stagaz 06.11.05, 11:50 Ciekawe, że Komorowski nie wyjawił z kim będzie się dogadywać Platforma w opozycji ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
niezapowiedziany z nikim. bo PO oprocz PiS nie ma z kim sie dogadyw 06.11.05, 11:58 i to jest problem PO. to jest tez sytuacja, ktora PiS wykorzystuje. i to jest wlasnie nielojalnosc (podparte utrata wiarygodnosci). Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Czy dobrze zrozumiałem.. 06.11.05, 12:03 PiS jest winna, że PO nie ma z kim się dogadać w opozycji? Odpowiedz Link Zgłoś
80662270a [...] 06.11.05, 12:14 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
psotnyslon [...] 06.11.05, 12:34 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
mr_perfekt Nie obrazaj debili... 06.11.05, 12:54 Jego zdjecie mowi wszystko... Twarz jakby ciosana z surowej skaly, czolo niskie cofniete sugerujace brak plata ciemieniowego mozgu, oczy tepo wpatrzone w dwa przeciwlegle katy pomieszczenia... intelektualista... pewnie ze dwa fakultety... Odpowiedz Link Zgłoś
wiedmak Oj male plugawe smiecie 06.11.05, 13:03 Wasza wsiowa partia jest u wladzy i bedzie dawac wam co chcieliscie wiec siedzcie kmioty cicho i nie obrazajcie tych, ktorych wasze kmiocie umysly pojac nie moga. Odpowiedz Link Zgłoś
tomekp1 Re: Oj male plugawe smiecie 06.11.05, 14:59 wiedmak: twoja wypowiedz mówi wszystko o tobie. Musisz się sporo napracować żeby zaslużyć na miano czlowieka , jeżeli dzielisz ludzi wg. pochodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
psotnyslon Bogu dzięki, że mamusia Kaczorów miała tylko dwoja 06.11.05, 15:04 dwojaczki. Wyobrażcie sobie trojaczki lub nawet czworaczki. To by dopiero była kacza klęska. Odpowiedz Link Zgłoś
mysz_polna5 Re: wygląda jakby puścił bąka na imieninach u cio 06.11.05, 15:10 ale zwachala go /baka/ gazeta wyborcza, i oto mamy skutki. Chyba konsumowal kwaszona z grochem :)))))))))))))))))))))))))? Odpowiedz Link Zgłoś
lub_czasopismo Czy wyborcy platformy nie czują się trochę oszukan 06.11.05, 16:52 oszukani??? Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re: Kaczyńskie robią bardzo złą przysługę Polsce 06.11.05, 18:05 Kaczyńskie robią bardzo złą przysługę Polsce, utrwala w mentalności współrodaków przekonanie o tym , że tylko rozwiązania wprowadzające nadzór urzędniczy nad obywatelem, nadzór nad urzędnikami, nadzór nad nadzorem, nadzorująca komisja nadzoru, speckomisja nad komisją nadzorującą nadzór, nad tym wszystkim komisja śledcza urzędu marszałkowskiego, nad nią sejmowa komisja śledcza, nad nią speckomisja sejmowa, nad nią komisja Zgromadzenia Narodowego, nad nią speckomisja Zgromadzenia Narodowego, nad nią rada parafialna Radia Maryja pod przewodnictwem kogoś z PiS, nad radą parafialną Ojciec Rydzyk, nad Ojcem Rydzykiem pozornie Papież! Po przejściu przez te rady i komisje dopiero dopracujemy się solidarnego rozwiązania prorynkowego, promującego innowacyjne badania technologiczne nad wodą do kropienia, rozwiązania ograniczającego bezrobocie przez obietnicę wybawienia. To może poproszę o zbawienie wieczne za solidarną opłatą dla bezrobotnego i rezygnuję ekologicznie z reform! „Proces” Franza Kafki (genialny Żyd) jest wzorem IV rzeczpospolitej Kaczyńskich. Perypetie niewinnego Pana K. po urzędach kończą się karą śmierci i to przez wbicie noża w serce. Odpowiedz Link Zgłoś
anty.rydzyk Wyborca Platformy czuje sie oszukany PiSowym 06.11.05, 22:08 bzdurzeniem o checi utworzenia koalicji z PO. Odpowiedz Link Zgłoś
michniko-urban_1 [...] 06.11.05, 15:11 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
patman Popłaczecie się? 06.11.05, 16:28 Oczka już zachodzą łzami, bo Platforma nie chce poprzeć waszego kochanego Kaczora w budowie naszej socjalistycznej ojczyzny? Wam się zdrowo miesza w główkach, bo po co w takim razie chcieliście sojuszu Pisia z PO, skoro nienawidzicie Platformy. Dobra schizofrenia nie jest zła, chociaż coś logika w niej zawodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
olias jestem "male plugawe smiecie" 06.11.05, 20:41 taaa, z wioski. Niech będzie. Jestem też ciemnogrodem, chamem, co tam jeszcze chcesz. Dziękuję Ci Boże, że nie jestem z elit tego państwa! Odpowiedz Link Zgłoś
tomograf Od kiedy to płaty ciemieniowe 06.11.05, 18:00 są w okolicy czołowej? :-O Odpowiedz Link Zgłoś
anty.rydzyk Re: Od kiedy to płaty ciemieniowe 06.11.05, 22:36 A sa, sa... w tylnej i gornej czesci mozgu, czyli niewiele maja wsplnego z "czolem" mozgu i przodem mozgoczaszki. Dla zwolennikow fizjonomiki polecam prace niejakiego Cesare Lombroso... dla ulatwienia dodam, ze jego teorie zostaly juz bardzo dawno temu sfalsyfikowane (gdyby ktos nie chcial tkwic w oparach XIX wieku ;)). Odpowiedz Link Zgłoś
g1tzb1051 Re: Nie obrazaj debili... 06.11.05, 21:03 > Jego zdjecie mowi wszystko... > Twarz jakby ciosana z surowej skaly, czolo niskie cofniete sugerujace brak > plata ciemieniowego mozgu, oczy tepo wpatrzone w dwa przeciwlegle katy > pomieszczenia... intelektualista... pewnie ze dwa fakultety... Ty to musisz byc piekny i madry. Wystarczy przeczytac twoj post. g1tzb1051 Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: platforma kretów 06.11.05, 13:04 to jest czysty racjonalizm ... wolą być w opozycji i nie dzialac nic a nic niz byc w koalicji i nic a nic nie robic ... a za 4 lata byc obsrywanym za wszystkie niepowodzenia PISdy Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: Czy dobrze zrozumiałem.. No i wyzsza logika PO 06.11.05, 13:03 uu1 napisała: > PiS jest winna, że PO nie ma z kim się dogadać w opozycji? ::)) Dobre! Przeciez PiS jest dlatego zdane na rozne koalicje, poniewaz wlasnie PO nie popiera. A PO dlatego nie popiera, poniewaz PiS nie ma poparcia ! Nieprawdopodobne. Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: Czy dobrze zrozumiałem.. No i wyzsza logika P 06.11.05, 13:42 > A PO dlatego nie popiera, poniewaz PiS nie ma poparcia ! Mylisz sie, jak zwykle. PO nie popiera, bo PiS chce sie dzielic odpowiedzialnoscia, ale nie wladza. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik11 [...] 06.11.05, 16:11 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
paragraf222 Niestety nic nie zrozumiałeś 06.11.05, 14:11 Post na który odpisywałeś brzmiał: "i to jest problem PO. to jest tez sytuacja, ktora PiS wykorzystuje. i to jest wlasnie nielojalnosc (podparte utrata wiarygodnosci)." To, że > PiS jest winna, że PO nie ma z kim się dogadać w opozycji? To jakaś twoja nieudolna interpretacja. Spróbuję ci wyjaśnić dokładniej - PO nie zgadza się na koalicję z nielojalnym partnerem, który dla osiągnięcia doraźnych celów będzie zawierał sojusze z Samoobroną czy LPR. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Niestety nic nie zrozumiałeś 06.11.05, 15:52 Logika Kalego. PS. Dlaczego moja interpretacja jest nieudolna? Ponieważ jest różna od Twojej? Odpowiedz Link Zgłoś
paragraf222 Re: Niestety nic nie zrozumiałeś 06.11.05, 16:13 > Logika Kalego. > PS. Dlaczego moja interpretacja jest nieudolna? Ponieważ jest różna od Twojej? Twój przedmówca nic nie pisał o tym że PiS jest "winne" że PO nie zawrze koalicji z Samoobroną czy LPR ani nic takiego nie sugerował. Zakładałem że twój post ma jakiś związek z postem na który nie odpowiadałeś. Zacytowałem obydwa w całości i widać wyraźnie że pogląd wyrażony w odpowiedzi nie ma nic wspólnego przedstawionym w oryginale. Wygląda na to chcesz sobie wpisać kolejne zdanie na forum a o związek z tematem przesadnie się nie troszczysz. Teraz dorzucasz do tego Kalego, z jakąś jego "logiką", co nadal nie ma związku ani z postem oryginalnym ani z moim. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Niestety nic nie zrozumiałeś 06.11.05, 17:09 Mój przedmówca tak sformułował swą myśl, że miałem prawo odczytać ją tak właśnie. A logika Kalego dotyczy Twojego postu. Przeczytaj uażnie. Odpowiedz Link Zgłoś
finezja8 Re: Niestety nic nie zrozumiałeś 06.11.05, 16:18 uu1 napisała: > Logika Kalego. > PS. Dlaczego moja interpretacja jest nieudolna? Ponieważ jest różna od Twojej? W Waszym sporze nie chodzi o czyjąkolwiek winę. PO nie wini nikogo za nic. Forumowicz drugiego posta stwierdził tylko, że PiS wykorzystuje sytuację, w której PO nie chce i praktycznie na dzień dzisiejszy nie może szukać innego partnera. PiS - jak się szybko okazało - jest partią obrotową, i jak by zaszła taka potrzeba to pewnie zawarłby koalicję z samym SLD. W końcu Lech Kaczyński nostalgicznie potraktował PZPR na łamach Faktu, a sam Jarosław K. podziękował w wieczór wyborczy Adamowi Gierkowi. Dla PiS nie ma rzeczy niemożliwych. Odpowiedz Link Zgłoś
paragraf222 Re: Niestety nic nie zrozumiałeś 06.11.05, 16:25 > W Waszym sporze nie chodzi o czyjąkolwiek winę. Dokładnie. Nie wiem skąd się taka wina pojawiła. Nie lubię ja się autorom rozsądnych postów przypisuje jakieś bezsensowne twierdzenia po to żeby je później "zwalczać". To taka socjotechnika rodem z PiS: przypisać komuś jakiś pogląd na podstawie mocno naciąganej interpretacji jego słów a później zwalczać ten przypisany pogląd razem z autorem. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Niestety nic nie zrozumiałeś 06.11.05, 17:43 Wbrew temu co piszesz wina jest. Po stronie POPiSu. Bardzo wiele osób głosowało na jedną z tych partii, mając na myśli koalicję. I wiele osób nie rozumie genezy sporu. I czują się oszukane. Ja nie głosowałem na nich, stąd nie jestem rozczarowany. Śmieszą mnie pretensje i jednej i drugiej strony. Gdzie ną świecie Tusk mógłby być przywódcą partii po tak spektakularnych porażkach? A, że PiS etykę i moralność zna jedynie ze słyszenia (wiele o nich słyszeli), p o w i n n o być jasne dla każdego dorosłego człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
paragraf222 Z kim/czym ty polemizujesz? 06.11.05, 18:06 Z samym sobą? > Wbrew temu co piszesz wina jest. Po stronie POPiSu. Tylko co to jest ten POPiS? Przecież ta "wina" z tego co piszesz dalej polega na tym że ten twór nie istnieje! > I czują się oszukane. Ja nie głosowałem na nich, stąd nie jestem > rozczarowany. Śmieszą mnie pretensje i jednej i drugiej strony. Nigdy nie napisałeś które konretnie za wyjątkiem tej, że "PiS jest winny że PO nie moze zawrzeć koalicji z Samoobroną ani z LPR". Tylko że to jest twoja "pretensja", przez ciebie wymyślona, a nie jakiegoś "POPiSu". Jeśli chcesz wymyslać śmieszne zarzuty po to żeby z nimi polemizować to twoja sprawa. > Gdzie ną świecie > Tusk mógłby być przywódcą partii po tak spektakularnych porażkach? Skoro nie głosowałeś na PiS ani na PO to jak nazwiesz wynik tych na których głosowałeś? Spektakularne zwycięstwo? Gratulacje! Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Z kim/czym ty polemizujesz? 06.11.05, 18:14 Z inteligentnymi ludźmi. Z braku czasu i miejsca nie jestem w stanie tłumaczyć Ci łopatologicznie. Śmieszną jest postawa Rokity - "to wyraz triumfalizmu i buty" a premier z Krakowa? Śmieszna jest postawa PiS - "będziemy realizować nasz program ale powiedzcie (PO) jak"? Itd. Dlaczego mam jakoś szczególnie nazywać wynik tych na których głosowałem? Elektorat ich nie wybrał i takie są prawa demokracji. Odpowiedz Link Zgłoś
paragraf222 Re: Z kim/czym ty polemizujesz? 06.11.05, 18:21 > Śmieszną jest postawa Rokity - "to wyraz triumfalizmu i buty" Tu można się zgodzić albo nie, ale zgadzam się, to by wymagało dłuższego wyjaśnienia co miał na myśli. > Krakowa? Śmieszna jest postawa PiS - "będziemy realizować nasz program ale > powiedzcie (PO) jak"? To jest rzeczywiście śmieszne, choć PiS tak nigdy nie deklarował. Można by tak wnioskować z ich wypowiedzi ale wypadałoby uzasadnić, też zgadzam się że w dłuższym wywodzie. > Dlaczego mam jakoś szczególnie nazywać wynik tych na > których głosowałem? Elektorat ich nie wybrał i takie są prawa demokracji. Wydaje mi się że dla przyzwoitości. Skoro poświęcasz czas na określenie wyników tych którzy zajęli drugie miejsce (z minimalną stratą do zwycięzcy) jako "spektakularną porażkę" to przyzwoicie było by wypowiedzieć się o swoich liderach. Odpowiedz Link Zgłoś
finezja8 Re: Z kim/czym ty polemizujesz? 06.11.05, 18:38 uu1 napisał: > > Dlaczego mam jakoś szczególnie nazywać wynik tych na > > których głosowałem? Elektorat ich nie wybrał i takie są prawa demokracji. paragraf222 napisał: > Wydaje mi się że dla przyzwoitości. Skoro poświęcasz czas na określenie wyników > tych którzy zajęli drugie miejsce (z minimalną stratą do zwycięzcy) jako "spek > takularną porażkę" to przyzwoicie było by wypowiedzieć się o swoich liderach. SO 11% = Lepper nadal szefem partii SLD 11% = Olejniczak to samo PSL 7% = Pawlak to samo LPR = Giertych to samo W imię wybiórczo pojętej DEMOKRACJI tylko i wyłącznie Donald Tusk powinien na specjalne życzenie jego oponentów ustąpić z szefowania PO. Platforma jest zatem partią wszystkich Polaków - zarówno sympatyków jak i przeciwników. Przeciwnicy mają nawet większe prawa od zwolenników. Gdy domagają się Tuskowej głowy - głowa musi spaść. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Z kim/czym ty polemizujesz? 06.11.05, 18:47 Zdajesz sobie sprawę, że robiąc takie zestawienie zakłamujesz rzeczywistość? Żadna z wymienionych przez Ciebie partii od początku nie miała szans walki o zwycięstwo. Natomiast Tusk i jego pretorianie przegrali wszystko co było do wygrania. To istotna różnica. Dla mnie szefem PO może zostać nawet K. Miodowicz a vice A. Jarucka. Albo zostać Tusk. Pisałem o cywilizowanych normach. Odpowiedz Link Zgłoś
finezja8 Re: Z kim/czym ty polemizujesz? 06.11.05, 19:31 uu1 napisała: > Zdajesz sobie sprawę, że robiąc takie zestawienie zakłamujesz rzeczywistość? =Dlaczego? Gdzie miałoby być to zakłamanie? > Żadna z wymienionych przez Ciebie partii od początku nie miała szans walki o > zwycięstwo. Natomiast Tusk i jego pretorianie przegrali wszystko co było do > wygrania. To istotna różnica. =Tu się zgadzamy. Tylko że ta sromotna porażka była w dużej części spowodowana kurskimi metodami walki z "przyjacielem i partnerem". Gdyby PiS nie zastosował chwytów poniżej pasa, PO miałaby o wiele większe szanse na obie wygrane. Dla mnie szefem PO może zostać nawet K. Miodowicz > a vice A. Jarucka. Albo zostać Tusk. Pisałem o cywilizowanych normach. =Nie jestem członkinią tej partii i nie mam bezpośredniego wpływu na decyzje tego ugrupowania. Jednak uważam, że szefem PO powinien pozostać Tusk dla dobra tej formacji oraz dobra jej wyborców. Cywilizowane normy godzą zarówno pozostanie "starego" szefa na swoim miejscu - w przypadku porażki - jak również wybór nowego. Decyzja należy w 100% do samej PO. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Z kim/czym ty polemizujesz? 06.11.05, 19:46 ylko że ta sromotna porażka była w dużej części spowodowana > kurskimi metodami walki z "przyjacielem i partnerem". Gdyby PiS nie zastosował > chwytów poniżej pasa, PO miałaby o wiele większe szanse na obie wygrane. Gdyby nie Brochwicz, Jarucka i Miodowicz, od których ani Tusk ani PO się nie zdystansowali, prawdopodobnie w II rundzie D. Tusk walczyłby z W. Cimoszewiczem. >Cywilizowane normy godzą zarówno > pozostanie "starego" szefa na swoim miejscu - w przypadku porażki - jak >również >wybór nowego. Decyzja należy w 100% do samej PO. Oczywiście. Wyraziłem jedynie swój pogląd. Opieram go - per analogia - na wybitnej inteligencji Jana cośtam Rokity, którą dostrzegła jedynie Monisia - Obłudnisia. W grze i w walce, i w życiu liczy się skuteczność. W polityce szczególnie. kreślę się z szacunkiem Odpowiedz Link Zgłoś
paragraf222 Re: Z kim/czym ty polemizujesz? 06.11.05, 19:36 > W imię wybiórczo pojętej DEMOKRACJI tylko i wyłącznie Donald Tusk powinien na > specjalne życzenie jego oponentów ustąpić z szefowania PO. Platforma jest zatem > partią wszystkich Polaków - zarówno sympatyków jak i przeciwników. Przeciwnicy > mają nawet większe prawa od zwolenników. Ja mam wrażenie że Polacy najbardziej winią Tuska za to że go nie wybrali na prezydenta i teraz mają kłopoty bo nie ma koalicji PO-PiS. Poza tym do swojej listy bezprawnie dodałaś SLD, bo ta wcale nie wystawiła kandydata na prezydenta (Cimoszewicz był przecież kandydatem ponadpartyjnym) więc wcale nie przegrała w tych wyborach. Można nawet powiedzieć że odniosła moralne zwycięstwo. A poza tym to Tusk jest winny, bo jest jednym z twórców partii która miała szanse wygrać ale nie wygrała. Jak ktoś tworzy partię która nie ma szans to nie można go winić za to że nie wygrał. Akapity powyżej to próbki ligiki nieKalego. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Z kim/czym ty polemizujesz? 06.11.05, 19:50 Straszne rzeczy poplątanie. Ale zrobiłeś postępy. Nie wysyłasz mających inne zdanie pod GS!!! Odpowiedz Link Zgłoś
paragraf222 Re: Z kim/czym ty polemizujesz? 06.11.05, 19:55 > Nie wysyłasz mających inne zdanie pod GS!!! Tych którzy nie głosowali i teraz narzekają konsekwentnie wysyłam. Odpowiedz Link Zgłoś
finezja8 Re: Z kim/czym ty polemizujesz? 06.11.05, 20:03 paragraf222 napisał: > > W imię wybiórczo pojętej DEMOKRACJI tylko i wyłącznie Donald Tusk powinie > n na > > specjalne życzenie jego oponentów ustąpić z szefowania PO. Platforma jest> zatem> > partią wszystkich Polaków - zarówno sympatyków jak i przeciwników. Przeci> wnicy > > mają nawet większe prawa od zwolenników. > > Ja mam wrażenie że Polacy najbardziej winią Tuska za to że go nie wybrali na pr> ezydenta i teraz mają kłopoty bo nie ma koalicji PO-PiS. =Z pewnością wielu ma wyborczego kaca. Przeprowadzka L. K. w Wigilijną Noc pewnie nie będzie budziła we wszystkich Polkach i Polakach entuzjazmu. A taki piękny płałac... > Poza tym do swojej listy bezprawnie dodałaś SLD, bo ta wcale nie wystawiła kand> ydata na prezydenta (Cimoszewicz był przecież kandydatem ponadpartyjnym) więc w> cale nie przegrała w tych wyborach. Można nawet powiedzieć że odniosła moralne > zwycięstwo. =Te wyborcze procenty odnosiły się do wyborów parlamentarnych a nie prezydenckich. Lepper miał w nich 15%, przy SO umieściłam 11%. > A poza tym to Tusk jest winny, bo jest jednym z twórców partii która miała szan> se wygrać ale nie wygrała. Jak ktoś tworzy partię która nie ma szans to nie moż> na go winić za to że nie wygrał. > Akapity powyżej to próbki ligiki nieKalego. =Tu mam trochę kłopoty ze zrozumieniem. Nie wiem jak zasegregować tę wypowiedź? Mam przypuszczenie, że odnosi się ona raczej do stwierdzenia uu1 o szansach wygranej lub przegranej. Taki mały prztczyek w jego nos? Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
paragraf222 Re: Z kim/czym ty polemizujesz? 06.11.05, 20:16 > > Akapity powyżej to próbki ligiki nieKalego. > =Tu mam trochę kłopoty ze zrozumieniem. Nie wiem jak zasegregować tę wypowiedź? > > Mam przypuszczenie, że odnosi się ona raczej do stwierdzenia uu1 o szansach > wygranej lub przegranej. Taki mały prztczyek w jego nos? No nie udało mi się. Kiedy przedstawiałem jasne w moim rozumieniu argumenty to zostały określone jako "logika Kalego" bez dokładniejszego określenia. Wypisałem takie różne przykłady absurdalnego rozumowania i nazwałem to "logiką nieKalego". Odpowiedz Link Zgłoś
finezja8 Re: Z kim/czym ty polemizujesz? 06.11.05, 20:26 paragraf222 napisał: > > > Akapity powyżej to próbki ligiki nieKalego. > > =Tu mam trochę kłopoty ze zrozumieniem. Nie wiem jak zasegregować tę wypo > wiedź? > > > > Mam przypuszczenie, że odnosi się ona raczej do stwierdzenia uu1 o szansa > ch > > wygranej lub przegranej. Taki mały prztczyek w jego nos? > > No nie udało mi się. Kiedy przedstawiałem jasne w moim rozumieniu argumenty to > zostały określone jako "logika Kalego" bez dokładniejszego określenia. > Wypisałem takie różne przykłady absurdalnego rozumowania i nazwałem to "logiką > nieKalego". =============== Tę aluzję akurat zrozumiałam (dot. stwierdzenia uu1 wobec Ciebie). Chodziło mi jednak o rozsupłanie tego akapitu jako logiki nieKalego: > A poza tym to Tusk jest winny, bo jest jednym z twórców partii która miała szan> se wygrać ale nie wygrała. Jak ktoś tworzy partię która nie ma szans to nie moż> na go winić za to że nie wygrał. Ja widzę w tym akapicie ironię, czyli prztyczek w wiadomy nos. Bo na taki przykład Borowski nie miał obowiązku wygrania, ale już Tusk miał ten obowiązek - a psia kostka - nie wygrał! Nie musimy jednak ciągnąć tego wątku. Nie wszystko musi być rozłożone na czynniki pierwsze. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik11 Re: Niestety nic nie zrozumiałeś 06.11.05, 16:27 uu1 napisała: > Logika Kalego. > PS. Dlaczego moja interpretacja jest nieudolna? Ponieważ jest różna od Twojej? Dlaczego? A chociazby dlatego,ze nie odpowiada rzeczywistosci, tylko ja przekrztalca po swojemu, dla wlasnej potrzeby, dlatego, ze jest klamstwem, dlatego, ze jest podjudzaniem Polaka przeciw Polakowi, dlateg, takich przykladow mozna mnozyc w nieskonczonosc. A logike Kalego to ty sam roprezentujesz, poniewaz to ty nie sluchasz co inni maja do powiedzenia i z gory ignorujesz ich wypowiedzi zakladajac,ze cokolwiek przeciwna strona powie, jedyna odpowiedzia moze byc tylko atak. Ale tak wlasnie PiS postepuje od samego poczatku, i niech to wreszcie dojdzie do was, ze wczesniej czy pozniej wszyscy sie od was odwroca, i co wtedy zrobicie? Popatrz sam, PiS juz atakuje LPR wysylajac premiera do Radnia Maryja, ta zagrywka ma tylko jeden cel, odebrac jak najwieksza czesc ich elektoratu, pozniej przyjdzie czas i na SO, oni tez sie od was odwroca, i kto zostanie z wami? Nikt, ale o to wlasnie wam chodzi! Wy nie potrzebujecie sie dzielic wladza z nikim, chcecie ja tylko dla siebie, ale czy to jest dobre dla Polski? Przemyslales to? Czy jest ci to calkowicie obojetne jak braciom Kaczynskim? Jezeli szanujesz swoj kraj, przemysl to, bo niedlugo bedzie za pozno a wodzowie nie beda zajmmowac sie takimi szaraczkami jak ty czy ja, oni nas wszystkich maja w dupie. Odpowiedz Link Zgłoś
paragraf222 Re: Niestety nic nie zrozumiałeś 06.11.05, 16:33 > Wy nie potrzebujecie sie dzielic wladza z nikim, chcecie ja tylko dla siebie, > ale czy to jest dobre dla Polski? uu1 wcale się nie zadeklarował jako zwolennik PiS. On tylko wykorzystuje jedną z metod PiS - wyinterpretować na podstawie czyjejeś wypowiedzi jakiś niepoważny pogląd z którym się wygodnie "polemizuje" i później przywalić "druzgocący" komentarz. Najlepiej jednozdaniowy. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik11 Re: Niestety nic nie zrozumiałeś 06.11.05, 16:39 paragraf222 napisał: > > Wy nie potrzebujecie sie dzielic wladza z nikim, chcecie ja tylko dla sie > bie, > > ale czy to jest dobre dla Polski? > > uu1 wcale się nie zadeklarował jako zwolennik PiS. On tylko wykorzystuje jedną > z metod PiS - wyinterpretować na podstawie czyjejeś wypowiedzi jakiś niepoważny > pogląd z którym się wygodnie "polemizuje" i później przywalić "druzgocący" kom > entarz. Najlepiej jednozdaniowy. Masz racje, przypominam go sobie, on jest elektoratem SLD, widac juz z kim pis zaczyna sie ukladac na dobre:))) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
finezja8 Re: Niestety nic nie zrozumiałeś 06.11.05, 16:52 kralik11 napisał: > paragraf222 napisał: > > > > Wy nie potrzebujecie sie dzielic wladza z nikim, chcecie ja tylko d > la sie> > bie, > > > ale czy to jest dobre dla Polski? > > > > uu1 wcale się nie zadeklarował jako zwolennik PiS. On tylko wykorzystuje > jedną > > z metod PiS - wyinterpretować na podstawie czyjejeś wypowiedzi jakiś > niepoważny> > pogląd z którym się wygodnie "polemizuje" i później przywalić "druzgocący> " kom > > entarz. Najlepiej jednozdaniowy. > > > Masz racje, przypominam go sobie, on jest elektoratem SLD, widac juz z kim > pis zaczyna sie ukladac na dobre:))) > Pozdrawiam. uu1 należy do tych forumowiczów, którzy sami od siebie nie piszą nic, ich aktywność na tym forum polega na reagowaniu wyłącznie na posty innych. A wielka szkoda, bo widać gołym okiem, że potencjał na sensowną i wyczerpującą wymianę argumentów posiada. Całkiem możliwe, że jest zwolennikiem SLD, a ponieważ ta partia obecnie nie jest "trendy" to zadowala się kąsaniem Tuska i PO ze szczególną lubością. Każdy ma swoje hobby. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Niestety nic nie zrozumiałeś 06.11.05, 19:32 Całkiem możliwe, że jest zwolennikiem SLD, a ponieważ ta > partia obecnie nie jest "trendy" to zadowala się kąsaniem Tuska i PO ze > szczególną lubością. Każdy ma swoje hobby. Prywatnie, nie polecam polegania na pamięci <kralika11>. W jego wieku po prostu szwankuje (pamięć oczywiście). Natomiast kąsanie kojarzy mi się bardziej z atakiem watahy wilków niż kpiną z "wielkich" naszego grajdołka. Od rządzących oczekuję efektywności, od opozycji ostrej krytyki rzeczy złych i poparcia dla sensownych. Od jednych i drugich - poczucia humoru. I żeby odróżniali honor od honorarium. pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
finezja8 Re: Niestety nic nie zrozumiałeś 06.11.05, 19:50 uu1 napisała: > Całkiem możliwe, że jest zwolennikiem SLD, a ponieważ ta > > partia obecnie nie jest "trendy" to zadowala się kąsaniem Tuska i PO ze > > szczególną lubością. Każdy ma swoje hobby. > Prywatnie, nie polecam polegania na pamięci <kralika11>. W jego wieku > po prostu> szwankuje (pamięć oczywiście). =Nie znam kralika11, a tym samym nie mam danych odnośnie jego wieku. Myślę, że każdy ma prawo się tu wypowiadać bez względu na metrykę. Według mnie możesz być wyborcą SLD, SDPL albo Frasyniuka. Pewnie pozostanie to Twoją słodką tajemnicą. Natomiast kąsanie kojarzy mi się bardziej z > atakiem watahy wilków niż kpiną z "wielkich" naszego grajdołka. =Kąsanie i wataha wilków jednak nie harmonizują. Bo gdzież to takiej pszczółce zwanej Mają do wilczych kieł? Maja ukąsi rankiem, a wieczorem osłodzi miodem. Obiektywny forumowicz powinien zachowywać się podobnie: za złą ustawę zganić, za dobrą pochwalić. Od rządzących > oczekuję efektywności, od opozycji ostrej krytyki rzeczy złych i poparcia dla > sensownych. Od jednych i drugich - poczucia humoru. I żeby odróżniali honor od > honorarium. > pozdro. =Patrz wyżej. Bóg, Honor, Ojczyzna versus Bug, Honorarium, Oj, czy zna każdy poseł treść ślubowania? Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Niestety nic nie zrozumiałeś 06.11.05, 20:03 >Według mnie możesz być > wyborcą SLD, SDPL albo Frasyniuka. Pewnie pozostanie to Twoją słodką tajemnicą. Twoja tolerancja mnie rozbraja. Chyba na tak dalece posuniętą wyrozumiałość nie zasłużyłem. :-)) > Obiektywny forumowicz powinien zachowywać się podobnie: za złą ustawę zganić, > za dobrą pochwalić. Żadnych ustaw do tej pory nie ma. Mówimy o zdarzeniach, które miały miejsce. Nie mam za co chwalić a ganić jest za co. Uważasz, że to mnie właśnie cieszy? Odpowiedz Link Zgłoś
finezja8 Re: Niestety nic nie zrozumiałeś 06.11.05, 20:14 uu1 napisała: > >Według mnie możesz być > > wyborcą SLD, SDPL albo Frasyniuka. Pewnie pozostanie to Twoją słodką taje > mnicą. > Twoja tolerancja mnie rozbraja. Chyba na tak dalece posuniętą wyrozumiałość nie> zasłużyłem. :-)) = Dlaczego nie? Przecież jesteśmy cywilizowanymi ludźmi. Partie w sejmie i poza nim są zarejestrowane jako zgodne z prawem oraz legalne. Każdy wybiera według własnego gustu. > > Obiektywny forumowicz powinien zachowywać się podobnie: za złą ustawę zga > nić,> > za dobrą pochwalić. > Żadnych ustaw do tej pory nie ma. =Ależ jesteś dosłowny, te ustawy były tylko przykładem. Mówimy o zdarzeniach, które miały miejsce. Ni> e> mam za co chwalić a ganić jest za co. =Tu musisz jednak sprecyzować, kogo i kiedy to ma dotyczyć. Uważasz, że to mnie właśnie cieszy? =Poczekam na odpowiedź dot. zdarzeń. Czekam. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Niestety nic nie zrozumiałeś 06.11.05, 20:53 Uważasz, że to mnie właśnie cieszy? > =Poczekam na odpowiedź dot. zdarzeń. > Czekam. Z braku miejsca ograniczę się do spraw personalnych. 1. Wybór Marka Jurka. 2. Wybór. A. Leppera. 3. Wybór Z. Wassermanna. 4. Wybór L. Dorna. 5. Wybór Z. Ziobro. 6. Sojusz z p. T. Rydzykiem Odpowiedz Link Zgłoś
finezja8 Re: Niestety nic nie zrozumiałeś 06.11.05, 21:20 > Z braku miejsca ograniczę się do spraw personalnych. > 1. Wybór Marka Jurka = Opus Dei w całej krasie z klapsami > 2. Wybór. A. Leppera = Czy trzeba komentować? Prezydent V RP in spe > 3. Wybór Z. Wassermanna = Czeka nas rzeź teczek i gonitwa za "komuchami" jak Polska długa i szeroka > 4. Wybór L. Dorna = Słowo jest cieniem czynu. Czy też odwrotnie? > 5. Wybór Z. Ziobro = Sądzia kalosz polskiego trój-wymiaru sprawiedliwości > 6. Sojusz z p. T. Rydzykiem = Skandal i katastrofa w jednym Rzeczywiście są to dosyć smutne wydarzenia, niektóre wręcz bulwersujące. 26% z 44% uprawnionych do głosowania takich zmian sobie zażyczyło. Pozostali są ich zakładnikami. Cóż nam pozostaje? Komentować na forum i następnym razem znowu wrzucić swój własny wybór do urny. Pozdr. i życzę miłego wieczoru. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Niestety nic nie zrozumiałeś 06.11.05, 21:31 Można się odnieść do optymistycznego stwierdzenia - jeszcze nigdy tak źle nie było, żeby gorzej być nie mogło. Miłego wieczoru i spokojnego snu. Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: Niestety nic nie zrozumiałeś 06.11.05, 21:35 uu1 napisała: Miłego wieczoru i spokojnego snu. Nazwajem. Mam nadzieje, że nie przekroczyliśmy dozwolonej ilości postów w wątku i tym samym nie złamaliśmy netykiety...że pozwolę sobie na tą drobną złośliwość;) Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Niestety nic nie zrozumiałeś 06.11.05, 21:36 Też mam taką nadzieję. :-)) Ale to tyczy tego gostka z GS. Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: Niestety nic nie zrozumiałeś 06.11.05, 19:54 uu1 napisała: Nie wiem, czy wolno mi sie wolno przywitać, czy tym samym nie łamię netykiety. Ale zaryzykuję: Dzień dobry:) Od rządzących oczekuję efektywności, 1. Nie wiem jakie dziedziny zycia spolecznego masz na mysli, ale rozumiem, ze jest to raczej skrót myślowy. Ja im życzę raczej nieudolności, bo im bardziej będą efektywni we wprowadzaniu Kaczyzmu, tym szybciej zrównamy się z Białurusią, a jeszcze na koniec nas z UE wykopią. I będą mieli rację. od opozycji ostrej krytyki rzeczy złych i poparcia dla > sensownych. Myślę, że PO będzie taką opozycją. Już za dużo błędów popełnili. Jeszcze kilka głupich posunięć i naprawdę zanim rząd zostanie zaprzysiężony oni będą skończeni w oczach swoich wyborców oraz pozostałych Polaków, (również tych, którzy do wyborów nie poszli). Podzielam Twoj pogląd, ze ludzie nie idąc wcale nie wystawili sobie gorszego świadectwa niż ci co poszli i głosowali na taki nieprzymierzając PiS. Od jednych i drugich - poczucia humoru. Oby jak najmniej Czarnego, drogi uu1;)) Oby jak najmniej. I żeby odróżniali honor od > honorarium. Odpowiedz Link Zgłoś
paragraf222 Re: Niestety nic nie zrozumiałeś 06.11.05, 20:08 > Podzielam Twoj pogląd, ze ludzie nie idąc wcale > nie wystawili sobie gorszego świadectwa niż ci co poszli i głosowali na taki > nieprzymierzając PiS. Wyjaśnij mi proszę jak można widzieć puste obietnice, nie iść na wybory i narzekać że jacyś naiwni źle wybrali? Rozumiem że ktoś się nie interesuje albo wszystko mu jedno (choć trudno to chwalić) ale samemu absolutnie nic nie robić i innych krytykować to postawa spod GSu. Jeśli kiedyś miałaś okazję widzieć te grupki. Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: Niestety nic nie zrozumiałeś 06.11.05, 20:10 paragraf222 napisał: > Wyjaśnij mi proszę jak można widzieć puste obietnice, nie iść na wybory i narze > kać że jacyś naiwni źle wybrali? > Rozumiem że ktoś się nie interesuje albo wszystko mu jedno (choć trudno to chwa > lić) ale samemu absolutnie nic nie robić i innych krytykować to postawa spod GS > u. Jeśli kiedyś miałaś okazję widzieć te grupki. Mam do ciebie ogromną prośbę. Ignorujmy się. Tak będzie dla nas obydwojga zdrowiej. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
paragraf222 Re: Niestety nic nie zrozumiałeś 06.11.05, 20:18 > Mam do ciebie ogromną prośbę. Ignorujmy się. Tak będzie dla nas obydwojga > zdrowiej. Pozdrawiam. OK. Nie ma sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Niestety nic nie zrozumiałeś 06.11.05, 20:19 Witaj. Cieszę się. A wracając do naszych baranów. Chodzi mi o normalnych rządzących i normalną opozycję. Taka idealna próżnia. :-) A PO musi zsiąść z konika, którego z uporem dosiadała UW. pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: Niestety nic nie zrozumiałeś 06.11.05, 20:29 > Chodzi mi o normalnych rządzących i normalną opozycję. Taka idealna próżnia. :-) Czy my myslimy o tym samym rządzie i tej samej opozycji? Co masz na myśli pisząc: normalnych? Tak przewijają mi się te twarze z rządu i opozycji i jakoś nie ma "klatek stop" na tych normalnych. Jednych roznosi ego, inni sie obrażają, jeszcze inni piszą donosy do prokuratury na staruszki, a premier myśli, że homoseksualizm to żółtaczka..to tylko tak gwoli przypomninia;) Ja nie chce żeby taka normalność stała się obowiązującą w naszym społeczeństwie. Jeśli amm być szczera to oni są bardziej fajni niż normalni;)) > A PO musi zsiąść z konika, którego z uporem dosiadała UW. pozdro. Jak z PO stanie się to samo co z UW (pomimo tego, że do rządu nie weszli przewiduję taka wersję) odnotuję ten fakt bez satysfakcji. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Niestety nic nie zrozumiałeś 06.11.05, 20:44 Ja pisałem o rządzie hipotetycznym, stąd odniesienie do idealnej prózni. Co do klatek stop - zgoda. Chociaż jak pani minister Lubińska, po wygłoszeniu ślubowania pięknie dygnęła, to przyznasz, że to zapada w pamięć. A pan minister L.Dorn , który jako jednego z zastępców ma pana Czartoryskiego, syna lodziarza z Ostrołęki. Dowcip miesiąca - jest dobrze. :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: Niestety nic nie zrozumiałeś 06.11.05, 20:55 uu1 napisała: > Ja pisałem o rządzie hipotetycznym, stąd odniesienie do idealnej prózni. Tak właśnie myślałam, ale ta kwestia wymagała sprecyzowania, przyznasz;)) Chociaż jak pani minister Lubińska, po wygłoszeniu > ślubowania pięknie dygnęła, to przyznasz, że to zapada w pamięć. Niestety nie miałam przyjemności oglądać, gdyż jak pisałam już niejednokrotnie nie posiadam odbiornika telewizyjnego. I tak innie okienko mnie zbytnio absorbuje;) A wesoło jest, fakt. Przynajmniej tyle. Liczę, że 19 listopada Poznań stanie się miejscem rozpoczęcia "walki" ludzi ( w większości młodych) o demokrację z autorytarnym rządem oraz prezydentem homofobem i jego Gwardią Narodową - Młodzieżą Wszechpolską. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Niestety nic nie zrozumiałeś 06.11.05, 21:11 > Niestety nie miałam przyjemności oglądać, gdyż jak pisałam już niejednokrotnie > nie posiadam odbiornika telewizyjnego. I tak innie okienko mnie zbytnio > absorbuje;) Wiesz, pomyślałem sobie, że jak mnie kiedyś wnuczęta zapytają czy byłem aktywnym obywatelem, opowiem takie piękne zdarzenia z historii IV - XV RP. :-) Nie znam sprawy poznańskiej? Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: Niestety nic nie zrozumiałeś 06.11.05, 21:20 uu1 napisała: > Nie znam sprawy poznańskiej? Pierwsza w IV RP Parad Równości. Oczywiście nie ma zgody Prezydenta Poznania bo już osobiście u niego Marcinkiewicz interweniował. Argumenty te same co zwykle, nie muszę chyba przytaczać. W każdym razie organizatorzy zapowiedzieli, że żaden zakaz ich nie powstrzyma;)) A ludzie z całej Polski będa ściągać. Bo jak wiadomo przesłanie tej parady będzie jasne. Nie - dla łamania w Polsce praw człowieka, w tym łamania praw mniejszosci seksualnych. Po prostu będzie to demonstracja antyrządowa, na to się najwyraźniej zanosi. Trzymam kciuki. Fizycznie demonstruję tylko w stolicy;) Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Niestety nic nie zrozumiałeś 06.11.05, 21:25 Dzięki. Pomyślę, żeby wziąć udział. Odpowiedz Link Zgłoś
bio.mum Re: Niestety nic nie zrozumiałeś 06.11.05, 21:28 uu1 napisała: > Dzięki. Pomyślę, żeby wziąć udział. :))))))) że zacytuję Vegliego;) Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Niestety nic nie zrozumiałeś 06.11.05, 21:33 > :))))))) że zacytuję Vegliego;) Nie było go dzisiaj. Ale klub działa. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Niestety nic nie zrozumiałeś 06.11.05, 17:58 Nie sądzisz,że cały Twój post to jedna wielka tromtadracja i zadęcie? PS. Nie jestem sympatykiem PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
finezja8 Re: Niestety nic nie zrozumiałeś 06.11.05, 18:23 Nie sądzę. Dlaczego miałabym tak sądzić? PS Nie jestem sympatyczką PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Niestety nic nie zrozumiałeś 06.11.05, 18:49 Sorki. Mój post był skierowany do <kralika>. Odpowiedz Link Zgłoś
finezja8 Re: Niestety nic nie zrozumiałeś 06.11.05, 19:14 uu1 napisała: > Sorki. Mój post był skierowany do <kralika>. Nic się nie stało, zdarza się. Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz bo PO oprocz PiS ma SLD i PSL i LRP. 06.11.05, 13:00 PO z LRP juz sie raz dogadala przy pierwszym glosowaniu w sprawie marszalka. LPR glosowala rowniez przeciwko przelozeniu glosowania. Wole SO od SLD. niezapowiedziany napisał: > i to jest problem PO. to jest tez sytuacja, ktora PiS wykorzystuje. i to jest w > lasnie nielojalnosc (podparte utrata wiarygodnosci). > PO pelne popa Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: bo PO oprocz PiS ma SLD i PSL i LRP. 06.11.05, 13:43 > Wole SO od SLD. Piekne podsumowanie pogladow fritz.fritza: przedklada jednych zlodziei nad drugich. Odpowiedz Link Zgłoś
polakmoronslayer Re: bo PO oprocz PiS ma SLD i PSL i LRP. 06.11.05, 15:45 typowy polski MORON -nic nigdy nie zrozumie Odpowiedz Link Zgłoś
kralik11 Re: bo PO oprocz PiS ma SLD i PSL i LRP. 06.11.05, 16:37 polakmoronslayer napisał: > typowy polski MORON -nic nigdy nie zrozumie Jezeli mowisz o fritzku, to on niestety roumie ale placa mu za to, zeby ne rozumial, wiec cokolwiek bys nie napisal on i tak przekreci kota ogonem na korzysc partii ktorej jest czlonkiem i ktora placi mu za to co robi na forum. Juz prawie wszyscy forumowicze znaja tego piskacyka fritzka, podobnie jak wielu innych mu podobnych na tym forum:))) Odpowiedz Link Zgłoś
g1tzb1051 Re: bo PO oprocz PiS ma SLD i PSL i LRP. 06.11.05, 21:15 > Wole SO od SLD SLD jest lepsze bo ich ludzie juz sie nakradli co najwyzej by troche dokradli natomiast Samoobroncy nie byli u wladzy wiec zeby sie ustawic nakrasc by musieli o wiele wiecej. A wodz Leper ten co tak broni biednych ma potencjal. Porzyczal od rolnikow pieniadze i nie oddawal. Powstal nawet Komitet oszukanych przez Lepera ale jak Leper stal sie mocny jakos o nim sluch zaginal. g1tzb1051 Odpowiedz Link Zgłoś
nawrocony1 Re: z nikim. bo PO oprocz PiS nie ma z kim sie do 06.11.05, 20:08 problem jak problem - to nie PO sadzila wierzby z gruszkami Odpowiedz Link Zgłoś
jacekm22 Re: Komorowski: program rządu to fikcja 06.11.05, 12:01 Ciekawe ze PIS nie mowi skad wezmie srodki na finansowanie obiecanego w wyborach socjalu ...???? Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm Re: Komorowski: program rządu to fikcja 06.11.05, 12:24 może z diet poselskich swoich posłów i kolegów z partii Sieg Heil? Odpowiedz Link Zgłoś
mr_perfekt A moze z reformy administracji... 06.11.05, 13:02 A moze z reformy administracji ktora Premier powoli zaczyna wprowadzac w zycie. Moze dzieki odsunieciu czerwonych swin od koryta w policji, prokuraturze i sadownictwie organy te zaczna w koncu dzialac i okaze sie ze srodki z budzetu moga byc wydawane bez tak popularnych za III RP 'przewalanek'... bez napychania kieszeni rodzinom czerwonych 'kapitalistow'... bez marnowania przez urzednikow panstwowych spolek milionow z panstwowych pieniedzy po to zeby uszknac dla firmy zony 0.1% prowizji za konsulting... Moze sie wtedy okaze ze stac nas bedzie nie tylko na F16 ale tez na zasponsorowanie przez panstwo cieplej zupy dla dzieci w szkolach. Odpowiedz Link Zgłoś
swoboda_t Re: A moze z reformy administracji... 06.11.05, 13:22 Jedyną drogą do zmniejszenia korupcji (całkowicie wyeliminować się jej nie da nigdy i nigdzie) jest ograniczenie stopnia ingerencji państwa w życie obywateli i gospodarkę, ograniczenie władzy urzedników, zmniejszenie ilości przepisów i ich uproszczenie itp. itd. Jeśli wierzysz, że urzędnicy -jako ogól-z PiS decydujacy np. o tym komu przyznać koncesję, będą bardziej uczciwi niż urzędnicy z SLD to jesteś baaaardzo naiwny. A że urzędnicy będą mieli władzę niemniejszą niż obecnie wynika wprost z programu PiS. Jeśli zechcą go realizować (bo to ich tam wie), to pole do korupcji będzie jeszcze większe, a jedynym sposobem na jej ograniczenie będzie powstrzymywanie się aparatu od jakichkolwiek działań. Dobrze to widać było w Warszawie-o korupcji zbyt wiel nie słychać, bo też nic sie nie dzieje. Podstawaa: jak jest możliwość zrobienia przekrętu, to prędzej czy później ktoś go z robi. Czy to z PiS, czy z PO, SLD albo Świadków Jehowy. Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm Boże... mr_perfekt 07.11.05, 12:39 chyba nie wierzysz, że organy państwowe mogą skutecznie się w takie rzeczy bawić. Jestem ciekaw, ile z tego przejedzą urzędnicy lub bokiem "wyjdzie". Odpowiedz Link Zgłoś
polakmoronslayer Re: Komorowski: program rządu to fikcja 06.11.05, 15:47 czesc MORONOM z polskiej kaczej rzeczpospolitej MORONSKIEJ Odpowiedz Link Zgłoś
g1tzb1051 Re: Komorowski: program rządu to fikcja 06.11.05, 21:26 > Ciekawe ze PIS nie mowi skad wezmie srodki na finansowanie obiecanego w > wyborach socjalu ...???? Od Ojca Rydzyka. Ten od emerytow (datki na poparcie RM, na stocznie, itd). Potem Kaczor wybuduje 3 mln. mieszkan, zwiekszy emerytury i wszyscy beda happy a Kaczor bedzie rzadzil dlugo i szczesliwie. Koniec bajki. g1tzb1051 Odpowiedz Link Zgłoś
4krzych1 PO - "Polityczne Obrzeża"... 06.11.05, 12:08 Komorowski osiąga szczyty nadęcia, zadęcia i wzdęcia... Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: PO - "Polityczne Obrzeża"... 06.11.05, 12:13 Dodałbym jeszcze - pogięcia. Odpowiedz Link Zgłoś
polakmoronslayer Re: PO - "Polityczne Obrzeża"... 06.11.05, 15:50 zobaczysz moronie jak bedziesz wpieprzl tynk ze sciany Odpowiedz Link Zgłoś
kralik11 Re: PO - "Polityczne Obrzeża"... 06.11.05, 16:48 4krzych1 napisał: > Komorowski osiąga szczyty nadęcia, zadęcia i wzdęcia... Czy to jest wszystko na co stac umysl pisiora? Niewiele to, niewiele. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
kent_7 PSL to polityczna prostytutka 06.11.05, 12:09 na pewno poprze ten rząd. jak popierała wszystkie poprzednie Odpowiedz Link Zgłoś
piekny_romanek to prawda - zielone ludki daja d* kazdemu 06.11.05, 12:59 Im zalezy tylko na stolkach w rolnictwie. Obecnie niekoniecznie teka ministra, wystarczy obsadzic agencje, fundusze i inne worki bez dna, w ktorych znika kupa kasy. Rolnicy jak zwykle g* z tego maja, za to "ubodzy" kolesie z PSLu buduja kolejne wille. Odpowiedz Link Zgłoś
ws21 Re: Komorowski: program rządu to fikcja 06.11.05, 12:11 Oj, niech Pan uważa panie Komorowski. Sędzia Kryże po to został osadzony w fotelu wiceministra aby robił to co umie najlepiej - ścigał tych co wypowiadają nieprawomyślne pooglady publicznie. Odpowiedz Link Zgłoś
disperse i dobrze... 06.11.05, 12:13 Jako wyborca PO takiej wlasnie decyzji oczekiwalme od nich... Odpowiedz Link Zgłoś
nieomylny1 może i fikcja.... 06.11.05, 12:15 może i program pisu jest fikcją, ale z artykułu wynika, że poseł Komorowski powiedział, że fikcją jest jest nie program rządu a plan przekonania 460 posłów (co rzeczywiście jest śmieszne:).drobna różnica ale nagłówek nie byłby taki ciekawy i nie dopiekałby tak rządowi pisu swoją drogą (nie głosowałem na pis zaznaczam) dziwi mnie totalny atak gw na ten rząd zanim zrobił cokolwiek (mnie najbardziej podoba sie próba zepchnięcia odpowiedzialnosci za to że sedziowie parkują wbrew prawau przed MS na ministra od tygodnia Ziobre choć stan taki trwa lata vide artykuł obok) niestety mamy rząd jaki mamy ale to nie powód, żeby siać fobie antypisowską nim rząd powstanie na dobre wydaje mi się że lepszą prasą cieszył sie w gw leszek miller 4 lata temu mimo iż on też skumplował sie z lepperem i za cenę koalicji odpalił sporą działke pslowi...ale miał prynajmniej pamięc ludzka bywa zawodna Odpowiedz Link Zgłoś
ws21 Odpowiedzialność. 06.11.05, 12:31 Za parkowanie Ziobro być może nie odpowiada (tak na zasadzie, że pod latarnią najciemniej), ale za sędziego Kryże jak najbardziej. Ta nominacja dowodzi jakie naprawdę ktoś ma przekonania. Z jednej strony propagandowe zacięte piętnowania minionej epoki, z drugiej nominacja osoby której wyrok z tego okresu zmienił SN. A może ta dwulicowość została wssana z mlekiem matki (ojca)? Czy rodzice p. Ziobry walczyli "z komunizmem" czy wręcz przeciwnie? Nie piszę tego na zasadzie odpowiedzialności dzieci za czyny rodziców ale chcę wyjasnić tą miłość do sędziego z minionej epoki. Odpowiedz Link Zgłoś
buntownik_z_powodami Re: Odpowiedzialność. 06.11.05, 12:44 Ta nominacja to wyraz lekceważenia wyborców, nie tylko tych, którzy głosowali na PiS, ale wszystkich, którzy poszli do urn w nadziei, że w Polsce można coś zmienić. PiSowi wydaje się, tak jak kiedyś SLD, że może wszystko, a wyborcy pokornie będą na nich głosować. Jestem pewien,że się przeliczą. Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 Re: Odpowiedzialność. 06.11.05, 14:15 buntownik_z_powodami napisał: > Ta nominacja to wyraz lekceważenia wyborców, nie tylko tych, którzy głosowali > na PiS, ale wszystkich, którzy poszli do urn w nadziei, że w Polsce można coś > zmienić. PiSowi wydaje się, tak jak kiedyś SLD, że może wszystko, a wyborcy > pokornie będą na nich głosować. Jestem pewien,że się przeliczą. nie do śmiechu złodziejom i kacykom UBekistanu to dobra wiadomość dla PiS-u i ich mężów stanu Odpowiedz Link Zgłoś
kralik11 [...] 06.11.05, 16:57 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 Re: Odpowiedzialność. 06.11.05, 18:32 kralik11 napisał: A czy ty w ogole zdajesz sobie sprawe z tego, ze najwiecej tych jak to okreslasz "kacykow z UBkistanu" schowalo sie pod plaszczykiem PiS???? >Palanta z ciebie robia a ty szczekasz w ich obronie jak niedoj......any szczeniak. Smieszny jestes:))) może to i prawda szanowny kolego tylko nie wiesz o PiS-ie jednego ża PiS nie ma płaszczyka żadnego musi być ci głupio z powodu tego Odpowiedz Link Zgłoś
boorack Re: Odpowiedzialność. 06.11.05, 15:12 > SN. A może ta dwulicowość została wssana z mlekiem matki (ojca)? Czy rodzice p. Wyssana - owszem. Z kaczej pałki :-O Odpowiedz Link Zgłoś
kralik11 Re: popaprancami oficjalnie nazywa sie pis 06.11.05, 17:00 Popaprani i Skorumpowani :))) Odpowiedz Link Zgłoś
paragraf222 Re: może i fikcja.... 06.11.05, 14:17 > (mnie najbardziej podoba sie próba zepchnięcia odp > owiedzialnosci za to że sedziowie parkują wbrew prawau przed MS na ministra od > tygodnia Ziobre choć stan taki trwa lata vide artykuł obok) Chyba nie zrozumiałeś o co w tym artykule chodzi. Nikt nie obarcza Ziobro odpowiedzialność. Nowy minister został zapytany jak zareaguje na takie ewidentne łamanie prawa pod swoim nosem i to przez przedstawicieli wymiaru sprawiedliwości. Innymi słowy, czy nastąpią te zapowiadane głębokie zmiany w poszanowaniu prawa, zgodne z duchem odnowy moralnej. Jak się ma odpowiedź Ziobro do moralności każdy może sobie przeczytać. Odpowiedz Link Zgłoś
buntownik_z_powodami Program PiSu to cylinder magika! 06.11.05, 12:19 Program wyborczy PiSu przypominał cylinder magika, z którego w zależności od audytorium wyciągano: króliczka, gołębia, i co tam jeszcze. Wszystko się w nim znalazło, a ludzie wytrzeszczali oczy, wołali "oooooo!!!" i bili brawo. Ale feta się skończyła, cylinderek, który sprawił wyborcom tyle radości, poszedł w kąt i okazało się,że programu nie ma ! :) Przypominam tylko,że ten cylinderek jest wielorazowego użytku, i PiSowcy z pewnością będą go chcieli jeszcze pokazać. Odpowiedz Link Zgłoś
jaruzel2 Re: Program PiSu to cylinder magika! 06.11.05, 14:11 Program wyborczy PO i Tuska przypominał cylinder magika, z którego w zależności od audytorium wyciągano: króliczka, gołębia, i co tam jeszcze. Wszystko się w nim znalazło, a ludzie wytrzeszczali oczy, wołali "oooooo!!!" i bili brawo. Ale feta się skończyła, cylinderek, który sprawił wyborcom tyle radości, poszedł w kąt i okazało się,że programu nie ma ! :) Przypominam tylko,że ten cylinderek jest wielorazowego użytku, i PO-wcy z pewnością będą go chcieli jeszcze pokazać. Odpowiedz Link Zgłoś
buntownik_z_powodami Re: Program PiSu to cylinder magika! 06.11.05, 14:24 Przypominam tylko, że plagiatowanie nie jest zgodne z prawem, a także ze sprawiedliwością :) Odpowiedz Link Zgłoś
kralik11 Re: Program PiSu to cylinder magika! 06.11.05, 17:04 buntownik_z_powodami napisał: > Program wyborczy PiSu przypominał cylinder magika, z którego w zależności od > audytorium wyciągano: króliczka, gołębia, i co tam jeszcze. Wszystko się w nim > znalazło, a ludzie wytrzeszczali oczy, wołali "oooooo!!!" i bili brawo. Ale > feta się skończyła, cylinderek, który sprawił wyborcom tyle radości, poszedł w > kąt i okazało się,że programu nie ma ! :) > Przypominam tylko,że ten cylinderek jest wielorazowego użytku, i PiSowcy z > pewnością będą go chcieli jeszcze pokazać. Pan najjasniejszy premier przywdzial wlasnie cylinderek w radiu marysienka:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
ostrowmaz Re: Komorowski: program rządu to fikcja 06.11.05, 12:28 A po co PO ma się dogadywać z kimkolwiek w opozycji? Odpowiedz Link Zgłoś
vitriolic Deklaracje PiS o wyciągniętej dłoni w stronę PO 06.11.05, 12:28 są przeplatane nieustannie impertynencjami? Jest wysyłany przez nich oczekiwany przez wyborców sygnał "My chcemy z PO", jednocześnie wysyłany jest sygnał do PO "ukorzcie się i zrezygnujcie z programu,lub zwiążemy się z Lepperem". Odbieram to tak: Kapitulujecie dla dobra Polski i przyjmujecie w całości nasze werunki,lub szkodzimy Polsce wiążąc się z Lepperem. Brzydko się bawią bliźniaki! Odpowiedz Link Zgłoś
vitriolic To głupie, ale nawet gdyby to nie będzie ona 06.11.05, 12:34 szkodzić Polsce - zbyt słaba. Koalicja PiS , Samoobrona, LPR, PSL szkodzić Polsce będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
piwenko Re: To głupie, ale nawet gdyby to nie będzie ona 06.11.05, 13:37 vitriolic napisał: > szkodzić Polsce - zbyt słaba. Koalicja PiS , Samoobrona, LPR, PSL szkodzić > Polsce będzie. nie bedzie, im slaabsza ta koalicja tym mmniejsz bedzie miala szanse zeby szkodzic.... nasi politycy (wszystki opcji) najbardziej szkodza Polsce probujac cos robic gdyby nie robili nic i pozwolili Polakom robic swoje szkoda byla by niewatpliwie najmniejsza Odpowiedz Link Zgłoś
buntownik_z_powodami To jest właśnie lojalność wg PiSu. 06.11.05, 12:41 Sami, po cichu dogadują się z Lepperem, wieczorami trąbią z Radia Maryja, a kiedy PO mówi:"dosyć głupot!", robią wielkie oczy i zarzucają Platformie, że buduje sojusz z SLD. Przecież PO i SLD łączy tylko to, że są w opozycji, chociaż z zupełnie innych powodów. PiS ma zawsze spóźniony zapłon,ta sytuacja przypomina słynną historię obrzydliwych insynuacji Kurskiego, po której PiS zaczął wołać do PO: "a wy przeproście za Gronkiewicz", chociaż były to dwie zupełnie nie porównywalne sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
jck.x dopowiem resztę 06.11.05, 12:43 - bracia Kaczyńscy skompromitują "idee posierpniowe" i podział wg kryterium przeszłości do '89 przejdzie do historii. Przyszła koalicja SLD-PO całkiem prawdopodobna. ... Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Re: dopowiem resztę 06.11.05, 13:17 jck.x napisał: > - bracia Kaczyńscy skompromitują "idee posierpniowe" i podział wg kryterium prz > eszłości do '89 przejdzie do historii. Przyszła koalicja SLD-PO całkiem prawdop > odobna. ... Niepotrzebnie piszesz w czasie przeszłym o kompromitacji. Po dekumunizacji i rozliczeniu afer przez PiS w stosunku do SLD ta partia się znakomicie wzmocni, ci młodzi ludzie znajdą swój lewicowy, antyrydzykowy elektorat i będzie poważną siłą polityczną. Może też zostać poważnym koalicjantem dla PO na zasadzie kompromisu, który PiS tak skutecznie olał. To wcale nie jest bzdura. Odpowiedz Link Zgłoś
ostrowmaz Re: Mmay nową koalicję: PO i SLD 06.11.05, 12:44 Czyli w 93 roku, za rządu Suchockiej Kaczyńscy byli w koalicji z SLD. Jedni z prekursorów chyba, 4 lata po 89 już w koalicji z postkomunistami... Odpowiedz Link Zgłoś
smentuff Re: Komorowski: program rządu to fikcja 06.11.05, 12:56 Szczerze się ubawiłem czytając niektóre posty. Idiotów nie brakuje. Jeżeli SLD zaproponuje do spółki z PO jakieś rozsądne rozwiązanie, należy je odrzucić, bo to komuchy z pejsatymi (niemieckimi - co który debil lubi) liberałami? Jak Samoobrona rząda zasiłku dla tracących pracę nie z własnej winy? (teraz nie ma zasiłków?) najlepiej dożywotnio, mieszkania jak psu zupy, amnestii dla kredytobiorców (ciekawe czy jak brali kredyt to już na to liczyli) naród szczęśliwy bije brawo i wierzy. Czy jak idziesz kupić flaszkę bracie myślący inaczej, to nie bierzesz pieniędzy bo dadzą? Za trudne do zrozumienia, może tak - czy jak do ciebie przychodzą po flaszkę to dajesz na ładne oczy i za swoje lecisz kupić nową? To czego biedny (bo głupi) idioto tego właśnie chcesz od innych. Bo ci frajerze obiecali? Po to aby zrozumieć o co chodzi postaw się raz w pozycji tych innych. (To chyba jednak za trudne.) Odpowiedz Link Zgłoś
piekny_romanek radio maRYJA rulez 06.11.05, 12:56 PIS co innego mowi, a co innego robi. Skoro tak im dobrze w radio maRYJA (wczoraj cala swita z premierem na czele udzielala sie u ojca ryzyka), ktore chcialo zatopic PO to czego oczekuja? Gdyby PO udzielilo wywiadu w "NIE" Urbana to pewno caly pisuar z lepperem i giertychem zesraliby sie ze zlosci. No ale jak udzielaja sie w radyjku maRYJA, ktore wypowiedzialo tyle bzdetow na temat platformy i nie tylko, to wszystko jest OK. Jak zwykle moralnosc kalego: "ryzyk opluwac platforme - to wszystko OK, platforma nie chciec koalicja z pis - to bardzo zle". Czarno-brunatno-zielona mafia o gebie rydzyka, giertycha i leppera juz puka do naszych drzwi. Ciekawe co na to wyborcy pisu?? Odpowiedz Link Zgłoś
e.v.q.a no to wybory na horyzoncie 06.11.05, 12:58 jak sobie kazda partia przedstawi 'liste zyczen' za ktora poprze PiS to mamy nastepne wybory :) tylko ciekawe jak dlugo bedzie trwalo proszenie obrazonej Platformy i dogadywanie sie z samoobora itp wynalazkami... oby jak najkrocej a tak poza tym to teraz spoleczenstwo widzi (?) jak dwa ugrupowania cieszace sie najwieksza popularnoscia 'potrafia' sie dogadac jak to deklarowaly podczas kampanii wyborczej. jaki to mamy stabilny rzad i koalicje z prawdziwego zdarzenia :) i ciekawe kto na nich zaglosuje po raz drugi Odpowiedz Link Zgłoś
ws21 Re: no to wybory na horyzoncie 06.11.05, 13:02 Ależ skąd. Ta prowizorka będzie trwała długo. Który poseł zaryzykuje kasę? Tak więc rząd przejdzie na 100%. A jak zmieni się prezydent to nawet brak ustawy budżetowej nic nie zmieni. Bo prowizorium równie dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
e.v.q.a Re: no to wybory na horyzoncie 06.11.05, 13:07 oby sie w zyciu nie dogadali bo bedzie u nas Watykan II... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ws21 Tak. 06.11.05, 13:12 Ci z nas, co przeżyją rządy PiS będą mieli podstawę o kanonizacją po śmierci. Odpowiedz Link Zgłoś
piekny_romanek Re: no to wybory na horyzoncie 06.11.05, 13:03 Ja zamierzam glosowac na PO, a to co robia kaczki (radio maRYJA, leppery, giertych i inne buce) tylko mnie utwierdza w przekonaniu, ze zaglosuje na PO! Nie chce, zeby Polska miala morde rydzyka, leppera i giertycha. Mialem PIS za rozsadnych facetow, a te ich pieprzenie przed wyborami zrzucalem na karb kampanii wyborczej. Oni sami strzelaja sobie w kolano ukladajac sie z populistami. Marcinkiewicz robi wrazenia rozsadnego faceta, ale niestety to nie on decyduje o tym z kim ukladaja sie w kuluarach kaczuchy. Mysle, ze wielu wyborcow PIS tez nie chce koalicji z samoobroncami, lpr i psl. Odpowiedz Link Zgłoś
e.v.q.a Re: no to wybory na horyzoncie 06.11.05, 13:13 tylko ciekawe z kim Platforma utworzylaby koalicje... z SLD czy moze z ZChN reaktywacja? no bo przeciez juz nie z PiSem, a bron Boze z burakami. planowany POPiS narobil takiego gnoju (obie strony!) ze niewazne co teraz sie stanie to bedziemy mieli w Polsce polityczny cyrk jakiego jeszcze nie bylo... na razie jest odslona pierwsza - druga ewentualnie po nastepnych wyborach kiedy to znowu przyjdzie tworzyc koalicje. nie ma co, ale niezle sie POPiSali pokazujac jak 'prawdziwa przyjazn' ktora tak deklarowali zamienia sie w nienawisc :) Odpowiedz Link Zgłoś
posik Re: no to wybory na horyzoncie 06.11.05, 18:22 Chciała by dusza do raju tylko jej grzechy nie dają !!! Jeśli będą wybory to PO będzie na skraju progu wyborczego bo tylko beton będzie na nich głosował Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy_gosc1 Wiarygodność i zaufanie 06.11.05, 13:07 Nawet Jarosław K. wytknął PO, że niepotrzebnie zrezygnowali z dotacji przewidzianych dla partii (czym szczycił się Tusk), bo wyborcy tego nawet nie zauważyli (a przynajmniej nie docenili - o czym świadcza wyniki wyborów). I tak rzeczywiście chyba jest. Dla przeciętnego wyborcy niezbyt liczy się uczciwość, rzetelność, postępowanie zgodne z prezentowanymi zasadami. I doskonale zrozumieli to Kaczyńscy. Doskonale wiedzą i wykorzystują to wszystkie partie lewicowe na całym świwecie. Naobiecywać jak najwięcej w czasie kampanii, bo to procentuje liczbą głosów. A potem realizować swoją partyjną politykę. Niestety szczerość i postępowanie zgodne z głoszonymi zasadami nie zawsza popłaca. Widać to jak na dłoni w prawie wszystkich wypowiedziach. Winę za niepowstanie koalcji próbuje się zwalić na PO. PIS mówi co chcą usłyszeć wyborcy a robi swoje (co zamierzyli Kaczyńscy). Szerokiej drogi!!! Głosowałem na PO i ich miejsce narazie mi odpowiada!! Odpowiedz Link Zgłoś
evald Re: Wiarygodność i zaufanie 06.11.05, 13:30 Opinia calkwoicie sie pokrywajaca z moja. A ja glupi wierzylem, ze po rzadach SLD cos sie zmieni i nigdy nie przypuszczalem ze PiS potrafi spierniczyc te moje marzenia tak mocno. Glosowalem na Po i bede glosowal ponownie. A na PiS nie zaglosuje NIGDY, chyba ze udowodnia ze sie myle. Na razie tylko potweirdzaja moja opinie o tej szkodliwej dla Polski parti do niszczenia a nie budowania. Dzisiaj jakby zniknela PO chyba nie poszedlbym na wybory (1 raz w zyciu bym nie psozedl). Na Samoobrone nie zaglosuje, na PiS nigdy w zyciu w tej chwili, na SLD tez nie, bo jakie to byly rzady kazdy wie. Choc jakby ktos mi przylozyl bron do glowy i kazal glosowac pomiedzy tymi 3 partiami, kto wie czy nie oddalbym glosu na SLD, choc nieznosze lewakow. Ale PiS to jeszcze wieksza lewica od SLD. Samoobrona odpada w przedbiegach... Odpowiedz Link Zgłoś
piwenko dogadywanie sie ze wszystkimi to w oczach PO jest 06.11.05, 13:20 zbrodnia... Ciekawe dlaczego PO tak bardzo razi to ze trzeba sie dogadac... bardziej by im pasowala dyktatura a opinie innych to maja w d.... Odpowiedz Link Zgłoś
paragraf222 Dogadywanie sie wg PiS 06.11.05, 14:29 PiS nie widzi nic dziwnego ze dzisiaj dogada sie z Lepperem przeciwko PO a jutro zaproponuje PO koalicję po to żeby przed następnymi wyborami wspólnie z Lepperem i Giertychem "rządy liberałów" skrytykować. Nazywają to pragmatyzmem, ostrą grą, mówią że polityka to nie działalność charytatywna. Można i tak. Ci "twardziele" z PiS wygjadają jednak smiesznie kiedy demonstrują dziecięce zdziwienie, że po takich zagrywkach i deklaracjach PO nie chce z nimi współpracować. Nie mal ze łzami w oczach pytają "ale dlaczego nam nie ufacie"? Tak to jest twardziele, jak się za ostro gra to się czasem przelicytuje. Odpowiedz Link Zgłoś
piwenko Re: Przerażajace, to mówia dorośli ludzie!!! 06.11.05, 13:24 util napisał: a kto Ci powiedzial, ze dorośli ????? Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 ROMUS CIAGLE JEST W BECIKACH..... 06.11.05, 13:53 dlaczego to zdziwienie?...O SMOCZKI dla MW TEZ SIE UPOMNI, A DLA OJCA O CIEPLE KALESONY,idzie zima. Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 Re: Przerażajace, to mówia dorośli ludzie!!! 06.11.05, 14:14 Re: Przerażajace, to mówia dorośli ludzie!!! nie do śmiechu złodziejom i kacykom UBekistanu to dobra wiadomość dla PiS-u i ich mężów stanu Odpowiedz Link Zgłoś
util Re: Przerażajace, to mówia dorośli ludzie!!! 06.11.05, 15:30 abba15 napisał: > to dobra wiadomość dla PiS-u i ich mężów stanu Taaak, mężowie PiS... Coś w tym jest. :P Odpowiedz Link Zgłoś
ws21 ? 06.11.05, 15:41 A tu zalecałbym ostrożność. Przyrost naturalny jest zdecydowanie największym zagrożeniem bytu naszego narodu. Jesteśmy przy ścianie. W ciągu jednego pokolenia nasza populacja może spaść poniżej 25 milionów. Czy "becikowe" to recepta, nie wiem, ale każdy krok sprzyjający jest zasadny. Odpowiedz Link Zgłoś
eliza1eliza Becikowe? 06.11.05, 15:58 Niestety mylisz się. Becikowe spowoduje, że pijackie rodziny będą miały więcej dzieci bo dostaną na nie zastrzyk gotówki (który oczywiście wydadzą na alkohol). Wzrośnie przestępczość, będzie więcej zaniedbanych lub porzucanych biednych dzieci - maltretowanych, głodzonych itd. Odpowiedz Link Zgłoś
ws21 Re: Becikowe? 06.11.05, 16:11 Jeśli tak stawiasz sprawę to uważam, że lepiej dzieci z pijackich rodzin niz żadne. Oczywiście "becikowe" to żadna recepta. Gdyby tak np. ustanowić 3 letni urlop wychowawczy z zasiłkiem pozwalającym przeżyć, to może by pomogło. Odpowiedz Link Zgłoś
alebaba17 PO będzie szkodzić krajowi w imię walki z PiS ? 06.11.05, 14:25 Takie ma obecnie zadanie ? Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 Re: PO będzie szkodzić krajowi w imię walki z PiS 06.11.05, 14:28 alebaba17 napisał: PO będzie szkodzić krajowi w imię walki z PiS > Takie ma obecnie zadanie ? i skończy w niedalekiej przyszłości jak jej poprzedniczka Unia Wolności Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy_gosc1 Re: PO będzie szkodzić krajowi w imię walki z PiS 06.11.05, 14:49 abba15 napisał: > alebaba17 napisał: PO będzie szkodzić krajowi w imię walki z PiS > > Takie ma obecnie zadanie ? > > i skończy w niedalekiej przyszłości > jak jej poprzedniczka Unia Wolności A na refleksję jak skończy PIS już nie stać? Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 Re: PO będzie szkodzić krajowi w imię walki z PiS 06.11.05, 15:05 prawdziwy_gosc1 napisał: > A na refleksję jak skończy PIS już nie stać? PiSu nikt nigdy nie pokona bo to partia niezwyciężona Odpowiedz Link Zgłoś
filut69 oj abba abba ty się marnujesz 06.11.05, 18:26 z takim talentem to do jakiegoś kabaretu mógłbyś spróbować pisać Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 Re: oj abba abba ty się marnujesz 06.11.05, 18:38 filut69 napisał: > z takim talentem to do jakiegoś kabaretu mógłbyś spróbować pisać dzisiaj żyjesz, ale życie to nie kabaret bo jutro tak się zdarza, niema cię wcale Odpowiedz Link Zgłoś
paragraf222 Wręcz przeciwnie 06.11.05, 14:39 > Takie ma obecnie zadanie ? Będzie przeszkadzać w realizacji poronionych pomysłow. Już poszedł w zapomnienie pomysł z finansowaniem służby zdrowia z budżetu. Całkiem nieźle jak na początek. Co będzie dalej nie wiadomo bo kto może przewidzieć jak się mają przyszłe plany PiS do wcześniejszych zapowiedzi? Przecież oni już twierdzą że z tymi 3 mln. mieszkań to była tyko taka przenośnia, wskazanie że istnieją potrzeby budowania mieszkań w Polsce. Jutro mogą powiedzieć że państwu w ogóle nic do tego i niech sobie każdy buduje we własnym zakresie. PO wtedy zaproponuje co zrobić, żeby urzędnicy PiS nie przeszkadzali. Odpowiedz Link Zgłoś
e.v.q.a Re: Wręcz przeciwnie 06.11.05, 14:54 nie przeceniaj mozliwosci Platformy! jej zasluga NIE JEST to, ze w zapomnienie poszedl pomsyl likwidacji NFZtu i finansowanie sluzby zdrowia z budzetu... to ze na stolku usiadl Religa nie jest zsluga Platformy, nie ona go tam posadzila, wiec nie mow, ze to ona ocalila nas od rewolucji w sluzbie zdrowia bo to troche za daleko posuniete stwierdzenie :) Odpowiedz Link Zgłoś
paragraf222 Komu tu wierzyć? 06.11.05, 15:01 > nie przeceniaj mozliwosci Platformy! jej zasluga NIE JEST to, ze w zapomnienie > poszedl pomsyl likwidacji NFZtu i finansowanie sluzby zdrowia z budzetu... to ze > na stolku usiadl Religa nie jest zsluga Platformy, nie ona go tam posadzila, > wiec nie mow, ze to ona ocalila nas od rewolucji w sluzbie zdrowia bo to troche > za daleko posuniete stwierdzenie :) To rozwiązanie to rezultat "rozmów programowych z PO". Przynajmniej tak twierdził wielokrotnie premier Marcinkiewicz. Ale właściwie masz rację. Kiedy PiS coś mówi to nigdy nie wiadomo czy to prawda czy tylko ściema. Odpowiedz Link Zgłoś
ncc2000 Re: Komorowski: program rządu to fikcja 06.11.05, 14:38 Kiedy ten ratlerek przestanie szczekać... Był przyjacielem Pawła Piskorskiego, może to zemsta w imieniu puszczonego w odstawkę kolegi? Odpowiedz Link Zgłoś
mark6 Re: Komorowski do rezerwatu 06.11.05, 14:40 Tam będzisz mógł uprawiać ukochaną przez ciebie tzw. politykę historyczną czyli ciągłe ględzenie o Katyniach ,cmentarzach i czcić będziesz przegrane bitwy czy powstania. Odpowiedz Link Zgłoś
enedue3 Re: Komorowski do rezerwatu. dziękujemy temu panu 06.11.05, 14:44 Facet jest bezczelny. Tu chodzi o Polskę a nie lewe interesiki, własna ampicja, panie K. Odpowiedz Link Zgłoś
kum.z.antalowki Marcinkiewicz nie zadowoli 460 posłów? Czemu? 06.11.05, 14:43 Nie ma predyspozycji? Za mało trenuje? Nie dawniej niż rok temu, też w Warszawie - podczas bicia seksualnego rekordu świata (którego Lech Kaczyński zakazał, ale się i tak odbyło) - pulchna Amerykanka Lisa Sparxxx zadowoliła 919 facetów! Dowód: www.pinkpress.pl/sexrekord/ Gdyby swym expozoleniem zadowolił 2x460, czyli 920 byłby o 1 szt. lepszy. I odzyskałby rekord dla Polski. Poprzedni należał do Marianny Rokity i wynosił 769! Odpowiedz Link Zgłoś
mysz_polna5 Re: Komorowski: program rządu to fikcja 06.11.05, 14:54 Osmiele sie zapytac. Czy zdjecie, ktore zamiescila gazeta, zostalo zrobione w momencie, gdy pan Komorowski siedzial na sedesie ~ i wykonywal zadanie 'robmy swoje'? Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: Komorowski: program rządu to fikcja 06.11.05, 15:22 pewnie ogladal zdjecie kaczynskiego . Odpowiedz Link Zgłoś
zwiatrem1 Re: Komorowski: program rządu to fikcja 06.11.05, 14:59 PO nie musi sie dogadywac, 130 glosów wystarczy!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś