Dodaj do ulubionych

Forum-Luksemburg

IP: *.freenet.lu 20.06.05, 12:55
Szanowni EPSO-Forumowicze,

obserwujac forum niemal od poczatku jego istnienia (a czasem nawet okraszajac
je wlasnymi, nieco przydlugimi postami) skonstatowalem, ze w ciagu tych niemal
dwoch lat istnienia, forum przeszlo gruntowna metamorfoze, bedaca rezultatem
zmiany status quo wiekszosci jego uczestnikow.

Tematy przed- i okolokonkursowe w miare rostrzygniec kolejnych EPSO-turniejow
zaczely ustepowac watkom zwiazanym z zyciem, utrzymianiem sie, akomodacja,
biurokracja i innymi -acjami osobno dla Brux i Lux. Dlatego tez chcialbym
zaproponowac utworzenie

NIEZALEZNEGO FORUM EPSO-Lux.

Bardzo prosze nie traktowac tej propozycji jako checi wyrazenia swojej
dezaprobaty dla obecnego ksztaltu niniejszego forum. Mysle, ze wspolistnienie
obu powyzszych przyniosloby dodatkowe korzysci: nierozwiazane dotad kwestie
konkursow i zatrudnien bylyby nadal dyskutowane na forum Europracownicy,
podczas gdy takie kwestie jak "gdzie kupic w Lux", "jak wynajac w Lux", "etc.
w Lux" moglyby znalezc swoje osobne miejsce na serwerze GW. Oba fora moglyby
ze soba scisle wspolpracowac podrzucajac sobie wzajemnie istotne watki w
postaci linkow (doskonale sie to udaje w przypadku ingerencji forum
Belgia-Polska w nasze forum, tyle, ze nie jestem pewien, czy jest to akurat
dobry przyklad w tej sprawie ;-).

Itd., itp. Korzysci mozna by wymieniac dlugo, przeciwwskazan jak dotad nie
znalazlem. Dlatego zapraszam do dyskusji na powyzszy temat, liczac na poparcie
coraz silniejszej i bardziej swiadomej swojej lux-sytuacji grupy obecnych i
przyszlych EPSo-luxow.

Przy okazji
Obserwuj wątek
    • Gość: zaciekawiony Re: Forum-Luksemburg IP: *.217.134.144.coditel.net 20.06.05, 13:00
      No, bardzo ladna propozycja. Mysle ze takie forum by zblizylo troche ludzi w
      Luxie, na wzor innych nacji. Jesli nie zblizylo to chociaz mozna by fajnie
      pogadac, wymienic poglady, wrazenia, pomysly, spostrzezenia etc...

Ja jestem za!
    • Gość: Tez zainteresowana Re: Forum-Luksemburg IP: 83.222.38.* 20.06.05, 13:12
      To bardzo dobry pomysl. czytajac to forum przez ostatnie pare miesiecy widac,
      ze ilosc tematow dot. Luxa wzrasta wyraznie, wiec osobne miejsce dla Luxa jest
      na pewno potrzebne. Zwlaszcza, ze wydaje mi sie, ze o ile osoby mieszkajace w
      Luxie potencjalnie sa zainteresowane tym, co sie dzieje w Brux, to vice versa
      juz raczej mniej.
      uwazam, ze nazwa bezposrednio powinna nawiazywac do Luxemburga, nie do EPSO.
      Poszerzy to troche spectrum (ja nie jestem EPSO a tu mieszkam i znam troche
      osob).
      • Gość: zaciekawiony Re: Forum-Luksemburg IP: *.217.134.144.coditel.net 20.06.05, 13:34
        a poza tym to jeszcze trzeba dodac ze w Luksie jest juz sporo
        osob "towarzyszacych" zon, mezow etc... kochanych europracownikow, dla ktorych
        tematy zwiazne z EU i praca sa wazne i istotne, chociazby z punktu zycia
        codziennego.
      • Gość: szymbi Re: Forum-Luksemburg IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.05, 13:35
        bardzo mi się podoba szczególnie argumentacja ostatniej przedmówczyni!
      • Gość: szymbi Re: Forum-Luksemburg IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.05, 13:35
        ...i przedmówcy co mi się wstrzelił przed mojego posta też zresztą mi się podoba :)
        • Gość: minka Re: Forum-Luksemburg IP: *.cec.eu.int 20.06.05, 13:43
          to bardzo piekna inicjatywa jest, bardzo piekna.
          Popieram i wspieram, zwlaszcza te DRUGIE POLOWKI :)
    • daisy78 Re: Forum-Luksemburg 20.06.05, 14:27
      inicjatywa jak najbardziej godna poparcia, tym bardziej że epso-luksemburczyków
      przybywa ;) pozdrawiam!
      • Gość: jas smietana Re: Forum-Luksemburg IP: *.217.134.144.coditel.net 20.06.05, 14:46
        o prosze, a pani sie wyklula po dlugiej nieobecnosci.

Pzdr!
        • daisy78 Re: Forum-Luksemburg 20.06.05, 14:49
          a pani sobie troszkę pourlopowała ;) a swoją drogą to brawo za
          spostrzegawczość, nic nie ujdzie uwagi bystrym forumowiczom :)))))
          • Gość: jas smietana Re: Forum-Luksemburg IP: *.217.134.144.coditel.net 20.06.05, 14:52
            no to kiedy przeprowadzka? w Polowie Lipca?
            • daisy78 Re: Forum-Luksemburg 20.06.05, 14:58
              raczej pod koniec :) jeszcze poleżakuję pod gruszą :P :)
    • blanka25 Re: Forum-Luksemburg 20.06.05, 17:40
      Super pomysl! Nie jestem EPSO ale mieszkam w Lux od paru miesiecy i wszelkie
      info sa dla mnie interesujace.
      pozdr
    • rybka78 Re: Forum-Luksemburg 20.06.05, 18:30
      to swietny pomysl - nawet sama o czyms takim myslalam :)
    • Gość: moderator WAZNE IP: *.217.134.144.coditel.net 20.06.05, 19:18
      Po przeanalizowaniu uwag, moge oswiadczyc iz niebawem (prawdopodobnie juz
      jutro) zacznie dzialac forum dot Luxemburga. Myslimy jeszcze nad nazwa, formula
      etc. Ale bedzie to dosyc dobre forum, otwarte dla WSZYSTKICH, lacznie z
      przyjaciolmi z BXL (paw i spolka takze).
      • Gość: szymbi Re: WAZNE IP: *.icpnet.pl 20.06.05, 20:59
        trzeba jeszcze załatwić u webmastera przeniesienie postów typowo luksemburskich
        na nowe forum, tak jak miało to miejsce przy wydzieleniu forum Europracownicy z
        forum Unia Europejska, tyle że wtedy była to inicjatywa webmastera gazeta.pl
        • Gość: moderator Re: WAZNE IP: *.217.134.144.coditel.net 20.06.05, 21:09
          Wiem, wiem. Bede kombinowal w nocy. Jak sie nie da to zrobie to reczne... i tak
          mam czas ;)))
          • asiunia.lux Re: WAZNE 21.06.05, 00:15
            moderator - tomi czyli zaciekawiony - jas samietana..........

Co Ty chcesz recznie robic na litosc boska??
            • Gość: znikajacy punkt ASIA!!! IP: *.217.134.144.coditel.net 21.06.05, 10:27
              Przenosic watki. Tym razem nie dam sie prowokowac no i nie bedzie uszczypliwego
              humoru. To jest PORZADNY watek :)
              • asiunia.lux Re: ASIA!!! 21.06.05, 13:07
                Gość portalu: znikajacy punkt napisał(a):

> Przenosic watki.

przenosic watki powiadasz..........:)))

> Tym razem nie dam sie prowokowac no i nie bedzie uszczypliwego humoru.

Ooooooo.....

• Gość: tomi Re: ASIA!!! IP: *.217.134.144.coditel.net 21.06.05, 13:44
                  Oooooooo, co cie tak to zaskoczylo/zdziwilo??? czy ja sie wyrazam nie jasno?

A swoja droga, troche zaskoczylas wszystkich pobytem w srodku nocy pod modnym
                  klubem w Lux'ie :)))
                  • asiunia.lux Re: ASIA!!! 21.06.05, 13:59
                    Gość portalu: tomi napisał(a):

> A swoja droga, troche zaskoczylas wszystkich pobytem w srodku nocy pod modnym
                    klubem w Lux'ie :)))

A swoja droga to co Wam sie tam tak nie podobalo??

• Gość: tomi Re: ASIA!!! IP: *.217.134.144.coditel.net 21.06.05, 14:19
                      a co sie mialo ni podobac? To ze ty po nocy lazisz po klubach to akurat zle nie
                      jest. Ja sie wypowiadalem i nie tylko ja w sprawie tej imprezy w Apotece. Tak,
                      fakt - bylo do BANI! i to nie jeste tylko moje zdanie!
                      • Gość: imprezowicz Re: ASIA!!! IP: *.cec.eu.int 21.06.05, 14:25
                        wlasnie ze bylo fajnie, tylko trzeba umiec sie bawic!
                        • Gość: party animal Re: ASIA!!! IP: *.217.134.144.coditel.net 21.06.05, 14:29
                          Tyle ze ja sie bawilem i to nawet dobrze ALE:
                          1.impreza byla "ponoc" polska a muzyka byla do bani;
                          2.do piwa dolewali wody, bo mialem kaca zanim polozylem sie spac;
                          3.znam osoby, ktore wyszly i poszly od razu gdzie indziej;
                          4.znam osoby, ktore wogole se daly spokoj - ponoc w Urbanie bylo lepiej mimo ze
                          nie bylo dancowania;
                          5.DJ nie znal sie na Dj'owaniu
                          6.Musyka ciagle gasla - cichla;
                          7.Byla tam kupa napalencow, lacznie z Taksowkarzmi luksemburskimi - co moze
                          potwierdzic kilka moich kolezanek

To chyba tyle, jak cos wymysle jeszcze co bylo zle to powiem.

Aha, to byla 2 polska impra na ktorej bylem i byla tak samo do bani!
                          • Gość: imprezowicz Re: ASIA!!! IP: *.cec.eu.int 21.06.05, 14:31
                            sam jestes do bani! bylo fajnie
                            • Gość: party animal Re: ASIA!!! IP: *.217.134.144.coditel.net 21.06.05, 14:33
                              no to powiedz mi w ktorym momencie i dlaczego wiekszosc mowie ze bylo doslownie
                              do D...?
                              • Gość: imprezowicz Re: ASIA!!! IP: *.cec.eu.int 21.06.05, 14:41
                                cala impreza byla swietna, mili ludzie (prawie wszyscy), luksemburscy
                                taksowkarze, muzyka, stazysci i stazystki, bylo super!!!! Kocham Luxemburg!!!!!
                                • Gość: tomi koncz pan IP: *.217.134.144.coditel.net 21.06.05, 14:44
                                  Koncze ta gadke bo sie robi nudna. Tobie sie podobalo, mi nie. A rozmowa do
                                  niczego nie prowadzi.

Ale z 2 rzeczami sie zgodze - ludzie mili (prawie wszyscy) no i tez lubie to
                                  miasto.
                                  • Gość: imprezowicz Re: koncz pan IP: *.cec.eu.int 21.06.05, 14:48
                                    Wielokrotnie Twoje gadki na tym forum sa co najmniej niesmaczne, zatem polecam
                                    funkcje shut down w Twoim kompie
                                    • Gość: tomi Re: koncz pan IP: *.217.134.144.coditel.net 21.06.05, 15:04
                                      Prosty jestes, ale jak chesz mozemy o tym pogadac poza forum, w centrum, kupimy
                                      piwko i powiesz mi co masz mi do powiedzenia, a ja poslucham.
                                    • Gość: imprezowiczka skads to znam IP: *.cec.eu.int 21.06.05, 15:14
                                      shut down? Mam nadzieje, ze to nie Ty?
                                    • Gość: tomi juz wiem kto to IP: *.217.134.144.coditel.net 21.06.05, 15:14
                                      No wiec sznownemu panu polecam zajac sie praca, a nie lazeniem po forum w
                                      czasie pracy. Jest Pan juz tu na tyle dlugo zeby wiedziec to i owo o tym
                                      Kochanym miescie i o tej Kochanej robocie. A ja, jako osoba ktora ma duuuuuzo
                                      wolnego czasu obecnie a wie o tym miescie duuuuuuuuuzo wiecej od pana, oraz o
                                      pracy w instytucji sobie tu jestem i pisze to i owo.

• Gość: imprezowicz Re: juz wiem kto to IP: *.cec.eu.int 21.06.05, 15:20
                                        a skad wiesz tak duuuuuzo o pracy w instytucjach?
                                        • Gość: tomi Re: juz wiem kto to IP: *.217.134.144.coditel.net 21.06.05, 15:25
                                          widze ze sie nudzisz w pracy. Ok, dam ci cwiczenie umyslowe. A jak myslisz?
                                      • Gość: asiunia.lux Re: juz wiem kto to IP: *.pt.lu 21.06.05, 15:25
                                        No przyznam, ze niezly pomysl byl z tym Forum - Luksemburg. Chyba tylko nie
                                        takim celom mialo sluzyc:) Czy moze ja czegos nie zakumalam i tu wlasnie chodzi
                                        o przepychanke, kto, co i wiecej wie?
                                        • Gość: tomi Asia IP: *.217.134.144.coditel.net 21.06.05, 15:32
                                          Juz pare osob to pisalo. Barany byly, sa i beda. Nic na to nie poradzisz. Ktos
                                          wyraznie ma problemy i probuje wyladowac je na innych oraz na forum, co jest
                                          dosyc latwe. Wiesz, siedzisz za biurkiem, podajesz inny nick zeby cie nie
                                          rozpoznali (bo po IP sie nie da) i piszesz.

Co robic, maja takie prawo.

• Gość: tomi Stalo sie faktem... IP: *.217.134.144.coditel.net 21.06.05, 15:46
      No to jest forum.

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=30150
      • Gość: tomi Re: Stalo sie faktem... IP: *.217.134.144.coditel.net 21.06.05, 18:21
        Forum ma jeden MINUS. Aby moc na nim pisac TRZEBA sie zalogowac, ale CZYTAC
        MOZE KAZDY!!!
        • Gość: asiunia.lux Re: Stalo sie faktem... IP: *.pt.lu 21.06.05, 18:58
          Najlepiej zaloz nowy watek z ta informacja o swiezym, jeszcze cieplym forum, bo
          nie kazdy sledzi to forum tak intensywnie jak Ty:)) i nie kazdy czyta od dech
          do dechy kazdy post. A na nowy watek predzej mozna sie napatoczyc.
          I przy okazji, zeby bylo latwiej - napisz gdzie mozna to Twoje forum znalesc,
          adminie:)
          Ja tam mam juz w favorytach.......
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka