sofi75 13.09.07, 17:12 ???!!! JKM chyba na psy zszedl ze firmuje te bzdury wlasnym nazwiskiem ... gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,4485857.html _________________________________ "do gory uszy, to i pupa ruszy" Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
byly_eurokrata Re: O rany! do.ki, ty naprawde chcesz na nich glo 13.09.07, 18:29 czy sa juz jakies listy wyborcze dla tej dzielnicy warszawskiej, na ktora my bedziemy glosowac? Jestem ciekawy, kto tam bedzie kandydowal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: senior Re: O rany! do.ki, ty naprawde chcesz na nich glo IP: *.happymany.net 13.09.07, 18:41 Sofi75 ty na kogo bedziesz glosowac ? Odpowiedz Link Zgłoś
do.ki ale o co ci chodzi? 17.09.07, 11:28 JKM- cos slyszalem- ma byc na liscie warszawskiej, wiec OCZYWISCIE, ze na niego zaglosuje. Giertych wyniosl sie do Lublina, czy tez cos sie w ostatnich dniach zmienilo? Poza tym, sofi, jakie to tez straszne bzdury widzisz w artykule? Ze wprowadzenie euro przynioslo skok cen, to poczul kazdy, komu sie chcialo policzyc, nie ten, ktory oparl sie na drukowanych w gazetach obliczeniach. Czy to jest wystarczajacy powod by euro nie wprowadzac? A to juz jest inna rozmowa. Wspolna walute uwazam za jedno z rzadkich osiagniec eurokolchozu, ktore byly warte zachodu. Ale moj punkt widzenia byl zupelnie inny- patrzylem z Belgii. W Niemczech opor przeciwko euro byl swego czasu silny i podobnie motywowany jak w Polsce teraz i obawy okazaly sie sluszne. Jak dla mnie wprowadzenie euro w Polsce ma znaczenie drugorzedne i raczej nie wplywa na decyzje na kogo glosowac. Natomiast zgadzam sie, ze zloty jest "lepszy"- mocniejszy i stabilniejszy- od euro. Poniewaz ECB nie wypelnia dobrze swojej statutowej roli, tzn sklada stabilnosc waluty na oltarzu wewnatrzunijnej zgody, potrzebuje dodatkowych argumentow na to by jak najszybciej wymienic zlotowki na euro. Wygoda to za malo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kontra Re: ale o co ci chodzi? IP: *.upc.chello.be 17.09.07, 20:54 Pajacyk zwany JKM startuje z Gdanska z listy partii, ktora wymyslila becikowe... Odpowiedz Link Zgłoś
do.ki Re: ale o co ci chodzi? 17.09.07, 21:06 > JKM startuje z Gdanska No to nie zaglosuje na niego. > z listy partii, ktora wymyslila becikowe... A tu probuje sie wyjasnic dlaczego: www.nczas.com/node/23 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy program UPR dla przykladu: IP: *.cec.eu.int 18.09.07, 10:20 M. Szkolnictwo 1. Szkolnictwo zostanie sprywatyzowane od razu. 2. Zniesione zostają wszelkie cenzusy. Ocena kwalifikacji pracownika i wartości jego dyplomu zależeć będzie wyłącznie od pracodawcy. 3. Państwowe żłobki i przedszkola zostają zlikwidowane. Będą mogły być prowadzone przez osoby prywatne, jednakże państwo rozwinie propagandę wskazującą na niebezpieczeństwo oddawania dzieci do zakładów tego typu przed 5-tym rokiem życia. 6. Nauka będzie płatna. 7. Co do szkół podstawowych: w okresie przejściowym (co najmniej kilkanaście lat) wszystkie dzieci w tym wieku otrzymywać będą voucher odpowiadający 95%.om wydatków na szkolnictwo podstawowe podzielonym przez liczbę dzieci. Voucher będzie wypłacany wyłącznie szkołom. 8. Rady Gmin będą miały prawo przedłużyć system voucherów uchwalając własne podatki. Będą mogły również na cztery lata wprowadzać za własne pieniądze ten system do szkół średnich, jednak nie dla nowo- wstępujących. 9. Obecnie szkoły średnie będą sprzedawane z licytacji. Obecny dyrektor lub (w przypadku jego desinteressement) osoba wskazana przez Radę Pedagogiczną uzyskają zniżkę przy kupnie budynku na kredyt. Pozostali pracownicy uzyskają odszkodowanie liczone jak w J4. Clo: (chopaki chiba nie doczytaly Traktau CE;))) 1. Cła na większość towarów zostaną zniesione od razu. Polska bez żadnych warunków weźmie udział w tworzeniu wolnej Europy jeśli polegać to będzie na zniesieniu ceł, wiz i innych barier dla przepływu ludzi i towarów. Nie chcemy natomiast być członkiem Europy, centralnie rządzonej przez socjalistyczny rząd z Brukseli, Luksemburga i Strassburga, ujednolicający walutę, podatki i inne przepisy. no i kwiatek:: 1. Zniesiony zostaje przymus jakichkolwiek ubezpieczeń. 2. Sejm może postanowić, że państwo pokrywa koszt odszkodowań, których nie zdoła ściągnąć od sprawców wypadków (OC). Genialne, to ostatnie, nie? jak na wolnorynkowa gospodarke.... barany moga sie ubezpieczac bojak narozrabiaja zaplaci .... Panstwo (czyli doki:)) i ja, i ty...:)) TAK!! WOLNOSC niech zyje wolnosc!! nie wiadomo czy plakac czy sie smiac? program na stronie UPRu:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kontraktowiec Re: program UPR dla przykladu: IP: *.cec.eu.int 18.09.07, 10:56 Pamietam jak Korwin mowil, ze panstwo nie powinno oplacac domow dziecka..... well... Odpowiedz Link Zgłoś
do.ki Re: program UPR dla przykladu: 22.09.07, 00:43 Rzecz jasna, nie zadales sobie trudu zapamietania dlaczego nie powinno, prawda? A to istotne. Odpowiedz Link Zgłoś
sofi75 Re: ale o co ci chodzi? 21.09.07, 15:53 Nie bylo mnie jakis czas - zazimowalam gdzies indziej ;) Ze wprowadzenie euro przynioslo skok cen, to poczul kazdy, komu sie chcialo policzyc - zgoda Natomiast zgadzam sie, ze zloty jest "lepszy"- mocniejszy i stabilniejszy- od euro - skoro jest taki 'lepszy' - to czemu nie zostal wyparty? (Kopernik) - no wiem, wiem bo EUR nie jest prawnie srodkiem platniczym, tyle ze w wielu krajach prawnie nie jest a jednak w praktyce jest np. HR - tyle ze do przyjecia EUR zobowiazalismy sie na etapie traktu akcesyjnego, wiec panowie w krawatach ktorzy probuja ciemnej masie wmawiac, ze zadecyduje o wprowadzeniu EUR w referendum jakos nie budza mojego zauafania, bo jako takowa nie lubie byc traktowana. Mozemy sobie gdybac czy wprowadzimy w 2016 czy 2020, ale nie na drodze referendum (vide: Konstytucja) - co do wypelniania swoich obowiazkow - PLZ jest jaka jest bo od jakiegos czasu w RPP siedzieli ludzie z glowa, nie mniej jednak czlonkowie RPP powolywani sa przez SiS na wniosek Prezydenta, a ten jaki jest kazdy widzi. ____ "do gory uszy, to i pupa ruszy" Odpowiedz Link Zgłoś
do.ki Re: ale o co ci chodzi? 22.09.07, 00:49 > - tyle ze do przyjecia EUR zobowiazalismy sie na etapie traktu > akcesyjnego Wiesz, Sofi, nie mam zludzen, ze szanse na "1000-letnia Unie" to sa raczej znikome, wiec jesli poczekamy do 2020, to sprawa moze sie rozwiazac sama, bo unia moze do tego czasu nie wytrzymac, i dobrze. Ja to widze tak: faktycznie trudno siedziec w jednej lodce z Giertychem i Jurkiem, nie chce tu pisac dlugiego wywodu dlaczego. Ale wyglada, ze nie ma alternatywy. PiSowi juz dziekuje, PO programu nie ma, zreszta jakie mam zdanie o lewicy, to juz chyba wiesz, wiec co zostaje? Partia Kobiet? Chyba tylko pod warunkiem, ze wszystkie czlonkinie zostana zobowiazane do noszenia ostatnio pokazanych na billboardach strojow organizacyjnych na co dzien... :-) Przy okazji- czy to chodzi o to, ze Partia Kobiet skupia ludzi, ktorzy do tego stopnia "nie maja co na siebie wlozyc"? Ale wracajac: im w parlamencie mniej lewicy, tym lepiej. I dlatego popre ten dziwaczny zestaw xPR. Odpowiedz Link Zgłoś
sofi75 Re: ale o co ci chodzi? 22.09.07, 11:58 wiec jesli poczekamy do 2020, to sprawa moze sie rozwiazac sama, bo unia moze do tego czasu nie wytrzymac, i dobrze. >>> ej no, nie badz wisnia, trzeba bylo jej dac chociaz z 15 latek dluzej tak zebym sie jeszcze na emeryturke unijna zalapala. Eeeeh ... spierdacza czlowiekowi humor z samego rana, brutalnie na ziemie sprowadzajac pod warunkiem, ze wszystkie czlonkinie zostana zobowiazane do noszenia ostatnio pokazanych na billboardach strojow organizacyjnych na co dzien... :-) >>> tja ... >>> to ja wracam do swoich naleweczek ;) CU ____ "do gory uszy, to i pupa ruszy" Odpowiedz Link Zgłoś