Dodaj do ulubionych

Prośba do znających Brukselę.

14.05.06, 12:23
Mam egzamin o 8.30 w Brukseli, Avenue Marcel Thirylaan 75 i opis
"Take the tube to Stokkel till the stop Roodebeek, where you can catch bus 45
to the stop Marcel Thiry" (z malutkiej mapki wygląda iż jet to niedaleko
zjazdu nr 19-Woluwe z drogi E40)
Pytanie, czy to jest daleko i jak długo zajmie dojazd i może lepiej taxi???
Jak napisałem egzamin mam 8.30 i głupio byłoby się spóźnić.
Obserwuj wątek
    • Gość: brublox Re: Prośba do znających Brukselę. IP: 195.234.32.* 14.05.06, 13:17
      Dojazd autobusem od rodebeek do Thirylaan zajmie jakies 10min. Ale zeby ocenic
      ile zajmie Ci cala droga, to musialbys, Kolego, powiedziec skad jedziesz....
      • mpbc Re: Prośba do znających Brukselę. 14.05.06, 14:08
        Witam,
        Z centrum, będę w spał w hotelu Hampshire Inn Brussels Hotel przy Square
        Victoria Regina. Najbardziej mnie właśnie interesuje jak faktycznie daleko jest
        Thirylaan od centrum. I może lepiej jechać taksówką. W końcu nie wiem jak często
        autobusy jeżdzą.
        • ja_texas Re: Prośba do znających Brukselę. 14.05.06, 14:19
          > W końcu nie wiem jak często
          > autobusy jeżdzą.

Z rozkladu wynika, ze rano dosc czesto (co 6 minut), szczegoly:
          www.stib.irisnet.be/TimeTables/Site/060418/Fr/B/045/0451/1537F.htm
          Pzdr;)
          • Gość: anbxl Re: Prośba do znających Brukselę. IP: *.242.81.adsl.skynet.be 14.05.06, 15:29
            Tutaj autobusy jezdza w dni powszednie nawet bardzo czesto i maja
            pierwszenstwo,a czesto zachowuja sie nawet jak pojazdy uprzywilejowane,a wiec
            lepszy bus od taxi,ktore tak jak inni ,,stoi,,w korkach
            • sil.bi Re: Prośba do znających Brukselę. 14.05.06, 21:28
              Taxi w porannym szczycie to nie jest dobry pomysł. Metro,choć śmierdzi, jest
              pewniejsze. Jeśli sprawdzisz sobie rozkład autobusów, powinno być ok. Ciekawa
              strona do planowania podróży po Bxl publicznym transportem to także
              www.planitram.be. Powodzenia!
    • Gość: Do mpbc Re: Prośba do znających Brukselę. IP: 212.190.72.* 14.05.06, 21:41
      A kiedy masz ten egzamin ? Jutro ?
      • mpbc Re: Prośba do znających Brukselę. 14.05.06, 22:18
        W środę mam Assessment Centre, a w czwartek ustny w EPSO.
        • Gość: Do mpbc Re: Prośba do znających Brukselę. IP: 212.190.72.* 14.05.06, 22:21
          Rozumiem ze w srode, na ul. Marcel Thiry ?
          Podaj Twojego pr. maila !
          • mpbc Re: Prośba do znających Brukselę. 14.05.06, 22:25
            Tak, dobrze rozumiesz :)
            mpbc@NOSPAM.gazeta.pl
            • Gość: Do mpbc Re: Prośba do znających Brukselę. IP: 212.190.72.* 14.05.06, 22:45
              Probuje wyslac Ci maila i cos nie dziala ??
              • mpbc Re: Prośba do znających Brukselę. 14.05.06, 22:47
                wpisujesz mpbc małpa gazeta.pl
                • Gość: pers Re: Prośba do znających Brukselę. IP: 83.217.99.* 15.05.06, 10:50
                  Czy Ty bierzesz udzial w konkursie AD/4/04?
                  p.
                  • mpbc Re: Prośba do znających Brukselę. 15.05.06, 11:22
                    Nie AD/21 na A*9
        • puks01 Re: Prośba do znających Brukselę. 15.05.06, 09:19
          No to polamania jezyka!
          Pewnie sie cieszysz, ze juz to bedziesz mial za soba. Po egzaminie bede
          bombardowac Cie pytaniami na priva typu czy wystarczy sie przyzwoicie wyspac ;)
          • mpbc Re: Prośba do znających Brukselę. 15.05.06, 10:20
            Mam jednak duże obawy co do obu części, próbowałem znaleźć w sieci jakieś
            informacje i wrażenia z Assessment Centre ale nikt się nie wypowiadał, nie udało
            mi się też znaleźć nikogo kto by startował razem ze mną na ten konkurs :(((
            może być różnie.
            Też oral może być ciekawy, raczej wątpię by przepytywali z jakiś szczegółów
            historycznych, stawiam na obecne zmiany i nowy plan 2007-2013 jeżeli chodzi o
            fundusze.
            • puks01 Re: Prośba do znających Brukselę. 15.05.06, 11:50
              Tez sadze, ze beda raczej sprawy biezace (a z historycznych to Twoje CV;)).
              Poza NPF moze zapytaja o
              - wykorzystanie przez nas funduszy strukturalnych,
              - przewidywany wplyw zmian politycznych na stosunek do UE,
              - debate europejska w Polsce, no i (ale bez stresowania sie):
              - debate o zdolnosciach absorpcyjnych (w kontekście przerwy na refleksje),
              - debate o subsydiarnosci,
              - najnowsza propozycje Barroso tj Europe Rezultatow do podpisania w 50rocznice
              EWG,
              - ew. passerelle w JHA...

Co do Assessment Centre to slyszalam kiedys, ze punkty z pierwszego dnia maja
              niewielki 'ciezar procentowy' w koncowym wyniku. Wydaje mi sie, ze beda
              sprawdzac glownie umiejetnosc funkcjonowania w zespole (pewnie narodowosci
              mieszanej), no i radzenia sobie z wyzwaniami;). No bo gdyby zarzadzili case
              study, to mogliby je sprawdzic dopiero po ustnym z komisja - a to raczej
              komisja powinna moc podeprzec sie wnioskami z AC pytajac delikwenta?

Nawet jesli podzielisz sie wrazeniami po, czeka mnie jeszcze miesiac z hakiem
              watpliwosci i domyslow. Podobnie jak Ty nie wiem o nikim, kto by ze mna zdawal.

Pozdrawiam
            • puks01 mpbc, moze spojrz na to 15.05.06, 15:29
              www.kcl.ac.uk/about/structure/admin/acareg/careers/news/topic/apply/topic9.html
    • Gość: pers Re: Prośba do znających Brukselę. IP: 83.217.99.* 15.05.06, 11:50
      No to powodzenia!
      • danka44 ustne A*9 15.05.06, 12:52
        Ustne na kategorię A*9 nie są proste.
        Jednak dobrze, żebyście sobie uświadomili jedno. Komisja już właściwie wie po
        egzaminach pisemnych, że jesteście osobami kompetentnymi merytorycznie. Chce
        się tylko przekonać, czy umiecie z tej wiedzy korzystać, czy umiecie szybko
        pracować ( znowu milion zadań a mało czasu ) i jakie decyzje podejmujecie, gdy
        pracujecie w stresie.
        Tylko spokój i pewnośc swoich decyzji może was uratować ;)
        Nerwowe tiki, rozbiegany wzrok, nieśmiały głos zostawcie w domu, a będzie
        dobrze.
        • mpbc Re: ustne A*9 19.05.06, 12:52
          Już jestem po egzaminach:

Assassment Centem to całkiem niezłe 4 godziny czasu w tym pierwsza godzina
          rozmowa z konsultantem (o mnie), później godzinny test (60 stron na każdej po 5
          pytań – co wolę co lubię, jaki jestem), później przygotowanie raportu
          strategicznego dla firmy ( ok. 10-15 stron tekstu do przeczytania), raport musi
          być napisany, a ostatni punkt to prezentacja tegoż raportu przez 20 minut.

Egzamin ustny w EPSO bardzo ogólny, zero szczegółów dużo pytanek najczęściej po
          2- 3 minutach mi przerywali i następne pytanko. Trochę o Unii, trochę o mnie i
          mojej dotychczasowej pracy, trochę zawodowych (z fieldu który zdawałem).
          Pozdrawiam,
          mpbc
        • polished Re: ustne A*9 19.05.06, 15:41
          Ale skad komisja wie, ze jestesmy kompetentni merytorycznie? Przeciez egzamin
          byl czysto jezykowy a nie taki jak na zwyklego admina (wiedza o UE itd)? Co
          najwyzej wymagania dot. wczesniejszej kariery zawodowej daja jakis wyznacznik
          kompetencji.
          • mpbc Re: ustne A*9 19.05.06, 17:32
            Wiedza ogólna jest też sprawdzana, jednak ważniejsze są kompetencje i
            doświadczenie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka