domodraszka 09.06.09, 10:31 Witam, wszyscy odetchnęli już po wynikach, teraz ciąg dalszy ... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: secretario AST1 84/09 - doswiadczenie IP: 95.160.182.* 09.06.09, 10:37 Jak wygląda sprawa z doświadczeniem. Jak to jest liczone, jeśli ktoś miał tylko część etatu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anbxl Re: AST1 84/09 - doswiadczenie IP: *.cec.eu.int 09.06.09, 11:30 najlepiej wyslij e mail lub zadzwon do EPSO z zapytaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: secretario Re: AST1 84/09 - doswiadczenie IP: 95.160.182.* 09.06.09, 12:00 tak też zrobiłem, wysłałem emaila. Ciekawe tylko kiedy dostanę odpowiedź :) A swoją drogą, czy ktoś się orientuje, jak to wygląda z doświadczeniem poniżej 3 lat. Czy to jest w ogóle uwzględniane? Czy leci też z automatu: są 3 lata - ok; krótsze doświadczenie, lub jego zupełny brak - odrzucenie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z automatu leci Re: AST1 84/09 - doswiadczenie IP: 193.178.209.* 09.06.09, 12:14 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: parttime Re: AST1 84/09 - doswiadczenie IP: *.cec.eu.int 09.06.09, 16:28 pol etatu liczy sie na pol. Czyli 3 lata na pol etatu = 1,5 roku doswiadczenia zawodowego. Epso odrzuca kandydatury nawet jak brakuje tylko 1 tygodnia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: modraszka Re: AST1 84/09 - doswiadczenie IP: 95.160.182.* 09.06.09, 17:23 Czesc, a jak sie miało pracę 10 godzin w tygodniu, to przez ileś tam lat, to też to wezmą pod uwagę? Będzie to jakoś 1/4 etatu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anbxl Re: AST1 84/09 - doswiadczenie IP: *.cec.eu.int 09.06.09, 17:38 ja wlasnie tak mialam z jedna praca,na poczatku 27h i dopiero po ilus tam miesiacach 37h.To z 27h policzyli mi jako pol etatu czyli okres podzielili na pol Przy kontrakcie AT patrzono tylko na wyksztalcenie (humanistyczne,ale nie administracyjne),ale przy AC (moze dlatego,ze bylam cas special) przeswietlili mnie z kazdej strony,kazdy papierek.Jak bylo napisane pracownik administracyjny to musialam prosic swojego ex-pracodawce o nowy dokument gdzie wyszczegolnil co dokladnie robilam.Ale to byl specjalny przypadek.. i dobrze,ze byl,a nie jest :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: parttime Re: AST1 84/09 - doswiadczenie IP: *.cec.eu.int 09.06.09, 18:14 Generalnie porownuje sie liczbe godzin tygodniowo przewidzianych statutem z liczba godzin poza instytucjami. Wiec jak ktos sobie zada ten trud, to wyjdzie ci troche wiecej doswiadczenia zawodowego Odpowiedz Link Zgłoś
domodraszka Re: AST1 84/09 - doswiadczenie 09.06.09, 18:23 Co w przypadku upadłości przedsiębiorcy? Nie mogę juz dostać od niego zaświadczenia, sądowo tego w Polsce nie dojdę za sto lat. Wystraczy, ze o zalegle wynagrodzenie walczylam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: modraszka Re: AST1 84/09 - doswiadczenie IP: 95.160.182.* 09.06.09, 19:06 chodzi mi o opis zadan na stanowisku, nie o swiadectwo pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anbxl Re: AST1 84/09 - doswiadczenie IP: *.access.telenet.be 09.06.09, 19:18 tego chyba nikt ci tu nie odpowie,bo to zalezy od osoby,ktora bedzie weryfikowac twoje dyplomy z EPSO.Napewno robia to bardzo dokladnie,bo sa sprawdzani przez nazwijmy po polsku nadzorcow.Zawsze jak cos bedzie nie po twojej mysli to bedziesz miala wiele mozliwosci odwolan,pewnie nie na darmo napisali o tym w OJ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: modraszka Re: AST1 84/09 - po egzaminach IP: *.slubice.vectranet.pl 20.06.09, 13:34 Witam, czy EPSO lub ktokolwiek tam w Bxl zwraca koszty podróży na egzamin z worda i ustny, który się odbywa w Brukseli właśnie? Dzięki za pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widocznie Re: AST1 84/09 - po egzaminach IP: *.fbx.proxad.net 20.06.09, 13:47 wszystko pisze tutaj europa.eu/epso/apply/on_going_compet/reimburse/index_en.htm jesli tego nie doczytalas to watpie abys sie dostala dalej bo to jest poziom podstawowki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: modraszka Re: AST1 84/09 - po egzaminach IP: *.slubice.vectranet.pl 20.06.09, 14:01 JEST NAPISANE!!! Ty podstawówko, a nie "pisze sie". :):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: modraszka Re: AST1 84/09 - po egzaminach IP: *.slubice.vectranet.pl 20.06.09, 15:03 JEST NAPISANE!!! Ty podstawówko, a nie "pisze". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: AST1 84/09 - po egzaminach IP: *.216.81.42.dyn.user.ono.com 20.06.09, 13:48 hej, tak, zwraca (cala podroz i ryczalt za nocleg i wyzywienie, 50 euro bodajze). na ogol 1 nocleg, ale jezeli udowodnisz, ze powrot dzien pozniej obniza cene przelotu o wiecej niz 50 euro, mozesz zostac 1 dzien dluzej (albo jezeli masz egzamin o takiej porze, ze nie ma potem mozliwosci powrotu tego samego dnia). powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: modraszka Re: AST1 84/09 - po egzaminach IP: *.slubice.vectranet.pl 20.06.09, 13:59 Dzięki Wam, wiedziałam, że gdzieś juz o tym czytałam, ale niestety w ferworze tego wszystkiego pogubiłam myśli. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: modraszka Re: AST1 84/09 - po egzaminach IP: *.slubice.vectranet.pl 24.06.09, 14:42 Pytanie kieruję do doświadczonych.:) Powiedzcie czy w lipcu jeszcze może się zdarzyc zaproszenie na pisemny i ustny AST secretaries? Dokumenty trzeba wysłac do 26.06 ale liczy się data stempla. To przecież może oznaczac, że w EPSO będą może i nawet cały lipiec czekać aż wszystkie dokumnety tych 340 osób spłyną? Czy nie? Czy np. czekają 2 tyg. od 26.06.? Kiedy można sie spodziewać wyników ze sprawdzonych dokumentów? Dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anbxl Re: AST1 84/09 - po egzaminach IP: *.access.telenet.be 24.06.09, 19:32 Modraszka poraz kolejny rece opadaja....Ty startujesz w konkursie,przeszlas verbal i numerical,a nie potrafisz przeczytac podstawowych info....Wyraznie na EPSO stronie jest napisane w przypuszczalnym programie,ze nastepna czesc bedzie w lutym 2010.Przeciez to nie tylko Polacy brali udzial w konkursie AST 84/09 A tak przy okazji,slyszalamnze dla Czechow prog dla laureatow wynosil 15 p/30,a u Slowakow 15 z kawalkiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: modraszka Re: AST1 84/09 - po egzaminach IP: *.slubice.vectranet.pl 24.06.09, 20:08 Jak? Przecież w indicative stoi, ze written i oral na listopad. Reserve list from kwiecień 2010. Anbxl, jaki luty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: c Re: AST1 84/09 - po egzaminach IP: *.214-242-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 24.06.09, 22:18 Sluchaj kobieto (anbxl), poprzedniczka pytala o to, kiedy sie mozna spodziewac zaproszenia, czyli kiedy przyjdzie wiadomosc, ze jestes zaproszona. A ty zrozumialas opatrznie i jeszcze piszesz, ze ci rece opadaja. Wiec naucz sie, ze "po raz" pisze sie oddzielnie podobnie jak "na pewno" (to tez ci nie wychodzi). W ogole poslugujesz sie takim belkotem, ze czasami trudno zrozumiec, jakiej chcesz udzielic rady. Tym razem gratuluje ci "przypuszczalnego programu"! Laska, czy ty naprawde pracujesz jako sekretarka w Unii? Brr! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anbxl do c IP: *.access.telenet.be 25.06.09, 17:48 Poprzedniczka na pewno nie potrzebuje adwokata,a ja nie potrzebuje nauczyciela :-))) O mnie nie musisz sie martwic,daje sobie swietnie rade :-)) i problemow z czytaniem ze zrozumieniem nie mam :-) Tobie nie radze,a jak ty masz potrzebe "radzenia-rzadzenia" to zapisz sie do jednej z wielu organizacji charytatywnych,ale rozpocznij od siebie...czytanie ze zrozumieniem.... klania sie...temat to ast 84/09,a nie anbxl :-)a to co robie i moje cv podaruj sobie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koleżanka z klasy [...] IP: *.aster.pl 27.06.09, 16:31 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawski [...] IP: *.cec.eu.int 29.06.09, 12:24 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szef [...] IP: 78.251.169.* 29.06.09, 13:41 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość [...] IP: *.cec.eu.int 29.06.09, 13:46 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: AST1 84/09 - po egzaminach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.09, 22:04 Ja z innej beczki. Przy wypełnianiu "Professional experience", w przypadku gdy obecnie gdzieś pracuję, co wpisać w miejscu na datę "to"? A może zostawić puste? Dziękuję z góry za wskazówki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Claire Re: AST1 84/09 - po egzaminach IP: *.access.telenet.be 25.06.09, 00:46 Ola, wpisujesz "onwards" albo "ongoing". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: AST1 84/09 - po egzaminach IP: 195.94.222.* 25.06.09, 15:55 Dziękuję za odpowiedź. Moja koleżanka z działu HR w jednej z agencji unijnych mówi to samo. Jednak napisałam dziś do EPSO i oto odpowiedź, jaką dostałam: "Dear candidate, Thank you for your question. The system may not accept a date beyond the closing date of registration. Therefore I advise you mention 04/03/09. As far as the calculation of the prof. exp. Is concerned, it is anyway only taken into account until the closing date of the registration." Przecież to nie ma sensu... To by znaczyło, że 4 miesiące pracy (marzec-czerwiec) w ogóle się nie liczą, a przecież pracuję i mam zaświadczenie od pracodawcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niepierwszy Re: AST1 84/09 - po egzaminach IP: *.fbx.proxad.net 25.06.09, 16:03 bez sensu jest twoje myslenie to WSYSTKO JEST JASNO NAPISANE kilku jezykach (nie moja wina jesli ich nie znasz ) europa.eu/epso/apply/faq/index_en.htm#0901262481e230d5 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pfff Re: AST1 84/09 - po egzaminach IP: *.26.97-84.rev.gaoland.net 25.06.09, 16:12 to nie jest odpowiedz na pytanie... pytanie jest co wpisac jesli sie wciaz pracuje w tej samej pracy, a doswiadczenie i tak i tak juz jest, np 3 lata w poprzedniej pracy. bez sensu to jest system informatyczny i jak dziala epso, moze wreszcie wezma przyklad od innych organizacji czy firm miedzynarodowych, albo zmienia swoich informatykow... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: AST1 84/09 - po egzaminach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.09, 17:14 Jednakże Twoja wina bezsprzecznie, że nie umiesz czytać ze zrozumieniem. Nawet po polsku. Wracając do merytorycznej dyskusji, konsultowałam się z jeszcze jednym człowiekiem w Komisji, który również poradził, żeby wpisać "ongoing". A czy okres pracy po 4/3/09 wezmą potem pod uwagę, czy nie, to już inna bajka. Poza tym skoro mam aktualne zaświadczenie od pracodawcy, że pracuję, to wpisywanie daty 4/3/09 podpada pod rozbieżności w zeznaniach :) Pozdrawiam wszystkich zainteresowanych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieswirujcie Re: AST1 84/09 - po egzaminach IP: *.cec.eu.int 25.06.09, 17:58 tam gdzie nie trzeba. Na etapie preselekcji i pisemnych liczy sie tylko i wylacznie spelnienie warunkow minimalnych, wiec tych trzech lat. Czy ktos ma dodatkowo trzy miesiace, trzy lata albo trzydziesci lat doswiadczenia, nikogo nie bedzie interesowac, nie daje zadnych plusow na egzaminie, ergo jest zupelnie nieistotne. Doswiadczenie moze (choc nie powinno byc w tej kategorii) jakims plusem na ustnym, ale tam bedziecie miec okazje albo uzupelnic CV albo wlasnoustnie wyjasnic wszystkie szczegoly. Wiec nie wariujcie tak ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anbxl Re: AST1 84/09 - po egzaminach IP: *.access.telenet.be 25.06.09, 18:01 ja tez wpisalam "en cours" bo tak zawsze wpisuje sie. A logicznym jest,ze doswiadczenie i wyksztalcenie licza (lata,jakie wyksztalcenie) do daty ogloszenia konkursu. Zawsze tak bylo... Spekulacje kiedy przysla zawiadomienie o egzaminach sa zbedne,bo EPSO ma problemy z wywiazywaniem sie w przewidzianym terminie Oto info nt pisemnych.... no wlasnie wychodzi na to,ze EPSO znowu zmienilo info i tu zwracam honor modraszce,bo.... mam planning z maja,gdzie wyraznie napisane-ustne+ pisemne 02/2010,wyniki 06/2010,a tu..... ZMIANY: pisemny i ustny à pd nov 2009,wyniki 04/2010 europa.eu/epso/doc/epso_planning_fr.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do anbxl Re: AST1 84/09 - po egzaminach IP: *.214-242-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 25.06.09, 18:25 Hej anbxl, a ty nie jestes jeszcze mianowana urzedniczka, skoro bierzesz udzial w konkursie 84/09 ast-pl? Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anbxl Re: AST1 84/09 - po egzaminach IP: *.access.telenet.be 25.06.09, 20:12 piszesz ksiazke,przeslac ci moje cv???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do anbxl Re: AST1 84/09 - po egzaminach IP: *.214-242-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 25.06.09, 23:45 nie, ksiazki nie pisze, ale czytam forum, to i trafiam na twoje posty. wygladalo tak, jakbys juz konkurs miala za soba, ale teraz piszesz, ze wysylasz papiery (jesli dobrze zrozumialam), wiec zglupialam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anbxl Re: AST1 84/09 - po egzaminach IP: *.cec.eu.int 26.06.09, 11:10 dobra rada-nie interesuj sie moja osoba na forum (po co masz glupiec :-) tylko mysl o sobie..A dobrze przeczytalas na forum.Masz wiecej pytan to zapraszam na priva Odpowiedz Link Zgłoś
domodraszka Re: AST1 84/09 -odbiegliśmy od tematu... 26.06.09, 13:11 Witam, zatem co z pytaniem o to, kiedy można się spodziewać wyników EPSO komisji, która ma zapoznać się z naszymi nadesłanymi dokumentami? Dziękjuę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anbxl Re: AST1 84/09 -odbiegliśmy od tematu... IP: *.cec.eu.int 26.06.09, 14:06 Mysle,ze tu nikt ci nie pomoze...sam Bog wie czy wszystko bedzie w terminie czy nie...Mysle,ze nawet przewodniczacy komisji egzaminacejnej odpowiedzialnej za ten konkurs nie zna odpowiedzi na to pytanie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beta Re: AST1 84/09 - po egzaminach IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.06.09, 16:44 Kontrakt się kończy w lutym. Takiej asystentki od układania papierów jak anbxl już w DG ECFIN nie chcą. Trzeba więc stawać do konkursu, a szanse marne, bo konkurencja młodsza, mądrzejsza i dużo lepiej wykształcona. Co widać, słychać i czuć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anbxl do beta IP: *.access.telenet.be 27.06.09, 19:03 Piszesz z PL i do tego glupoty... :-)A skad masz info,ze konczy mi sie kontrakt w lutym???Bo ja tego nie wiem...Papierki rzadko ukladam,bo zajmuje sie czym innym,ale pewnie ty wiesz lepiej:-) Jestes przykrym anonimem :-)i do tego piszesz na moj temat bzdury,dobra rada... odpusc sobie....i zajmij sie soba i swoja konkurencja :-)))jej intelektem,wyksztalceniem i wiekiem,bo twoj post i bzdury swiadcza o tobie...:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: domodraszka Re: AST1 84/09 - po egzaminach IP: *.slubice.vectranet.pl 16.07.09, 18:58 I jak tam? Jakieś wieści? Co słychać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: egzaminator Re: AST1 84/09 - po egzaminach IP: *.fbx.proxad.net 16.07.09, 23:05 chcesz wszystko wiedziec a sama nic nie mowisz....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: domodraszka Re: AST1 84/09 - po egzaminach IP: *.slubice.vectranet.pl 17.07.09, 10:59 Bo nic nie wiem, co mam mowic? Czekam na wyniki, innych testow jeszcze nie zdawalam... Moge sie podzielic opinia na tenmat 2 prometriców i tyle... Odpowiedz Link Zgłoś
domodraszka Re: AST1 84/09 - po egzaminach 22.07.09, 21:35 Jeju, kiedy nam przysla jakas odp.? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: AST1 84/09 - po egzaminach IP: *.217-242-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 22.07.09, 21:45 dziewczyno, uzbroj sie w cierpliwosc. kazdy by chcial wiedziec juz, natychmiast, zwlaszcza, ze diabli wiedza, czy epso uzna doswiadczenie jako adekwatne, wystarczajace itd, itp. ale skrupulatne sprawdzenie kazdego podania zajmuje sporo czasu. wyluzuj sie wakacyjnie a w ktoryms momencie po prostu "wleci" do twojej skrzynki info od epso, ze juz sa wyniki w epso-profile. wtedy zajrzysz - i albo bedzie dobrze, albo odpadasz nie ma sensu ciagle zadawanie takich pytan, bo jak widzisz zadna sekretarka pracujaca w epso nie udziela nam tu informacji o terminach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrzesień Re: AST1 84/09 - po egzaminach IP: *.aster.pl 11.08.09, 10:35 A kiedy nadejdzie wrzesień i będą wyniki preselekcji :):)? Ileż można czekać od 26 czerwca :(( Ehh... Pozdro! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bruksel Re: AST1 84/09 - po egzaminach IP: *.etuc.org 12.08.09, 15:59 W chwili obecnej EPSO weryfikuje wciąż dokumenty. Ja na dosłanie jednego z nich dostałem termin do 19.08.2009, ale nie potrafię powiedzieć, czy to ostateczny termin zakończenia weryfikacji dokumentów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: AST1 84/09 - po egzaminach IP: *.212-242-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 12.08.09, 17:00 Poprosili Cie o doslanie czegos i dali dodatkowy termin? Mozna widziec, o jaki dokument chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś