Dodaj do ulubionych

Czy są tu epso-informatycy?

28.09.05, 10:58
Nurtuje mnie pytanie: czym zajmują się epso-informatycy w instytucjach
unijnych? Czy to praca inżynierska czy urzędnicza? W jakich instytucjach
pracują?
Jeśli macie jakieś doświadczenia lub znajomego informatyka - proszę napiszcie.
pg
Obserwuj wątek
    • slonce3 Re: Czy są tu epso-informatycy? 28.09.05, 14:17
      U mnie informatycy po prostu programuja :). No ale jak wszedzie, sa rozne
      specjalnosci.
      • Gość: mczapl Re: Czy są tu epso-informatycy? IP: *.europarl.eu.int 28.09.05, 14:22
        W Parlamencie informatykow jest mnostwo. Jedni spelniaja zachcianki poslow,
        inni programuja, jeszcze inni zajmuja sie wdrazaniem nowoczesnych technologii -
        krotko mowiac opcje od sasa do lasa.
        • persona_grata Re: Czy są tu epso-informatycy? 28.09.05, 14:59
          Dzięki za odpowiedź. Przeszłam przez pierwsze testy i wypełniam aplikację. Mam
          się "zdecydować" na konkretną instytucję, a - jak widać - nie za bardzo się
          orientuję, w której, co się robi. Wiem, że informatyk się przyda wszędzie, ale
          gelneralnie - lepiej wiedzieć ;-)
          Jeśli mógłbyś się podzielić jakimiś spostrzeżeniami (również na priva), byłabym
          wdzięczna.
          Pozdrawiam,
          Alicja
          • epsotek Po co wybiera się instytucję 30.09.05, 10:43
            To jest już prawie "dawny" wątek ale napisze swoją opinię.

Gdy my startowaliśmy w konkursie, też mieliśmy zaznaczyć w jakiej instytucji
            chcielibysmy pracować. I wniosek jest taki, że nie należy się tym specjalnie
            przejmować. Służy to prowadzeniu egzaminu ustnego. tzn. spytają się Ciebie
            dlaczego zaznaczyłaś właśnie tę instytucje a ty odpowiesz, że np. pełni
            największą rolę społeczną, jest ważna dla obywateli albo jakąś inną piękną
            gadkę. Jeśli zaznaczysz Komisję to spytają się ciebie w jakiej dyrekcji chcesz
            pracować (wtedy warto wiedzieć kto jest tam komisarzem i czym się zajmuje).

Własnie tak było w moim przyypadku (to było A8 EPA).

Jak już przejdziesz konkurs to przy zatrudnianiu nikt się nie będzie przejmował
            tym co zaznaczyłaś. Z doświadczenia osób zatrudnionych wynika, że nie tylko nikt
            się tym nie przejmuje ale jak sądzę nikt nie ogląda już tego formularza.

Pozdrawiam

Marek
            • persona_grata Re: Po co wybiera się instytucję 30.09.05, 13:59
              Dzięki za odpowiedź. Pomyślałam, że w przypadku informatyków instytucja nie ma
              aż tak wielkiego znaczenia, ale wolałam się upewnić :-)
              Pozdrawiam,
              pg
      • persona_grata Re: Czy są tu epso-informatycy? 28.09.05, 14:52
        > U mnie informatycy po prostu programuja :).
        U Ciebie, czyli gdzie? :-)
        pg
        • Gość: slonce3 Re: Czy są tu epso-informatycy? IP: *.consilium.eu.int 28.09.05, 15:24
          W radzie. I na pewno jest wieeeele do zrobienia.
          • Gość: infor informatycy w komisji IP: *.cec.eu.int 30.09.05, 13:06
            sa po prostu...informatykami, jak chca a jak nie to robia co innego ;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka