Dodaj do ulubionych

firma - recroot pl

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.05, 15:52
Witam
czy ktoś wie coś na temat tej firmy ???
ponoć wysyłąją do angli- głównie na fabryki, za 5,30/h ale nie wiem cyz to
brutto czy netto ??
8 godz ponoć to min jakie zapewniają.
ile kosztuje jedzenie w angli bo za nocleg potrącają 200f miesiecznie.
za wszelkie info będę ogromnie wdzieczny!!!!
pa
Obserwuj wątek
    • Gość: Tor na 100% jest to netto, w UK podają ceny tak jak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.05, 18:33
      nasi operatorzy komórkowi, a za nocleg to zdzierstwo w cholerę.
      Widzę, że kolega (zde)ZORIENTOWANY równie dobrze jak ja;-)
      • Gość: ax Re: na 100% jest to netto, w UK podają ceny tak j IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.05, 20:52
        Tak:)))) desperacja...;]
        a co gorsze nie znam języka!!!:)
        ale mam rok dziekanki w związku z tym chiałbym zarobić trochę gdziekolwiek w
        świecie!!! pracy się nie boje!:
        • Gość: Tor to chłopie jedź IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.05, 22:08
          nie jest to taka zla oferta, jezeli jest pewna
      • Gość: polo Re: na 100% jest to netto, w UK podają ceny tak j IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.07, 13:14
        Ja nie byłbym taki pewien, czy to brutto czu netto...Ostatnio miałem rozmowę z
        jedną z agencji i okazało się, że pracodawca płaci 5,35 (czyli najniższą stawkę)
        BRUTTO, czyli na rękę wychodziłoby jakieś 4,80 funta. Tak więc lepiej się
        dowiedz, zeby potem nie być zaskoczonym...
    • basia505 Re: firma - recroot pl 10.10.05, 07:17
      -czy możesz podać namiary tej firm?
      -adres internetowy lub informacje skąd jej oferty.
      - co oferują i co zapewniają

Pozdrawiam i życzę powodzenia.

• Gość: monika Re: firma - recroot pl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.05, 19:38
      Nie jedż nie opłaca sie pracuja tam co2 dzien ledwo wyrabiaja na opłaty
      szczerze zastanow sie wiem cos o tym moi znajomi pojechali i zastanawiaja sie
      czy nie wracać Właśnie z tej firmy nieźle zarabiaja na Polakach
      • Gość: Lonyy Re: firma - recroot pl IP: *.zwm.punkt.pl / *.zwm.punkt.pl 27.11.05, 14:15
        Owszem pracuje sie nie w pelnym wymiarze godzin, np cop drugi dzien ale tylko w
        okresie letnim gdzie jedzie mase studentow, a w okresie zimowym jest tzw.
        martwy okres i pracy jest w brud , poza tym mozna na miejscu brac drugi etat na
        wlasna reke
        • Gość: piecia Re: firma - recroot pl IP: *.ipt.aol.com 22.12.05, 20:30
          Jak ktos jest leniem albo nieudacznikiem to niech sobie odpusci i siedzi w
          cieplutkim ku..dolku. Ja zaczalem pracowac u nich, teraz mam stala robote za
          niezle pieniadze. Moc to chciec!
          • Gość: obeznany Re: firma - recroot pl IP: *.po.opole.pl 25.04.06, 08:02
            "teraz mam stala robote za niezle pieniadze"

stala moze i tak, ale niezle pieniadze??? to juz przesada!
            Takie rzeczy pisza chyba ludzie z firmy recroot :P
            • Gość: ktos z Brandon Re: firma - recroot pl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.06, 23:15
              Okropne miejsce okropna firma bardziej hotelarska anizeli agencja pracy-dla
              mobilnych w dobrym okresie (czyli teraz) to dobre rozwiazanie na poczatek-ale
              dla osob ze stalowymi nerwami.Sama miejscowosc to obłed!Przede wszystkim Polacy
              walczacy ze soba-o co? o kilka funtów...owszem jest kilka wartosciowych osob ale
              kilka:(pozdrawiam p.Magde z biura-wscibską Polke-ktora zbytnio nie pomaga
              krajanom-moze kiedys bedzie musiała tu wrócic-my wszyscy pamietamy:)
              • Gość: j Re: firma - recroot pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.06, 23:26
                pracowałam tam 6 miesiecy to zwylki oszusci zarabiaja na jednej twojej godzinei
                pracy połowe stawki ,popierają duze stawki za dojazd do pracy min.15Ł
                mieszkania mało wypsazone braki pralek itp.nieogrzewane sciągaja po 50Ł
                tygodniowo z pensji za ta cena u anglika masz przyzowity pokój z wygodami i
                łazienka pozatym nie wypłacaja za wszystkie dni pracy zwalaja na fabryke liczac
                ze ludzie nie znaja angielskiego i sie nie dowiedza oszukali w ten sposób w
                grudniu z 50 osób niewypłacając około.50 osobom za trzy dni pracy ludzie
                wrócili do polski i wiadomo ze niewywalcza tych piniedzy pozatym taka
                ciekawostka ta firma ma pozwolenie z ministerstwa pracy tylko na doradztwo
                personalne na posrednictwo za granica nie maja pani Magda niezła kłamczucha ona
                umie zwodzic ludzi i kłamac razem z portukalą Andreą jednym słowem firma dla
                głupich i naiwnych którzy chca na kogos pracoac bo na reke wyjdzie im ok
                1500zł po odliczeniach recroota czyli nie taka rewelacja jak na anglie
                pozdrawiam
                • Gość: krystofer15 Re: firma - recroot pl IP: *.tktelekom.pl 28.07.06, 20:56
                  czy na miejscu pobieraja jakies oplaty dodatkowe,chce wyjechac ale z tego co
                  czytam to tragedia,oczywiscie niemam zamiaru tam siedziec dlugo tylko trzeba od
                  czegos zaczac a czas pokarze,ile mozna tam wyciagnac tak faktycznie na msc.za
                  odpowiedz dziekuje.
                • Gość: Greg Re: firma - recroot pl IP: 81.144.199.* 06.10.06, 11:56
                  Odpier...sie nie jestem glupi, pracowalem dla Recroot i jestem bardzo
                  zadowolony, jak jest sie jeba... nierobem to sie nie ma nic.Recroot od poczatku
                  zaznaczal ze musisz miec podstawowy angielski.Twoj i ich problem ze nie znacie
                  tego jezyka.
                  • Gość: Marii Re: firma - recroot pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.06, 14:33
                    hej!zastanawiamy sie w pare osób czy nie wyjechac z tego biura....Chciałam sie
                    zapytać czy to duże miasto?I co z zaswiadczeniem o niekaralności, z woja i z
                    badaniami lekarskimi?Czemu nie ma o nich mowy?Przeciez inne agencje tego wymagają!
                    A jak z tymi mieszkaniami?czy naprawde sa tak tragiczne warunki mieszkaniowe?
                    Jak sie tam Wam pracuje i żyje?
                    Czy sa organizowane jakieś kursy doszkalajace?Dla chętnych?

PROSZE O WSZELAKIE INFO!!!!!!!!
                    FUMCIA1111@WP.PL
                    • Gość: K Re: firma - recroot pl IP: *.range81-129.btcentralplus.com 14.11.06, 21:34
                      zabawne te twoje pytania:)poprostu je wysmiewam dziewczyno w jakim Ty swiecie
                      zyjesz jakie szkolenia?!szkolenia to beda jak se zaplacisz ze £100:)i wezma Cie
                      na dzien lub dwa do roboty a potem Ci ukradna kase za szkolenie i tyle z tego
                      szkolenia ktore warte moze pol roku rok lub 3lata:)
                      Miasto?toz to dziura nie miasto wioska poprostu:)
                  • brandon1987 Re: firma - recroot pl 09.12.07, 16:55
                    Kolego ty sie zastanów co ty piszesz jak ci sie tam podobało to
                    wracaj tam z powrotem ty ośle. a dokładnie gdzie robiłes na boczkach.
              • brandon1987 Re: firma - recroot pl 06.01.08, 19:41
                witam

tez tam byłem i zgadzam sie z toba w 100%. a mam pytanie gdzie
                mieszkałes w brandon
      • Gość: mia Re: firma - recroot pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 13:18
        jak ktos ma wolną chwilę,a korzystał z tej firmy to proszę o jakieś informacje
        (więcej)na temat tej firmy, czy długo się czeka od nich na wyjazd, dla kogo
        oferty i czy tylko po znajomości? odpiszcie jak najszybciej! pozdro
    • Gość: slowik84 Re: firma - recroot pl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.06, 14:47
      witam czy sa jakies nowosci na temat tego biura?? bo mialem zamiar z niego
      skorzystac, ale po tym co tu przeczytalem przeszla mi ochota!!
      Porsze o opinie ludzi ktorzy tam byli z tego biura
    • Gość: kaśka Re: firma - recroot pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 13:12
      a czy dziewczyny często tam wyjeżdzają,bo ja czekam i nic. cały czas nie ma
      ofert dla kobiet
      • Gość: slowik84 Re: firma - recroot pl IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.06, 18:54
        no z tego co ja przeczytalem to w ogole pracy nie ma ;/ to taka sciema niby i
        przeczytalem tez ze ponoc nie maja prawa zalatwiac jakiejkolwiek pracy
        • Gość: kaśka Re: firma - recroot pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.06, 15:12
          a wogóle byłeś w opolu zostawiać jakieś podanie w tej firmie?
          • monika19854 Re: firma - recroot pl 22.05.06, 23:02
            Byłam w Anglii przez rok. Też wyjezdżałam przez Recroota. Firma nie jest
            najlepsza, potrafią na prawdę być bezduszni. Pracowałam dla nich przez
            pierwsze 6 tyg. Jeżeli ktoś jest zaradny i zna j.ang na poziomie komunikatywnym
            do tego ma troche chęci pracy i energii, to niech zaryzykuje. Tylko prosze
            sobie nie wiązać zbyt długiej przyszłości z Recrootem i z Brandon (tz. polską
            wioską, gdzie punktem wypadowym jest pub "flintknnapers" i Tesco :-))))! Jest w
            okolicach wiele agencji, b.dobra :Contract Personnel w Thetford, czy inne w
            Bury St.Edmunds! Ogólnie jeśli nie macie innych pomysłów , Recroot
            ujdzie "WYŁĄCZNIE" na start. A co do Andrea to dla mnie była miła zresztą jak
            John!!!!! Pozdrawiam wszystkim Brendonowiczów, którzy szukają pracy po upaści
            Premier Foods. ppapapapap MONIKA
            • Gość: kaśka Re: firma - recroot pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 11:21
              a co z mieszkaniem? jeśli na start mieszkasz w domu z recroota, a pózniej z
              nich rezygnujezs to musisz opuścić ich mieszkanie czy mozesz tam zostać?
              • Gość: Greg Re: firma - recroot pl IP: 81.144.199.* 06.10.06, 11:51
                Zalezy od tego czy nowi ludzie mieliby przyjechac.Ogolnie jak nie robisz
                awantur i jestes spokojna (tj nie robisz glupot po pijaku) to mozesz spokojnie
                mieszkac.Pozdr.
            • Gość: nie przyjezdzajcie Re: firma - recroot pl IP: *.range86-135.btcentralplus.com 31.07.06, 12:24
              No u Ciebie ta zaradnosc nie wypalila jak angielski rowniez:)a co do upadku
              Premier Foods to raczej nie mialo to miejsca rowniez-po prostu bylas tak malo
              asertywna, ze po sortowaniu burakow w Premier nie znalazlas juz innego zajecia:)
              Pozdrawiam Cie Barbie:)))
              Pozatym BOLOX z bardzo dobra agencja w Thetford jak i Bury-ludzie nie
              przyjezdzajcie tu juz bo pracy tu nie ma!Fabryki ktore byly w kolo zatrudnily
              tych polakow 2lata temu i nie potrzebuja wiecej!!!Po co tu biedowac?!pozniej
              bede spotykac jak wczoraj w Londynie polakow na moscie Millenium: z
              katrka "jestesmy z Polski nie stac nas na powrot do domu pomozcie!-wstyd!
          • Gość: Czerny recroot IP: *.gprspla.plusgsm.pl 07.06.06, 17:01
            czescd wsystkim moze ktos zna w opolu jakas dobra firme ktura nie oszukuje bo
            mam jechac do angli przez recroot ale po tym co przeczytalem odechcialo mi
            sie !!! moze ktos zna w poblizu opola jakas firme prosze pomozcie bo desperacko
            chcem wyjechac acha i jak ktos jest chetny jadem sam moze ktos bylby
            zainteresowany wspolnym wyjazdem kontakt mailem m190@op.pl moze wspolnie
            poszukamy pozdrawiam mam 22 lata jestem facetem
            • Gość: dorka Re: recroot IP: *.eranet.pl 21.08.06, 21:55
              chlopie!!czytales opinie o tej firmie i zyciu w anglii??? Nie tylko polskiego
              nie znasz (jade a nie jadem), pewnie podobnie jest z angielskim. a anglieski to
              tam podstawa zeby cie nie oszukali.
              powodzenia
    • Gość: Greg Recroot pl IP: 81.144.199.* 06.10.06, 11:48
      Ci co pisza na temet Recroota jak tu zle i jak wykorzystuja, to istne
      pierdo.....Jak sie nie podoba to nikt tu nie trzyma na sile.Dla mnie Recroot
      zalatwil dobra robote, juz na drugi dzien po przyjezdzie, zalatwili kurs na
      wozki widlowe w Nissanie, juz mam prace na stale.We wszystkim pomaga tu Polka
      ktora pracuje, jest mila i zyczliwa, tak samo mozna liczyc na reszte kobiecej
      zalogi z firmy (bo tylko one tu maja kontakt z nami).Wiadomo ze jak kazdy
      wyjezdza z ryjem i robi burdy to nie bedzie zyczliwie obslugiwany, bo sam bym
      takiego z roboty wypier....Ale to wszystko to Polska mentalnosc - przyjechac,
      zarabiac 1000£ albo i wiecej na miesiac i nic nie robic.Jak masz dwie lewe rece
      to nawet tu nie przyjezdzaj.To kraj wielkich mozliwosci tylko trzeba chciec
      pracowac.Wiadomo ze jak sie pracuje to sie ma kase.Szacunek dla Recroot! Greg.
      • Gość: ktos z innej agenc Re: Recroot pl do Grega IP: *.range81-129.btcentralplus.com 14.11.06, 21:28
        ale jestes wulgarny...-to tacy wlasnie sa pracownicy recroota:)!good luck!
        • rzenka_87 Re: Recroot pl do Grega 22.12.08, 20:57
          wszystko zalezy ...jak dasz w łape pracownikom biura to masz dobre warunki a jak
          nie ...to rób se co chcesz..nie wyjeżdżajcie z tego biura ..bo oszukują !!!!
          mieszkania są niewyposażone , zdzierają za nie kasę i ogrzewanie...praca za
          marne pieniądze..wiec albo w większych miastach się lokować albo z innej firmy
          bo z ta daleko nie zajdziecie !!!! chyba że chcecie podzielić los
          tzw''londyńczyków'' z serialu TVP bo to cała prawda o tym jak sie mieszka i i
          pracuje tam ..odradzam i przestrzegam!!!!!!
      • Gość: bodybag Re: Recroot pl IP: 86.29.204.* 07.04.07, 03:01
        I jako jeden z niewielu przyznaje racje. Nie znasz anglika to nie licz na
        kierownika :). Tasma, cegla lub mieso. A ja nie wierze ze ktos Tobie zalatwi
        fuche z 2k funcikow bez ekspirjens :). Recroot OK. Pzdrawiam Joe, Magde, Andree
        i Maro.
        • mistrzu299 Re: Recroot pl 08.11.08, 21:35
          hmm recroot mógł bym dużo o tym pisać ale powiem krótko ODRADZAM tą agencje to
          jedni wielcy oszuści ciągną na kase jak tylko mogą oszukują na kasie na
          godzinach i na holidayach nie chcą za nie wypłacać kasy a tak wogóle to
          naliczają 1,66 dnia za przepracowany miesiąc a ustawowo należy sie 2 dni
          oczywiście za resztę dni kasa idzie do ich kieszeni.. a co do kontraktów to
          jedna wielka ściema jak dla nich pracujesz to tak łatwo ci nie popuszczą dopóki
          sie nie wzbogacą niby po 3 miesiącach masz kontrakt ale kiedy przepracujesz 3
          miechy przeżucają cię na innego szifta tzn na inną zmiane i kontrakt poszedł w
          piz.... musisz pracować kolejne 3 miechy....
          jeżeli ktoś nie wieży prosze bardzo próbujcie ale na własne ryzyko nie pisał bym
          tego gdybym nie miał powodów... jak ktoś tam wyżej wspomniał z pracą to prawda
          że nie gwarantują stałej pracy i może sie zdarzyć że po 2 dniach będziecie
          siedzieć w domu i nie wiadomo za co im zapłacicie za mieszkanie....
          nie jest tak pięknie jak oni to mówią na początku.. magda anka i cała reszta to
          kłamcy zdziercy i oszuści.. jeszcze raz odradzam...
      • brandon1987 Re: Recroot pl 06.01.08, 19:38
        witam Greg

Wstydził bys sie pisac takie głupoty. Dla mnie jestes normalnym
        pajacem byłem tam i wiem jak tam jest. I pani magda wcale nie jest
        miła i zyczliwa tylko jest wredną małpą. i John też
    • Gość: EX-recrootant Re: firma - recroot pl IP: 217.197.79.* 09.01.07, 13:16
      Firma recroot załatwia ci przejazd, zakwaterowanie stałe ztrudnienie - nie. Oni
      wypożyczają ludków do fabryk. Np teraz mają zamówienie na 10 osób do fabryki na
      10 dni :P i ściągają ich z Polski obiecując kontrakt na 3 miesiące, a po 10
      dniach fabryka dziękuje za ludzi. zostajesz w recroocite , w ich domu za który
      trzeba płacić. Jeśli chcesz się zwolnić to płacisz karę umowną 100Ł. Załatwia ci
      pracę żebyś miał czym zapłacić za ich HOTEL! Bo Recroot to nic innego jak firma
      hotelowa ... dysponuję zdjęciami, nagraniem video z domów jakie firma wynajmuje
      Polakom. Nikt też nie napisał, że Magda pracuje razem mężem, szwagrem, jego żoną
      i resztą rodzinki i znajomych.
      • Gość: emilia Re: firma - recroot pl IP: *.chello.pl 18.03.07, 19:24
        witam czy mugłby pan przesłac mi na meila jakies zdjecia albo filmik z tego domu
        jak pan to opisuje bo chciałam z ta firma wyjechac ale sie baaardzo
        zastanawiam/.... moj adres to emilcaaa@o2.pl
        pozdrawiam emilia
      • joakrzy Re: firma - recroot pl 11.01.09, 12:06
        Witam wybieramy sie wlasnie do pracy z ta firma piszesz ze posiadasz fotki i
        filmy wideo,jesli tak czy moglbys mi je przeslac z gory dziekuje.niki70@tlen.pl
        • pani20 Re: firma - recroot pl 23.02.09, 13:23
          ta firma to jeden wielki burdel zakłamanych dziwek !!!!!!!!!! nie ryzykuj bo nie
          będziesz miał za co wrócić ja byłam w takiej sytuacji gdyby nie znajomi w
          Londynie to bym tam z głodu padła !!!! nie zapewniją pracy a jak zapewnią to
          tylko 2 dni w tygodniu bym mieć zapłacić za ich mieszkanie syfiaste w dodatku
          !!!NIE RYZYKUJ !!!!!!!!
    • brandon1987 Re: firma - recroot pl 09.12.07, 16:49
      witam
      właśnie co wróciłem z angli zostałem wysłany przez agencje recroot.
      Ne polecam nikomu tej agencji jadąc tam pracujesz tylko na
      życie,mieszkanie i na agencje. Zdaża sie tak że ludzie nie mają za
      co wrócić. Poprostu złodzieje I NIE POLECAM
    • nsx0 Re: firma - recroot pl 25.07.08, 11:20
      to co pisza to totalne klamstwo wcale nie gwarantuja pracy lepiej
      siedz w domu i zglo na policje ,ze taka firma zlozyla ci oferte

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka