Dodaj do ulubionych

DLACZEGO JESTESCIE TACY NAIWNI???

IP: .3.* / 213.232.79.* 04.04.05, 11:57
Czytajac posty typu zalatwie wam prace w Anglii tylko podaj mi swoj e-mail
moga przyprawic czlowieka o mdlosci, dlaczego jestescie tacy naiwini???ktos
zbiera wasze adresy e-mail a poniej bedziecie dostawac jakies smieci, czy
naprawde uwazacie ze ktos kogo nie znacie ma dobre intencje i naprawde nie ma
nic innego do roboty tylko zalatwiac prace komus kogo nie widzial na oczy?nie
badzcie naiwni, nie dajdzie sie zrobic w balona, przegaldajac te posty
naprawde wyczuwa sie desperacje mlodych ludzi aby tylko wyjechac, ja jestem w
anglii i naprawde pomyslcie zanim wyjedziecie, myslicie ze tu czekaja na was
kokosy,ze to kraina szczesliwosci, ze ludzie beda sie bic aby dac wam prace,
bzdura! dam wam dobra rade jezeli chcecie przyjechac nie przyjezdzajcie z
niczym, chodzi zarowno o pieniadze<ktore musisz miec na poczatek aby przezyc>
ale co wazniejsz chodzi o umiejetnosci i kwalifikacje i przede wszystkim
jezyk! jesli ktos ma jakies pytania chetnie odpowiem, pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • tumak83 Re: DLACZEGO JESTESCIE TACY NAIWNI??? 04.04.05, 12:02
      Gdzie mieszkasz, czy moje kwalifikacje, mechanik samochodowy, w języku
      angielskim czuje się dobrze. I myślisz że znajde u ciebie prace, chodzi mi o
      twoje miejsce zamieszkania, ponieważ lepiej trafiać gdzieś na Polaka, aby z nim
      pogadać.
    • Gość: wow Re: DLACZEGO JESTESCIE TACY NAIWNI??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.05, 12:09
      ty pewnie jestes wielkimkonsultantem i znawca( zycia, pracy , kultury, obyczai
      w UK)

musze cie zmartwic wiele osob dzieki temu forum wyjechalo do UK i ma sie dobrze

czasami sie zastanow 4 razy zanim cos napiszesz

a tak poza tym zycze ci milego dnia
      wow:)
      • Gość: nina Re: DLACZEGO JESTESCIE TACY NAIWNI??? IP: .3.* / 213.232.79.* 04.04.05, 13:27
        Nie uwazam sie za nikogo wielkiego, tylko chce ludziom uswiadomic ze nie warto
        byc takim naiwnym, nikt ci pracy nie zalatwi w dobrej wierze jak mu podasz
        adres e-mail pomysl troszke, niewatpie ze wile osob wyjechalo ale ja mam na
        mysli tych ktorzy jescze nie wyjechali i mysla ze ktos zalatwi im ja
        bezinteresownie,

czasami warto przeczytac cztery razy zanim sie odpowie
        pozdrawiam
        • natalia.brzeska no wlasnie- dlaczego?????? 04.04.05, 16:57
          Zgadzam się tutaj z nina.

Jasne, pewnie wiele osob znalazlo prace i uzyskalo wiele cennych rad dzieki
          forum, lecz ogloszenia typu "dam prace prace w Oxford", "dam prace na obozach"
          i tym podobne sa jedna wielka sciema. Przeciez Ci ludzie tylko handluja
          adresami. Dlaczego sami nie podadza swojego adresu i poprosza aby bezposrednio
          do nich napisac??? Dlaczego nie ma telefonu??? Owszem, sa ludzie
          bezinteresowni, ktorzy chca pomoc, jednak raczej ta bezinteresownosc ogranicza
          sie do znajomych, a nie obcych ludzi. Jesli ktos pracuje w jakiejs knajpie i
          wie ze szukaja kelnerki to chyba najpredzej poleci kolezanke/kolege niz
          nieznajomych z forum, nieprawdaz?

W wiekszosci wypadkow, aby podjac prace wUK potrzebna jest znajomosc jezyka.
          Moim zdaniem, jesli ktos ten jezyk zna i jest gotowy wyjechac, to powinien byc
          na tyle obrotny, aby te prace sobie samemu znalezc przez net. Jest to mozliwe i
          wiele osob to zrobilo. Nie potrzeba wpisywac swojego adresu do niekonczacyh sie
          watkow typu "dam prace", nie potrzeba posrednikow czy innych "sciemniaczy",
          czekajacych na naiwniakow.

Zycze powodzenia i wiary we własne możliwości!
          NB
          • saperowsky Re: no wlasnie- dlaczego?????? 04.04.05, 19:09
            jak najbardziej popieram Cie oraz nine!!
            macie racje
        • Gość: ewelina Re: DLACZEGO JESTESCIE TACY NAIWNI??? IP: *.217.130.112.coditel.net 05.04.05, 10:22
          Podrozuje po swiecie od ponad 3 lat i przyznac musze ze w duzym stopniu zgadzam
          sie z nina. Jesli planujesz wyjazd za granice przede wszystkim musisz liczyc na
          siebie. Jesli jedziesz ze znajomymi to super ale nie mysl ze kazdy bedzie
          staral ci sie pomoc bo na miejscu kazdy tak na prawde mysli o sobie. JEst
          oczywiscie duzo wyjatkow od reguly ale najlepiej zalozyc najgorsze. Jesli nie
          znasz wiec angielskiego zaopatrz sie w conajmniej 2 tys euro aby przezyc bez
          pracy przez 2 miesiace i dac sobie czas na jej znalezienie. Jesli jedziesz bez
          pieniedzy uwazaj na siebie.... PS. Nie polecam kobietom w tym przypadku
          najlepiej najpierw wyjechac na legalna zle platna prace np jako Au pair aby
          podszkolic jezyk
          • bb1104 Re: DLACZEGO JESTESCIE TACY NAIWNI??? 06.04.05, 16:56
            mnóstwo cwaniaków nic nie robi i bierze kasę żerując na biednych ludziach,a
            pasibrzuchy w sejmie s nawet na smierci papieża zdobywaą punkty
      • jsr184 Re: DLACZEGO JESTESCIE TACY NAIWNI??? 04.04.05, 20:13
        a ty zapewne zalozyles neostrade w uk ;) i doskonale znasz realia dotyczace uk.
        musze cie zmartwic. autorka postu ma racje. chcesz, przyjedz, przekonaj sie ;)
        przyjedz najlepiej korzystajac z jakiejsc oferty na forum, a pozniej wyraz poglad.

pozdr.
    • camaca Re: DLACZEGO JESTESCIE TACY NAIWNI??? 04.04.05, 14:26
      Hey
      Mam pare pytan. Bede wdzieczna jesli udzielisz mi paru rad. Jestem studentka i
      chcialabym znalesc prace tylko na 2 m-ce(lipiec-sierpien lub sierpien-
      wrzesien).Czy realnym jest znalezienie pracy na tak krotki czas(ewentualnie
      jakiej)?Znam bardzo dobrze angielski. Nie mam referencji, a slyszalam, ze
      anglicy bardzo to cenia, czy to prawda?
      Z gory dzieki
      • Gość: DOMINIK Re: DLACZEGO JESTESCIE TACY NAIWNI??? IP: 217.41.240.* 04.04.05, 19:12
        ZAWSZE MOZESZ SCIEMNIC ZE SZUKASZ ROBOTY NA MINIMUM 6 MCY....A PO 2 MIECHACH
        MOWISZ ZE NP.UMIERA CI PIES I MUSISZ WRACAC

POZDROWKA
      • Gość: nina Re: DLACZEGO JESTESCIE TACY NAIWNI??? IP: .3.* / 213.232.79.* 05.04.05, 11:16
        czesc, jesli chodzi o prace na dwa m-ce zeby byc szczerym to anglicy nie za
        bardzo lubia przyjmowac do pracy kogos na tak krotko<to dla nich problem bo
        maja dwa razy wiecej papierkowej roboty i wogole jak juz kogos chca to na
        dlugo> wiec w tym przypadku rada Dominika jest bezcenna:)
        Jesli chodzi o referencje zawsze wypelniajac anglielska aplikacje musisz podac
        2 osoby ktore moga ci je wystawic, z czego 1 musi byc ostatnim lub obecnym
        pracodawca Pozdrawiam
      • Gość: .................. Re: DLACZEGO JESTESCIE TACY NAIWNI??? IP: *.mdx.ac.uk 06.04.05, 17:14
        camaca:
        zakladam ze znasz juz jako tako angielski

szukaj na www.gumtree.com

Nie szukaj pracy wsrod Polakow ale juz na portalach w UK
      • Gość: RitaSkita Re: Praca dla ludzi z kwalifikacjami IP: *.mdx.ac.uk 06.04.05, 17:31
        camaca:
        Oczywiscie ze sa i prace temporary project assigments. Kwestia tylko twoich
        kwalifikacji: co umiesz. Bo jesli nie masz zadnej specjalizacji to moze sprobuj
        jako sekretarka. Zawsze chetnie zatrudniaja do pzrepisywania czegos, zalepiania
        kopert etc. Poszukaj na portalach internetowych
        Tutaj masz linki do portali gdzie mozesz szukac pracy

www.jobs.guardian.co.uk
        www.londonjobs.co.uk
        www.tntmagazine.com/ tutaj idz do jobs etc
        www.jobsite.co.uk
        www.totaljobs.com
        www.monster.com
        www.fish4jobs.co.uk
        www.jobs.co.uk
        www.worktrain.gov.uk
        www.jobsearch.co.uk
        www.jobserve.com
        www.timesonline.co.uk
        www.workthing.com
        www.gisajob.com
        www.london-jobs-online.co.uk
        www.michaelspage.com

i masa innych ale nie mam sil juz ich tutaj pisac
        POWODZENIA
    • titostw hej pozdro 04.04.05, 21:51
      Hejka ja mam pytanie zwiazane z nauka jezyka za granica moze orientujesz sie czy
      chcac rozpoczac taka nauke - powiazana z praca - moga tylko studenci (au-pair i
      wiele innych ofert) czy sa takie oferty dla osob ktore ukonczyły juz studia
      jakis czas temu. A znajomosc jezyka kiepska. I czy za te oferty trzeba płacic.
      Prosze o kontakt titorzeszow@wp.pl
      Pozdrawiam!
    • Gość: Karolina Re: DLACZEGO JESTESCIE TACY NAIWNI??? IP: *.toya.net.pl 04.04.05, 22:22
      Czesc Nina tu Karolina . Bardzo jestem ciekawa gdzie sie znajdujesz bo ja jade
      do Shrewsbury. czy znasz ta miejscowosc? Bardzo jestem ciekawa. Pozdrawiam.
      • Gość: nina Re: DLACZEGO JESTESCIE TACY NAIWNI??? IP: .3.* / 213.232.79.* 05.04.05, 11:20
        Dziekuje wszystkim ktorzy wiedza o co chodzi w tym poscie, i mysla podobnie jak
        ja, pozdrawiam
    • Gość: Ania z Las Vegas IP: 5.3.* / *.proxy.aol.com 05.04.05, 19:09
      Czesc Nina. Zgadzam sie z Toba w zupelnosci. Akurat od dwoch miesiecy mieszkam
      w Las Vegas. Jestem w USA ktorys raz z rzedu, angielski perfect, bardzo wysokie
      kwalifikacje w branzy kosmetycznej,makeup artist itd., itd, oczywiscie w USA
      bez Green Card nie podchodz wiec pomimo tego, ze prawie wszedzie mnie chca,bo
      jestem high qualified to zastanawiam sie nad Wielka Brytania.Odpowiedz jakie
      moge miec tam szanse. Legal juz jest bo jestesmy w Unii ale jak z praca w
      prestiowych perfumerich, domach towarowych, spa albo jako makeup artist.
      Dziekuje. Ania
      • Gość: ?? Re: z Las Vegas IP: 5.3.* / *.proxy.aol.com 06.04.05, 05:11
        pani "perfect" nie potrafi sobie sama znalezc pracy jako obcinacz pazurow w
        GB?? i musi sie prosic o rady anonimowych forumowiczow?
        Mnie sie zapytaj znam sie na tym tak samo jak Nina.
        Oooo!
        wez sie kobieto nie kompromituj.
      • Gość: Nina Re: z Las Vegas IP: .3.* / 213.232.79.* 06.04.05, 14:16
        Hej! Jesli tak jest jak piszesz, ze masz takie kwalifikacje i jezyk to
        zapotrzebowanie tutaj na panie od urody jest bardzo duze, nie wydaje mi sie
        tylko zeby pieniadze byly wieksze jak w Las Vegas, pozdrawiam
        • Gość: lipa Re: z Las Vegas IP: *.unknown.be.uu.net 11.04.05, 18:37
          no fajnie wysoka kwalifikacjo pewnei tanczysz na rurce w tym calym las vegas
          pozdrooofki
      • Gość: RitaSkita Re: Londyn IP: *.mdx.ac.uk 06.04.05, 17:24
        Ania: Studiowalam i pracowalam potem przez 5 lat w San Francisco i musze
        powiedziec ze faktycznie, ze najtrudniejsza sprawa tutaj to jest dostanie wizy
        pracowniczej, bo taka musisz dostac aby miec prawo do pracy. Mowie o H1B wizie.
        Pula ich jest ograniczona i wydaja je od kwietnia na kazdy rok ( praca
        zaczynajaca sie od pazdziernika) i zazwyczaj kilkadziesiat tysiecy konczy sie
        juz w czerwcu. I tu sie pojawia problem, bo najpierw musisz znalezc pracodawce
        ktory zechce sie zajac skomplikowanym procesem wizowym. A z reguly nie chca.
        Co do UK to jest ogromna konkurencja tych z Paryza, dla ktoryc praca w UK jest
        atarakcyjna ze wzgledu na wyzsze zarobki. Dlatego jest nieco mniejsze
        zapotrzebowanie niz w USA ale.... mysle ze warto probowac!

Mam przyjaciolke ktora z checa by kupila pare produktow jesli by jakis spec ja
        nauczyl makijazu i przekonal w czym, w jakich kolorach jest jest dobrze. Dosc
        zdziwiona bylam kiedy sie dowiedzialam ze w Selfridges, John Lewis, Debenhams
        etc nie ma zbyt czesto "makeup artist events" jake maja miejsce w USA wciaz! A
        szkoda!:( Kazdy butik kosmetyczny wysyla na nauke swoje sprzedawczynie , acz
        nie zauwazylam aby one z pedzlem gonily klientki po sklepie jak to sie dzieje w
        USA;) Raczej chetniej sprzedaja tylko produkty i niezbyt chetne sa do
        udzielania porad a co dopiero malowania kogos Wielka szkoooda!
      • natalia.brzeska make-up artist 09.04.05, 13:01
        Rzeczywiscie, w UK, nie ma tego, co w Stanach, ze na stoisku kazdej firmy jest
        pani z pedzlami gotowa nakladac makijaz. Jednak, wiekszosc firm organizuje
        swoje spotkania z klientkami, mozna tez umowic sie na indywidulne spotkanie.
        Sporo osob to "freelance workers", jednak wiadomo, na poczatek lepiej pracowac
        dla kogos.

Kolezanka zatrudnila sie dla jednej z "gornopolkowych firm" tylko na weekendy.
        Zaczela po prostu jako sales assistant i szybko awansowala wewnatrz firmy. Sama
        powiedziala im, co chce robic, a oni ja w tym kierunku powolutki kierowali. Po
        serii szkolen teraz robi to, co chciala.
        Czyli od zachwalania kremikow do malowania...

Kilka linkow, ktore moga sie przydac:
        www.jobs1.co.uk/directory/recruitment_leisure_beauty.html
        www.lindahillrecruitment.co.uk/index.html
        links.bodypainting.co.uk/index.php?PID=31
    • Gość: Krysia Re: DLACZEGO JESTESCIE TACY NAIWNI??? IP: 194.223.81.* 09.04.05, 11:44
      Hej!!! Zupelnie sie z Toba zgadzam. Tez od jakiegos czasu jestem w Anglii i
      przyznaje, ze to wcale nie jest "Kraina wielkiej szczesliwosci". Doskonale
      rozumie, ze wiekszosc z nas jest zdesperowana i szuka kazdego punktu
      zaczepienia, ale.... Ale czasem mozna na tym baaaaaardzo zle wyjsc. Nie znasz
      jezyka - moze bedziesz zamiatal londynskie ulice; zarobisz minimum, z ktorego
      tez ciezko jest sie utrzymac, podobnie jak w Polsce. Dlaczego wiec nie robic
      podobnych prac w swoim kraju.
      Pozdrawiam
      • szukajacyszczescia Re: DLACZEGO JESTESCIE TACY NAIWNI??? 09.04.05, 22:42
        Jeżeli ktoś jedzie zarobić jakieś pieniądze, a nie szuka przygód,
        to może lepiej udać się poza Londyn. Pracy również pod dostatkiem,
        płace takie same, koszty mieszkania i komunikacji mniejsze. Ale
        trzeba dobrze przygotować się do "lekcji" tzn. dobry angielski,
        wszystkie dokumenty przetłumaczone (dyplomy, kursy, szkolenia)
        wiedzieć co się chce robić, wiedzieć coś o miejscu dokąd jedziemy.
        Unikać wszystkich, którzy chcą nam "bezinteresownie" pomóc,
        i w ogóle wszystkich ledwo co poznanych ludzi. Lepiej kontaktować
        się z poważnymi brytyjskimi agencjami (np. Reed, Blue Arrow).
        Unikać małych knajp prowadzonych przez Arabów, Turków, Pakistańczyków,
        małych agencji. Wielka Brytania to nie eldorado, tam również są oszuści.
        Mnie koło stacji metra też kiedyś zaczepiono proponując kupno laptopa. Podziękowałem, że nie jestem zainteresowany. Ale znam
        człowieka, który kupił, a w domu okazało się, że w pudełko jest cegła.
        • mcemrek Re: DLACZEGO JESTESCIE TACY NAIWNI??? 09.04.05, 22:49
          czesc
          co myślisz o znalezieniu pracy w Muzeum, bibliotece lu w szkole. Jkaie szanse???

szukajacyszczescia napisał:

> Jeżeli ktoś jedzie zarobić jakieś pieniądze, a nie szuka przygód,
          > to może lepiej udać się poza Londyn. Pracy również pod dostatkiem,
          > płace takie same, koszty mieszkania i komunikacji mniejsze. Ale
          > trzeba dobrze przygotować się do "lekcji" tzn. dobry angielski,
          > wszystkie dokumenty przetłumaczone (dyplomy, kursy, szkolenia)
          > wiedzieć co się chce robić, wiedzieć coś o miejscu dokąd jedziemy.
          > Unikać wszystkich, którzy chcą nam "bezinteresownie" pomóc,
          > i w ogóle wszystkich ledwo co poznanych ludzi. Lepiej kontaktować
          > się z poważnymi brytyjskimi agencjami (np. Reed, Blue Arrow).
          > Unikać małych knajp prowadzonych przez Arabów, Turków, Pakistańczyków,
          > małych agencji. Wielka Brytania to nie eldorado, tam również są oszuści.
          > Mnie koło stacji metra też kiedyś zaczepiono proponując kupno laptopa. Podzięko
          > wałem, że nie jestem zainteresowany. Ale znam
          > człowieka, który kupił, a w domu okazało się, że w pudełko jest cegła.
          >
          • szukajacyszczescia Re: DLACZEGO JESTESCIE TACY NAIWNI??? 09.04.05, 22:56
            Szanse pewne są zależy tylko jakie stanowisko cię interesuje.
            Zdarzyło mi się pracować poprzez agencję w szkole, tyle że
            poznawałem pracę od kuchnii:)
            Ale całkiem poważnie to na tym forum czytałem o kimś kto
            pracuje jako nauczyciel. Szuka się nauczycieli, ale wymagany
            jest naprawdę perfekcyjny angielski.
            • mcemrek Re: DLACZEGO JESTESCIE TACY NAIWNI??? 09.04.05, 22:59
              szukajacyszczescia napisał:

dzięki.
              za odpowiedz>
              TK
              > Szanse pewne są zależy tylko jakie stanowisko cię interesuje.
              > Zdarzyło mi się pracować poprzez agencję w szkole, tyle że
              > poznawałem pracę od kuchnii:)
              > Ale całkiem poważnie to na tym forum czytałem o kimś kto
              > pracuje jako nauczyciel. Szuka się nauczycieli, ale wymagany
              > jest naprawdę perfekcyjny angielski.

• natalia.brzeska A co chcialbys robic w tej szkole? (no txt) 10.04.05, 12:18
    • Gość: booooo@o2.pl Re: DLACZEGO JESTESCIE TACY NAIWNI??? IP: *.elpos.net 12.04.05, 00:04
      czesc!dzieki za to co napisalas!szukam pracy i naprawde bardzo bym chciala
      wyjechac do anglii, ale nie wiem jak to zrobic i strasznie sie boje,ze trafie
      na cos glupiego!nawet nie wiem w sumie czego od ciebie oczekuje, ale jeszcze
      raz dziekuje za to!
      • Gość: miki Re: DLACZEGO JESTESCIE TACY NAIWNI??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.05, 09:09
        jak nie wiesz jak to zrobic , przeciez to takie proste :) nie sadzisz

powodzenia
        miki:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka