka ;) www.bruxelles.irisnet.be/nl/region/region_de_bruxelles-capitale/communes/schaerbeek.shtml Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paw_dady nie strasza tylko tqam mieszkali ;) IP: *.88-201-80.adsl.skynet.be 09.02.05, 11:01 meszkalem 2 lata na poganiczu Schaerbeeku i Evere taka "biala enklawa" a raczej niemaghrebowa niz biala ;) Jak moja zona szla sama dalej niz do GB zawsze ja zaczepiali 'dumni synowie maghrebu'. W dzien. Ja nie mialem nigdy takich problemow - nawet wieczorem w okolicach Noodrstation. Hmm moze ze wzgledu na moj sympatyczny wyglad i pogodna twarz? ;P z dzielinc niezlych; Wezembeek-Oppem (jak ktos jest germanofilem - drogo jak cholera ale czysto, spokojnie, jak w Bawarii ;), jakakolwiek dzielnica Woluve (Woluve Saint Lambert, Woluve Saint Pierre) Tervuren, Watermal-Boitsfort Etterbeek czasciowo ;) A najlepiej jest mieszkac poza Bxl - bo tam jakos spokojniej ;) Odpowiedz Link Zgłoś