Dodaj do ulubionych

Przesyłka "Orbisem"

IP: *.cable.ubr02.sand.blueyonder.co.uk 27.05.05, 15:05
czy przesylacie przesylki przez kierowcow autobusami Orbisu do Polski albo
odwrotnie do Anglii,oczywiscie kierowcy nie robia tego legalnie...no i
zazwyczaj "oczyszczaja" przesyłki z alkoholu i papierosow,wiec jesli ktos tak
robi to za ile, w sensie ile kierowca bierze za taka przesylke( zwykla torba
i same ubrania w srodku) i na ile jest bezpieczna jesli jest wogole. poczcie
juz nie ufam bo nie jedna wyslana z Polski paczka nigdy nie dotarla-
reklamacje w toku.
Obserwuj wątek
    • deadeasy Re: Przesyłka "Orbisem" 27.05.05, 15:09
      O "Orbisie" nie slyszalam.

W L'pool ksiadz bierze przesylki do Polski - kumpela przesylala pierdoly na
      prezenty swiateczne. Nie wiem za ile, jak dlugo idzie. Moze inne Polskie
      koscioly tez tak robia? Albo Kluby Polskie?
    • natalia.brzeska Re: Przesyłka "Orbisem" 27.05.05, 15:15
      Kolezanka przeslala autokarem (niestety nie wiem jakiej firmy) torbe ciuchow,
      ksiazek, itp. Kierowca wzial 50 zl. Problem tylko w tym, ze trzeba byc na
      Victorii jak przyjedzie autokar i to odebrac. Wszystko dojechalo w calosci.
      • Gość: jupi Re: Przesyłka "Orbisem" IP: *.cable.ubr02.sand.blueyonder.co.uk 27.05.05, 15:30
        wlasnie o to mi chodzilo, wiem ze tez niektorzy tak robia, mieszkam w
        Birmingham, tutaj wlasnie Orbis jezdzi i tez potrzebuje moje letnie ubrania,
        kolezanka dostala przegrzebana niestety torbe(wyjeli papierosy)z gdanska od
        rodzicow, dlatego mam mieszane uczucia...
        • natalia.brzeska Re: Przesyłka "Orbisem" 27.05.05, 15:33
          Kolezanka wlasnie wysylala z Gdanska do Londynu. Same ciuchy byly i wszystko
          bylo OK.
          • Gość: jupi Re: Przesyłka "Orbisem" IP: *.cable.ubr02.sand.blueyonder.co.uk 27.05.05, 15:38
            szczesciara,dzieki w kazdym razie:-)
            • Gość: Kama Nie tylko Orbisem... IP: *.ipt.aol.com 27.05.05, 19:29
              Na Swieta Bozego Narodzenia 2002 mama wyslala mi paczke - wydala cala swoja
              wyplate (500 PLN) na prezenty, leki, pierogi, placki, etc przez KAROLINE-
              PRZEZOZNIK z Tych, zaplacila 100 PLN, tylko z Katowic kierowcy zabrali jakies
              20 paczuszek (fajny biznas, nie?), nic nie dotarlo! Rok pozniej pojechalam na
              Swieta do Domu.
              • Gość: jupi Re: Nie tylko Orbisem... IP: *.cable.ubr02.sand.blueyonder.co.uk 27.05.05, 20:57
                qurcze wlasnie to mam na mysli,ze paczki nie dochodza, nie mozna wysylac
                jedzenia niestety,a o Orbis pytam bo wiem ze wlasnie nim ludzie posylaja cos do
                Anglii, ja potrzebuje zeby rodzice podali paczke w Piotrkowie Trybunalskim albo
                Łodzi..zwykly plecak z odrobina ubran.
        • Gość: Bastek Re: Przesyłka "Orbisem" IP: *.server.ntli.net 01.06.05, 22:53
          Masz mieszane uczucia, ale musisz pamiętać ,że celnik niemiecki ich nie ma.
          Jeżeli znajdzie papierosy lub alkohol obligatoryjnie przypisuje go do obsługi
          autokaru. Co to znaczy? Znaczy to tyle, że za każdą rakiete fajek płaci 44euro
          kary połączonej z cłem a to blado wygłąda. Bardziej mam mieszane uczucia co do
          osób, które zapewniają o tym, że nie ma żadnych towarów obiętych cłem w
          przesułce. Najczęściej mówią nieprawdę. Kierowcy zawsze uprzedzają o
          konieczności przeszukania przesyłki!
        • Gość: maryla Re: Przesyłka "Orbisem" IP: *.cable.ubr04.harb.blueyonder.co.uk 03.06.05, 17:37
          tez jestem z bdanska i mieszkam teraz w birmingham ,,moj nr. tel
          07706142796,,moze przeslesz sms ,,zawsze milo poznac bratniom dusze
    • Gość: kachna Re: Przesyłka "Orbisem" IP: *.kalisz.mm.pl 27.05.05, 22:01
      Nawet poczta polska trzepie paczki, w zeszlym roku wysylalam do siostry
      podreczniki do polskiej szkoly, nie dosc ze skasowali 90 zl to paczka szla
      miesiac. Teraz wysylalam podreczniki pocztexem (tez Poczta Polska) i tez byly
      przetrzepane. Podobno niezla jest firma eagle transport
      www.eagletransport.com Siedzibe maja blisko mojego miasteczka-oplaca sie
      wysylac duza paczke bo do 20 kg kosztuje 20 funtow. Ponoc sa solidni ale
      jeszcze nie probowalam, przekonam sie za miesiac jak wysle nastepne ksiazki:)
      • Gość: kachna Re: Przesyłka "Orbisem" IP: *.kalisz.mm.pl 27.05.05, 22:06
        Przepraszam www.eagletransport.co.uk a nie com.
    • Gość: mima Re: Przesyłka "Orbisem" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.05, 23:25
      My chodzilismy na Viktorie i podawalismy paczki do polski,zawsze
      dochodzily.Ceny wachają sie od 10Ł do 20Ł jesli chodzi o przesyłke z Polski
      50zl-150zl(zalezy od kierowcy)Przewaznie kozystalismy z OMNI
    • Gość: ali Re: Przesyłka "Orbisem" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.05, 16:00
      ja wysyłam bagaż z Gdańska do Dublinu Polonią
      biorą 100zł i wszystko dochodzi
      kierowca sprawdza bagaż przy załadunku i fajek się nie prześle,
      z trunkami nie ma problemów
    • Gość: jupi Re: Przesyłka "Orbisem" IP: *.cable.ubr02.sand.blueyonder.co.uk 29.05.05, 19:04
      moze ktos ma jeszcze jakies doswiadczenia, moja przesylka sie juz szykuje...
    • Gość: gm Re: Przesyłka "Orbisem" IP: 82.110.178.* 02.06.05, 02:56
      A czy wiecie może w które dni i o której godzinie odjeżdża z VICTORII w
      Londynie Orbis do Warszawy?
      Ja mam do przesłania całą walizę książek, wracam ze stypendium i oczywiście
      samolotem za nic ich nie przewiozę. Czy 20 funciaków starczy, czy zapytać
      kierowcę wprost ile chce, czy po prostu dać w łapę :))))
      Bardzo mnie to stresuje, ale wiem, że możlwie. Znajomy wcześniej przesyłał mi
      przyprawy indyjskie z Londynu - wszystko doszło bez zarzutu. Pozdrawiam,
    • Gość: jupi Re: Przesyłka "Orbisem" IP: *.cable.ubr02.sand.blueyonder.co.uk 02.06.05, 08:31
      moj plecak z ubraniami letnimi wlasnie jedzie...mam odebrac po poludniu,nie ma
      w nim paierosow ani alkoholu, w Lodzi na miejscu byl celnik i wszystko
      sprawdzal,tak mi powiedzial tata, jak to ujal " wlozyl reke do plecaka i
      sprawdzal" bo nie mozna nic wiezc takiego. plecak ma nr bagazu na pasku
      przypiety, mam nr telefonu do obu kierowcow, reszte napisze pozniej,a odjazdy
      mozna sprawdzic
      www.interbus.com.pl/interbkk.nsf/wszystko/C18ABE7BC341ED92C12570140023C55B?EditDocument
    • Gość: jupi Re: Przesyłka "Orbisem" IP: *.cable.ubr02.sand.blueyonder.co.uk 03.06.05, 15:47
      plecak dojechal caly i zdrowy :-) troche duzo kierowca wizal za te przesylke
      ale trudno, bardzo jestem przywiazana do moich ubran...haha
      • luter1 Re: Przesyłka "Orbisem" 03.06.05, 18:30
        Co wy tak z tymi papierosami i wódką, przecież teraz mozna przewozic dowolną
        ilośc w uni...

A co do paczek, to można by z pare razy przesłac bombe, i jak by taki kierowca
        zaczął grzebać.....
        • Gość: Raf Re: Przesyłka "Orbisem" IP: 62.233.234.* 03.06.05, 18:59
          dowolną owszem, ale musisz udowodnić, że to na własne potrzeby, a nie na handel.
          Poczytajcie chociażby tutaj:
          www.euroinfo.org.pl/prawo/index.php?a=2327
        • Gość: jupi Re: Przesyłka "Orbisem" IP: *.cable.ubr02.sand.blueyonder.co.uk 03.06.05, 20:43
          kierowca "grzebie " bo musi, chocby dla wlasnego bezpieczenistwa, z reszta
          celnik przy tym byl.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka