Dodaj do ulubionych

2 GRUDNIA; THE OLD OAK; 20.00

24.11.05, 09:19
Tym razem spotkanie odbedzie sie tradycyjnie w pierwszy piatek miesiaca.
Rezerwacja jest od 20.00 (!) i jest wazne abyscie juz byli o tej porze -
wlasciciel nie chce rezerwowac pustych stolikow;) 11 listopada wiekszosc osob
przyszla przed 20.00 wiec sadze ze rezerwacja od tej godziny jest ok.
Oczywiscie mozna przyjsc wczesniej.
Przypominam: pub miesci sie na 26 Rue Franklin.
Pzdr;)
Obserwuj wątek
    • Gość: Ekonomist(k)a Ja przyjde wczesniej - o 18 IP: *.cec.eu.int 24.11.05, 10:27
      tj. kolo 18. Primo nie oplaca mi sie jechac z pracy do domu i z powrotem;
      secundo i tak nie siedze zbyt dlugo, bo pozniej jest zbyt duzo (dla mnie,
      niepalacej) dymu papierosowego.

Mam nadzieje, ze jeszcze ktos bedzie o tej porze.
      • bud8 Kiedys umawialismy sie na 18.00 24.11.05, 10:56
        ale ostatnio zwyczaje nieco sie zmienily...
        • sil.bi Re: Kiedys umawialismy sie na 18.00 24.11.05, 11:22
          A nie wydaje Wam sie, ze wlasciciele OO w ogole duzo rzeczy nie chca? Obsluga
          jest fatalna, pierwszy raz w zyciu spotkalam tam kelnera wscieklego na to, ze
          ktos chce kupic piwo(?!?). Ja wiem, ze OO to tradycjna, ze wszyscy sie
          przyzwyczaili, ale moze nadeszla juz pora na zmiany?
          • Gość: mczapl Alternatywa dla Old Oaka? IP: .1P3D* / 212.190.72.* 24.11.05, 11:42
            Nie jestes jedyna, ktora uwaza, ze OO nie jest idealny. Szukamy czegos dobrego,
            co mogloby zastapic OO. We wtorek z adm zlustrowalismy polska kebabiarnie.
            Obsluga jest tam idealnym przeciwienstwiem OO - bardzo mila i bardzo uprzejma.
            Jest Zywiec (moze nie az tak tani jak to co leja w OO podczas happy hour, ale
            jednak to jest Zywiec) i jest polskie jedzenie.
            Niemniej obawiamy sie, ze polska kebabiarnia bedzie dla nas za mala, nawet jak
            ja zajmiemy w calosci. Do tego dochodzi fakt, iz jest pietrowa i automatycznie
            podzielilibysmy sie na 2 podgrupy.
            Jak macie jakies fajne propozycje w zanadrzu, to dajcie znac.

Lokal powinien spelniac nastepujace warunki:
            - miescic do 100 Epsow nie przypominajac tokijskiego metra w godzinach szczytu
            - posiadac w miare mila obsluge
            - znajdowac sie w sensownej odleglosci od Ronda Schumana (oraz by latwo bylo do
            niego trafic)
            - byc zadowolony, ze nas gosci, a nie traktowac nas jak zlo konieczne zwalajace
            sie na leb w kazdy pierwszy piatek miesiaca
            - miec dobre i w miare niedrogie piwo (mile widziane polskie)
            - posiadac inne napoje wyskokowe (wiele Epsek woli drinki niz napoj chmielowy)
            - posiadac cos na zab (by nie trzeba bylo sie ewakuowac ok. 22 by uciszyc skret
            kiszek)
            - nie posiadac obskurnego wnetrza
            ...
            • bud8 Re: Alternatywa dla Old Oaka? 24.11.05, 15:01
              Nikt nie uwaza ze OO jest idealny i zostal wybrany jako "najmniejsze zlo";)
              Jesli uda sie znalezc cos lepszego - z nowym rokiem mozemy zaczac w nowym
              miejscu;)
              Dyskusja na temat lokalu jest tak stara jak nasze spotkania ale poza Wild Geese
              (gdzie z zalozenia nie chca rezerwowac w piatek miejsc) nie padly chyba
              konkretne propozycje. W piatkowy wieczor w kazdym pubie w okolicach Schumana
              jest taki tlok ze nikomu nie zalezy specjalnie na robieniu rezerwacji
              (zwlaszcza pustych stolikow;)

A nawiasem mowiac bylam raz w polskiej kebabiarni gdzie mnie wyprosili
              bo "zjadlam to co zamowilam i nie chcialam zamowic wiecej". Co kraj to obyczaj;)
            • Gość: kiniox Re: Alternatywa dla Old Oaka? IP: 212.190.74.* 24.11.05, 15:56
              A ja znam taki lokal, który nie spełnia żadnego z tych warunków, ale nazywa się
              tak pięknie.... L'Epsom :))))
            • Gość: Sofi do mczapla IP: *.cec.eu.int 24.11.05, 16:40
              1. polska kebabiarnia = oksymoron ???

2.
              - miec dobre i w miare niedrogie piwo (mile widziane polskie)
              >>> Polskie piwo ??? A ja nie rozumiem po co wozic drewno do lasu ???

• Gość: mczapl Re: do mczapla IP: .1P3D* / 212.190.72.* 24.11.05, 16:47
                Sofi - polska kebabiarnia to nieoficjalna nazwa lokalu polozonego kolo Placu
                Luksemburskiego (oficjalna nazwa "Etoile d'Europe"), ktora prowadzila zwykle
                kebaby, lecz odkad zatrudnili w obsludze Polakow, knajpka jest systematycznie
                polonizowana. Pojawily sie juz oprocz kebabow pierogi, flaki, bigos itd.

Polskie piwo raz w miesiacu byloby milym urozmaiceniem, poniewaz podkreslaloby
                polskosc imprezy. Nie dam oczywiscie nic zlego powiedziec o piwach belgijskich,
                a ty juz o tym wiesz najlepiej... ;)
                • adm-adm Re: do mczapla 24.11.05, 17:35
                  jestem przeciwna godzinie 20.00 - prosto po pracy mialo swoj urok i sens dla
                  tych ktorzy nie mieszkaja bardzo blisko.. zreszta do niedawna podzielali to
                  wszyscy .. do niedawna nie mieszkajacy blisko...
                  gdzie problem w tym zeby jak ktos chce to przychodzil pozniej?
                  jestem przeciwna polskiej kebabiarni ze wzgledu na mala pojemnosc i pietrowosc
                  jesetm za utrzymaniem akualnego stanu, dopoki nie znjadzie sie cos na BANK i
                  100% lepsze, inaczej robiac eksperymenty na zywym organizmie (zapozyczony
                  zwrot) powoli grupa sie rozpadnie.. jeszcze przed pirwsza rocznica, tj Luty...:-
                  )
                • drugapolowaeurokratki Re: do mczapla 26.11.05, 11:02
                  Widzialem ale nie bylem
                  z zewnatrz wydaje sie niewielkie
                  Dalej podtrzymuje, ze trzeba stworzyc
                  POLSKI PUB ! ! !
                  • adm-adm Re: do mczapla 26.11.05, 11:05
                    tak tak tak!
                  • Gość: mczapl Re: do mczapla IP: 212.190.72.* 28.11.05, 14:01
                    Pod idea stworzenia dobrego polskiego pubu podpisuje sie obiema rekami. Jezeli
                    spelnialby jeszcze te wymogi, ktore okreslilem wyzej w tym watku, byloby wprost
                    idealnie.
                • paw_dady do mczapla 2 26.11.05, 13:47
                  Gość portalu: mczapl napisał(a):

>Nie dam oczywiscie nic zlego powiedziec o piwach belgijskich,

kon chory na cukrzyce
            • jakubsky Re: Alternatywa dla Old Oaka? 26.11.05, 19:13
              Mnie sie podoba La Becasse, na tylach Bourse, wejscie miedzy kebabem i czymstam jeszcze takim klaustrofobicznym korytarzem, ale warte grzechu, bo piwo jest przednie (nawet zona je pije!!!), maja jakies "przegryzki", co do drinkow to nie pamietam, maja wlasne piwo, krieka, i niesamowity klimat. Jest sala na gorze a w niej sporo miejsca, ale przewaznie zamknieta, ktos znajacy lokalne narzecze musialby ponegocjowac z szefostwem.

jakies inne
              • aniushka Re: Alternatywa dla Old Oaka? 30.11.05, 15:37
                Adm! wlasnie tak! ja tez jestem za tym zeby nasze spotkania utrzymac jako
                spotkania "zaraz po pracy" mialo to swoj urok, a i roznilo sie od sobotnich
                wypadow do le corbeau. postuluje powrot do "starej" godziny od.. hmm Nowego
                Roku??
                • Gość: mczapl Re: Alternatywa dla Old Oaka? IP: 212.190.72.* 30.11.05, 15:42
                  Ja wpadne po 18 i sadze, ze kilka innych osob tez.
                • bud8 Re: Alternatywa dla Old Oaka? 30.11.05, 15:49
                  Mozemy postulowac i nie zgadzac sie z 20.00 ale nikogo nie zmusimy do tego zeby
                  przychodzil wczesniej.

BTW Powinnismy sie zastanowic kiedy zorganizowac spotkanie w styczniu bo juz
                  slyszalam ze 6.I nie bedzie "zywej duszy" w Bxli.
                  • jakubsky Re: Alternatywa dla Old Oaka? 30.11.05, 16:02
                    ja 6 stycznia bede, chyba ze mnie nie bedzie, bo gdzie pilnie pojade, ale jak na razie o tym nie wiem. Moj byly nadszyszkownik tez pewnie nie, wiec po co sie stresowac...
                  • sil.bi Re: Alternatywa dla Old Oaka? 30.11.05, 16:11
                    Proponuje, trdycyjnie juz, dwie daty w styczniu. Z mojego rozeznania wynika, ze
                    troche ludzi jednak 6 stycznia bedzie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka