bogdandwa 17.09.07, 19:46 Podobno pracuje tam ponad stu polaków czy ktoś tam pracował lub nadal pracuje i coś wie o tej firmie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
skagerak Re: Forces w Vejle Dania 18.09.07, 16:59 co to za firma, mieszkam 20 km od Vejle ale nie slyszalem Odpowiedz Link Zgłoś
bogdandwa Re: Forces w Vejle Dania 19.09.07, 07:15 jezeli mozesz popytaj rozeznaj ma to byc firma budowlana bede wdzieczny budowlancy tej firmy powinni pracowac w okolicy pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
skagerak Re: Forces w Vejle Dania 19.09.07, 17:25 cytat o firmie: Vikarbureau anklaget for lønsvindel 3F Vejle har kurs mod Arbejdsretten med krav om 514.000 kroner for 20 polakker i vikarbureau. Polakkerne er skræmte, og en del har ikke fået en krone i løn. 3F venter flere sager. Af Asger Havstein Eriksen, Fagbladet 3F, asger.havstein@3f.dk 3F Vejle har kurs mod Arbejdsretten i to sager om manglende løn på i alt 514.000 kroner. Begge sager er mod vikarbureauet Flex-Forces ApS i Vejle, og 3F samarbejder med politi og SKAT, der er ved at undersøge firmaets økonomi. - Vikarbureauet har ikke udbetalt løn eller højst lidt håndører til ni polakker inden for bygge-anlæg og 11 polakker inden for rengøring, siger faglig sekretær Keld Jensen, der forventer, at der dukker flere sager op. Wynika z tego, ze firma robi przekrety, winna jest miedzy innymi ludziom za niewyplacone pensje 514 000 dkr O winie decyduje jednak sad a nie pomowienia ale jesli okaza sie prawdziwe, firma zostanie szybko zamknieta. Wyglada mi na to, iz firma a wlasciwie biuro wynajmujace pracownikow innym firmom, czyli posrednik prowadzona jest przez Arabow lub Turkow, jesli cie to interesuje. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tn-crew Re: Forces w Vejle Dania 21.09.07, 00:45 witam wszytkim mieszkam w vejle juz jakies 20 lat, i niewiem dokladnie co do tej firmy,,, ale slyszlaem ze jakas firma ktura jest prowadzona przez ludzi z cieplych kraji ma zatrudnionych pl, do zuznej pracy, ale niewiedzialem ze oni sa oszukani, ja tez mam swoja firme, zbodowana na joalnosci i podstawach prawidlowosci paragrafowych, bo wiem ze czlowiek co darzy do celu zawsze na dlusza mete wyjdzie lepiej jak prowadzi swoja dzialalnosc legalnie i jest utcziwy co do swoich pracownikow.. przykro slyszec ze w takim malym miesicie jak vejle (35.000 osob) dzieje sie takie cos jak pisze zwiazek..:( chcialem dodac ze moja firma jest dosc nowa i na dzien dzisiejeszy posiadam tylko 7 pracownikow, ale robie wszytko co jest w mojej mocy aby oni byli zadowoleni co do pracy jaka maja, i ich pracownicy rowniez..chcialbym ewentualnie udzilic pomocy tym poszkodowanym osoba jesli to bendzie mozliwe... moze da mnie sie im znalesc ucziwa i prawidlowa prace..? pozdrawiam Tomasz... Odpowiedz Link Zgłoś
czarnesiu Re: Forces w Vejle Dania 22.02.08, 00:18 Witam.Mieszkam w Vejle od nie dawna i szukam pracy.Proszę pana o pomoc. czarnesiu@tlen.pl Odpowiedz Link Zgłoś
berek26 Re: Forces w Vejle Dania 11.07.08, 13:13 witam byłem w vejle i te miasto jest piekne. w zwiazku z tym iz chce znalezc prace w tym miescie czy mógł by pan mi i mmojej dziewczynie pomóc w podjeciu jakiego kolwiek zatrudnienia?? bede ogromnie wdzieczny. to mój adres emailowy: parka122@wp.pl z góry dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
stienstra Re: Forces w Vejle Dania 19.09.07, 23:31 A ja mam pytanie z innej beczki...Czy może ktoś z Was wie jak najdogodniej dojechać z Polski do Danii, a konkretnie do Aarhus??? Odpowiedz Link Zgłoś
skagerak Re: Forces w Vejle Dania 20.09.07, 08:54 z Berlina pociagiem do Århus z W-wy samolotem do Kopenhagi i dalej pociagiem do Århus autobusem do Hamburga i dalej busikiem do Århus ze Swinoujscia promem do Kopenhagi i dalej pociagiem do Århus masz 4 mozliwosci, wybor nalezy do ciebie najwygodniejsza jest druga mozliwosc Odpowiedz Link Zgłoś