Dodaj do ulubionych

nie 300 ale 285

IP: *.upc.chello.be 12.11.05, 20:24
no wlasnie,tak gdzies pisano na temat list rezerwowych naszego konkursu
(11.11.05).Tylko mam taka watpliwosc-to liczba z ogolu kandydatow,czy na kraj?
przykladowo Polakow zgloszonych bylo ok 1800, a takich Czechow niecale 300..
Obserwuj wątek
    • Gość: byly_eurokrata Re: nie 300 ale 285 IP: *.netcologne.de 12.11.05, 20:43
      Unijka, cos u ciebie nie za bardzo z verbal reasoning. W OJ, czesc B 2 wyraznie
      mozna przeczytac, ze 285 candidates PER LANGUAGE SECTION, wiec nie gra zadnej
      roli, ilu czechow, maltanczykow czy marsjananow zglosilo sie na egzamin. Dla
      Polakow obowiazuje taka sama kwota jak dla wszystkich innych, czyli 285.
      Wszystko inne nie mialoby sensu, jak troche poglowkujesz, jak funkcjonuja
      sluzby jezykowe w Unii, to sama dojdziesz do tego, ze to jest logiczne.
      • Gość: unijka Re: nie 300 ale 285 IP: *.upc.chello.be 12.11.05, 22:02
        masz racje, akurat z ta czescia mialam najwiecej klopotow(jak dalej
        zobaczysz,nie tylko na tescie;(()
        Odnalazlam juz zrodlo danych(OJ),ale problem wcale sie nie
        skonczyl.Oczwiscie,ze rozumiem(nawet jesli jestem blondynka),ze nawet jesli
        Maltanczykow jest 5 w Parlamencie,to i tak potrzebuja staffu,zeby w kazdnej
        instytucji ktos na ich jezyk tlumaczyl,tak jak dla 54 Polakow.
        Ale wracajac do liczby szczesliwcow,dalsze numerki to 190 i 125.Tyle,ze mysmy
        pisali razem 2 czesci,ale i tak pierwszych 285 sprawdzaja prace pisemne,z nich
        wylaniaja 190 i po ustnych zostaje 125 oczekujacych latami,tak?
        • Gość: byly_eurokrata Re: nie 300 ale 285 IP: *.netcologne.de 12.11.05, 22:04
          Dokladnie, kto nie zda pierwszych dwoch testow (lub nawet jednego z nich) i kto
          nie nalezy do grupy 285 najlepszych, temu nie sprawdzaja tlumaczen, chociaz je
          napisal.
          Potem ten sam system raz jeszcze do ustnego.

Gratuluje, szybko sie uczysz -)
          • Gość: unijka Re: nie 300 ale 285 IP: *.upc.chello.be 12.11.05, 22:11
            to jak tu sobie we dwoje jestesmy,to zapytam cie,czy widziales ten verbal z
            piatku?mnie (ang)powalil z nog.Ale nie tylko mnie,jak glosza posty
            innych.Zrobilam takie male review z czesci a i b i wychodzi mi,ze z b.mam
            jakies 90% correct.za to verbal ledwo 50%.czy mam szanse?jak myslis,"stary
            wyjadaczu"?
            • Gość: unijka szwajcaria IP: *.upc.chello.be 12.11.05, 22:14
              a jako ekspert w tych dziedzinach,wiesz moze za czym glosowali SZwajcarzy w
              referendum 5.06.2006? podpowiedz:
              a.NATO,B.EEA,C.SCHENGEN,D.RADA EUROPY?
              • Gość: byly_eurokrata Re: szwajcaria IP: *.netcologne.de 12.11.05, 22:58
                schengen o ile pamietam.

Trudno mowic o szansach, trzeba bedzie miec przynajmniej 23-24 punkty w sumie ,
                zeby przejsc - takie jest moje zdanie
                • Gość: unijka dzieki B_E IP: *.upc.chello.be 12.11.05, 23:07
                  jeszcze raz za cierpliwosc i wszystkie odp.aha,no i mam 0,17pkt wiecej;)
                  obawiam sie,ze i tak jednak to nie pomoze..Gutten nacht:)
                  • asiunia.lux Re: dzieki B_E 12.11.05, 23:10
                    Tak, chodzilo o Schengen, ale to bylo w tym roku, a nie przyszlym;)

pzdr.
                    • Gość: unijka Re: dzieki IP: *.upc.chello.be 12.11.05, 23:15
                      to z rozpedu;)caly dzien przed kompem slecze,zmeczona juz troche jestem.No i
                      zalamana verbalem.Dzieki za confirmation
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka