Dodaj do ulubionych

interview - dokumenty

18.12.06, 14:25
Właśnie dostałem zaproszenie na 9.01... - tempo niesamowite jak na ilość
dokumentów, które chcą ode mnie (a w tzw. międzyczasie Święta i Nowy Rok).
Mam w związku z tym kilka pytań: jakiego rodzaju "certified copies" admin ma
na myśli - czy kopię każdego dokumentu muszę potwierdzać u notariusza?
Co się stanie jak nie zdążę skompletować wszystkich dokumentów do wyjazdu?
Czy można próbować przełożyć spotkanie czy będzie to raczej źle widziane?
No i co pytają na interview? O konkrety czy o wszystko i nic?
Z góry dziękuję i pozdrawiam,
Obserwuj wątek
    • byly_eurokrata Re: interview - dokumenty 18.12.06, 14:47
      polkargis, nie panikuj, tylko uzyj funkcji "szukaj", bo pare dni temu mielismy
      dokladnie taka sama panike.
      Zaden notariusz nie jest potrzebny, zrob kopie, wez oryginaly, admin sam sobie
      poswiadczy zgodnosc kopii z orygnialem.

Co do reszty to od biedy wystarczy na poczatek paszport polski.
      Reszty info poszukaj sobie na forum. Bo kurna bedziemy miec teraz co 3 dni to
      samo zapytanie w panice ;-)
    • epsotek Re: interview - dokumenty 18.12.06, 14:52
      Hej. Zamiast tych copies zabierz polskie oryginały (w WKU dostaniesz
      odpowiednie zaświadczenie bo książeczki wojskowej nie wolno wywozić z Polski).
      Niczego nie musisz nosić do notariusza ani tłumaczyć u przysięgłych (wogóle nie
      trzeba tumaczyć). Pani w Adminie je skopiuje i spyta się który dokument jest od
      czego. I to wystarczy. Jeśli nie zdąrzysz skompletować dokumentów doślesz je
      faxem/mailem lub przywieziesz następnym razem (ja wysłałem skan mailem).

Sądzę że można przełożyć spotkanie tylko po co? Im szybciej tym lepiej. Chyba,
      że tego dnia nie możesz. To wtedy zadzwoń. Zrozumieją.

Opis interview był już przerabiany tutaj wielokrotnie. To zależy od Dyrekcji,
      Unitu i stopnia na jaki zdałeś. Ja moje rozmowy opisałem tu:
      www.polishclub.be/rozmowa-ale-by-o-gor-co.html
      Pozdrawiam

Marek

• Gość: Mirek Re: interview - dokumenty IP: *.20-241-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 22.12.06, 23:08
        nie mow Marku ze byles w WKU, bo nie uwierze...
    • junie77 Re: interview - dokumenty 22.12.06, 20:10
      oczywiście, tylko nie panikuj. Ja tez trochę panikowałam, ale nie ma potrzeby.
      Faktycznie żadnych kopii u notariusza potwierdzać nie trzeba. Wystarczą zwykłe
      ksera, a pani w administracji już sobie sama to stempluje i podpisuje (tylko
      pokazuj oryginały). Zaświadczeniem o obywatelstwie w ogóle się nie przejmuj,
      wystarczy paszport. Inne rzeczywiście są potrzebne. Jeśli chodzi o przełożenie
      spotkania, to nie wiem, czy jest źle widziane, pewnie tak, ale z powodu
      dokumentów, to nie ma potrzeby przekładać. Na pewno ze wszystkim zdążysz - ja
      miałam na to 5 dni roboczych i zdążyłam. Takie zaświadczenie o niekaralności to
      dają od ręki (przynajmniej w Krakowie). No a jeżeli nie zdążysz, to myslę, że
      pozwolą dosłać, bo one idą do Twojej teczki i są potrzebne dopiero do
      zatrudnienia
      • Gość: Ex_Eneko_ex_post Re: interview - dokumenty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.06, 21:18
        Hej, a chwaliłaś się już, jak było na interview? Przyjęli Cię?
        • Gość: anbxl Re: interview - dokumenty IP: *.181-242-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 22.12.06, 21:31
          Do tych z podwojnym obywatelstwem,ktorzy niedawno podjeli prace tempa-
          wiadomo,ze musieli nas przyjac jako Polakow dla wyrownania i tu pytanie
          zaswiadczenie o niekaralnosci dawaliscie z belgijskiego urzedu czy braliscie z
          PL?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka