wikcia141 17.01.10, 22:20 SZUKAM PRACY JAKO OPIEKUNKA OSOB STARSZYCH NIE ZNAM JEZYKA,MAM 42LATA.PROSZE O KONTAKTY OSOBY KTORE SZUKAJA OPIEKUNKI LUB MOGA KOGOS POLECIC.PRACOWALAM POL ROKU PRZY STARSZEJ BABCI W POLSKO- NIEMIECKIEJ RODZINIE Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rozalia_11 Re: OPIEKA-PRACA 02.02.10, 11:45 Skoro Pani pracowala w Niemczech to na pewno zna podstawowe zwroty w niemieckim. Można to sprawdzic na stronie Promedica24 co sie przydaje i ile sie umie: promedica.home.pl/praca-dla-pielegniarek-i-opiekunek/niemcy/szkolenia/test-jezykowy Odpowiedz Link
wikcia141 Re: OPIEKA-PRACA 06.02.10, 17:01 dziekuje pani za link,test zrobilam wyszedl nawet dobrze .ja pracowalam u rodziny polsko-niemieckiej wiec jezyk niemiecki byl mi niepotrzebny. Odpowiedz Link
rozalia_11 Re: OPIEKA-PRACA 10.02.10, 13:39 Zawsze bezpieczniej i pewniej jak się zna obcy język, można wtedy i umilić sobie czas i pomóc w pracy, albo wynegocjować coś w pracy. Może Pani spróbować pójść na kurs z Promedica, chyba nie są odpłatne, bo często organizowane z urzędem pracy. Odpowiedz Link