Dodaj do ulubionych

EPSO co na topie plecaki czy reklamowki !?

IP: *.1-136-217.adsl-dyn.isp.belgacom.be 06.06.07, 19:56
Woczraj na Belliardzie o kolo 20 widzialem 2 pary polskojezyczne.

1) pani z panem on w gejerku ale z plecaczkiem

2) pan z panem obaj mieli reklamowki w rekach, jedne w gejerku letk ozmietym,
drugi pan mial spodnie casualowe do ciemnej marynarki mimo, ze nie byl
piatek. Taki stroj pesudoklubowy mimo ze wprost z pracy.
Ah ta celowa degregolade elit.

A teraz pytanie czy w EPSO bardziej szykowne to nosic plecak do gejera czy
reklamowki?

Serdecznosci
PD
Obserwuj wątek
    • byly_eurokrata Re: EPSO co na topie plecaki czy reklamowki !? 06.06.07, 20:01
      Paw twoja prowincjonalna drobnomieszczanskosc jest doprawdy smieszna

Studiowalem swego czasu na Columbia University, jeden z 10 najbardziej
      renomowanych uniwersytetow amerykanskich, ktory ma budzet wiekszy od np.
      budzetu PRL. Na hall of fame jest tam pelno nazwisk noblistow.
      Nikt nie zwrocilby tam uwagi na to, czy profesor X czy Y chodzi do pracy z
      reklamowka i w jakich spodniach.

To po pierwsze primo
      Po drugie primo, to bylo na poczatku lat 90-tych: juz wtedy na Wall Street po
      godz. 18 elita finansowa swiata jakby nie bylo do garnituru nosila adidasy i
      wlasnie plecaczki.

Na ubior zwracjaja uwage co nawyzej kasjerzy w prowincjonalnych bankach
      • Gość: anbxl Re: EPSO co na topie plecaki czy reklamowki !? IP: *.access.telenet.be 06.06.07, 20:22
        A skad wiesz,ze to byli urzednicy-badge WIDZIALES???
        A czy nie slyszales o polskich Epsach z W-wy (gdzie tylko studiowali,a pochodza
        z........Ale powaga-widac roznice w ubiorze Rumunow i Bulgarow-ostatnio bylam z
        takimi z DG MARKT-prawnicy,a wygladali jak z zacofanej wiochy w PRL
        • cannella Re: EPSO co na topie plecaki czy reklamowki !? 06.06.07, 20:36
          Dobrze, że dołączyli do tego klubu, to chociaż możemy sobie powiedzieć, że nie
          jesteśmy tacy najgorsi, a przez dwa lata z kawałkiem każdy PLeps już się dorobił
          odpowiednich metek i szybko zapomniał, jak wyglądał kiedy tu przyjechał. Aha, i
          że niby w Brukseli to taka elegancja na ulicach, tak? Do Paryża zapraszam, albo
          do Mediolanu.
          • byly_eurokrata Re: EPSO co na topie plecaki czy reklamowki !? 06.06.07, 20:40
            i slusznie prawisz cannella, bo przecietny polski zadbany dres ma lepszy gust,
            jesli chodzi o wyglad i kolorstyke ciuchow niz przecietny belg
        • kiniox Re: EPSO co na topie plecaki czy reklamowki !? 06.06.07, 20:41
          Przepraszam, ale mnie trzasnęło, jak przeczytałam o Rumunach i Bułgarach.
          Mieliśmy niedawno w pracy rozmowę o tym, jak się ubierać w pracy i czy
          wprowadzać jakiekolwiek zasady dotyczące ubioru. Biorąc pod uwagę, że niektórzy
          panowie chodzą w dresie, a niektóre panie w szortach i japonkach, byłam bardzo
          za ustaleniem pewnego minimum. Kto był najbardziej przeciwny? Belgowie,
          Holendrzy, Duńczycy i ogólnie mówiąc nieanglosaskie kraje z północy Europy.
          Wiele radosnych słów padło przy okazji pod adresem nowych państw członkowskich
          i ich drobnomieszczańskiego przekonania o tym, że elegancja w pracy jest
          wyrazem szacunku wobec kolegów i klientów. Bułgarzy i Rumuni może i są nowi w
          UE, ale komentarze o ich wyglądzie "z zacofanej wiochy" są poniżej wszelkiej
          krytyki. Moi koledzy z tych dwóch państw wyglądają i ubierają się bardzo
          dobrze. Zwłaszcza na tle ich "cywilizowanych" kolegów.
          • Gość: anbxl Re: EPSO co na topie plecaki czy reklamowki !? IP: *.access.telenet.be 06.06.07, 22:54
            oki masz racje nie wolne brac wszystkich do jednego worka ani
            uogolniac........Ale to jak zawsze..........Z moich doswiadczen i obserwacji
            wynika,ze choc Wloch czy Dunczyk nawet HoU (i tu mam na mysli znajomych)
            ubierze sie na sportowo to z taka klasa i doborem,ze nawet na zebranie srodowe
            SG pasuje (sportowe polo,ale porzadna marynarka a w butonierce husteczka..)
            Ostatnio na kursie wlasnie ludzie ze starych panstw byli na luzie,a ci z nowych-
            w elastycznych gajerkach,brudne koszule i krawat przepotopowy,ale to pewnie
            zalezy na kogo trafi sie....Bo i swego czasu mowili,ze Polacy chodza w slubnych
            gajerkach do pracy...
        • kasiabru hahaha... 07.06.07, 10:28
          an, u nas jest wlasnie bardzo fajny Bulgar; ale ubuera sie okropnie (à la lata
          80-te)
        • Gość: antybabsko dowartosciowanie sie An IP: *.cec.eu.int 07.06.07, 11:46
          Sposob na dowartosciowanie sie kazdego prostaka: znalezienie jakiejkolwiek
          innej grupy do pogardzenia, i hop, od razu lepsze samopoczucie i mniejsze
          kompleksy...
          Ty An, dalej nie rozumiesz dlaczego sie Toba brzydzimy????... Czy zauwazylas tu
          kiedykolwiek jakikolwiek inny post, poza twoimi, odwolujacy sie do
          rasy/koloru/narodowosci innyej grupy w sposob pogardliwy??? Tobie kobieto
          brakuje jeszcze 100 lat swietlnch do minimum cywilizacji...ale nic dziwnego,
          jak sie ogada twoje filmiki na youtube...wiele sie wyjasnia:((
          • Gość: ciekawski Re: dowartosciowanie sie An IP: 136.173.62.* 07.06.07, 12:32
            ´jak sie ogada twoje filmiki na youtube...´

wez no cos podeslij, poogladamy sobie
            • Gość: antybabsko Re: dowartosciowanie sie An IP: *.cec.eu.int 07.06.07, 14:36
              nie... nawet mi przykro jak na to patrze... mozna tylko spuscic oczy z
              zazenowaniem czyjas glupota....
              • Gość: ciekawy Re: dowartosciowanie sie An IP: 136.173.62.* 07.06.07, 14:48
                oj daj no, nie badz egoista!
          • Gość: paw fizyczny mala uwaga IP: *.5-136-217.adsl-dyn.isp.belgacom.be 07.06.07, 13:10
            nie chce sie wtracac do waszego sporu bo nie ma nic merytorycznego do dodania
            ale rok swietlny to miara odleglosci a nie czasu.

Serdecznosci
            PD
          • Gość: anbxl Re: do antybabsko IP: *.cec.eu.int 07.06.07, 17:37
            to jest twoje zdanie i nie mow za innych,bo wlasnie z tego forum mam bardzo
            wielu przyjaciol...To ty jestes prostak,ze oceniasz mnie nie rozumiejac moich
            slow-napisalam WYRAZNIE chodzilo o ludzi,ktorzy byli ze mna na kursie......A
            nie wszystkich Bulgarow czy Rumunow.......To byly konkretne przypadki-jeden
            mieszkal w schronisku dla bezdomnych,bo ...bylo bledne kolo-napewno nie jestem
            rasistka i to wlasnie ja podalam mu reke-wysylajac do fantastycznej osoby z
            SFE,ktora mu pomogla.......Ale ty i tak wiesz swoje......
      • Gość: a2 Re: EPSO co na topie plecaki czy reklamowki !? IP: *.range86-133.btcentralplus.com 07.06.07, 13:53
        Kazdy kto studiowal na uniwersytecie w UK czy USA, wie, ze nawet profesorowie
        chodza ubrani bardzo nieformalnie. To prawda, za niemal wszysce w USA nosza
        adidasy. Ale wyciaganie stad wniosku, ze na ubior zwracaja uwage jacys kasjerzy
        w prowincjonalnych bankach jest zbyc pochopne i jest nieprawda. W USA,
        zwlaszcza w srodowiskach bogatej finansjery w NYC, liczy sie ubior. Liczy sie
        jaki masz garnitur, krawat, walizke, zegarek, pioro etc. To wszystko, jak
        wszedzie na swiecie, swiadczy o Twoim statusie i sukcesie. I na pierwszy rzut
        oka widac, czy to jest czlowiek z klasa, czy nuworysz.
    • Gość: paw Re: EPSO co na topie plecaki czy reklamowki !? IP: *.1-136-217.adsl-dyn.isp.belgacom.be 06.06.07, 21:11
      ja sie tylko pytalem a tu zarzuty o drobno mieszcznaskosc i nieznajomoas kanonu
      ubioru w bankach ( pozdrawiamy dersiarzy z kolonii) , tlumaczenienia, ze ktos
      nie jest z wawy (pozdrawiamy mieskzanki Gorzowa).

A ja sie skormnie pytam co jest na topie bo nie wiem ! HELP !

Serdecznosci
      PD

PS byly czy widziales kiedys z bliska np. p. Leonarda Schranka bez garnituru w
      pracy? nie? hmm a to dzien czyzby byl prowincjonalnym bankierem? zapytaj go
      sam najlepiej.
      • eutelsat Re: EPSO co na topie plecaki czy reklamowki !? 06.06.07, 21:31
        Oj Paw, Ty sie nawet ciuchow epsow przyczepisz.
        Szkoda, ze nie zagladniesz glebiej i bielizny im nie zlustrujesz.
        BTW a Ty jak do pracy chodzisz? Mundurek szkolny, garsonka i czolenka?
        No, ze tornisterek nosisz to 100% pewnosc juz mam po pierwszym poscie.
        • eutelsat Re: EPSO co na topie plecaki czy reklamowki !? 06.06.07, 21:42
          Aaaa, zwracam honor.
          Paw jest wielbicilem Indii zatem z pewnoscia na codzien nosi sari.
        • Gość: paw you mena moi? IP: *.1-136-217.adsl-dyn.isp.belgacom.be 07.06.07, 00:32
          ja zalezy jesli musze garnitur + jakis drobiazg typuu zeggarek beritlign lub
          tag heuer w zaleznosci od koloru gajera.

Ale wole z spodniech tekringowych + wygodnych butach + koszuli flanelowej cos a
          Chad kruger z nickelbaga a co?

Serdecznosci
          PD
          • eutelsat Re: you mena moi? 07.06.07, 10:15
            Paw, czy Ty na pewno facetem jestes?
            Bo fatalaszkami to normalnie chwalisz sie jak jakas baba.

BTW A co to jest nickelbag?
            Slyszlem o niejakim Nickelback.
            Ale co ja sie glupio pytam,
            nickelbag to pewnie ich indyjscy nasladowcy w sari.

Serdecznosci rowniez
            • Gość: paw Re: you mean moi? IP: *.5-136-217.adsl-dyn.isp.belgacom.be 07.06.07, 13:00
              odpowiedzialem bo pytales mailem olac? jesli tak wolisz coz moge sie dostosowac.

Serdecznosci
              PD
              • eutelsat Re: you mean moi? 07.06.07, 13:58
                Oj, Paw nie sciemniaj.
                Opisales bo pewnie bales sie, ze epsy pomysla, ze rzeczywiscie w tym sari
                paradujesz po miescie i tyle.

BTW, jak tam Nickelbag?
                • Gość: paw Re: you mean moi? IP: *.5-136-217.adsl-dyn.isp.belgacom.be 07.06.07, 14:55
                  Nickelbag OK fajnei chlopak igraja ;)

cos ty w sari chodze! ale jak jestem w Bangalore w ramach uszanowanie.

Serdecznosci
                  PD
                  • eutelsat Re: you mean moi? 07.06.07, 15:31
                    A jednak, Paw sie przyznal, ze jest KOBIETA!

Bo sari to stroj damski przeciez!

No prosze, a taka dyskusja niewinna sie wydawala,
                    a tu takie sensacyjne wyznania.
                    • Gość: paw Re: you mean moi? IP: *.5-136-217.adsl-dyn.isp.belgacom.be 07.06.07, 15:52
                      cos ty jestem facetme w sari to i tak lepiej niz citowate szkaira ;)

Serdecznosci
                      PD
          • Gość: jax Re: you mena moi? IP: *.elpos.net 07.06.07, 11:28
            snob
            • Gość: paw Re: you mena moi? IP: *.5-136-217.adsl-dyn.isp.belgacom.be 07.06.07, 13:01
              paw, milo mi poznac kolege

Serdecznosci
              PD
      • Gość: Emilia2007 Re: EPSO co na topie plecaki czy reklamowki !? IP: *.28.116.239.coditel.net 06.06.07, 21:32
        No teraz to mnie zazyliscie niektorymi tekstami a ten o Bulgarach i Rumunach to
        najbardziej.

Rece zalamac mozna i chamstwem zalatuje na odleglosc.
        Wogole caly temat i dyskusja spadla do rynsztoku.

Kiedys mieszkalam w Bulgarii jakis czas i jesli chodzi o urode tego narodu to
        mozna by debatowac a i kwestia jest subiektywna ale gwarantuje ze Bulgarki
        bardzo dbaja o wyglad i ubranie.
        Moze jeszcze tylko dodam ze jesli o Bulgarow i Rumonow EPSOW chodzi to srednio
        maja opanowe jezyki obce o niebo lepiej niz "my". Dlaczego tak jest to nie bede
        tu sie rozpisywac. Szukanie powodow typu oni sie gorzej ubieraja zeby sie
        lepiej poczuc jest tanie.

Uszanowanko.

• Gość: anbxl Re: EPSO co na topie plecaki czy reklamowki !? IP: *.access.telenet.be 06.06.07, 23:00
          R przeciez mnie znasz i chamem nie jestem......:-)))oki,nie mozna uogolniac,ale
          akurat tacy zdarzyli sie u mnie na kursie,a do tego wyszla tragedia wielu osob
          z tych 2 krajow (co juz przedstawilam mojemu ZZ i maja w trybie pilnym zajac
          sie sprawa)Chodzi o to,ze niektorzy (ja poznalam 2 przypadki,ale podobno jest
          wiecej)na poczatku nie maja kasy na pobyt,a wiec adresu-spia (autentycznie)na
          dworcu lub w jakims osrodku,konta nie chciano im zalozyc,admin nie wplacil
          zaliczki-bledne kolo i tak nie milo pachna...
          • Gość: Emilia2007 Re: EPSO co na topie plecaki czy reklamowki !? IP: *.28.116.239.coditel.net 06.06.07, 23:18
            J

To ty musisz miec cholernego pecha.
            Przyslij ich do mnie to sie zaopiekuje wiara:))

A tym pachnieniu to nie wierze:)))

Jak z ta kawa?

• Gość: paw czujny Re: EPSO co na topie plecaki czy reklamowki !? IP: *.1-136-217.adsl-dyn.isp.belgacom.be 07.06.07, 00:34
              > Przyslij ich do mnie to sie zaopiekuje wiara:))

a emilcia jezd z Dymbca?

• kabja Re: EPSO co na topie plecaki czy reklamowki !? 07.06.07, 09:40
                Reklamówki obciachowe są raczej,więc zawsze,wszędzie,do wszystkiego PLECACZEK!
                Zdrowiej i wygodniej wszak.
              • kabja Re: EPSO co na topie plecaki czy reklamowki !? 07.06.07, 09:40
                Gość portalu: paw czujny napisał(a):

> > Przyslij ich do mnie to sie zaopiekuje wiara:))
                >
                > a emilcia jezd z Dymbca?
                >
              • kabja Re: EPSO co na topie plecaki czy reklamowki !? 07.06.07, 09:41
                Gość portalu: paw czujny napisał(a):

> > Przyslij ich do mnie to sie zaopiekuje wiara:))
                >
                > a emilcia jezd z Dymbca?
                >
                Pozdrawiam jeszcze Wiaruchnę z Dymbca i w ogóle zez Poznania!
                • Gość: paw Re: EPSO co na topie plecaki czy reklamowki !? IP: *.5-136-217.adsl-dyn.isp.belgacom.be 07.06.07, 13:02
                  kazdy z Dymbca to przestympca, wic prosze bez grypsery ;o)

Serdecznosci
                  PD
              • Gość: M. Re: EPSO co na topie plecaki czy reklamowki !? IP: *.cec.eu.int 07.06.07, 09:44
                Ja jestem z Dymbca, a co?
                • kabja Re: EPSO co na topie plecaki czy reklamowki !? 07.06.07, 10:39
                  Gość portalu: M. napisał(a):

> Ja jestem z Dymbca, a co?
                  Bo ja lubię ludzi z Dymbca!!!!
            • Gość: anbxl Re: EPSO co na topie plecaki czy reklamowki !? IP: *.cec.eu.int 07.06.07, 17:46
              napisze na priva....
              Nie mam pecha,poprostu byli malo zorganizowani i jeden nie wiedzial o drugim-
              jeden spal na dworcu,drugi w schronisku gdzies w centrum,ale juz sprawa jest
              super pozytywnie zalatwiona-oczywiscie moja znajoma z SFE zajela sie sprawa i
              pewnie pomysla o tych ludziach (Bulgaria,Rumunia) na przyszlosc-byc moze KE
              zrobi cos zeby ulatwic im tu start (tam bylo bledne kolo-nie mial nawet
              tymczasowego adresu-nie chcieli zalozyc konta w banku-nie mial konta nie
              chcieli wyplacic zaliczki-pracowal ale nie mial kasy na wynajecie ....
          • Gość: eps Re: EPSO co na topie plecaki czy reklamowki !? IP: *.cec.eu.int 07.06.07, 11:16
            nie jetses chamem. Jestes prostaczka ze slabo udanego "awansu spolecznego". I
            wyrzuc ta reklamowke, bo po Tobie nas Paw ocenia :))Chociaz... ty masz
            reklamowke w genach i w glowie... wiec slabe szanse na poprawe...:(((
        • Gość: pawnocom emilciu szapo ba IP: *.1-136-217.adsl-dyn.isp.belgacom.be 07.06.07, 00:33
          no ba! dozylem do dnia gdzie zgodze sie z emilciom horrera to to za zycie.
          Niemniej szapo ba

Serdecznosci
          PD
          • Gość: kpt Re: emilciu szapo ba IP: *.181-78-194.adsl-static.isp.belgacom.be 07.06.07, 09:51
            no to mamy, jak widac, jedna wielka wspolnote europejska vogue...
      • ansil Re: EPSO co na topie plecaki czy reklamowki !? 07.06.07, 10:29
        oj paw, pytanie za trudne! ja ci to rozbije na czesci wg mojej prywatnej
        klasyfikacji:
        plecaczek niesportowy u pana to bedzie cos jak czerwona torebka
        plecaczek sportowy bez roweru- wiocha
        pani pleczaczek niesportowy- kwestia gustu ale ujdzie.
        sportowy pani nie uchodzi- toz to mozna miec do roweru koszyczek ;)
        siata 'a la galerianki' z trendi szopu uzyta 74 raz- uuuu bez komentarza
        zrywka z gb z zakupami- normalka, minus za ekologie, plus, ze stargany czlowiek
        ekhm- !!nie czytaj slowa po myslniku!!- pracujacy- po pracy (albo niedajboze w
        czasie) zakupy zrobil i nie bedzie sie w sobote w sklepach gniotl..
        jak masz jeszcze jakies pytania- sluze pomoca ;)
        • Gość: paw no i o to chodzilo IP: *.5-136-217.adsl-dyn.isp.belgacom.be 07.06.07, 15:55
          koledze dziekuje za wyczerpujaca odpowiedz na temat. Zdaje sie jedyna dotyczaca
          oryginalnego postu.

Doceniam tez umiejetnosc czytania ze zrozumienim.

Serdecznosci
          PD
          • ansil Re: no i o to chodzilo 07.06.07, 17:59
            phi, koledze.. kolezance!
            kolezanki tez sie znaja na modzie ;)
            • Gość: paw uups IP: *.5-136-217.adsl-dyn.isp.belgacom.be 07.06.07, 23:52
              powiedz jeszcze ze slicznej to mnei wkurzysz ;)

Serdecznosci
              PD
    • Gość: olo Re: EPSO co na topie plecaki czy reklamowki !? IP: 80.246.106.* 07.06.07, 10:46
      pewnie to lewacy byli. nie dosc, ze nic nie robia to sie nie potrafia ubrac. :P

a tak powaznie, to myslalem ze kwestie stroju to nie jest domena pawia. i znowu
      krok w tyl, a juz myslalem, ze go zupelnie rozszyfrowalem (i.e. zawodowo)
    • agent077 Re: EPSO co na topie plecaki czy reklamowki !? 07.06.07, 12:34
      Ja chodze do pracy z plecakiem, gdy prosto po pracy ide na basen. I nie widze w
      tym nic niestosownego. Ale skoro pan paw ustanawiajacy kanony swiatowej mody
      mowi ze to wiocha... Chyba musze przestac chodzic na basen.
    • Gość: Kuba Walizeczki z kodem 6-cyfrowym (ostatni krzyk mody) IP: *.cec.eu.int 07.06.07, 12:49
      W zeszlym roku bylem na dwoch duzych konferencjach (pareset osob na kazdej), na
      ktorych licznie reprezentowany byl zarowno swiat akademicki (profesorowie
      znanych uczelni, eksperci w swojej dziedzinie), jak i tzw. policymakers, czyli
      wysocy urzednicy ministerstw, instytucji miedzynarodowych, organizacji
      pozarzadowych, itp.
      Wyobraz sobie, ze na obu konferencjach przy rejestracji organizatorzy wreczali
      kazdemu uczestnikowi komplet materialow konferencyjnych w plecaku -takim
      zwyklym, plociennym, granatowym, z wydrukowanym logo konferencji (nie sponsora)
      I, co najciekawsze, wszyscy potem z tymi plecakami chodzili i po centrum
      konferencyjnym i po miescie, profesorowie w swoich swetrach, ministrowie w
      swoich garniturach, i nikomu nawet nie przyszlo do glowy zeby plecak schowac, a
      materialy przelozyc do bardziej eleganckiej skorzanej teczki albo walizeczki.
      A wiesz dlaczego?
      Bo oni po prostu zajmuja sie waznymi i ciekawymi sprawami i nie maja czasu i
      ochoty na lazenie po ulicach, obserwowanie innych, zazdroszczenie im i
      wymienianie swoich idiotycznych uwag na temat czy komus kolor krawata pasuje do
      fasonu torebki. A jesli juz o kims rozmawiaja, to raczej o tym, co ten ktos ma
      w glowie, a nie na plecach.
      No ale coz, kazdy rozmawia na taki temat, na jaki go stac.
      Pozdrawiam
      Kuba
      • Gość: ansil Re: Walizeczki z kodem 6-cyfrowym (ostatni krzyk IP: *.cec.eu.int 07.06.07, 13:43
        ups, to my wszyscy cosmy sie tu udzielili horyzonty mamy kiepskie..
        ide sie powiesic na zrywce z marketu.
    • katarzyna4511 Re: EPSO co na topie plecaki czy reklamowki !? 07.06.07, 14:07
      Sądzę, że reklamówki są bardziej modne. W końcu Pierwsza Dama narzuciła ten
      trynd. Chociaż teraz, w dobie ekologii, powinny to być raczej torby papierowe,
      w zależności od nastroju i pory dnia przyozdobione indywidualnie (kredkami,
      farbkami plakatowymi, do wyboru)...
      • kabja Re: EPSO co na topie plecaki czy reklamowki !? 07.06.07, 15:32
        katarzyna4511 napisała:

> Sądzę, że reklamówki są bardziej modne. W końcu Pierwsza Dama narzuciła ten
        > trynd. Chociaż teraz, w dobie ekologii, powinny to być raczej torby
        papierowe,
        > w zależności od nastroju i pory dnia przyozdobione indywidualnie (kredkami,
        > farbkami plakatowymi, do wyboru)...
        Tylko,że papierowe nie nadają się na tutejszy klimat! Popada deszcz i wszystko
        trzeba będzie trzymać w garści ;-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka