Gość: meee... IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 06.06.05, 17:48 czy możliwy jest wyjazd do Anglii i praca tam jedynie z dowodem osobistym? i do czego moze byc potrzebny paszport? :? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ??? Re: dokumenty IP: *.in-addr.btopenworld.com 06.06.05, 18:02 Zalezy na kogo trafisz, moj pracodawca chce paszport jako dowod, ze moge pracowac w UK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jj Re: dokumenty IP: *.acn.waw.pl 06.06.05, 23:22 wystarcza dowód, przecież jesteśmy w UE:))) Odpowiedz Link Zgłoś
deadeasy Re: dokumenty 06.06.05, 23:28 > i do czego moze byc potrzebny paszport? _______________________ Na przyklad do wyslania podania o WRS numer. Majac dodatkowo dowod osobisty mozesz go uzywac jako dowod tozsamosci podczas gdy Twoj paszport jest w Home Office (albo na odwrot) :) Odpowiedz Link Zgłoś
luter1 Re: dokumenty 06.06.05, 23:33 Tak, tak z twgo co wiem oni troche tam trzymają dokument w home office i możesz wtedy zostać dez ID więc lepiej wyrób sobie paszport. Co do granicy to faktycznie na dowód nie powinni się dąsać. Inna sprawa jest taka ze słyszałem że w UK niema czegoś takiego jak dowód osobisty a paszport spełnai tam rolę głównego dokumentu.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukash Re: dokumenty IP: *.petrus.com.pl 07.06.05, 01:08 Co wybrac: euro26 czy isic? Jestem studentem, jade do anglii turystycznie ale i troche, dorywczo dorobic. Ktora karta lepsza, daje ubezpieczenie i znizki? Odpowiedz Link Zgłoś
ksaga Re: dokumenty 07.06.05, 18:23 do Anglii polecam zdecydowanei ISIC, to karta o zasiegu miedzynarodowym ( a nie tylko europejskim, jesli chodzi o znizki) zoabczcie sami ile jest znizek w poszczegolnych krajach i miastach www.istcnet.org/DiscountDatabase/ResultsServlet.html jesli ktos ma pytania do karty piszczie na adres gazetowy pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś