galba 12.05.06, 09:34 Taki ładny, apolityczny i z PO... a tu takie szmatławe przekręciki? Eeee... to nie możliwe. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
realnik A co na to Rokita, Tusk? 12.05.06, 09:39 pewnie beda grzmieli ze PiS niszczy panstwo.... No bo co maja mowic.... Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwek1 Re: A co na to Rokita, Tusk? 12.05.06, 13:37 Co ja emeryt który po 42 latach pracy mam 750 zł emerytury mam na to powiedzieć.To jest sprawiedliwe,solidarne i uczciwe państwo? kpiny.Czy nie ma w tym kraju [moim kraju Polsce] nikogo ktoby zrobił z tym porządek.Takie kpiny,złodziejstwo i łobuzerstwo nie może dalej trwać.Panie marszałku Piłsudski wstań Pan z grobu i zrób Pan porządek. Odpowiedz Link Zgłoś
s.flores C z e k a m n a r e a k c j ę P O ! 12.05.06, 09:46 Głosowałem na nich i myślę, że są mi to winni. Odpowiedz Link Zgłoś
voxipop1 Re: C z e k a m n a r e a k c j ę P O ! 12.05.06, 09:49 Już jest reakcja: Tusk milczy..... Odpowiedz Link Zgłoś
niketas Re: C z e k a m n a r e a k c j ę P O ! 12.05.06, 13:16 voxipop1 napisał: > Już jest reakcja: > > Tusk milczy..... to w takim razie nie jest to reakcja... nie wypisuj bzdetow. Odpowiedz Link Zgłoś
k_r Re: ...a później...reanimacja! 12.05.06, 13:04 tak tak ... przytakujcie chłopakowi... Odpowiedz Link Zgłoś
niketas Re: Zamiast reakcji będzie...reinkarnacja! Z PO w 12.05.06, 13:20 kolejny nawiedzony... ja jeszcze nie slyszalem o zadnych przymiarkach sld z po ????? sejmowych dodam. Odpowiedz Link Zgłoś
likkaon Ojej zabraknie dla nowych? 12.05.06, 09:48 To co się wyprawia z tą instytucją i firmą jaką jest TVP to przechodzi ludzkie pojęcie. A teraz nowy prezes, który jest przecież ekspertem od zarządzania wielkimi firmami :-) z pewnością zda się na swoich doradców :-) i karawana idzie dalej ech co za kraj Odpowiedz Link Zgłoś
yeellow Re: Dworak dał zarobić 12.05.06, 10:08 a co, to juz pierwszego dnia chce sie wszystkich powyrzucac i zrobic miejsce dla swoich? Wystarczy ich nie wyrzucac i zaoszczedzi sie troche pieniedzy. Odpowiedz Link Zgłoś
efad4d Re: Dworak dał zarobić 12.05.06, 10:13 pozostaje nieplacenie abonamentu, niech tvp koduje swoje programy, za tvp kultura moge placic -- punkt skupu Odpowiedz Link Zgłoś
breadcrumbs Re: Dworak dał zarobić 12.05.06, 12:14 efad4d napisał: > pozostaje nieplacenie abonamentu, niech tvp koduje swoje programy, za tvp > kultura moge placic > > -- > 99% racji. Bo ja bym rozwiazal cala TVP i zostawil tylko TV Kultura. Odpowiedz Link Zgłoś
kiczkis Dworak dał zarobić kolesiom z PO?? 12.05.06, 12:42 breadcrumbs napisał: > efad4d napisał: > > > pozostaje nieplacenie abonamentu, niech tvp koduje swoje programy, za tvp > > kultura moge placic > 99% racji. > Bo ja bym rozwiazal cala TVP i zostawil tylko TV Kultura. -------------------------------------------------------- Wszystko fajnie.. Tylko skad ta nagla eksplozja "troski" o Telewizje Publiczna.. Kiedy rzadzila zlodziejska partia lewakow z SLDe, a szefowa Radiokomitetu byla Waniek jezdzaca do fryzjera sluzbowym samochodem w czasie godzin pracy zas "Grupa Trzymajaca Wladze" trzymala TVP, a potem tez "swoj" Dworak, to te same polglowki nawet piardu z siebie nie wydawaly o "rozwiazywaniu TVP", a dzisiaj "udaja trupa" o sku..wysynskim "numerze" rzeczonego Dworaka, tylko nagle gardluja o.. rozwiazaniu TVP!!! :)))) Bedzie ten "numer" kosztowal PO.. Oj bedzie!! - Troche wiecej niz 3x po 250 tys.zlotych kolesiom.. To niewiarygodne.. JESZCZE NIE PRZY WLADZY a juz "numery" w stylu SLD-e "odwijaja".. To co moglo czekac Polske po dojsciu Maryski Rokity i "Tuśka" do wladzy?? Odpowiedz Link Zgłoś
breadcrumbs Re: Dworak dał zarobić kolesiom z PO?? 12.05.06, 13:16 kiczkis napisał: > breadcrumbs napisał: > > > efad4d napisał: > > > > > pozostaje nieplacenie abonamentu, niech tvp koduje swoje programy, > za tvp > > > kultura moge placic > > > 99% racji. > > Bo ja bym rozwiazal cala TVP i zostawil tylko TV Kultura. > -------------------------------------------------------- > > Wszystko fajnie.. Tylko skad ta nagla eksplozja "troski" o Telewizje > Publiczna.. > Kiedy rzadzila zlodziejska partia lewakow z SLDe, a szefowa Radiokomitetu byla > > Waniek jezdzaca do fryzjera sluzbowym samochodem w czasie godzin pracy > zas "Grupa Trzymajaca Wladze" trzymala TVP, a potem tez "swoj" Dworak, to te > same polglowki nawet piardu z siebie nie wydawaly o "rozwiazywaniu TVP", a > dzisiaj "udaja trupa" o sku..wysynskim "numerze" rzeczonego Dworaka, tylko > nagle gardluja o.. rozwiazaniu TVP!!! :)))) > > Bedzie ten "numer" kosztowal PO.. Oj bedzie!! - Troche wiecej niz 3x po 250 > tys.zlotych kolesiom.. > > To niewiarygodne.. JESZCZE NIE PRZY WLADZY a juz "numery" w stylu > SLD-e "odwijaja".. > To co moglo czekac Polske po dojsciu Maryski Rokity i "Tuśka" do wladzy?? Kiczkis- powiem tak. Zawsze byłem za rozwiazaniem publicznej TV. Jak jeszcze tego forum nie było. A ze pisze tu jakas chwilke dopiero to teraz to slyszysz/czytasz dopiero. To raz. A dwa. To się łaskawie ode mnie odpie..i od komuchów mnie nie wyzywaj. Ok? Nie znasz mnie i gó.. o mnie wiesz, więc sobie swoje ku.. żale wylewaj gdzie indziej i na kims innym. Ok? Po prostu. Pzdr. breadcrumbs.blox.pl/html Odpowiedz Link Zgłoś
kiczkis Re: Dworak dał zarobić kolesiom z PO?? 12.05.06, 16:15 breadcrumbs napisał: > Kiczkis- powiem tak. Zawsze byłem za rozwiazaniem publicznej TV. Jak jeszcze > tego forum nie było. A ze pisze tu jakas chwilke dopiero to teraz to > slyszysz/czytasz dopiero. To raz. > > A dwa. To się łaskawie ode mnie odpie..i od komuchów mnie nie wyzywaj. Ok? > Nie znasz mnie i gó.. o mnie wiesz, więc sobie swoje ku.. żale wylewaj gdzie > indziej i na kims innym. Ok? Po prostu. > Pzdr. ------------------------------------------ Hehehe.. No jasne ze sie od ciebie odp..dole i zwroce ew. honor, ale laskawie przedstaw sie.. Kiedy sie wie z kim ma sie do czynienia(ogolnie), wowczas i o oceny i komentarze latwiej.. - Ja NIGDY i nigdzie nie ukrywam i nie ukrywalem tego iz jestem prawicowcem (jesli Lech Stepniewski twierdzi iz bardziej na prawo od niego jest juz tylko sciana, to ja dodaje iz ta sciana jestem ja..), Polakiem.. katolikiem.. Ze jestem i ZAWSZE bylem antykomunista i wrogiem lewactwa w kazdej jego postaci.. Ze korzenie moje siegaja kilku wiekow wstecz, a wiec mam i okreslone poczucie przynaleznosci i system wartosci oparty jest u mnie na Dekalogu, a honor, godnosc, uczciwosc czy patriotyzm, Ojczyzna.. etc. nie sa pustymi haslami i nie sluza do wylewania pomyj na Polske i jej historie etc.. Ze ZAWSZE publicznie glosilem iz nalepszym polskim publicysta jest oddawna p.St.Michalkiewicz.. Ze PiS nie byl i nie jest moja partia, a z polskich partii politycznych poparlbym jedynie tylko nic nie znaczaca, ale z czystymi rekami i poza ukladami - UPR J.Korwina-Mikke.. Ze jednak majac do wyboru "zakonserwowanie" i "utrwalanie" przez PO Maryski Rokity i Tuska, poSLDowskiego bagna, zdecydowanie stawiam na rzeczony PiS, gdyz tylko Kaczory i PiS gwarantuja jakiekolwiek zmiany a nie utrwalanie panstwa baronow.. korupcji.. zlodziejstwa.. rzadow sluzb specjalnych i ochrony istniejacych, postSLDowskich ukladow i sieci powiazan.. bezkarnosci przestepcow i mordercow, lewackie popieranie dewiacji.. wynaturzen i zboczen oraz celowego "rozwalania" przez ogarnietych amokiem "postempu" lewakow i ich przydupasow - morale i kultury Narodu(polskiego). Dosyc juz ulaskawiania mordercow czy kolesi partyjnych(vide - Sobotka) i zagrywek rodem z szamba lewackiego w wykonaniu PO-wskiego Dworaka zatrudniajacego na 3 dni przed wykopaniem swoich kolesi partyjnych czy towarzyskich.. - To juz nie tylko hanba.. to juz kompletne dno.. - Wyraznie to pokazuje jak wiele laczy PO z SLDe i w ktora strone dryfuja Maryski Rokity i Tuski ze swoja PO.. - Swoj swego zawsze wyniucha.. Zas TVP - nie jest prywatna wlasnoscia, i zamkniecie jej sluzyloby okreslonym celom, ale dla mnie to, ze bedzie mniej mniej w TVP Kazi Szczuki, Biedronia.. Senyszyn.. Legierskiego.. Jarugi-Nowackiej czy innych "sil postempu" w "tiszertach" Kazi z glupawymi prowokacyjnymi napisami, czy tez mniej bedzie eksponowania i draznienia spoleczenstwa nachalnymi relacjami z Bog wie po co organizowanymi "paradami" pedalskimi, - to dla mnie NIE JEST to wystarczajacy powod do likwidowania PUBLICZNEJ telewizji.. - No wiec.. Ja sie przedstawilem(nie pierszy zreszta raz) i wiesz z kim masz do czynienia.. - Ty tez masz okazje.. Troche odwagi i charakteru... Noooo..??? kiczkis Odpowiedz Link Zgłoś
rmstemero Co za bzdurny tytul 12.05.06, 10:24 ja oczekuje od Zycia nie informacji kto komu dal zarobic (strach mnie ogarnia przed pracujacymi spolecznie) lecz uczciwej oceny fachowosci powolanych. Jesli sa dobrymi fachowcami to nie ma powodu ich zwalniac. I nie ma calej sprawy. A jesli sa zlymi to nalezy napisac dlaczego. Zamiast sie grzac ze ktos zarobil. Ot buractwo. Odpowiedz Link Zgłoś
simplex Re: Dworak dał zarobić 12.05.06, 10:30 galba napisał: > Taki ładny, apolityczny i z PO... a tu takie szmatławe przekręciki? Eeee... > to nie możliwe. > Najwyrazniej wyczul klimat i wzial przyklad z PiS. - Pzdr, Simplex Jestem lumpenużytkownikiem tego łże-forum. Galba wycofuje poparcie dla gabinetu PiS ;) Odpowiedz Link Zgłoś
lukasznowicki Re: Dworak dał zarobić 12.05.06, 12:43 Moim zdaniem to jest realny sojusz PO z Sojuszem (SLD) bo nawet zaczynają ich metody stosować. Dyrektor czegokolwiek powołany z klucza politycznego czy jakiegoś innego nie powinien przed końcem kadencji lub posiadając informacje o odwołaniu podejmować decyzji personalnych.A te odprawy to już absolutny przejaw prywaty. Przychodzą nowi i naturalnie będą chcieli część stanowisk obsadzić ludźmi zaufanymi.Takie praktyki na całym świecie obowiązują, więc nikt nie powinien mieć pretensji, że jak został z klucza politycznego powołany to z tego samego powodu może w przyszłości stracić pracę. Odpowiedz Link Zgłoś
lady284 Re: Dworak dał zarobić 12.05.06, 11:08 Takie umowy powinny być anulowane. Odpowiedz Link Zgłoś
nie_trawie_glupcow To mozna, jak sadze, prawnie zablokowac: oskarzyc 12.05.06, 11:15 Dworaka o DZIALANIE NA SZKODE SPOLKI. Zreszta, nalezy sie szczurowi:))) Odpowiedz Link Zgłoś
xanaxy Re: To mozna, jak sadze, prawnie zablokowac: oska 12.05.06, 11:48 Nie - prawnicy nie dopuszcza do tego. Swoja droga prawnicy Dworaka wyleca razem z nim. To Polska kolesiow / dworakowych/. Teraz bedzie innych i karawana idzie. Odpowiedz Link Zgłoś
m744 dworak zatrudnił po co zwalniać 12.05.06, 11:18 JESLI SA PROFESJONALISTAMI TO PO CO ZWALNIAĆ?????? ZA NAZWISKA???? Odpowiedz Link Zgłoś
a.ba jeżeli niekompetentni to zwolnić dyscyplinarnie ! 12.05.06, 11:24 A jeżeli są kompetentni to po co zwalniać? A jak się zwalnia za kolor skóry czy brak odpowiedniej legitymacji partyjnej to słusznie należy się odszkodowanie (zwolnienie jest wtedy bezzasadne). Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: jeżeli niekompetentni to zwolnić dyscyplinarn 12.05.06, 11:35 a.ba napisał: > A jeżeli są kompetentni to po co zwalniać? A jak się zwalnia za kolor skóry czy > > brak odpowiedniej legitymacji partyjnej to słusznie należy się odszkodowanie > (zwolnienie jest wtedy bezzasadne). ****************************************** Owszem, skąd pewność, że musza zostac zwolnieni? Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r A więc? 12.05.06, 11:34 Kilka dni przed odwołaniem Jan Dworak podpisał umowy z trzema nowymi dyrektorami telewizji publicznej. ************************************* Na kilka dni przed odwołaniem Dworak miał być pewien odwołania i zastapienia go Wildsteinem? Odpowiedz Link Zgłoś
xanaxy Re: A więc? 12.05.06, 11:51 maruda.r napisał: Nie mial byc pewien. Byl pewny i ...slusznie,bo sam startowal na senatora /nie wyszlo/ i jest kiepskim, niemniej politykiem.Lepperopodobnym.Gdzie byl przed PO, a po co w ogole byl w partii takiej, czy innej? > > Kilka dni przed odwołaniem Jan Dworak podpisał umowy z trzema nowymi dyrektoram > i > telewizji publicznej. > > ************************************* > > Na kilka dni przed odwołaniem Dworak miał być pewien odwołania i zastapienia go > Wildsteinem? > > > > Odpowiedz Link Zgłoś
ogeeg Re: A więc? 12.05.06, 12:21 Moje zastrzezenia dotycza handlu - "poparcie", za "umowe". oraz wysokosci odpraw (po tak krotkim czasie pracy) - uwazam, ze jest to chore. Jak mozna tworzyc takie umowy? (Nie mam na mysli wysokosci pensji, premii za wyniki spolki). Odpowiedz Link Zgłoś
ogeeg Re: Dworak dał zarobić 12.05.06, 11:37 Zlodziejstwo w majestacie prawa. Nie stawiam tu akcentu na zlodziejstwo, tylko na /prawo/, ktore na to pozwala. Prawo, na ktorym opiera sie panstwo, zaufanie obywatela do panstwa. Na to wszystko jest jedno lekarstwo. Sprywatyzowac TVP, telewizja jak mozna przeczytac jest juz "prywatna", tyle ze za pieniadze podatnika. Nie ma misji spolecznej, w wiekszosci ma misje polityczna... Czym rozni sie od innych stacji? Pieniadze, ktore ida z budzetu na TVP majace wspierac kulture polska rownie dobrze mozna przeznaczyc na zakup takich samych programow w innych stacjach. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r To "Życie Warszawy" zwalnia dyrektorów TVP? 12.05.06, 11:48 ogeeg napisał: > Zlodziejstwo w majestacie prawa. Nie stawiam tu akcentu na zlodziejstwo, tylko > na /prawo/, ktore na to > pozwala. Prawo, na ktorym opiera sie panstwo, zaufanie obywatela do panstwa. ************************************** A jakim złodziejstwie mówisz? Skąd przekonanie "Zycia Warszawy", że Wildstein ich zwolni? Czyzby Wildstein juz się pochwalił ewentualnym czystkami jeszcze powołaniem go na prezesa? (biorąc pod uwage czas przygotowania gazety do druku). Odpowiedz Link Zgłoś
ogeeg Re: To "Życie Warszawy" zwalnia dyrektorów TVP? 12.05.06, 12:25 Moje zastrzezenia dotycza handlu - "poparcie", za "umowe". oraz wysokosci odpraw (po tak krotkim czasie pracy) - uwazam, ze jest to chore. Jak mozna tworzyc takie umowy? (Nie mam na mysli wysokosci pensji, premii za wyniki spolki). Odpowiedz Link Zgłoś
rmstemero Prywatyzacja 12.05.06, 12:23 jest wylewaniem dziecka z kapiela. BBC, CRF, ARD/ZDF sa dobrymi przykladami ze TVP mozna by bylo naprawic o ile bylaby wola spoleczna i politycy warci tego okreslenia. Media publiczne nalezy odebrac politykom i zwrocic spoleczenstwu. W przeciwnym wypadku nie jest mozliwa ich rola kontrolna wobec aktualnej wladzy. A prywatyzacja prowadzi nas w strone modelu w ktorym media odpowiedzialne sa nie wobec spoleczenstwa lecz udzialowcow. Co tez nie zawsze jest rekojmia ich obiektywnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
chris12 Tzw. szpica kieruje Polską a teraz inna szpica TVP 12.05.06, 11:52 No i zobaczymy z perspektywy zagranicy co z tego wyjdzie. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof.konieczny Re: Dworak dał zarobić 12.05.06, 11:53 No i weź tu płać abonament. Never Odpowiedz Link Zgłoś
chris12 Rydzyk rywalizuje z Wildsteinem, kto wierniejszy.. 12.05.06, 11:57 Kto wierniejszy chorym ideologom IV RP? Odpowiedz Link Zgłoś
judas1 Re: Ja też! 12.05.06, 12:03 A ja chętnie się zatrudnie na kilka dni powiedzmy jako ..... babcia klozetowa. Chyba też jakaś odprawa mi się będzie należała? I tak tego w rok nie zarobie.... Odpowiedz Link Zgłoś
maciek20001 To normalne i zgodne z przepisami 12.05.06, 12:04 Każdy prezes czy dyrektor dużej dirmy odchodzący ze stanowiska otrzymuje wypłatę równą 6x pensji.Tak było,jest i będzie.Chore prawo i ustawodawstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
breadcrumbs No i? 12.05.06, 12:08 To pewnikiem pieniazki na dalsza walke o niezaleznosc mediow publicznych. :-) Ale z drugiej strony. Take sumy... eeee. Pestka. Wieksze przekrety sa w Polsce. breadcrumbs.blox.pl/html Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 Aż to czerwonoróżowi kombinatorzy łasi na kasę! 12.05.06, 12:14 Dworak = Piskorski bis! I też z PO! CBA dobierze mu się do pupci, jak nic! Odpowiedz Link Zgłoś
carssc Re: Dworak dał zarobić 12.05.06, 12:16 A co PO ma do Dworaka? Nie jest w PO. Odpowiedz Link Zgłoś
meta-kris Re: Dworak dał zarobić 12.05.06, 13:10 ale go popierają, poza tym Dworak jest blisko związany z wieloma platformersami. Odpowiedz Link Zgłoś
carssc Re: Dworak dał zarobić 12.05.06, 13:42 A Telegraf był blisko związany z Bagsikiem. Każdy ma kolegów, znajomych i okreslenie bliskie związki jest niezbyt adekwatne do sytuacji. To jakaś choroba? Czy działanie celowe. Można rzucać dowolne oskarżenia, nie majęce pokrycia z rzeczywistoscią? Odpowiedz Link Zgłoś