Dodaj do ulubionych

Ostrowska: Mogę zrzec się immunitetu

02.04.07, 07:19
Najbardziej zerowy minister po raz kolejny ośmiesza i siebie i swojego
mocodawcę Jarosława Kaczyńskiego.
Obserwuj wątek
    • wlodeusz Kriminale Tango!.... 02.04.07, 07:26
      zatańczy SLD.
    • rydzyk_fizyk Dlaczego Jarosław Kaczyński nie głosował? 02.04.07, 07:44
      podobnie jak 15-tu innych posłów PiSu?

Nie przekonały ich dowody Ziobry?
      • emigrancik Re: Dlaczego Jarosław Kaczyński nie głosował? 02.04.07, 08:08
        Nie siegnal przyciskow do glosowania.
        • www.nasznocnik.pl Re: Nie siegnal przyciskow do glosowania 03.04.07, 05:30
          ;-))
    • imie_jaszczomp Re: Ostrowska: Mogę zrzec się immunitetu 02.04.07, 07:47
      Ziobro jest mistrzem w rzucaniu publicznych oskarzen , prawie juz doskoczyl do
      poziomu swojego mentora JK.I prosze mnie tu nie wyzywac od ubekow- jestem za
      przykladnym ukaraniem winnych, natomiast przeciwko ferowaniu wyrokow na
      podstawie tylko glebokiego przekonania przedstawicieli obecnej wladzy, bo w
      panstwie prawa przekonania musza byc poparte dowodami, czy to sie kaczystom
      podoba czy nie.
      • wlodek.piekut Re: Ostrowska: Mogę zrzec się immunitetu 02.04.07, 09:09
        A jak skomentujesz to, ze p. Ostrowska z "LSD" prosi dokladnie o to czego nie
        otrzymal arcbp Wielgus. czy to czego bylismy swiadkami w przypadku tego
        czlowieka to nie byla polityczna i medialna hucpa? Bez procesu, bez mozliwosci
        do obrony.

Pozdrawiam
        Włodek

"Nie badzmy ślepi"
        • imie_jaszczomp Re: Ostrowska: Mogę zrzec się immunitetu 04.04.07, 15:15
          No tak, ale nie mowimy tutaj o arcybiskupie, tylko o poslance.Uwazam, ze nikogo
          nie mozna nazywac publicznie zdrajca, morderca, donosicielem itp- na pewno nie
          przed wyrokiem sądu.Niestety- to sie bardzo rozprzestrzenilo w ostatnich
          czasach i przeciw temu bede zawsze protestowac- niezaleznie od tego, kogo to
          dotyczy. A tak przy okazji- czy arcybiskup przypadkiem sam sie nie przyznal?
    • a.k.traper Panie Ziobro, ja paliwo kupuję i nie wiem czy 02.04.07, 08:00
      to czasem niezwiązane z mafia paliwową? Sa kamery na stacjach moze im lepiej
      kazac przechowywac nagrania przez rok albo dłuzej?
      • sumienie.lk Czy kupowanie "lewego" paliwa to współudział... 02.04.07, 08:19
        w przestępstwie?
        • a.k.traper Zależy od stanu paranoii 02.04.07, 08:20
    • precesja Ostrowska: Mogę zrzec się immunitetu 02.04.07, 08:41
      " - Zrobię to, jeśli minister Ziobro zagwarantuje mi publicznie szybki i uczciwy
      proces oraz że nie będę aresztowana "

czyli Pani jednak czuje się winna i nawet po uczciwym procesie o który prosi
      może być aresztowana. Bo gdyby była uczciwa i proces odbył się uczciwie to nikt
      by jej nie zaaresztował.

Cóż, Ziobro miał rację co do tej Pani. Jego przypuszczenia graniczące z
      pewnością co do działalności przestępczej tej Pani są trafne.
      • czuk1 Re: Ostrowska: Mogę zrzec się immunitetu 02.04.07, 08:46
        Ile precesjo bezmyślnosci trzeba mieć w sobie by napisać te słowa?
      • starod Re: Ostrowska: Mogę zrzec się immunitetu 02.04.07, 11:59
        Tylko kretyn może wierzyć Żeberkowi, dlatego w pełni rozumię panią z SLD. Na
        pewno najpierw by ogłosił 100% winę a następnie po cichu przepraszał. Typowe
        pisiorkowe działanie z pełnym poparciem moherowych sekciarzy.
    • lady_godziwa Re: Ostrowska: Mogę zrzec się immunitetu 02.04.07, 08:48
      sumienie.lk napisał:

> Najbardziej zerowy minister po raz kolejny ośmiesza i siebie i swojego
      > mocodawcę Jarosława Kaczyńskiego.

Ostrowska: Mogę zrzec się immunitetu

Słowo sie rzekło kobyłka u płota.

- Zrobię to, jeśli minister Ziobro zagwarantuje mi publicznie szybki i uczciwy
      proces oraz że nie będę aresztowana - powiedziała nam posłanka SLD Małgorzata
      Ostrowska

troche za duże wymagania!
    • allspice Ostrowska: Mogę zrzec się immunitetu 02.04.07, 08:54
      Proszę bardzo.Wtedy gra będzie czysta a nie chowanie się za immunitet:(
      • kolter Re: Ostrowska: Mogę zrzec się immunitetu 02.04.07, 09:11
        no fakt zamknal ja do puszki posiedzi ze 2 lata a potem sie okazeze to wcale nie
        o nia chodzili
    • galba Ciekawe żądania ma primadonna korupcji 02.04.07, 08:59
      Najbardziej mnie ciekawi jak minister, który nie ma możliwości wpływu na
      działanie sądu oraz na obrońców Ostrowskiej i jej kumpli z ławy oskarżonych, ma
      jej "gwarantować" szybki proces?

Co do aresztowania to brak immunitetu nie jest równoznaczny z możliwością
      zaaresztowania. Pani O. powinna o tym wiedzieć.
      • kolter Re: Ciekawe żądania ma primadonna korupcji 02.04.07, 09:10
        po to jest ministrem zeby dac tak zwany zelazny list panie mlocie galba
        • galba ??? 02.04.07, 11:02
          a. jak ma się "list żelazny" do gwarancji szybkiego procesu? Nijak.

b. list żelazny jako gwarancja "niearesztowania" jest bez sensu bo jej i tak
          nie można aresztować bez zgody Sejmu - nie mylić z uchyleniem immunitetu, które
          jest potrzebne by jej postawić zarzut a nie by aresztować.

Mógłbyś wiedzieć takie rzeczy jeśli chcesz innych nazywać "młotami".
          • kolter Re: ??? 02.04.07, 11:07
            biedny ty galba jestes skoro nawet niewiesz ze byly dwa wnioski o zniesienie
            imunitetu oraz na pozwolonie na tymczasowe aresztowanie
    • intel-e-gent Re: Ostrowska: Mogę zrzec się immunitetu 02.04.07, 09:30
      Ostrowska dobrze mówi. Musi jednak pamiętać o tym, że Zerze i PiSuarom nie należy wierzyć szczególnie wtedy gdy coś obiecują...
    • lukewww dowody jak zwykle mocne 02.04.07, 09:39
      czyli tak. mamy jakiegoś mafioso, który twierdzi że przekazał 155 tysięcy pani
      poseł Małgorzacie O. za to żeby mu załatwiła kupno ziemi. Ten pan mafioso super
      wiarygodnie zeznaje, że pieniądze w kwocie jakiejś tam przekazał panu
      policjantowi. ZEznań policjanta nie znamy. I potem jest jeszcze jakiś kierowca,
      który mówi, że widział jak ten policjant niósł jakiś pakunek dla pani
      Małgorzaty O., a potem policjant powiedział, że załatwiał coś dla mafioso u
      pani Małgorzaty O. Dowody rzeczywiście są porażające. No bo po pierwsze, skoro
      zeznaje mafioso, który wcześniej się przyznał do tego że jest mafioso, i jego
      wyjaśnienia, w których przyznaje się do wszystkiemu co mu zarzucano, Sąd uznaje
      za wiarygodne, no to przecież na 100% musi być wiarygodny. No bo mafioso co się
      przyznaje jest przecież wiarygodniejszy od pani niemafioso która się nie
      przyznaje...a poza tym to hjego wyjaśnienia korespondują.... z innymi
      wyjaśnieniami innych mafioso co się też przyznawali. no więc ten mafioso to on
      jest super hiper wiarygodny przecież skoro on sie przyznaje i wszyscy sie inni
      przyznają. To nic, ze dzięki przyznaniu miał układ z prokuratorem i mógł liczyć
      na łagodne potraktowanie. CO prawda mafioso został już kiedyś uznany za winnego
      złożenia fałszywych zeznań, no ale to przecież nic wielkiego, no bo chodizło o
      jakąs inną sprawę a poza tym to nie został skazany tylko było warunkowe
      umorzenie (które można zastosować tylko wtedy gdy jest ktoś winny) no i poza
      tym to się zatarło, no wiec tak jakby nie było nic. TAK JAKBY>......No ale ten
      mafioso to przecież nie jedyny świadek. Drugim jest kierowca, który (jak
      twierdzi poseł Kalisz) odwołuje swoje zeznania w innym postępowaniu.A same jego
      zeznania też są super hiper wiarygodne, no bo przecież widział pakunek. Co
      prawda pieniądze na łapówkę w pakunkach przenosi się stosunkowo rzadko i
      rzadziej jeszcze robić się to w taki sposób aby widział to jakiś kierowca, no
      ale jego zeznania korespondują z tymi zeznaniami mafioso i w ogóle są
      wiarygodne. No i nieważne, że ten pakunek to ten pan policjant niósł do pani
      poseł już po tym jak ziemia została sprzedana.... no i jeszcze są billingi. A
      billing to nie byle co. No i billing dowodzi że pan policjant ( ten z
      pakunkiem) dzwonił do pani podejrzewanej poseł O. Co z tego, że ona nie
      kwestionuje tego ze dzwonił, i nie kwestionuje tego że był. No ja też najpierw
      dzwonie do kogoś zanim go odwiedze. No ale billing to billing, jak jest coś na
      billingu to na pewno jest przestępstwem. Ja nie jestem przestępcą i nie dostaje
      billingów, więc jak ktoś ma na kogoś billing to coś jest nie tak. Normalni
      ludzie nie są uwzględniani w billingach. Mnie , założę sie, nikt nie ma na
      billingu. Po paru dniach czy tygodniach od tego zdarzenia ziemia zostaje
      kupiona przez miasto i nici z zakupów pana mafioso. Poseł nawaliła. NIe dość że
      wzięła w łapę to jeszcze spieprz.... sprawę. Co za.... ehh szkoda gadać.
      • lukewww Re: dowody jak zwykle mocne 02.04.07, 10:15
        po przeanalizowaniu swojej wypowiedzi stwierdzam, że mam rację
    • tja22 Ostrowska: Mogę zrzec się immunitetu 02.04.07, 10:15
      A może tak jeszcze komuszek zażąda aby Ziuobro publicznie zadeklarował, że nie
      zostanie skazana????
    • and_nowak Ziobro poniżej zera, MO niech się zrzeknie 02.04.07, 10:29
      To, że cała nagonka ma charakter polityczny, nie ulega wątpliwości.
      Niestety, intryga była nieco bardziej finezyjna, niz by się mogło wydawać: PiS
      stoi w obronie "sprawiedliwośc", pokazuje "układ PSL, SO, PO i SLD" (czy może
      być głupsza konstrukcja ? Ale lud i tak to kupi!), Jarek Kartofel zapowiada
      zniesienie immunitetu.
      I właśnie o ten szum chodziło, wcale nie o Ostrowską.

A tak wredna baba powinna była zrzec się immunitetu, najlepiej przed
      głosowaniem, lub niezwłocznie po głosowaniu - ukróciło by to w/w intrygi.
    • vidi12 Zapisujmy nazwiska PiS-owskich prokuratorów 02.04.07, 10:37
      Już niebawem trzeba będzie dokonać dePiS-acji
    • aza85 Re: Ostrowska: Mogę zrzec się immunitetu 02.04.07, 11:25
      no śmieszne , śmieszne;
      kiedyś, gdzieś, samokrytykę bądź wyrzekanie się swych praw na przeróżne
      sposoby wymuszano, a tutaj ?
      a to nie licha sprawa - wszak to poseł chroniony immunitetem.

przerażające jest zwłaszcza milczenie innych środowisk, ale to też już przecież
      było w historii, póki nie zapukają do "Pana/Pani" drzwi.

ciekawi mnie natomiast, czy ta grupa trzymająca władzę, układ, demokratycznie
      wyłaniający premiera, trawestując słowa pewnego ministra, też jest "zmową
      polityczną zapewniającą sobie parasol ochronny" ?
      bo pokazówek - konferencji prasowych chyba nie trzeba komentować.

więc smiać się czy płakać ?
      • aza85 domniemanie winy w świetle jupiterów 02.04.07, 11:30
        czy to czasem nie prokuratura powinna wedle prawa udowodnić winę ?
        to zły i niestety nie precedens, a parlamentarzyści powinni dawać przykład
      • aza85 samokrytyka ?vs. polityczny atak ? 02.04.07, 11:31
        no śmieszne , śmieszne;
        kiedyś, gdzieś, samokrytykę bądź wyrzekanie się swych praw na przeróżne
        sposoby wymuszano, a tutaj ?
        a to nie licha sprawa - wszak to poseł chroniony immunitetem.

przerażające jest zwłaszcza milczenie innych środowisk, ale to też już przecież
        było w historii, póki nie zapukają do "Pana/Pani" drzwi.

ciekawi mnie natomiast, czy ta grupa trzymająca władzę, układ, demokratycznie
        wyłaniający premiera, trawestując słowa pewnego ministra, też jest "zmową
        polityczną zapewniającą sobie parasol ochronny" ?
        bo pokazówek - konferencji prasowych chyba nie trzeba komentować.

więc smiać się czy płakać ?
    • timoszyk Re: Ostrowska: Mogę zrzec się immunitetu 02.04.07, 19:33

Oczywiscie nie wiemy, czy ta pani jest winna, czy tez nie jest. Tak w ogole, to
      nigdy nie wiem, czy oskarzony jest winien, czy tez nie jest, nawet gdy nie jest
      politykiem. Od orzekania winy sa sady. Pytanie tylko, czy poslowie maja podlegac
      procedurze sadowej obowiazujacej zwyklych ludzi, czy tez nie, a jezeli nie, to
      dlaczego.
      Zwykle sie mowi, ze rzadzaca partia moglaby tuz przed glosowaniem przymknac,
      nawet na pare godzin paru poslow pod byle pretekstem, by zmienic przebieg
      glosowania. Tym samym jednak przyznajemy sie do braku niezaleznosci systemu
      wymiaru sprawiedliwosci od wladzy wykonawczej. Ma to gleboki sens, gdy
      prokuratorow mianuje rzadzaca koalicja, a i na sedziow ma ona przemozny wplyw.
      Niezaleznosc wymiaru sprawiedliwosci jest fikcja i to jest glowny problem.
      Jednakze dawanie politykom immunitetu stawia ich w bardzo uprzywilejowanej
      sytuacji. Istnieje bowiem wiele innych funcji, gdzie przymkniecie kogos moze
      zmienic bieg wypadkow. Poslowie nie zawsze podejmuja najwazniejsze decyzje w
      panstwie.
      Nalezy wiec rzeczywiscie uniezaleznic wymiar sprawiedliowsci od wladzy
      wykonawcczej, a jedyna droga jest oddzielny wybor prokuratorow i sedziow w
      glosowaniu powszechnym, a takze sady przysieglych orzekajace o winie, jak w USA.
      W obecnej sytuacji immunitet powinien byc zachowany, ale ograniczony na przyklad
      do okresu, gdy odbywaja sie obrady sejmu. Obrady sie koncza i posel traktowany
      jest jak kazdy obywatel, czyli jest przesluchiwany, a nawet aresztowany. Gdy
      nadchodzi glosowanie, mozna go wypuscic i moze udac sie na obrady. Maja
      przepustki skazani mordercy, moga i podejrzani o niegodne czyny poslowie.
      Niechaj tylko podpisza oswiadczenie, ze udaja sie jedynie na obrady i nie beda
      sie z nikim kontaktowac.
      Obecna sytuacja jest niedopuszczalna, bo wielu poslow sluzy przez liczne
      kadencje i moga sobie uprawiac swoj kryminalny proceder praktycznie bezkarnie.

Wac
      • elly666 To zrzeknij sie krowo a nie stawiaj warunkow okay? 03.04.07, 04:14

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka