cwel3 28.12.08, 17:19 czemu nikt nie chce tu pracowac;to taki piekny kraj ;anglia niech sie schowa Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vive_la_france Re: praca w francji 29.12.08, 11:26 może i chcą ale trochę trudno znaleźć pracę nie znając języka, a angielski jest bardziej powszechny niż francuski Odpowiedz Link Zgłoś
cwel3 Re: praca w francji 29.12.08, 12:46 trzeba sie chciec uczyc....to samo nie przyjdziemi sie udalo...to innym tez moze Odpowiedz Link Zgłoś
netaxxx Re: praca w francji 29.12.08, 23:51 pomoz znalezc mi prace tam bede sie pilnie uczyc francuskiego :) Odpowiedz Link Zgłoś
marguerite-fr Czy masz jakas propozycje 07.01.09, 18:04 dla znajacej j.francuski ? Odpowiedz Link Zgłoś
marcus252 Re: praca w francji 12.01.09, 17:46 cwel3 napisał: > czemu nikt nie chce tu pracowac;to taki piekny kraj ;anglia niech sie schowa to moze pomozesz znalesc prace?znam jezyk francuski,angielski,niemiecki Odpowiedz Link Zgłoś
wojtech451 Re: praca w francji 12.01.09, 20:49 marcus252 napisała: > to moze pomozesz znalesc prace?znam jezyk francuski,angielski,niemiecki Nie wierzę! Znając trzy języki nie możesz znaleźć pracy? A szukałaś w ogóle? Odpowiedz Link Zgłoś
villar Re: praca w francji 01.02.09, 21:59 Tak, francja to rzeczywiście bardzo piękny kraj ale Twoje pytanie brzmi prowokacyjnie i chyba nie o to chodzi żeby podpuszczać innych tylko pomóc tym, którzy tak jak Ty chcieliby go poznać. A wbrew temu co napisałeś Anglia to również piekny kraj. Miałem okazję go trochę poznać po raz pierwszy w tym roku na wiosnę i byłem bardzo mile zaskoczony :-)). Wszystkich odważnych, którzy chcą poznawać świat zachęcam do tego szczerze i gorąco bo niestety mamy tylko jedno życie na tej ziemi i ... koniec kropka. Pracowałem we Francji wiele razy przy zbiorze winogron i wszystkich tych, którzy znaleźli mój post bodajże sprzed 3 lat zaczęcam do pisania na forum. Tak będzie lepiej bo zdarzało się już nawet tak, że nie mogłem odpisać bo nadawca podał niewłaściwy adres i nic więcej(np. nr telefonu). Dlatego zamiast informacji - rozczarowanie po długim okresie oczekiwania na odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś