Dodaj do ulubionych

AST1 84/09 - po egzaminach

09.06.09, 10:31
Witam, wszyscy odetchnęli już po wynikach, teraz ciąg dalszy ...
Obserwuj wątek
    • Gość: secretario AST1 84/09 - doswiadczenie IP: 95.160.182.* 09.06.09, 10:37
      Jak wygląda sprawa z doświadczeniem. Jak to jest liczone, jeśli ktoś miał tylko
      część etatu?
      • Gość: anbxl Re: AST1 84/09 - doswiadczenie IP: *.cec.eu.int 09.06.09, 11:30
        najlepiej wyslij e mail lub zadzwon do EPSO z zapytaniem.
        • Gość: secretario Re: AST1 84/09 - doswiadczenie IP: 95.160.182.* 09.06.09, 12:00
          tak też zrobiłem, wysłałem emaila. Ciekawe tylko kiedy dostanę odpowiedź :)
          A swoją drogą, czy ktoś się orientuje, jak to wygląda z doświadczeniem poniżej 3
          lat. Czy to jest w ogóle uwzględniane? Czy leci też z automatu: są 3 lata - ok;
          krótsze doświadczenie, lub jego zupełny brak - odrzucenie?
          • Gość: z automatu leci Re: AST1 84/09 - doswiadczenie IP: 193.178.209.* 09.06.09, 12:14
      • Gość: parttime Re: AST1 84/09 - doswiadczenie IP: *.cec.eu.int 09.06.09, 16:28
        pol etatu liczy sie na pol. Czyli 3 lata na pol etatu = 1,5 roku
        doswiadczenia zawodowego. Epso odrzuca kandydatury nawet jak brakuje
        tylko 1 tygodnia
        • Gość: modraszka Re: AST1 84/09 - doswiadczenie IP: 95.160.182.* 09.06.09, 17:23
          Czesc, a jak sie miało pracę 10 godzin w tygodniu, to przez ileś tam lat, to
          też to wezmą pod uwagę? Będzie to jakoś 1/4 etatu.
          • Gość: anbxl Re: AST1 84/09 - doswiadczenie IP: *.cec.eu.int 09.06.09, 17:38
            ja wlasnie tak mialam z jedna praca,na poczatku 27h i dopiero po
            ilus tam miesiacach 37h.To z 27h policzyli mi jako pol etatu czyli
            okres podzielili na pol
            Przy kontrakcie AT patrzono tylko na wyksztalcenie
            (humanistyczne,ale nie administracyjne),ale przy AC (moze dlatego,ze
            bylam cas special) przeswietlili mnie z kazdej strony,kazdy
            papierek.Jak bylo napisane pracownik administracyjny to musialam
            prosic swojego ex-pracodawce o nowy dokument gdzie wyszczegolnil co
            dokladnie robilam.Ale to byl specjalny przypadek.. i dobrze,ze byl,a
            nie jest :-))
          • Gość: parttime Re: AST1 84/09 - doswiadczenie IP: *.cec.eu.int 09.06.09, 18:14
            Generalnie porownuje sie liczbe godzin tygodniowo przewidzianych
            statutem z liczba godzin poza instytucjami. Wiec jak ktos sobie zada
            ten trud, to wyjdzie ci troche wiecej doswiadczenia zawodowego
            • domodraszka Re: AST1 84/09 - doswiadczenie 09.06.09, 18:23
              Co w przypadku upadłości przedsiębiorcy? Nie mogę juz dostać od niego
              zaświadczenia, sądowo tego w Polsce nie dojdę za sto lat. Wystraczy, ze o
              zalegle wynagrodzenie walczylam...
              • Gość: modraszka Re: AST1 84/09 - doswiadczenie IP: 95.160.182.* 09.06.09, 19:06
                chodzi mi o opis zadan na stanowisku, nie o swiadectwo pracy.
                • Gość: anbxl Re: AST1 84/09 - doswiadczenie IP: *.access.telenet.be 09.06.09, 19:18
                  tego chyba nikt ci tu nie odpowie,bo to zalezy od osoby,ktora bedzie
                  weryfikowac twoje dyplomy z EPSO.Napewno robia to bardzo
                  dokladnie,bo sa sprawdzani przez nazwijmy po polsku nadzorcow.Zawsze
                  jak cos bedzie nie po twojej mysli to bedziesz miala wiele
                  mozliwosci odwolan,pewnie nie na darmo napisali o tym w OJ
    • Gość: modraszka Re: AST1 84/09 - po egzaminach IP: *.slubice.vectranet.pl 20.06.09, 13:34
      Witam,

czy EPSO lub ktokolwiek tam w Bxl zwraca koszty podróży na egzamin z worda i
      ustny, który się odbywa w Brukseli właśnie? Dzięki za pomoc.
      • Gość: widocznie Re: AST1 84/09 - po egzaminach IP: *.fbx.proxad.net 20.06.09, 13:47
        wszystko pisze tutaj
        europa.eu/epso/apply/on_going_compet/reimburse/index_en.htm

jesli tego nie doczytalas to watpie abys sie dostala dalej

bo to jest poziom podstawowki
        • Gość: modraszka Re: AST1 84/09 - po egzaminach IP: *.slubice.vectranet.pl 20.06.09, 14:01
          JEST NAPISANE!!! Ty podstawówko, a nie "pisze sie". :):):)
        • Gość: modraszka Re: AST1 84/09 - po egzaminach IP: *.slubice.vectranet.pl 20.06.09, 15:03
          JEST NAPISANE!!! Ty podstawówko, a nie "pisze".
      • Gość: xxx Re: AST1 84/09 - po egzaminach IP: *.216.81.42.dyn.user.ono.com 20.06.09, 13:48
        hej,

tak, zwraca (cala podroz i ryczalt za nocleg i wyzywienie, 50 euro
        bodajze). na ogol 1 nocleg, ale jezeli udowodnisz, ze powrot dzien
        pozniej obniza cene przelotu o wiecej niz 50 euro, mozesz zostac 1
        dzien dluzej (albo jezeli masz egzamin o takiej porze, ze nie ma
        potem mozliwosci powrotu tego samego dnia).

powodzenia
        • Gość: modraszka Re: AST1 84/09 - po egzaminach IP: *.slubice.vectranet.pl 20.06.09, 13:59
          Dzięki Wam, wiedziałam, że gdzieś juz o tym czytałam, ale niestety w ferworze
          tego wszystkiego pogubiłam myśli. Powodzenia!
    • Gość: modraszka Re: AST1 84/09 - po egzaminach IP: *.slubice.vectranet.pl 24.06.09, 14:42
      Pytanie kieruję do doświadczonych.:) Powiedzcie czy w lipcu jeszcze może się
      zdarzyc zaproszenie na pisemny i ustny AST secretaries? Dokumenty trzeba wysłac
      do 26.06 ale liczy się data stempla. To przecież może oznaczac, że w EPSO będą
      może i nawet cały lipiec czekać aż wszystkie dokumnety tych 340 osób spłyną? Czy
      nie? Czy np. czekają 2 tyg. od 26.06.? Kiedy można sie spodziewać wyników ze
      sprawdzonych dokumentów? Dziękuję.
      • Gość: anbxl Re: AST1 84/09 - po egzaminach IP: *.access.telenet.be 24.06.09, 19:32
        Modraszka poraz kolejny rece opadaja....Ty startujesz w
        konkursie,przeszlas verbal i numerical,a nie potrafisz przeczytac
        podstawowych info....Wyraznie na EPSO stronie jest napisane w
        przypuszczalnym programie,ze nastepna czesc bedzie w lutym
        2010.Przeciez to nie tylko Polacy brali udzial w konkursie AST 84/09
        A tak przy okazji,slyszalamnze dla Czechow prog dla laureatow
        wynosil 15 p/30,a u Slowakow 15 z kawalkiem
        • Gość: modraszka Re: AST1 84/09 - po egzaminach IP: *.slubice.vectranet.pl 24.06.09, 20:08
          Jak? Przecież w indicative stoi, ze written i oral na listopad. Reserve list
          from kwiecień 2010. Anbxl, jaki luty?
        • Gość: c Re: AST1 84/09 - po egzaminach IP: *.214-242-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 24.06.09, 22:18
          Sluchaj kobieto (anbxl), poprzedniczka pytala o to, kiedy sie mozna spodziewac
          zaproszenia, czyli kiedy przyjdzie wiadomosc, ze jestes zaproszona. A ty
          zrozumialas opatrznie i jeszcze piszesz, ze ci rece opadaja. Wiec naucz sie, ze
          "po raz" pisze sie oddzielnie podobnie jak "na pewno" (to tez ci nie wychodzi).
          W ogole poslugujesz sie takim belkotem, ze czasami trudno zrozumiec, jakiej
          chcesz udzielic rady. Tym razem gratuluje ci "przypuszczalnego programu"! Laska,
          czy ty naprawde pracujesz jako sekretarka w Unii? Brr!
          • Gość: anbxl do c IP: *.access.telenet.be 25.06.09, 17:48
            Poprzedniczka na pewno nie potrzebuje adwokata,a ja nie potrzebuje
            nauczyciela :-))) O mnie nie musisz sie martwic,daje sobie swietnie
            rade :-)) i problemow z czytaniem ze zrozumieniem nie mam :-)
            Tobie nie radze,a jak ty masz potrzebe "radzenia-rzadzenia" to
            zapisz sie do jednej z wielu organizacji charytatywnych,ale
            rozpocznij od siebie...czytanie ze zrozumieniem.... klania
            sie...temat to ast 84/09,a nie anbxl :-)a to co robie i moje cv
            podaruj sobie
            • Gość: koleżanka z klasy [...] IP: *.aster.pl 27.06.09, 16:31
              Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
              • Gość: ciekawski [...] IP: *.cec.eu.int 29.06.09, 12:24
                • Gość: szef [...] IP: 78.251.169.* 29.06.09, 13:41
                • Gość: Gość [...] IP: *.cec.eu.int 29.06.09, 13:46
    • Gość: ola Re: AST1 84/09 - po egzaminach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.09, 22:04
      Ja z innej beczki.
      Przy wypełnianiu "Professional experience", w przypadku gdy obecnie gdzieś
      pracuję, co wpisać w miejscu na datę "to"? A może zostawić puste?
      Dziękuję z góry za wskazówki :)
      • Gość: Claire Re: AST1 84/09 - po egzaminach IP: *.access.telenet.be 25.06.09, 00:46
        Ola, wpisujesz "onwards" albo "ongoing".
        • Gość: ola Re: AST1 84/09 - po egzaminach IP: 195.94.222.* 25.06.09, 15:55
          Dziękuję za odpowiedź. Moja koleżanka z działu HR w jednej z agencji unijnych
          mówi to samo. Jednak napisałam dziś do EPSO i oto odpowiedź, jaką dostałam:

"Dear candidate,
          Thank you for your question.
          The system may not accept a date beyond the closing date of registration.
          Therefore I advise you mention 04/03/09. As far as the calculation of the prof.
          exp. Is concerned, it is anyway only taken into account until the closing date
          of the registration."

Przecież to nie ma sensu... To by znaczyło, że 4 miesiące pracy
          (marzec-czerwiec) w ogóle się nie liczą, a przecież pracuję i mam zaświadczenie
          od pracodawcy.
          • Gość: niepierwszy Re: AST1 84/09 - po egzaminach IP: *.fbx.proxad.net 25.06.09, 16:03
            bez sensu jest twoje myslenie
            to WSYSTKO JEST JASNO NAPISANE kilku jezykach (nie moja wina jesli ich nie znasz )

europa.eu/epso/apply/faq/index_en.htm#0901262481e230d5
            • Gość: pfff Re: AST1 84/09 - po egzaminach IP: *.26.97-84.rev.gaoland.net 25.06.09, 16:12
              to nie jest odpowiedz na pytanie... pytanie jest co wpisac jesli sie wciaz
              pracuje w tej samej pracy, a doswiadczenie i tak i tak juz jest, np 3 lata w
              poprzedniej pracy. bez sensu to jest system informatyczny i jak dziala epso,
              moze wreszcie wezma przyklad od innych organizacji czy firm miedzynarodowych,
              albo zmienia swoich informatykow...
            • Gość: ola Re: AST1 84/09 - po egzaminach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.09, 17:14
              Jednakże Twoja wina bezsprzecznie, że nie umiesz czytać ze zrozumieniem. Nawet
              po polsku.

Wracając do merytorycznej dyskusji, konsultowałam się z jeszcze jednym
              człowiekiem w Komisji, który również poradził, żeby wpisać "ongoing". A czy
              okres pracy po 4/3/09 wezmą potem pod uwagę, czy nie, to już inna bajka. Poza
              tym skoro mam aktualne zaświadczenie od pracodawcy, że pracuję, to wpisywanie
              daty 4/3/09 podpada pod rozbieżności w zeznaniach :)
              Pozdrawiam wszystkich zainteresowanych.
              • Gość: nieswirujcie Re: AST1 84/09 - po egzaminach IP: *.cec.eu.int 25.06.09, 17:58
                tam gdzie nie trzeba. Na etapie preselekcji i pisemnych liczy sie
                tylko i wylacznie spelnienie warunkow minimalnych, wiec tych trzech
                lat. Czy ktos ma dodatkowo trzy miesiace, trzy lata albo trzydziesci
                lat doswiadczenia, nikogo nie bedzie interesowac, nie daje zadnych
                plusow na egzaminie, ergo jest zupelnie nieistotne.
                Doswiadczenie moze (choc nie powinno byc w tej kategorii) jakims
                plusem na ustnym, ale tam bedziecie miec okazje albo uzupelnic CV
                albo wlasnoustnie wyjasnic wszystkie szczegoly. Wiec nie wariujcie
                tak ;-)
              • Gość: anbxl Re: AST1 84/09 - po egzaminach IP: *.access.telenet.be 25.06.09, 18:01
                ja tez wpisalam "en cours" bo tak zawsze wpisuje sie. A logicznym
                jest,ze doswiadczenie i wyksztalcenie licza (lata,jakie
                wyksztalcenie) do daty ogloszenia konkursu. Zawsze tak bylo...
                Spekulacje kiedy przysla zawiadomienie o egzaminach sa zbedne,bo
                EPSO ma problemy z wywiazywaniem sie w przewidzianym terminie
                Oto info nt pisemnych.... no wlasnie wychodzi na to,ze EPSO znowu
                zmienilo info i tu zwracam honor modraszce,bo.... mam planning z
                maja,gdzie wyraznie napisane-ustne+ pisemne 02/2010,wyniki 06/2010,a
                tu..... ZMIANY: pisemny i ustny à pd nov 2009,wyniki 04/2010
                europa.eu/epso/doc/epso_planning_fr.pdf
                • Gość: do anbxl Re: AST1 84/09 - po egzaminach IP: *.214-242-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 25.06.09, 18:25
                  Hej anbxl, a ty nie jestes jeszcze mianowana urzedniczka, skoro bierzesz udzial
                  w konkursie 84/09 ast-pl?
                  Pozdrawiam!
                  • Gość: anbxl Re: AST1 84/09 - po egzaminach IP: *.access.telenet.be 25.06.09, 20:12
                    piszesz ksiazke,przeslac ci moje cv????
                    • Gość: do anbxl Re: AST1 84/09 - po egzaminach IP: *.214-242-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 25.06.09, 23:45
                      nie, ksiazki nie pisze, ale czytam forum, to i trafiam na twoje posty. wygladalo
                      tak, jakbys juz konkurs miala za soba, ale teraz piszesz, ze wysylasz papiery
                      (jesli dobrze zrozumialam), wiec zglupialam...
                      • Gość: anbxl Re: AST1 84/09 - po egzaminach IP: *.cec.eu.int 26.06.09, 11:10
                        dobra rada-nie interesuj sie moja osoba na forum (po co masz
                        glupiec :-) tylko mysl o sobie..A dobrze przeczytalas na forum.Masz
                        wiecej pytan to zapraszam na priva
                        • domodraszka Re: AST1 84/09 -odbiegliśmy od tematu... 26.06.09, 13:11
                          Witam,

zatem co z pytaniem o to, kiedy można się spodziewać wyników EPSO komisji, która
                          ma zapoznać się z naszymi nadesłanymi dokumentami? Dziękjuę.
                          • Gość: anbxl Re: AST1 84/09 -odbiegliśmy od tematu... IP: *.cec.eu.int 26.06.09, 14:06
                            Mysle,ze tu nikt ci nie pomoze...sam Bog wie czy wszystko bedzie w
                            terminie czy nie...Mysle,ze nawet przewodniczacy komisji
                            egzaminacejnej odpowiedzialnej za ten konkurs nie zna odpowiedzi na
                            to pytanie....
                      • Gość: beta Re: AST1 84/09 - po egzaminach IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.06.09, 16:44
                        Kontrakt się kończy w lutym. Takiej asystentki od układania papierów jak anbxl już w DG ECFIN nie chcą. Trzeba więc stawać do konkursu, a szanse marne, bo konkurencja młodsza, mądrzejsza i dużo lepiej wykształcona. Co widać, słychać i czuć...
                        • Gość: anbxl do beta IP: *.access.telenet.be 27.06.09, 19:03
                          Piszesz z PL i do tego glupoty... :-)A skad masz info,ze konczy mi
                          sie kontrakt w lutym???Bo ja tego nie wiem...Papierki rzadko
                          ukladam,bo zajmuje sie czym innym,ale pewnie ty wiesz lepiej:-)
                          Jestes przykrym anonimem :-)i do tego piszesz na moj temat
                          bzdury,dobra rada... odpusc sobie....i zajmij sie soba i swoja
                          konkurencja :-)))jej intelektem,wyksztalceniem i wiekiem,bo twoj
                          post i bzdury swiadcza o tobie...:-))
    • Gość: domodraszka Re: AST1 84/09 - po egzaminach IP: *.slubice.vectranet.pl 16.07.09, 18:58
      I jak tam? Jakieś wieści? Co słychać?
      • Gość: egzaminator Re: AST1 84/09 - po egzaminach IP: *.fbx.proxad.net 16.07.09, 23:05
        chcesz wszystko wiedziec a sama nic nie mowisz.......
        • Gość: domodraszka Re: AST1 84/09 - po egzaminach IP: *.slubice.vectranet.pl 17.07.09, 10:59
          Bo nic nie wiem, co mam mowic? Czekam na wyniki, innych testow jeszcze nie
          zdawalam... Moge sie podzielic opinia na tenmat 2 prometriców i tyle...
          • domodraszka Re: AST1 84/09 - po egzaminach 22.07.09, 21:35
            Jeju, kiedy nam przysla jakas odp.?
            • Gość: k Re: AST1 84/09 - po egzaminach IP: *.217-242-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 22.07.09, 21:45
              dziewczyno, uzbroj sie w cierpliwosc.
              kazdy by chcial wiedziec juz, natychmiast, zwlaszcza, ze diabli wiedza, czy epso
              uzna doswiadczenie jako adekwatne, wystarczajace itd, itp.
              ale skrupulatne sprawdzenie kazdego podania zajmuje sporo czasu.
              wyluzuj sie wakacyjnie
              a w ktoryms momencie po prostu "wleci" do twojej skrzynki info od epso, ze juz
              sa wyniki w epso-profile.
              wtedy zajrzysz - i albo bedzie dobrze, albo odpadasz
              nie ma sensu ciagle zadawanie takich pytan, bo jak widzisz zadna sekretarka
              pracujaca w epso nie udziela nam tu informacji o terminach.
    • Gość: wrzesień Re: AST1 84/09 - po egzaminach IP: *.aster.pl 11.08.09, 10:35
      A kiedy nadejdzie wrzesień i będą wyniki preselekcji :):)? Ileż
      można czekać od 26 czerwca :(( Ehh... Pozdro!
      • Gość: bruksel Re: AST1 84/09 - po egzaminach IP: *.etuc.org 12.08.09, 15:59
        W chwili obecnej EPSO weryfikuje wciąż dokumenty. Ja na dosłanie jednego z nich
        dostałem termin do 19.08.2009, ale nie potrafię powiedzieć, czy to ostateczny
        termin zakończenia weryfikacji dokumentów.
        • Gość: k Re: AST1 84/09 - po egzaminach IP: *.212-242-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 12.08.09, 17:00
          Poprosili Cie o doslanie czegos i dali dodatkowy termin? Mozna widziec, o jaki
          dokument chodzi?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka